Dodaj do ulubionych

Biedroń wraca do gry

03.09.18, 16:19
"Wiem, że wielu z was, tak jak ja, nie ma na kogo głosować. Wiem, że jesteście, tak jak ja, rozczarowani słabością opozycji i wkurzeni odbieraniem nam naszego państwa przez obecną władzę - mówi Biedroń. - Przyszedł czas, by wykorzystać naszą wspólną, pozytywną energię. Przyszedł czas na stworzenie skutecznej alternatywy - dodaje."

Byloby fajnie, gdyby mu się udało ją stworzyć i porwać tłumy. Ja trzymam kciuki! smile

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,23857313,robert-biedron-opuszcza-slupsk-i-rusza-w-polske-policzmy-sie.html#Z_Czolka3Img
Obserwuj wątek
    • spanish_fly Re: Biedroń wraca do gry 03.09.18, 16:29
      Jakoś słabo wypadła ta deklaracja. Z kim on chce budować tą alternatywę?
    • lady-z-gaga Re: Biedroń wraca do gry 03.09.18, 17:33
      i bardzo dobrze
    • triss_merigold6 Re: Biedroń wraca do gry 03.09.18, 17:35
      Cudownie, a ma jakąś alternatywę i ofertę ekonomiczną oprócz promowania swojej osoby?
      • mildenhurst Re: Biedroń wraca do gry 03.09.18, 17:42
        Ja tam wolę by politycy za ekonomię się nie brali. Niestety. W Polsce specjalistów bez pojęcia w każdej dziedzinie od wuja. Niech już lepiej walczy o tolerancję niż by miał dłubac w podatkach.
        • szarsz Re: Biedroń wraca do gry 03.09.18, 17:59
          Akurat tu braku sukcesów Biedroniowi zarzucić nie można. Dostał miasto na skraju bankructwa, zadłużone po uszy, oddaje z długiem o 50 milionów mniejszym. W cztery lata. To nie jest mało.
          • ras.szamra Re: Biedroń wraca do gry 05.09.18, 06:11
            Gdzie znalazłaś to Info?
            • pomnikdeszczu Re: Biedroń wraca do gry 05.09.18, 07:29
              Na przykład tu: demagog.org.pl/wypowiedzi/robert-biedron-o-zadluzeniu-slupska/
              • ras.szamra Re: Biedroń wraca do gry 06.09.18, 06:04
                Dzieki
      • nangaparbat3 Re: Biedroń wraca do gry 03.09.18, 20:48
        "Ofertę ekonomiczną"? 400 plus dla kazdej ematki, czy co niby?
      • kropkacom Re: Biedroń wraca do gry 05.09.18, 06:45
        A PSL miał dla ciebie jakąś ofertę? No tak, poparł w sejmie niedziele niehandlowe wink
    • alpepe Re: Biedroń wraca do gry 03.09.18, 17:42
      Sorry, to nie jest polityk tego formatu, by coś zdziałał. Jeszcze nie. Sądzę, że sodówka mu uderzyła do głowy, a może to wina pochlebców, nie wiem.
      • mildenhurst Re: Biedroń wraca do gry 03.09.18, 17:55
        Wymień współczesnego polskiego polityka "tego formatu".
        • roks30 Re: Biedroń wraca do gry 03.09.18, 20:42
          Ja uważam że to błąd. Niestety. Bardzo lubię P. Biedronia i jeśli będzie startował na prezydenta to oczywiście na niego zagłosuje, ale nie sądzę żeby stworzył partię, która realnie jest w stanie zagrozić pisowi. Im wieksze rozproszenie w opozycji tym silniejszy pis.
          • szarsz Re: Biedroń wraca do gry 03.09.18, 21:08
            Z jednej strony tak, a z drugiej naprawdę po nie jest opcją.
            • najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: Biedroń wraca do gry 03.09.18, 21:58
              szarsz napisała:

> Z jednej strony tak, a z drugiej naprawdę po nie jest opcją.

A co jest? 6 czy 7 skłóconych tzw. lewic? Gdy prawdziwy program skrajnej lewicy w tym czasie realizują towarzysze z PiSu?

Xsioonc
              • szarsz Re: Biedroń wraca do gry 04.09.18, 11:52
                Biedroń jest 'lewicowy' wyłącznie obyczajowo.
          • najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: Biedroń wraca do gry 03.09.18, 21:57
            roks30 napisała:

> ale nie sądzę żeby stworzył
            > partię, która realnie jest w stanie zagrozić pisowi.

Zagrozić PiSowi?!?!?! bu ha ha ha ha ha
            On nie jest w stanie stworzyć ugrupowania, które wejdzie do parlamentu.
            Założyć się gotowy jestem o dobrą flaszkie.

Xsioonc
          • tiszantul Re: Biedroń wraca do gry 03.09.18, 23:27
            > ale nie sądzę żeby stworzył partię, która realnie jest w stanie zagrozić pisowi

nie czepiałbym się o to pana Roberta, bo nikt inny też nie potrafi stworzyć takiej partii
          • kosmos_pierzasty Re: Biedroń wraca do gry 03.09.18, 23:46
            roks30 napisała:

Im wieksze rozproszenie w
            > opozycji tym silniejszy pis.

Dokładnie tak.
            • tiszantul Re: Biedroń wraca do gry 03.09.18, 23:50
              Z chęcią się zgodzę. Czy to już pora na wezwanie do jedności i łączenia, a nie dzielenia? Wiecie, wszyscy razem, wspólnie, ramię w ramię, uzgodnione interesy... "Jak jedna pięść" - słynne słowa Trzaskowskiego. Bądźcie jak jedna pięść, niech zadrży ze strachu lud smoleński
        • tiszantul Re: Biedroń wraca do gry 03.09.18, 23:16
          > Wymień współczesnego polskiego polityka "tego formatu".

Jarosław Kaczyński i długo, długo nic. Myśl o tym, że wrześniu 2018 opozycja wiąże jakieś nadzieje z Robertem Biedroniem wywołuje szeroki uśmiech na twarzy każdego pisowca
          • afro.ninja Re: Biedroń wraca do gry 05.09.18, 06:39
            Tusk i pozamiatane. Wolał Brukselę, to mamy PiS.
      • eilian Re: Biedroń wraca do gry 03.09.18, 21:13
        A Kukiz to był polityk tego formatu? I co, nieźle przecież na scenie politycznej namieszał. Ja myślę, że jest w społeczeństwie wielkie pragnienie, żeby ktoś taki się pojawił. Dla mnie może być i Biedroń.
        • tiszantul Re: Biedroń wraca do gry 03.09.18, 23:54
          > Ja myślę, że jest w społeczeństwie wielkie pragnienie, żeby ktoś taki się pojawił

Przecież już się pojawił. Nie rozumiem, czemu wszyscy tak zapomnieli o Ryszardzie Petru, przecież to była sympatyczna, nietuzinkowa postać ze sporym poczuciem humoru
        • afro.ninja Re: Biedroń wraca do gry 05.09.18, 06:41
          Kukiz to coś w stylu jego poprzednika, co postanowił bawić się w polityka. Aż w końcu mu się znudziło, a raczej nie wyszło.
    • nangaparbat3 Re: Biedroń wraca do gry 03.09.18, 20:47
      Pytią nie jestem.
      Ale trzymam kciuki, z całych sił.
    • pani-noc Re: Biedroń wraca do gry 03.09.18, 21:20
      Czyli kolejne rozdrobnienie po lewej stronie sceny politycznej. Mam mieszane uczucia. Bardzo lubię Biedronia, ale on chyba ze wszystkimi po kolei z opozycji jest skłócony. Jeden Kukiz w polityce to i tak za dużo.
    • taki-sobie-nick Re: Biedroń wraca do gry 03.09.18, 21:49
      Ale kogo jest wielu?
    • najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: Biedroń wraca do gry 03.09.18, 21:55
      feliz_madre napisała:

> Byloby fajnie, gdyby mu się udało ją stworzyć i porwać tłumy. Ja trzymam kciuki
      > ! smile

Wszystko co może mu się udać to większość konstytucyjna dla PiS.
      Przecież 3% to będzie oszałamiający sukces tego ugrupowania. Sodówka mu dobiła do czaszki.

Polacy jednak raz po raz udowadniają, że doskonale zasługują na to co mają.

Xsioonc
      • tiszantul Re: Biedroń wraca do gry 03.09.18, 23:24
        > Wszystko co może mu się udać to większość konstytucyjna dla PiS.
        > Przecież 3% to będzie oszałamiający sukces tego ugrupowania. Sodówka mu dobiła
        > do czaszki

Ksiądz wie, co mówi. A ematki jeszcze trzymają za to kciuki smile

> > Byloby fajnie, gdyby mu się udało ją stworzyć i porwać tłumy

He he he. No byłoby, byłoby fajnie, a może nawet bardzo fajnie byłoby. A gdyby Tusk został premierem albo prezydentem nie byłoby fajnie? A odsunąć pis od władzy byłoby fajnie czy niefajnie? Chyba wczoraj pisałem o tym, że opozycji zostały tylko rozważania mocno teoretyczne. "Gdyby Platforma nie przegrała wyborów, toby dzisiaj rządziła". "Gdyby Kijowski nie zdefraudował pieniędzy, toby wciąż był liderem opozycji". "Gdyby Rysiek nie pojechał z Joanną na Maderę, to Nowoczesna nie spadłaby poniżej progu wyborczego". "Gdyby nie pis, toby Platforma dzisiaj rządziła" itd.
      • pani-noc Re: Biedroń wraca do gry 04.09.18, 12:01
        Masz rację. Jak czytam, że IP ma się podzielić, bo Nowacka chce wejść do KO to ręce opadają.

Mam nadzieję, że wyborcy mają rozum i wiedzą, że demokracja w Polsce jest wartością nadrzędną, a odsunięcie PIS od wladzy jest ważniejsze od ambicji liderów partii kanapowych.
        • tiszantul Re: Biedroń wraca do gry 04.09.18, 12:08
          > Masz rację. Jak czytam, że IP ma się podzielić, bo Nowacka chce wejść do KO to
          > ręce opadają

He he, 99% społeczeństwa nie ma pojęcia, co to jest IP. Jak IP się podzieli, to rozpoznawalność spadnie do 0,1%. A od rozpoznawalności do poparcia jeszcze daleka droga
    • bywalec.hoteli Re: Biedroń wraca do gry 03.09.18, 23:22
      W sumie to dobrze o nim świadczy, że nie podłącza się pod PO ani Nowoczesną ani pod SLD. A na kogo chce kandydować? smile Według mnie może mógłby pasować do PiS. wink
    • tiszantul Re: Biedroń wraca do gry 03.09.18, 23:33
      > "Wiem, że wielu z was, tak jak ja, nie ma na kogo głosować

Niektórzy mają na kogo:

https://pbs.twimg.com/media/DmLQq_gXsAAlNdX.jpg
    • kosmos_pierzasty Re: Biedroń wraca do gry 03.09.18, 23:44
      A ja nie jestem pewna, czy to jest dobra wiadomość. Facet ekstra, polityka w jego wykonaniu bardzo mi się podoba, ale czy ma szansę stworzyć siłę polityczną, która pokona PiS w wyborach? Powątpiewam. Natomiast z pewnością zabierze część głosów.
      To przy założeniu, że będą jeszcze uczciwe wybory.
    • edelstein Re: Biedroń wraca do gry 04.09.18, 00:09
      Jesli Biedron bedzie startowal na prezydenta to wiem,ze ca.30glosow ma jak w banku.
      • tiszantul Re: Biedroń wraca do gry 04.09.18, 00:57
        > Jesli Biedron bedzie startowal na prezydenta to wiem,ze ca.30glosow ma jak w ba
        > nku

Sporo
    • lodomeria Re: Biedroń wraca do gry 05.09.18, 00:34
      Nadal nie usłyszeliśmy od niego ani słówka komentarza w sprawie zamiatania pod dywan pedofilii. A mógłó pokazać, jak bardzo się różni swoim modus operandi od takiego kościoła na przykład. Tymczasem postąpił dokładnie tak samo. I jego wielbiciele dokładnie tak samo jak obrońcy Jana Pawła II czy różnej maści biskupów "on nie wiedział, nikt mu nie powiedział". Najazd lewicujących publicystów na dziennikarkę zupełnie dla mnie niezrozumiały. I lustrzanie podobny do śmiechów-chichów ludzi uważanych za autorytety po sprawie Rudnickiego i jego "ku... przyszły".

Tak czy siak, uważam, że Biedroń przegapił swój moment, przedobrzył. I że o wiele bardziej pożyteczny byłby jako lider samorządności. Jeśli 'ciemnego ludu' na poziomie podstawowych kontaktów z instytucjami państwa nie nauczymy, co to jest przejrzystość, latwość, skuteczność, to oni nigdy nie uwierzą w takie wartości dla władz centralnych.
      • azja001 Re: Biedroń wraca do gry 05.09.18, 06:41
        Jak startował na prezydenta Słupska to wielu też nie dawało mu szans bo inny, bo gej.... A pan Biedroń to mrówka która powoli, mozolnie zmierza do swojego celu. Jest w Polsce bardzo dużo osób o lewicowym światopoglądzie którzy nie mają swoich reprezentantów w tym dziwacznym obecnym sejmie i oby to się zmieniło. Kibicuję panu Biedroniowi i jestem ciekawa jak będzie sobie radził z hejtem który spłynie na niego potężnie.
        • lodomeria Re: Biedroń wraca do gry 05.09.18, 07:54
          On tak, to jest świetny gość i chyba właściwy człowiek na właściwym miejscu, tylko czy jego otoczenie nie zawiedzie.
      • sumire Re: Biedroń wraca do gry 05.09.18, 06:50
        Niestety, gdy go wczoraj oglądałam w "Kropce nad i", miałam wrażenie, że on sobie kompletnie nie radzi. Że jeszcze nie jest gotowy na bycie politykiem na takim szczeblu, jaki mu się marzy.
        • szarsz Re: Biedroń wraca do gry 05.09.18, 07:44
          I ja się tego najbardziej obawiam.
          • pani-noc Re: Biedroń wraca do gry 05.09.18, 08:05
            Ja też. Odnoszę wrażenie, że nie kieruje nim wizja, ale chęć "zemsty" na ex partnerach politycznych, z którymi się nie dogadał. Listę otwierają Barbara Nowacka i Grzegorz Schetyna. Nie wiem czy w obecnej sytuacji politycznej komukolwiek potrzebny jest sfochowany lider (Biedroń sam przyznaje, że chce zostać premierem), który nie odbiera telefonów od przywódcow innych ruchów i partii opozycyjnych.

Już dużo bardziej podobają mi się Schetyna i Lubnauer: dużo ich różni, ale potrafią się dogadać i razem tworzą duży projekt. Wolę polityków zrównoważonych, otwartych na dialog, niż beton: nie ważne czy lewicowy czy prawicowy.
            • wheels.of.fire Re: Biedroń wraca do gry 06.09.18, 23:37
              Wolisz beneficjentów transformacji, co chcą wrócić do koryta.
              • alpepe Re: Biedroń wraca do gry 07.09.18, 00:09
                jak te wieprze, które są przy korycie teraz, się oderwą, to nie będzie do czego rwać, bo i koryto zostanie rozkradzione.
                • wheels.of.fire Re: Biedroń wraca do gry 07.09.18, 06:56
                  Największy rak III RP to KLD.
              • pani-noc Re: Biedroń wraca do gry 08.09.18, 07:32
                Tak, szczególnie ludzie z Nowoczesnej to tacy beneficjenci transformacji. Tak bardzo można się dorobić na transformacji gdy ma się naście lat.

Józek, zmień kanał informacyjny, bo straszne głupotki wypisujesz.
                • lodomeria Re: Biedroń wraca do gry 08.09.18, 07:42
                  Dosłownie może nie (nie wszyscy), ale chociażby jeśli chodzi o edukację i szanse zawodowe, to to pokolenie to pączki w maśle: nie przechodzili kryzysów i dramatów swoich rodziców/starszych kolegów, mieli darmowy dostęp do niezłej edukacji, preferencyjne stypendia zagraniczne i różnego rodzaju programy stypendialne dla najlepszych (dzięki Unio!) a jednocześnie wchodzili na nieco już ustabilizowany rynek pracy, na który właśnie wkraczały międzynarodowe korporacje i zatrudniały kogo się dało, byle był choć trochę ogarnięty i coś umiał za pensje będące wielokrotnością pensji rodziców na prowincji.
                • wheels.of.fire Re: Biedroń wraca do gry 08.09.18, 10:30
                  Ludzie z nowoczesnej to często członkowie młodzieżówek UW. Nawet nie chodzi, czy sami było beneficjentami, tylko kogo interesów dziś bronią.
                  Wiadomo, że nie chodzi mi teraz o Święcickiego, który najpierw był w PZPR, a potem w UW, tylko raczej ludzi pokoju Kulczyka, Dukaczewskiego, Krauzego, Czempińskiego, Gudzowatego i Gawronika.
        • nangaparbat3 Re: Biedroń wraca do gry 07.09.18, 23:42
          Tez go oglądałam i rzeczywiście, byl w kiepskiej formie.
          Ale może to regres przed skokiem rozwojowym.
          Goraco mu tego zyczę.
    • julita165 Re: Biedroń wraca do gry 06.09.18, 14:13
      Jak tak sobie czytam wypowiedzi w tym wątku to dochodzę do wniosku że PIS będzie rządził jeszcze 10 kadencji. W polityce trzeba pozbyć się złudzeń. Obstawianie osób pokroju Biedronka to murowane 5% w wyborach. I to jak dobrze pójdzie. Wybory wygrywa centrum, PIS ostatnie wybory też wygrało mocno "zaokrąglając" kanty. Przeogromna liczba ludzi w PL nie chce słyszeć o żadnych "ekscesach" typu gender, prawa LGBTQWERTY, nie chce uchodźców, polit-poprawnej agitacji, w d...ie ma prawa mniejszości takich czy innych, nie chce też "wojen religijnych" choć z drugiej strony nie chce również ingerencji w swoje prywatne życie. Pod względem obyczajowym większości pasuje tak jak jest i nie chcą o tym słuchać w przestrzeni publicznej. Ludzie zwyczajnie chcą żeby żyło im się dobrze i coraz lepiej i zagłosują na tego komu uwierzą że tak będzie. PIS padnie wtedy kiedy ludziom zacznie się żyć gorzej ( to też było powodem porażki PO, zbyt wielu ludzi zbyt wolno poprawiało swoją sytuację ) ale osoby o poglądach P. Biedronia będą naprawdę ostatnie w kolejce tych na których ludzie zagłosują. A odnoszę wrażenie że opozycja z uporem maniaka odmawia przyjęcia tego do wiadomości i powtarza w kółko to samo adresując przekaz do coraz węższego grona wiernych wyznawców. Ja widzę masę ludzi którym rządy PIS się nie podobają choć nie popadają w histerię z ich powodu ale od aktualnej opozycji odrzuca ich histerycznosc i radykalność przekazu. Opozycja nie mówi ( lub niezbyt donośnie ) o tym co naprawdę coraz więcej ludzi wkurza. VAT, kwota wolna, cena paliwa itp. Druga sprawa że znane twarze opozycji raczej w tych sprawach nie będą wydawać się zbyt wiarygodne.
      • bywalec.hoteli Re: Biedroń wraca do gry 07.09.18, 23:00
        LGBTQWERTYsmile
        • tiszantul Re: Biedroń wraca do gry 07.09.18, 23:12
          Tego jest o wiele więcej. Dlatego piszemy LGBT+ i żaden prawak nie podskoczy, że czegoś nie wymieniłeś
      • wheels.of.fire Re: Biedroń wraca do gry 08.09.18, 11:03
        Dokładnie, ta radykalność opozycji jest dziś histeryczna i to pasuje coraz węższemu gronu, takiemu jak Pani-Noc.
        • sumire Re: Biedroń wraca do gry 08.09.18, 11:10
          Radykalność opozycji? Opozycja jest jak budyń w tym momencie. Byłoby super, gdyby była bardziej radykalna.
          • tiszantul Re: Biedroń wraca do gry 11.09.18, 12:36
            trzeba przyznać, że jest to ciekawy radykalizm - bez żadnej głębszej idei. Opozycja jest bardzo, bardzo zaangażowana, ale nikt nie wie w co. Jedyna idea jaką mają jest bardzo ogólna - odsunąć pis od władzy, ale jak to zrobić, to już idei brak. Zostają tylko radykalne emocje, burze na ematce, kodziarskie spazmy
            • natalia.nat Re: Biedroń wraca do gry 11.09.18, 12:56
              Tak, PiS za to "wiedział" jak odsunąć PO od władzy. Nie udawało mu się to przez wiele lat, więc... dał ludziom łapówkę. Taką miał ideę, rozdawnictwo publicznych pieniędzy. Zyskał tym parę procent więcej do swojego żelaznego elektoratu.
              Dziś wystarczyłoby, żeby opozycja obiecała 600+ albo 500+ dla wszystkich dzieci i ich wygrana w wyborach nie byłaby żadnym problemem. Tylko czy aby na pewno o to chodzi, trollu?
    • ana119 Re: Biedroń wraca do gry 07.09.18, 23:48
      Mydlenie oczu, ma inny cel. Dostanie się do parlamentu europejskiego i tyle go będzie w polityce krajowej.
      • purchawka2017 Re: Biedroń wraca do gry 11.09.18, 12:04
        Też się tego boję.
    • natalia.nat Re: Biedroń wraca do gry 11.09.18, 12:39
      Zupełnie nie rozumiem fenomenu Biedronia. W czym niby jest lepszy od innych polityków?
      • feliz_madre Re: Biedroń wraca do gry 11.09.18, 12:54
        Słucha. Jest uprzejmy, zyczliwy, wesoly. Nie jest arogancki. Szanuje publiczne pieniadze. Działa a nie obiecuje. Szanuje innych - wyznaniowo, światopoglądowe, kulturowo. Jest otwarty, lubi ludzi, nie straszy, nie krzyczy, nie oczernia. Jest tolerancyjny, wykształcony, inteligentny i z poczuciem humoru.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka