Dodaj do ulubionych

Lozko piętrowe

11.09.18, 21:15
Macie i polecacie? Jestem forumowa patologią i nie mam komnaty dla każdego dziecioka. Póki mops ich mi nie odbierze - muszą na czyms spać. Mowa o osmiolatce i dwulatku. Starsza az się grzeje na sama myśl spania na takim cudzie. Interesują mnie łóżka z litego drewna, jako że pokój jest maly myslalam o jasnym drewnie, jasnym szarym tudzież białym. Macie coś w zanadrzu?
Obserwuj wątek
    • jola-kotka Re: Lozko piętrowe 11.09.18, 22:04
      ksiezycowedzieci napisał(a):

> Macie i polecacie? Jestem forumowa patologią i nie mam komnaty dla każdego dzie
      > cioka. Póki mops ich mi nie odbierze - muszą na czyms spać. Mowa o osmiolatce i
      > dwulatku.
      To mialo byc zabawne ?
      • solejrolia Re: Lozko piętrowe 11.09.18, 22:07
        Ja się uśmiechnęłam wink
        cóż tak wygląda życiewink
        U znajomych dzieci mają łóżko z Ikea- bardzo dobrze sprawdza się.
        • jola-kotka Re: Lozko piętrowe 12.09.18, 00:27
          A ja nie.
          • frey.a86 Re: Lozko piętrowe 12.09.18, 19:36
            Bo nie masz poczucia humoru. Twój problem.
            • jola-kotka Re: Lozko piętrowe 14.09.18, 00:07
              Aha ok biore na klate smile
        • swinki_trzy Re: Lozko piętrowe 12.09.18, 10:28
          dziewczyna rację ma uprzedzając zawczasu, pojechałyby po niej big_grin
    • mamablue Re: Lozko piętrowe 11.09.18, 22:06
      Bidetu pewnie też nie masz? Co z ciebie za ematka?!
    • solejrolia Re: Lozko piętrowe 11.09.18, 22:11
      Dziecioki - dawno nie slyszalam tego okreslenia ☺kojarzy mi się z moim dziecinstwem, i moimi starymi ciotkami i wujami ( rodzina od strony taty, z wielkopolski) . Fajne słowo, i wcale nie było obraźliwe.
      • zuleyka.z.talgaru Re: Lozko piętrowe 12.09.18, 19:20
        U nas też są dziecioki wink Poznań.
        • schiraz Re: Lozko piętrowe 13.09.18, 15:40
          Bo to wielkopolskie określenie smile u mnie pod Poznaniem też "dzieciok" się mówi wink
    • milamala Re: Lozko piętrowe 11.09.18, 23:55
      ksiezycowedzieci napisał(a):

> Jestem forumowa patologią i nie mam komnaty dla każdego dzie
      > cioka. Póki mops ich mi nie odbierze - muszą na czyms spać.

Po co ten tekst? Nie jest zabawny.

A co do pytania. To moja spi na pietrowym, tylko, ze lozko jest na gorze a na dole przestrzen do zabawy. Stara (jeszcze wowczas dobra) Ikeowska robota, wlasnie z jasnego bardzo grubego i stabilnego drewna. Wspolczesnych mebli ikeowskich nie polecam.

• milva24 Re: Lozko piętrowe 12.09.18, 00:16
        milamala napisała:

> ksiezycowedzieci napisał(a):
        >
        > > Jestem forumowa patologią i nie mam komnaty dla każdego dzie
        > > cioka. Póki mops ich mi nie odbierze - muszą na czyms spać.
        >
        > Po co ten tekst? Nie jest zabawny.
        >
        Mnie tam rozbawił.
        • milamala Re: Lozko piętrowe 12.09.18, 00:19
          Dla mnie to jzu takie nasycenie tej "patologii".
        • jola-kotka Re: Lozko piętrowe 12.09.18, 00:28
          Serio? Przeciez ona nie robi sobie jaj z siebie tylko z lasek na forum.
          • milva24 Re: Lozko piętrowe 12.09.18, 00:42
            No i co z tego?
            • jola-kotka Re: Lozko piętrowe 12.09.18, 00:49
              To z tego ze tak sie nie robi.
              • milva24 Re: Lozko piętrowe 12.09.18, 10:22
                Dziewczyna zażartowała, to wszystko.
      • ewa-ef Re: Lozko piętrowe 12.09.18, 18:53
        Dziewczyny, a co z pościelą w dzień na takich łóżkach? Mój syn chciałby mieć łóżko na antresoli, teraz ma niskie, z szufladami, gdzie chowa pościel. I czy trudno założyć prześcieradło z gumką?
        • jola-kotka Re: Lozko piętrowe 12.09.18, 19:00
          A w sypialni chowasz ? Nie, tylko przykrywasz .
          • ewa-ef Re: Lozko piętrowe 13.09.18, 15:37
            Nie, nie przykrywam, chowam. Mam łóżko z pojemnikiem na pościel.
            • jola-kotka Re: Lozko piętrowe 14.09.18, 00:08
              I po co tyle roboty smile .
    • anagat1 Re: Lozko piętrowe 12.09.18, 00:09
      Mam.. Kupilam uzywane, ciezkie , drewniane,malowane na bialo. Moglabym co prawda chlopakow rozdzielic, ale nie widze sensu. Fajna sprawa i oszczednosc miejsca. Atrakcja dla dzieci odwiedzajacych- kazda impra konczy sie na pieterku.. Raz jest to tonaca lodz na srodku oceanu, raz zaginiona planeta..zawsze jest zabawa. Lozko mamy od ponad 2 lat. Mam 6 latka i 3- latka.
    • milva24 Re: Lozko piętrowe 12.09.18, 00:15
      Ja się nie zdecydowałam, choć rozważaliśmy dla wówczas sześcio i trzylatki. Pomijając, że mohe dzieci chodzą po nocach na wpół śpiąco obawialiśmy się jeszcze wypadków podczas wygłupów w dzień a dzieci z tych bardziej żywiołowych. Był tu taki wątek jakiś xzas temu na temat wypadków z udziałem takiego łóżka co mnie jeszcze utwierdziło w decyzji. Kupiliśmy takie z wysuwaną drugą częścią.
    • mandziola Re: Lozko piętrowe 12.09.18, 01:02
      A zrezygnowałaś z sypialni? Czy tez - nie mam "komnaty dla każdego" oznacza że masz wolny pokój (tzw. sypialnia) a dzieci wtłoczysz do jednego bo Tobie tak wygodnie?
      • kiddy Re: Lozko piętrowe 12.09.18, 10:06
        Bo to doprawdy straszny grzech mieć własny kąt do spania na normalnym łóżku. Rodzice powinni w ogóle usunąć się w kąt, spać w kuchni pod stołem, żeby dzieci miały odpowiednią przestrzeń do życia.
        • milva24 Re: Lozko piętrowe 12.09.18, 10:20
          O to, to. U mnie duży pokój jest przechodni i nigdy nie było opcji, żebyśmy tam spali. Ale pewnie powinniśmy z tego względu na jednym dziecku poprzestać big_grin
          • jola-kotka Re: Lozko piętrowe 12.09.18, 19:01
            Dziecko powinno miec swoj pokoj. Kazdy potrzebuje prywatnosci i swojego kata tylko dla siebie wiec tak powinniscie miec jedno dziecko skoro.
            • jola-kotka Re: Lozko piętrowe 12.09.18, 19:02
              Nie macie opcji na inne warunki lokalowe.
              • ksiezycowedzieci Re: Lozko piętrowe 12.09.18, 19:05
                Za późno Jolu. Chyba że mam jedno zawieźć do okna życia.
                • fredzia098 Re: Lozko piętrowe 14.09.18, 15:31
                  Zgadzam się z Jolą. Powinnaś oddać sypialnię dziecku (jeśli ją masz) Tym bardziej ,że dzieci różnej płci i z dużą różnicą wieku. Dla twojej córki mały brat w pokoju będzie ogromnym problemem, a gdy zacznie dojrzewać będzie jeszcze gorzej. Nie rób jej tego.
                  • zuleyka.z.talgaru Re: Lozko piętrowe 14.09.18, 15:40
                    Najlepiej niech mieszkanie odda dzieciom a sama mieszka w śmietniku. Bez jaj.
            • zuleyka.z.talgaru Re: Lozko piętrowe 12.09.18, 19:23
              Jola, weź leki co? Bo jak czasem piszesz z sensem tak dziś pitolisz.
              • jola-kotka Re: Lozko piętrowe 12.09.18, 19:25
                Ja mam shize na punkcie terenu na wylacznosc moze dlatego ale fakt za modrze to nie napisalam. Przepraszam.
                • jola-kotka Re: Lozko piętrowe 12.09.18, 19:25
                  Madrze
                • zuleyka.z.talgaru Re: Lozko piętrowe 12.09.18, 19:27
                  Jolu, większość polskiego społeczeństwa żyje w małych mieszkaniach. Wiem, że to nie Twoja rzeczywistość. Jednak tak jest. Wystarczy spojrzeć na statystki GUS.
                  • jola-kotka Re: Lozko piętrowe 14.09.18, 00:11
                    Ok
                • mandziola Re: Lozko piętrowe 13.09.18, 23:53
                  Ja się zgadzam z Jolką - ciasne - ale własne - ja i mój brat poza bardzo wczesnym dzieciństwem mielismy oddzielne pokoje, a rodzice spali w salonie. U mojego męża były 2 pokoje plus salon - ale oni zostali we dwóch z bratem wtłoczeni do jednego pokoju.. Zgadnij co mu się czkawka odbija.. Naprawdę - jeśli człowiek decyduje się na dzieci - to jednak nie powinien myśleć tylko głównie o swojej wygodzie..
                  Może będzie przykro - ale skoro Was nie stać na mieszkanie, które zapewni komfort wszystkim domownikom - to jednak radziłabym zainwestować w młode pokolenie.
                  • zuleyka.z.talgaru Re: Lozko piętrowe 14.09.18, 08:19
                    Dobrze, że przodkowie myśleli inaczej bo by Ciebie tu nie było tongue_out

My mamy małe mieszkanie oraz weekendowy dom na wsi - i tu w bloku chłopcy mają osobne pokoje (a my śpimy w dużym pokoju) a na wsi - wspólny. Wolą być razem. Jednak ze względu na dużą różnicę wieku tu gdzie jest szkoła - są osobno. A młodszemu to wisi - i tak jest tam gdzie ja....
            • milva24 Re: Lozko piętrowe 12.09.18, 20:05
              Sypialnię też mam wspólną mężem. Według Twoich teorii moje mieszkanie nadaje się najwyżej dla bezdzietnego małżeństwa.
              • jola-kotka Re: Lozko piętrowe 14.09.18, 00:11
                Sypialnia wspolna z mezem to jednak co innego smile. Na bank sie da zyc w pokoju z bratem czy siostra. Wszystko sie da. Spoko jak to sa dzieci male ale jak nastolatki no to dramacik jednak.
      • ksiezycowedzieci Re: Lozko piętrowe 12.09.18, 19:01
        Po pierwsze dzieci chcą być razem.po drugie większość czasu spędzają w pokoju dziennym, wspólnym, który jest salonem 20m2 połączonym z aneksem. Nasza "sypialnia" ma az 6m2 i mieści się tam tylko lozko. To nie jest rozwiązanie na zawsze tylko na pewnie kolejne dwa lata, dzieci stloczylam już dwa lata temu jak się mniejszy urodził. Rozważalam oddanie sypialni mniejszej, ale patrzac na rozkład zycia życia w naszym domu - dalej będą przewidywać w części wspólnej, a ich pokoje beda służyły za magazyny na zabawki.
        • ksiezycowedzieci Re: Lozko piętrowe 12.09.18, 19:04
          Oczywiście "salonem", bo koło salonu prawdziwego ten pokoj nie stał. Mamy ladne, zadbane mieszkanie dopasowane do dzieci i ich potrzeb. Jest male małe i tyle. Nie zamierzam się samobiczowac z tego powodu.
          • 35wcieniu Re: Lozko piętrowe 12.09.18, 19:38
            Ale weź się nie tłumacz. To jest Twoja sprawa. Dwoje dzieci w jednym pokoju nie jest niczym, czego należałoby się wstydzić ani z czego tłumaczyć internetowym bytom.
            A w temacie łóżka powiem że 2 moje koleżanki mają - jedna chyba z jyska, druga z jakiegoś sklepu noname - ale obie mają zwykłe sosnowe te łóżka i się dobrze sprawdzają. Na dodatek sosnę łatwo pomalować, u jednej po remoncie dzieci sobie zażyczyły koloru i bez problemu machnęła im na jakiś morski czy miętowy...
            • ksiezycowedzieci Re: Lozko piętrowe 13.09.18, 12:21
              Dziękuję! Z jysk sa fajne i z ikei tez, ale maja same duże rozmiary.
              • zurekgirl Re: Lozko piętrowe 13.09.18, 23:48
                A ja mam takie cos: meblowiec.pl/lozko-pietrowe-kubus-2-osobowe-z-szuflada-biale-190x80,id34699.html?zwykle tyle ze szuflada na dole jest zamieniona na dwie szuflady i bez szarego paska, pomalowane na bialo drewno. Rozmiar 200x90. Lozko mozna rozdzielic na dwa osobne, jak juz sie dodatkowej komnaty dorobicie. Nie pamietam firmy, znalazlam przypadkowe zdjecie. Jestem zachwycona i dzieci rowniez. Lozko nie jest zbyt wysokie, ma ograniczniki z kazdej strony, nie zanotowalam nawet najmniejszego wypadku z jego udzialem.
            • mandziola Re: Lozko piętrowe 13.09.18, 23:57
              Tia.. Jeśli pokój dla dzieci ma 25 metrów kwadratowych to faktycznie nie ma z czego.. Ale dobra.. Widzę, że front jest jaki jest - ja bym wolała te 6 metrów niż pokój z bratem. I zresztą tak miałam - 3 na 3 i brat 3 na 3 bo rodzice podzielili duży pokój na dwa mniejsze.
    • zetkaad Re: Lozko piętrowe 12.09.18, 19:45
      Moje dziecioki (8 i 4 lata) mają z ikei. Są bardzo zadowolone. Starsza ma "kure" z ikei też ją bardzo lubi.
      • 35wcieniu Re: Lozko piętrowe 12.09.18, 19:52
        Aaa, właśnie, w IKEI były też była kiedyś takie łóżka gdzie na dole było podwójne, a na górze pojedyncze, trafiłam na nie kiedyś w... hotelu big_grin Fajne było!
        • czarna_kita Re: Lozko piętrowe 14.09.18, 00:26
          Mamy u synów w pokoju, sprawdza sie. Kupiłam na allegro drewniane z możliwością rozłożenia na dwa jeśli będzie taka potrzeba w przyszłości. My mamy akurat w kolorze szarym, ale kolor tam możesz sobie wybrać jaki chcesz. Jedyne co zrobiliśmy to wymienilismy materace na lepsze, bo te standardowe to taka zwykła pianka była.
          • ksiezycowedzieci Re: Lozko piętrowe 14.09.18, 15:13
            A gdzie kupiłaś? Pokażesz zdjecie zdjęcie w pokoju?
    • mrs.solis Re: Lozko piętrowe 14.09.18, 03:33
      Moja corka ma tzw. loft bed i wszystko byloby ok. tylko zmiana poscieli to dla mnie poprostu koszmar. U mnie w domu tez nie mielismy tyle miejsca zeby pomiescic osobne lozka dla kazdego dziecka. Ja z bratem mielismy lozko z wysuwanym materacem i bylo to bardzo fajnym rozwiazaniem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka