Dodaj do ulubionych

chce byc moderatorka

21.09.18, 15:52
Zartuje, nie chce, ale tytul watku wydaje mi sie chodliwy wink

Czy ktos wie na jakiej zasadzie sa wybierane modki? Bo mnie zastanawia taka rzecz - przeciez nawet jesli sie obali jedna moderacje i zajma sie tym inne nicki, to wlasnie, sa to tylko inne nicki, a osoby moga byc te same. Czy to jest jakos weryfikowane? Czy mamy pewnosc, ze moderatorki to nie sa inne "kontrowersyjne" nicki?
Obserwuj wątek
    • yenna_m Re: chce byc moderatorka 21.09.18, 16:03
      Myslę, że te obawy są niepotrzebne.
      Niektorzy moderatorzy (moim zdaniem) są swietni, bardzo zrownoważeni psychicznie i rzeczowi. Vide mika_p. To naprawdę dobry, konkretny, doswiadczony moderator. Nawet jak Cię zdescyplinuje, zrobi to kulturalnie i z klasą. Inni mają w tej materii dużo mniej uzdolnień. Bywa.
      I uprzedzając jakieś tam ewentualne spekulacje. Nie. Nie kadzę. Tak sądzę bo akurat tez wiem, jak ten mod działa i ze robi to dobrze.

Wydaje mi się, że kluczem jest po prostu casting oparty na zaproponowaniu przez moderatora/administratora wspólpracy osobie, która się jakoś tam sprawdziła, zdaniem administracji, na forum i pogladowo administracji jest po drodze z taką osobą. Bo do współpracy w juz ustalonym zespole nalezy wziac osobę, ktora tez tego zespolu nie rozwali.
      Stad nabor odbywa sie zwykle sposrod zaprzyjaznionych z moderacją pań. Albo pań, ktore cieszą się jakims uznaniem na forum. Ale raczej ze wskazaniem na pierwsze kryterium wink
      Wybór jest kuluarowy, ematki nie mogą się w tej sprawie wypowiadać na zasadzie np głosowania. Po prostu - ktoregos dnia jakis mod się żegna, a jakiś wita wink
      • yenna_m Re: chce byc moderatorka 21.09.18, 16:05
        No i jestem w 100 procentach pewna, ze nawet modki, które nie są szczegolnie uzdolnione w zakresie moderacji, nie trollują na forum pod innym nickiem.
        • mikams75 Re: chce byc moderatorka 21.09.18, 16:08
          skad ta pewnosc? bo mnie ta stronniczosc zastanawia.
          • yenna_m Re: chce byc moderatorka 21.09.18, 16:12
            Trochę znam te dziewczyny. Bardzo bym się zdziwiła, gdyby było inaczej.
            Na pewno im często puszczają nerwy i dzialają zbyt emocjonalnie. Ale wierzyć mi się nie chce, aby świadomie trollowały i dokuczały komuś.
            Co to, to z pewnością nie.
            Zona bywa wkurzajaca ale akurat wierzę w jej uczciwość. Jak i w to, że usunęłaby moderatora, do ktorego uczciwości w tej materii mialaby wątpliwości.
            Dalabym sobie za to reke uciac.
            • 21mada [...] 21.09.18, 16:17
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • 21mada Re: chce byc moderatorka 21.09.18, 16:19
                Jedna z najbardziej wrednych osób jakie napotkałam na forach. A na zewnątrz zgrywa kulturalną panią.
                • mikams75 Re: chce byc moderatorka 21.09.18, 16:53
                  co napisalas, ze juz wylecialo?
                  • 21mada [...] 21.09.18, 20:36
                    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                    • 21mada Re: chce byc moderatorka 21.09.18, 20:38
                      A zostałam wywalona za to że ośmieliłam się napisac że zadaniem moderacji nie jest cenzura tylko usuwanie wpisów niezgodnych z regulaminem.
                      • 21mada Re: chce byc moderatorka 21.09.18, 20:40
                        Jak widać "Zona bywa wkurzajaca ale akurat wierzę w jej uczciwość" można napisać ale "Zona jest wredna" - nie.
                        • yenna_m Re: chce byc moderatorka 21.09.18, 20:44
                          Ale ja nie mogę powiedzieć, ze jest wredna. Czasem, jak by tu ladnie ując, lubi sobie zrobić malutką akcję odwetową wink Ale wredna? Nie. Nie sądzę.
                      • taki-sobie-nick Regulamin jest dla ciemnego luda 21.09.18, 21:15
                        tzn. dla userów.

Sądzę, że modzi Gazety mają własne wytyczne. tongue_out

Zresztą nie tylko Gazety, jak sądzę.
                        • taki-sobie-nick Re: Regulamin jest dla ciemnego luda 21.09.18, 22:31
                          taki-sobie-nick napisała:

> tzn. dla userów.
                          >
                          > Sądzę, że modzi Gazety mają własne wytyczne. tongue_out
                          >
                          > Zresztą nie tylko Gazety, jak sądzę.

Patrzcie, nie wywalili.
                          • mikams75 Re: Regulamin jest dla ciemnego luda 21.09.18, 23:27
                            Moderacja jest wredna.
                            • mikams75 Re: Regulamin jest dla ciemnego luda 21.09.18, 23:27
                              to taki tylko test, wyleci?
                              • taki-sobie-nick Re: Regulamin jest dla ciemnego luda 21.09.18, 23:33
                                mikams75 napisała:

> to taki tylko test, wyleci?

Aha, bo moja wypowiedź była szczera. Niemniej sądziłam, że wyleci, ale być może zostanie, bo napisałam sądzę, że, zatem można się upierać, że jedynie [i]wyraziłam przypuszczenie.
                              • yenna_m Re: Regulamin jest dla ciemnego luda 21.09.18, 23:49
                                Nie wyleci. Co bylo do przewidzenia.
                                Wywalenie jakiegokolwiek admina w tej sytuacji byloby przyznaniem die do bledu. A oni ten konflikt rozwiązą zwarciem szeregow oraz wyjsciem z pozycji sily, ze nie widza naruszen a wszystko dziala jak nalezy.
                                Typowe, rzeklabym. Zaskoczona nie jestem.
              • yenna_m Re: chce byc moderatorka 21.09.18, 16:21
                Ja mowie o moderatorkach ematkowych.
                • yenna_m Re: chce byc moderatorka 21.09.18, 16:24
                  I wywalac ematkowe tez wylalaly i moje. Za brak poprawnosci politycznej. W ciagu 3 dni zaliczylam 2 bany ostatnio wink Ale to cięcie to juz kwestia uznania moderatorskiego. I trzeba brac na klatę takie sytuacje, gdy się pisze takie rzeczy wink
                  Natomiast jestem przekonana, ze zadna z nich nie trolluje na trefnym nicku i nie jest gazecią czy innym milusim trollikiem.
            • anilka Re: chce byc moderatorka 21.09.18, 21:18
              Tak Yenna. łubu dubu, łubu dubu, niech nam żyje prezes naszego klubu, niech żyje nam
              • yenna_m Re: chce byc moderatorka 21.09.18, 23:52
                Prywatnie zony nie cierpię. Z wzajemnoscią. Zona doskonale wie, za co. Ale nie moge napisac ze jest nieuczciwym czlowiekiem. Sorry.
                • 21mada Re: chce byc moderatorka 23.09.18, 10:19
                  A czy reklamowanie własnej książki we własnej sygnaturce jest uczciwe?
                  • yenna_m Re: chce byc moderatorka 23.09.18, 10:28
                    Jest lepiej. Kiedys tu była taka dyskusja na temat książki napisanej przez jedną z modek. Ksiąźki, w ktorej modka pojechala sobie po kilku forumkach, przekręcając ich nicki. Przy okazji dostalo się książce, że niedopracowany gniot i temat alkoholizmu został przez autorkę zbyt pobieznie rozwinięty oraz po prostu zmarnowany.
                    Sprobuj teraz znaleźć ten wątek (tytuł książki był w nim odmieniany przez przypadki). Wątek po cichutku za jakiś czas znikł, gdy sobie spadł niżej. Bo ten wątek źle pozycjonował książkę i był z racji niepochlebnych opinii dużym problemem dla autorki.
                    Ciekawa jestem, czy w podobny sposób by potraktowano innego tworcę gdyby na forum zjechano jego dzieło... Szczerze? Wątpię.
                    • 21mada Re: chce byc moderatorka 23.09.18, 10:32
                      I nadal twierdzisz ze jest uczciwa???
                      • yenna_m Re: chce byc moderatorka 23.09.18, 10:44
                        Twierdzę, że to cwaniactwo.
        • mika_p Re: chce byc moderatorka 21.09.18, 20:31
          Ja trolluję
          • yenna_m Re: chce byc moderatorka 21.09.18, 20:34
            Ups. Nie mam reki big_grin
            Nie biorę pod uwagę trollingu dla żartów. Bo z tego jest zawsze masa śmiechu. Tylko ten podły.
            • yenna_m Re: chce byc moderatorka 23.09.18, 12:51
              Miko, czy trollujesz w sposob podły?
      • strasznymruk Re: chce byc moderatorka 21.09.18, 16:12
        yenna_m napisała:
        > Stad nabor odbywa sie zwykle sposrod zaprzyjaznionych z moderacją pań.

Jedna z pań zaprzyjaźniona jest z moderacją. Ta, której nicka nie wolno wymawiać big_grin
        • yenna_m Re: chce byc moderatorka 21.09.18, 16:15
          Ja mysle, ze one ją traktuja w ten sposob dla swietego spokoju bo babsko jest wrzaskliwe i upierdliwe oraz pisze skargi do glownej administracji. I myślę też, że one sie jej po prostu boją wink Tylko w sumie nie ma czego się bać wink
        • livia.kalina Re: chce byc moderatorka 21.09.18, 21:48
          Zdecydowanie nie jest.
    • mysiulek08 Re: chce byc moderatorka 21.09.18, 16:13
      Jestem moderatorka na kilku forach, sama sie zglosilam i zostalam przyjeta smile mialam juz wtedy jakis staz forumowy i to chyba byl glowny wykladnik
    • wapaha Re: chce byc moderatorka 21.09.18, 20:26
      Byłam moderatorką na innym forum -przy starym nicku. Po prostu napisano do mnie i zaproponowano. Po latach i kilku niesubordynacjach tongue_out i upominaniach ze strony wyższej władzy obraziłam się tongue_out i zrezygnowałam z moderowania.
      Jeśli chodzi o zona_mi - robi kawał dobrej roboty - jest uczciwa i obiektywna a przy tym bardzo opanowana- a że nie mieszka na forum i ma swoje życie, swoją pracę, rodzinę, smutki i szczęścia- nie jest w stanie panować nad wszystkim
      • yenna_m Re: chce byc moderatorka 21.09.18, 20:41
        Co do opanowania to bym dyskutowala. Ale uczciwości zaprzeczyć nie mogę.
      • taki-sobie-nick Re: chce byc moderatorka 21.09.18, 21:09
        jest uczciwa i obiektywna a
        > przy tym bardzo opanowana

Nie.
        • yenna_m Re: chce byc moderatorka 21.09.18, 21:10
          Obiektywna też nie jest. Fakt.
          • wapaha Re: chce byc moderatorka 21.09.18, 21:39
            To są opinie subiektywne, podobnie jak i moja wink
            • yenna_m Re: chce byc moderatorka 21.09.18, 22:16
              Mamy inne doswiadczenia.
      • fredzia098 Re: chce byc moderatorka 21.09.18, 21:31
        Czy modki mają płacone, czy robią to społecznie?
        • katja.katja Re: chce byc moderatorka 21.09.18, 21:48
          Marrant ma swoją działeczkę, a Iwoniaw i Nanuk robią to za miłe odczucie władzy nad maluczkimi i wredą satysfakcję wink
        • yenna_m Re: chce byc moderatorka 21.09.18, 22:17
          Jest kilku moderatorow zawodowych a reszta to modzi spoleczni.
    • tanebo2.0 Re: chce byc moderatorka 21.09.18, 20:40
      A ja mógłbym?
    • katja.katja Re: chce byc moderatorka 21.09.18, 20:55
      Jedna modka ( wybrana z tzw. ludu ) będzie niedługo żegnać się ze swoją funkcją (zasłużyła), ciekawe kto ją zastąpi.
      • yenna_m Re: chce byc moderatorka 21.09.18, 21:07
        Iwonia jest zmeczona moderowaniem?
        • katja.katja Re: chce byc moderatorka 21.09.18, 21:15
          Powiedzmy, że podjęto decyzję właśnie by nie była zmęczona moderowaniem wink
          • marrant Re: chce byc moderatorka 21.09.18, 23:02
            Nie wprowadzaj forumowiczów w błąd, nie wypowiadaj się za administrację, bo to się skończy dłuższą przerwą w pisaniu na forum. Moderatorki emamy pozostają bez zmian i nie mamy żadnych zastrzeżeń co do ich pracy. Jak na tak trudne forum radzą sobie świetnie.
            • yenna_m Re: chce byc moderatorka 21.09.18, 23:10
              Radza sobie swietnie. Czego dowodem jest obecny kryzys wywolany rażącymi bledami w moderacji forum wink

To moze niech sobie radzą gorzej i nie generuja takich sytuacji kryzysowych?
              Taka moderacja niejedno forum zarżnęła.
            • mikams75 Re: chce byc moderatorka 21.09.18, 23:29
              Trudne forum big_grin
      • princesswhitewolf Re: chce byc moderatorka 21.09.18, 21:13
        Skąd wiesz?
        • katja.katja Re: chce byc moderatorka 21.09.18, 21:16
          Jak Ci bardzo zależy mogę Ci napisać w prywatnej wiadomości.
          • princesswhitewolf Re: chce byc moderatorka 21.09.18, 21:19
            Pisz na emaila gazetowego.ciekawam
            • katja.katja Re: chce byc moderatorka 21.09.18, 21:22
              Ok, ale obiecanego już w 2012 roku tarota postawisz?
              • princesswhitewolf Re: chce byc moderatorka 21.09.18, 21:24
                Ale ja sie na tarocie nie znam. Serio
                Na astro i owszem ale to bys za duzo o sobie musial ujawnic.
                • katja.katja Re: chce byc moderatorka 21.09.18, 21:33
                  Też może być.
                  • princesswhitewolf Re: chce byc moderatorka 21.09.18, 21:41
                    Nie bo musialbys ujawnic dane osobowe ( czesc)potem latwo dojsc kim jestes. Lepiej zaloz anonimowo kiedys watek na forum gazety o nazwie Jak Na Gorze tak na Dole i ci odpowiemy na pytania
                    • katja.katja Re: chce byc moderatorka 21.09.18, 21:43
                      Zależy jakie dane, możesz napisać na priv, jak zbyt osobiste to spławię tongue_out
              • yenna_m Re: chce byc moderatorka 21.09.18, 21:29
                Tarota gazecia unikaj. To niedobre karty. Namieszać w życiu potrafią.
                • yenna_m Re: chce byc moderatorka 21.09.18, 21:29
                  PS ja też ciekawa. Na gazetowego, co?
                  • lauren6 Re: chce byc moderatorka 21.09.18, 22:20
                    Mnie też napiszcie na gazetowego smile
                    • bergamotka77 Re: chce byc moderatorka 21.09.18, 22:36
                      lauren6 napisała:

> Mnie też napiszcie na gazetowego smile

Ja też poproszę!
                      • katja.katja Re: chce byc moderatorka 21.09.18, 22:39
                        He he tongue_out
                • princesswhitewolf Re: chce byc moderatorka 21.09.18, 21:31
                  Ee tam, tylko jak powaznie w to co muwia wierzysz
                  • princesswhitewolf Re: chce byc moderatorka 21.09.18, 21:32
                    Mowia( boze... Jakie muwia)
                  • yenna_m Re: chce byc moderatorka 21.09.18, 21:40
                    Energię złą mają.
                    Mam nawet to badziewie gdzieś w domu. Muszę wynieść z chałupy i spalić.
                    • princesswhitewolf Re: chce byc moderatorka 21.09.18, 21:42
                      Hahhaha! Buuu
                      • yenna_m Re: chce byc moderatorka 21.09.18, 21:42
                        Sie śmiej :p
                        • princesswhitewolf Re: chce byc moderatorka 21.09.18, 21:47
                          Taaaaak hahahhaha....
                          • katja.katja Re: chce byc moderatorka 21.09.18, 21:50
                            OT, spokojnie nawet tutaj. Czyżby "nasza" forumka wsunęła popołudniu ba(n)ana? wink
                • katja.katja Re: chce byc moderatorka 21.09.18, 21:39
                  A umiesz operować nimi?
                  Na Allegro jednorazowo wykupiłam wróżbę o wróżbity, który miał dużo pozytywów (z ciekawości, zresztą kosztowało to 10 zł to nie majątek), nic się nie sprawdziło, założył coś co się nie sprawdziło w danym czasie, zresztą do chwili obecnej też nie. Podobnie z drugą sprawą. Doradził coś w sprawie bólów głowy i teraz widzę, że to ściema obliczona na to, że wiele osób jednak skarży się na ból głowy, miał pecha bo ja nigdy (nawet po kacu), przekalkulował.
                  To było takie bredzenie na zasadzie, większość populacji ma bóle głowe o różnym natężeniu więc pewnie się tu wstrzelę, większość populacji ma to i to. Itd.
                  • yenna_m Re: chce byc moderatorka 21.09.18, 21:42
                    Gazecia a nie zaciskasz aby zębów w stresie? Tendencja fo bólu głowy czasem się z tego bierze.
                    • katja.katja Re: chce byc moderatorka 21.09.18, 21:46
                      No właśnie wróżbita napisał, że miewam bóle głowy i on by radził to i to. A ja bólów głowy nigdy nie miewam (jedyny wyjątek - największy dzień smogu w moim mieście rok temu).
                      Potem jeszcze (długo po tym) wykupiłam wróżbę u innej wróżki (tym razem polegała na tym, że ona pisała maile w których wypytywała o różne rzeczy wink i to szczegółowo więc łatwo było jej na tej podstawie "wróżyć" wink ) Nie mniej jednak chciałabym by ktoś nie będący naciągaszem faktycznie powróżył.
                      • yenna_m Re: chce byc moderatorka 21.09.18, 21:52
                        Oszust. A Ty gazecia w takie glupoty wierzysz...
              • princesswhitewolf Re: chce byc moderatorka 21.09.18, 21:33
                katja.katja napisała:

> Ok, ale obiecanego już w 2012 roku tarota postawisz?
                >
          • princesswhitewolf Re: chce byc moderatorka 21.09.18, 21:33
            Lee tam, szalony jestes hahha
            • katja.katja Re: chce byc moderatorka 21.09.18, 21:40
              To teraz astrologia na wymianę wink
    • taki-sobie-nick Re: chce byc moderatorka 21.09.18, 21:10
      Ostatnie pytanie - a skądże. Ja nawet podejrzewam czasem, że to modki są trollami (sztuczne ożywanie forum).
      • yenna_m Re: chce byc moderatorka 21.09.18, 21:12
        Mówisz? Może kurde naiwna jestem...
        • princesswhitewolf Re: chce byc moderatorka 21.09.18, 21:13
          I tak sie tworza teorie spiskowe....lol
    • princesswhitewolf Re: chce byc moderatorka 21.09.18, 21:12
      Ja nienmam problemow z iwonia jako moderatorka. W dyskusjach ze mna jest okropna i meczy mnie paskudnie i mam z nia trudne te rozmowu, ale NIGDY nie zabanowala mnie ot tak za poglady bo mam inne.Jesli mialam ban to z dwa razy moze trzy na przestrzeni kilkunastu lat i to parogodzinny jako jedna z kilku osob bo poelcialo drzewko. No i tyle, nie ma problemu.

nie wiem kto to nanuk ale tez mnie nie banuje ani zona mi, za byle poglady
      • mika_p Re: chce byc moderatorka 21.09.18, 21:33
        Rrrrrrrany... enta dyskusja o moderacji i do tej pory nie dotarło do ogółu, że moderacja nie banuje, bo nie ma takich uprawnień? Ręczny ban może zastosować tylko zawodowa administracja (nicki na pomarańczowo), a automatyczny trafia się jak w okreslonym czasie ileś postów danego nicka zostaje usuniętych
        • princesswhitewolf Re: chce byc moderatorka 21.09.18, 21:35
          Jestem adminem na innym forum gazety i zapewniam ze moge cie zabanowac tam jesli bedzie potrzeba. Sugerujesz ze tu na emamie sa inne reguly?
          • slonko1335 Re: chce byc moderatorka 22.09.18, 11:48
            Prywatnym pewnie? To zupełnie inna bajka przecież. ..
        • strasznymruk Re: chce byc moderatorka 21.09.18, 21:36
          mika_p napisała:

> Rrrrrrrany... enta dyskusja o moderacji i do tej pory nie dotarło do ogółu, że
          > moderacja nie banuje, bo nie ma takich uprawnień? Ręczny ban może zastosować ty
          > lko zawodowa administracja (nicki na pomarańczowo),

A co za problem dla moderatora poprosić zawodowego administratora o ręczny ban dla kogoś?
          • yenna_m Re: chce byc moderatorka 21.09.18, 21:39
            I co to za problem nagiąć nieco regulamin, aby zbanować użytkownika poprzez wycięcie pewnej ilości potrzebnej do bana postow?
            Jak się chce, to można.
            Ale widzę, że z Kopernika zrezygnowano.
            • mika_p Re: chce byc moderatorka 22.09.18, 15:39
              > I co to za problem nagiąć nieco regulamin, aby zbanować użytkownika poprzez wycięcie pewnej ilości potrzebnej do bana postow?

Muszę spytać moderatorki, czy sobie na karteczce liczą te konieczne wycięte posty, czy w excelu
              • bialeem Re: chce byc moderatorka 22.09.18, 20:35
                na abakusie! A cosmile
                • yenna_m Re: chce byc moderatorka 23.09.18, 09:31
                  A to dziewczyny muszą być niepelnosprytne bo ja jako admin duzej grupy pamiętalam, kogo i za co wycinam, szczególnie, jeśli to była nielubiana przeze mnie osoba.
                  A jeśli admini nie ogarniają sytuacji to nie macie moderatorskiej zamkniętej przestrzeni do wymieniania sie tymi informacjami typu co się, kogo i za co wycięło (dla tych, co z pamiecia mają klopoty)? Nie wierzę. Przecież dbanie o dobry obieg ingormacji wśród moderatorow to standard przy moderowaniu dużych for wink
        • princesswhitewolf Re: chce byc moderatorka 21.09.18, 21:39
          Konkretnie widze u gory forum napis " Administracja forum" potem mam strone z dwoma zakladkami: 1. Ustawienia, 2 Blokada.

blokada to miejsce gdzie dodaje zabanowane niki ( spamerzy itd)

Jezeli modki maja status adminek forum to spokojnie moga blokowac spamerow i trolli
          • 4inside Re: chce byc moderatorka 21.09.18, 21:47
            a ja mam zarządzaj forum

i tam mogę usuwać/przyjmować

a na stronie z postami mogę cenzurować/markowac/usuwać/publikowac/przeprowadzać operację na całej gałęzi

nie ma czegoś takiego jak "Blokada"
            • princesswhitewolf Re: chce byc moderatorka 21.09.18, 22:10
              nie potrafie ci odpowiedziec dlaczego nie masz tej opcji? Moze jestes moderatorem a nie adminem?

Specjalnie weszlam na forum i sprawdzilam:

Klikasz <Zarzadzaj Forum>

nastepnie widze 2 zakladki < Ustawienia>

"Dostosuj swoje forum" a pod nim
              Nazwa,
              Opis,
              włącz BBCode w tekście
              włącz domyślnie emoticony
              włącz pokazywanie obecności
              Typ forum: Otwarte - każdy może pisać i czytać.
              Zamknięte - pisać mogą tylko wybrani użytkownicy.
              Kategoria:

W zakladce "Blokada"

Lista użytkowników, którzy nie mogą pisać na twoim forum:

i tu ta lista jest

ponizej " Zablokuj login" i tam sie wpisuje kogo chcesz zablokowac

Usuwanie watkow i wypowiedzi dokonuje sie z galezi

Amen

• kropkacom Re: chce byc moderatorka 21.09.18, 22:45
                Może chodzi o to, że jesteś moderatorem na forum prywatnym. Bo tak, masz rację można blokować nick. Mam takie uprawnienia ma forum Czechy.
                • princesswhitewolf Re: chce byc moderatorka 21.09.18, 22:50
                  aaa tak faktycznie! To forum prywatne na gazeta.pl
        • katja.katja Re: chce byc moderatorka 21.09.18, 21:41
          To dlatego czasem znikały moje całkiem niewinne posty typu "Dokładnie" albo "10/10" albo "Ja też lubię pomidorową" tongue_out
          Te głąbki naprawdę myślą, że ja tego nie widzę?
          • princesswhitewolf Re: chce byc moderatorka 21.09.18, 21:43
            Admin moze wycinac wypowiedzi albo cale watki. Ciagle wywalam watki spamerow/ reklamodawcow albo wypowiedzi ich jak tobia przerywnik na reklame w ciekawej rozmowie.
            • princesswhitewolf Re: chce byc moderatorka 21.09.18, 21:44
              Robia
            • princesswhitewolf Re: chce byc moderatorka 21.09.18, 21:46
              Wrecz czuje sie jak baba ze szmata i mopem co regularnie wlazi na to forum i sprzata bo mnie jekami przywoluja na emaila bo ktos im watek psuje.
              • lauren6 Re: chce byc moderatorka 21.09.18, 22:27
                Katja ma rację. Ja dzisiaj też dostałam bana tylko za to, że wpisałam się w wątku krejzi, który poleciał. Dzień wcześniej zauważyłam, że wycinano moje całkiem niewinne posty np. w dyskusji z pade. Czyli, któraś modka (zgadnijmy która...) celowo nabijała mi licznik, żebym zasłużyła na blokadę konta.
                • katja.katja Re: chce byc moderatorka 21.09.18, 22:42
                  U mnie to było wiele razy, kiedyś poprosiłam o przesłanie mi tych wyciętych (nie było żadnego śladu) postów, nie dostałam odpowiedzi.
                  Wiadomo, byłby wtedy dowód, że oprócz niektórych złośliwych postów poleciały też całkiem niewinne.
                  Ten ostatni niewinny post pamiętam. Był do wypowiedzi (nie wykasowanej) Leyre i jego treść była dokładnie: "10/10". Ciekawe który punkt regulaminu łamał?
                  • princesswhitewolf Re: chce byc moderatorka 21.09.18, 22:47
                    lojezu jak mowilam na przestrzeni kilkunastu lat mnie tez 2-3 razy wykasowano czy zabanowano. nawet nie chcialo mi sie dociekac dlaczego.po kie licho..? psy szczekaja, karawana jedzie dalej i nie ma co rozpamietywac.

• majenkir Re: chce byc moderatorka 21.09.18, 21:49
      Bylam kiedys moderatorka (dostalam email z propozycja) na <'Wnetrzach mieszkan> wink, teoretycznie powinno byc tam spokojnie, a tez roznie bywalo tongue_out. Nawet nie chce sobie wyobrazac jak musza sie uzerac tutejsze modki big_grin. Coz, wszystkim na raz nie dogodzisz...
      • princesswhitewolf Re: chce byc moderatorka 21.09.18, 22:49
        dokladnie. I to robota baby ze szmata i mopem. czyli odbieranie wyzalajacych sie emaili, a potem lazic po watkach i czytac blubry i rozstrzygac czyje to dziecko... A takze gonic spamerow i trolii
        I to za darmo!!
      • mikams75 Re: chce byc moderatorka 21.09.18, 23:33
        a to to forum, gdzie uzytkownicy jezdza po innych, bo zaslonki sa nie takiego koloru? docinki w bialych rekawiczkach, strasznie wkurzajace.
    • marrant Re: chce byc moderatorka 21.09.18, 23:14
      Moderatorem społecznym może zostać każdy, kto ma na forum dłuższy staż i dobrą opinię w rozumieniu takim, że nie narusza netykiety i regulaminu. Moderator społeczny musi także regularnie udzielać się na forum. Ochotników sprawdzamy pod kątem ich historii forumowej (w tym kont alternatywnych), pokazujemy jak działają narzędzia, dajemy zestaw instrukcji i obserwujemy jak sobie radzą. Wbrew pozorom jest to niewdzięczne i trudne zajęcie, więc zgłaszających się jest niewielu. Jeszcze mniej z nich jest w stanie schować poglądy do kieszeni i wyhodować skórę nosorożca. Jeżeli czujesz się na siłach - zapraszamy - wystarczy napisać na forum@agora.pl
      • taki-sobie-nick Re: chce byc moderatorka 21.09.18, 23:16
        Jeszcze mniej z nich jest w stanie schować poglądy do kieszeni i wyhodować sk
        > órę nosorożca.

I to wszystko za darmo?
        • yenna_m Re: chce byc moderatorka 21.09.18, 23:21
          Za zludne poczucie wladzy i rozpoznawalnosci wsrod setki osob. I mozliwosc uzycia przycisku "skasuj".
      • yenna_m Re: chce byc moderatorka 21.09.18, 23:19
        W takim wypadku zostawiakcie ludzi o predyspozycjach do moderowania.
        Jesli uwazacie, ze ktos nie jest w stanie wygenerowac skory jednorozca to po co takiej osobie fundowac traume?
        Nadwrazliwa osoba moze miec bawet symptomy stresu pourazowego i np byc agresywna z frustracji. Co sie bedzie odbihac na jakosci moderacji.

Moze jednak nieco wiecej rozwagi przy mianowaniu adminow?
      • mikams75 Re: chce byc moderatorka 21.09.18, 23:34
        w jaki sposob sprawdzacie konta alternatywne? mozecie faktycznie zweryfikowac, ze ten to ten a tamten to kto inny?
        • taki-sobie-nick Re: chce byc moderatorka 21.09.18, 23:42
          mikams75 napisała:

> w jaki sposob sprawdzacie konta alternatywne?

IP widzą. Mogą jak najbardziej.
          • strasznymruk Re: chce byc moderatorka 21.09.18, 23:53
            taki-sobie-nick napisała:
            > IP widzą. Mogą jak najbardziej.

Nie wszyscy mają stały IP.
            Poza tym dość łatwo można pisać spod innego IP niż się ma naprawdę.
          • majenkir Re: chce byc moderatorka 21.09.18, 23:53
            Oj, to by sie tu wykruszylo wink big_grin
          • mikams75 Re: chce byc moderatorka 21.09.18, 23:54
            a jak kilka osob pisze z tego samego ip?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka