Dodaj do ulubionych

Pytanie techniczne-bilety

31.10.18, 12:48
Dziewczyny...glupota ludzka nie zna granic, ale teraz trzeba sobie z nią poradzić....
Kupiłam bilety na spektakl....Byłam tak najarana na to przedstawienie, że oplaciłam i przez dwa dni cieszyłam się, ze udalo mi się kupić ostatnie trzy bilety....do dziś....cos mnie tknęło i wczytałam sie w to co kupiłam.....i ku....ź.......wa......kupiłam bilety ma spektakl w Gdansku, a mieszkam pod Warszawą😬
Pomijam fakt że cierpię, bo moje dziecko wraz z koleżanką nie pojedzie z przyczyn oczywistych, ale gdzie teraz sprzedać te bilety? Kiedyś przegladalam jakis portal na ktorym ludzie odsprzedawali bilety na wydarzenia sportowe, ale nijak nie mogę znaleźć. Wolałabym jednak odzyskać kasę i tak mi źle☹️ Macie jakiś pomysł, bo ja juz jestem wystarczjaco zla na siebie.....
Normalnie pomroczność wielka!
Obserwuj wątek
    • rb_111222333 Re: Pytanie techniczne-bilety 31.10.18, 12:52
      Pisałaś do organizatorów? Z tego co wiem nie muszą zwracać kasy, ale spróbować nie zaszkodzi.
      • saszanasza Re: Pytanie techniczne-bilety 31.10.18, 12:58
        Dzwonilam, ale jeszcze nie wiadomo....wolałabym sie jednak zabezpieczyć....maja 2 tygodnie na decyzję....
        W sumie czas mam, bo spektakl jes 16 gdudnia, ale im szybciej sie zorganizuję, tym lepiej☹️
    • dyzurny_troll_forum Re: Pytanie techniczne-bilety 31.10.18, 12:54
      saszanasza napisała:

> ...wa......kupiłam bilety ma spektakl w Gdansku, a mieszkam pod Warszawą😬

Kolejką do Gdańska ze 3 godziny.
    • z_lasu Re: Pytanie techniczne-bilety 31.10.18, 12:57
      Potraktowałabym jako szansę od losu i pojechała do Gdańska smile Chyba, że termin jakiś mocno nie halo na dłuższe wyjazdy (typu wigilia 01.11 albo środa w zwyczajnym tygodniu).
      • saszanasza Re: Pytanie techniczne-bilety 31.10.18, 12:59
        z_lasu napisała:

> Potraktowałabym jako szansę od losu i pojechała do Gdańska smile Chyba, że termin
        > jakiś mocno nie halo na dłuższe wyjazdy (typu wigilia 01.11 albo środa w zwycza
        > jnym tygodniu).

Nie moge, spektakl jest w niedzielę na 18.00 bylby problem z powrotem, a w poniedzialek do szkoły....
        • 45rtg Re: Pytanie techniczne-bilety 31.10.18, 13:02
          saszanasza napisała:

> z_lasu napisała:
          >
          > > Potraktowałabym jako szansę od losu i pojechała do Gdańska smile Chyba, że t
          > ermin
          > > jakiś mocno nie halo na dłuższe wyjazdy (typu wigilia 01.11 albo środa w
          > zwycza
          > > jnym tygodniu).
          >
          > Nie moge, spektakl jest w niedzielę na 18.00 bylby problem z powrotem, a w poni
          > edzialek do szkoły....

No to hostel i wracajcie w poniedziałek rano. Jeden dzień szkoły z powodu pójścia na spektakl można odżałować. Nie wydurniaj się, z Warszawy do Danzigu przecież nie jest tak daleko.

• saszanasza Re: Pytanie techniczne-bilety 31.10.18, 13:07
            45rtg napisał:

> saszanasza napisała:
            >
            > > z_lasu napisała:
            > >
            > > > Potraktowałabym jako szansę od losu i pojechała do Gdańska smile Chyba
            > , że t
            > > ermin
            > > > jakiś mocno nie halo na dłuższe wyjazdy (typu wigilia 01.11 albo śr
            > oda w
            > > zwycza
            > > > jnym tygodniu).
            > >
            > > Nie moge, spektakl jest w niedzielę na 18.00 bylby problem z powrotem, a
            > w poni
            > > edzialek do szkoły....
            >
            > No to hostel i wracajcie w poniedziałek rano. Jeden dzień szkoły z powodu pójśc
            > ia na spektakl można odżałować. Nie wydurniaj się, z Warszawy do Danzigu przeci
            > eż nie jest tak daleko.
            >

No ale to są koszty na ktore mnie nie stać.....nie wspomnę o dniu wolnym ktory musialby wziac mąz....nieee, to nie wchodzi w grę....wolalabym już odpuścić sobie te 150 zł
            • bergamotka77 Re: Pytanie techniczne-bilety 31.10.18, 14:25
              Tanie te bilety. Bralabym bo kocham teatr i mam baze w Trojmiescie ale 15.12 mam 40-tke kolezanki i nie bede mogla pojechać nad morze na weekend sad
          • saszanasza Re: Pytanie techniczne-bilety 31.10.18, 13:08
            45rtg napisał:

>
            >
            > No to hostel i wracajcie w poniedziałek rano. Jeden dzień szkoły z powodu pójśc
            > ia na spektakl można odżałować. Nie wydurniaj się, z Warszawy do Danzigu przeci
            > eż nie jest tak daleko.
            >

No ale to są koszty na ktore mnie nie stać.....nie wspomnę o dniu wolnym ktory musialby wziac mąz....nieee, to nie wchodzi w grę....wolalabym już odpuścić sobie te 150 zł
            • 45rtg Re: Pytanie techniczne-bilety 31.10.18, 13:12
              saszanasza napisała:

> 45rtg napisał:
              > > No to hostel i wracajcie w poniedziałek rano. Jeden dzień szkoły z powodu
              > pójśc
              > > ia na spektakl można odżałować. Nie wydurniaj się, z Warszawy do Danzigu
              > przeci
              > > eż nie jest tak daleko.
              > >
              >
              > No ale to są koszty na ktore mnie nie stać.....nie wspomnę o dniu wolnym ktory
              > musialby wziac mąz....nieee, to nie wchodzi w grę....wolalabym już odpuścić sob
              > ie te 150 zł

Ty się nie zastanawiaj, dlaczego to się na pewno nie uda, tylko kombinuj, jak to załatwić.
              • cauliflowerpl Re: Pytanie techniczne-bilety 31.10.18, 13:46
                A mozemy po prostu zaakceptowac fakt, ze saszanasza NIE CHCE jechac do Gdanska, za to CHCE sprzedac bilety, jak to zreszta NAPISALA WYRAZNIE w poscie startowym?
                • dyzurny_troll_forum Re: Pytanie techniczne-bilety 31.10.18, 13:54
                  cauliflowerpl napisała:

> A mozemy po prostu zaakceptowac fakt, ze saszanasza NIE CHCE jechac do Gdanska,
                  > za to CHCE sprzedac bilety, jak to zreszta NAPISALA WYRAZNIE w poscie startowy
                  > m?

Ale my tu jesteśmy od tego, żeby zaproponować alternatywy, pomysły, rozwiązania, które mogły umknąć autorce postu pogrążonej w umartwianiu się po popełnionym błędzie.
                  • cauliflowerpl Re: Pytanie techniczne-bilety 31.10.18, 13:57
                    W takim razie proponuje, zeby poleciala na Broadway. Jakis tam Gdansk, pffff. Jak sie bawic to sie bawic.
                    • dyzurny_troll_forum Re: Pytanie techniczne-bilety 31.10.18, 14:00
                      cauliflowerpl napisała:

> W takim razie proponuje, zeby poleciala na Broadway. Jakis tam Gdansk, pffff. J
                      > ak sie bawic to sie bawic.

A ma przypadkiem jakieś bilety na Broadway!?
                • 45rtg Re: Pytanie techniczne-bilety 31.10.18, 14:10
                  cauliflowerpl napisała:

> A mozemy po prostu zaakceptowac fakt, ze saszanasza NIE CHCE jechac do Gdanska,
                  > za to CHCE sprzedac bilety, jak to zreszta NAPISALA WYRAZNIE w poscie startowy
                  > m?

A nie możesz po prostu zaakceptować faktu, że chce pójść na ten występ, cokolwiek by to nie było, tylko że w wyniku pomyłki ma nie takie bilety, jakie najbardziej jej pasują, więc trzeba jej pomóc, choćby poradą, zrealizować zamiar pierwotny?
                  • cauliflowerpl Re: Pytanie techniczne-bilety 31.10.18, 14:16
                    Ale jak ktos DWA RAZY na propozycje wyjazdu do Gdanska odpowiada "NIE" to chyba sprawa jest jasna.

No ale wiadomo, "mowi 'nie' a mysli 'tak'"...
                    • 45rtg Re: Pytanie techniczne-bilety 31.10.18, 14:19
                      cauliflowerpl napisała:

> Ale jak ktos DWA RAZY na propozycje wyjazdu do Gdanska odpowiada "NIE" to chyba
                      > sprawa jest jasna.
                      >
                      > No ale wiadomo, "mowi 'nie' a mysli 'tak'"...

Nie wiem, komu to wiadomo, chyba Tobie. Ja jej nie tłumaczę, że myśli co innego, niż mówi, tylko namawiam do zmiany zdania. Ale skoro Ty lepiej wiesz, co dla niej najlepsze...

• z_lasu Re: Pytanie techniczne-bilety 31.10.18, 14:31
                      > Ale jak ktos DWA RAZY na propozycje wyjazdu do Gdanska odpowiada "NIE" to chyba
                      > sprawa jest jasna.

Mówi: nie, nie chcę jechać do Gdańska.
                      Mówi: tak, chcę iść na ten spektakl.

I forum próbuje rozwiązać jakoś tę sprzeczność w obliczu faktu, że autorka ma bilety na spektakl w Gdańsku. Autorka skupiła się na "nie chcę do Gdańska", a forum próbuje przekierować jej uwagę na "chcę na spektakl - jak to mimo wszystko zrealizować". Nie widzę tu zupełnie nadużycia o jakim piszesz. Zazwyczaj warto pytającemu podpowiedzieć rozwiązanie "obok", bo człowiek jak się na czymś zafiksuje to często nie dostrzega innych możliwości.
        • dyzurny_troll_forum Re: Pytanie techniczne-bilety 31.10.18, 13:04
          saszanasza napisała:

> Nie moge, spektakl jest w niedzielę na 18.00 bylby problem z powrotem, a w poni
          > edzialek do szkoły....

Chciałem sprawdzić dla Ciebie połączenia kolejowe, ale 8/12 kończy się obecny rozkład, a nowego jeszcze nie zaimplementowali. PKP nie przestaje zaskakiwać.
          • droch Re: Pytanie techniczne-bilety 31.10.18, 17:32
            Można już sprawdzać nowy rozkład na Portalu Pasażera, ale jest bez, powiedzmy, gwarancji stabilności.
        • dyzurny_troll_forum Re: Pytanie techniczne-bilety 31.10.18, 13:05
          saszanasza napisała:

> edzialek do szkoły....

Chciałem sprawdzić dla Ciebie połączenia kolejowe, ale 8/12 kończy się obecny rozkład, a nowego jeszcze nie zaimplementowali. PKP nie przestaje zaskakiwać.
          • tiszantul Re: Pytanie techniczne-bilety 31.10.18, 13:29
            > Chciałem sprawdzić dla Ciebie połączenia kolejowe, ale 8/12 kończy się obecny r
            > ozkład, a nowego jeszcze nie zaimplementowali. PKP nie przestaje zaskakiwać

Przyszły rozkład już dawno wisi tu:

portalpasazera.pl/
            • dyzurny_troll_forum Re: Pytanie techniczne-bilety 31.10.18, 13:40
              tiszantul napisała:

> Przyszły rozkład już dawno wisi tu:

Może i wisi.... Hmmm....

Wybrany termin podróży jest późniejszy, niż data korekty rozkładu jazdy, która jest zaplanowana na 09.12.2018r. Dane, które zostaną zaprezentowane w wynikach wyszukiwania mogą ulec zmianie. Prosimy o ponowne sprawdzenie i zweryfikowanie połączenia po 17.11.2018r.
            • malowanka06 Re: Pytanie techniczne-bilety 31.10.18, 14:23
              niestety, wiem, że od 09.12 ma jeździć pociąg z wrocławia do Wiednia i nie wyszukuje go.
              • z_lasu Re: Pytanie techniczne-bilety 31.10.18, 14:40
                Stoi jak byk komunikat, że będzie zmiana od 09.12. Pisi troll po raz kolejny udowodnił, że przerasta go przeczytanie ze zrozumieniem dwóch prostych zdań.

• z_lasu Re: Pytanie techniczne-bilety 31.10.18, 13:09
          Jak w niedzielę to luz. Robisz dzieciom wolny poniedziałek i ew. piątek albo wtorek i macie 4 dni na Gdańsk. Chyba, że akurat 17. dzieciaki mają coś ekstra w szkole, to wtedy byłby problem.
          • miruka Re: Pytanie techniczne-bilety 31.10.18, 13:17
            Ale przespacerujesz się po plaży, rozważ to
            • saszanasza Re: Pytanie techniczne-bilety 31.10.18, 13:41
              miruka napisała:

> Ale przespacerujesz się po plaży, rozważ to

Żadnych spacerów😉 Dobrze, że nie zabralam jeszcze z dwojki dzieci, co mam w zwyczaju😅
    • ewa_mama_jasia Re: Pytanie techniczne-bilety 31.10.18, 13:21
      Zamieść informację na facebooku, że chętnie sprzedasz bilety, tu też napisz dokładnie co i gdzie. Może jakaś tamtejsza ematka będzie chciała odkupić i pójść. Ja ostatnio miałam podobną sytuację, wygrałam w konkursie bilety na koncert Bonnie Taylor. Wszystko fajnie, ucieszyłam się, dopóki nie przeczytałam, że koncert w Katowicach (mieszkam w Warszawie). Chciałam nawet rezygnować z wyjazdu, sale mąż się uparł, wiózł mnie w obie strony i na koncercie byliśmy. W sumie gdyby nie to, ze następnego dnia były wybory, pojechalibyśmy we trójkę z synem, wynajęli pokój i coś zwiedzili (od jakiegoś czasu zamierzam pojechać zobaczyć Muzeum Śląskie). A tak obróciliśmy w te i z powrotem jednego dnia.
    • niktmadry Re: Pytanie techniczne-bilety 31.10.18, 13:32
      Cóż to za spektakl i gdzie dokładnie. Jak napiszesz to może zapytam dzieci czy chcą iść. Albo ich koleżanki. Póki co - za mało danych.
      • saszanasza Re: Pytanie techniczne-bilety 31.10.18, 13:40
        niktmadry napisał(a):

> Cóż to za spektakl i gdzie dokładnie. Jak napiszesz to może zapytam dzieci czy
        > chcą iść. Albo ich koleżanki. Póki co - za mało danych.

To musical „Chlopcy z placu broni” w sam raz dla 5 klasistów
        • niktmadry Re: Pytanie techniczne-bilety 31.10.18, 13:44
          A dzięki. Ja mam trochę starsze dzieci. Ale jakby ktoś chciał to będę pamiętać. To jest opera bałtycka?
          • saszanasza Re: Pytanie techniczne-bilety 31.10.18, 13:53
            niktmadry napisał(a):

> A dzięki. Ja mam trochę starsze dzieci. Ale jakby ktoś chciał to będę pamiętać.
            > To jest opera bałtycka?

Nie, to ingenium, ale wlaśnie zadzwonil do mnie miły pan i powiedział, że bedzie zwrot😅😅😅
            Ufff....ale i tak szkoda, że nie graja tego w Warszawie☹️ Myslę ze w przyszlosci skupie sie na kinach....
            • 45rtg Re: Pytanie techniczne-bilety 31.10.18, 14:17
              saszanasza napisała:

> niktmadry napisał(a):
              >
              > > A dzięki. Ja mam trochę starsze dzieci. Ale jakby ktoś chciał to będę pam
              > iętać.
              > > To jest opera bałtycka?
              >
              > Nie, to ingenium, ale wlaśnie zadzwonil do mnie miły pan i powiedział, że bedzi
              > e zwrot😅😅😅

Też dobrze. Ale jak byłaś najarana, to się może jednak jeszcze rozejrzyj, jak zorganizować ten wyjazd. Mąż od wolnego dnia nie umrze, dzieci od opuszczenia kilku lekcji też nie (zwłaszcza, jak to wyjazd na lekturę), a bilet plus nocleg dwóch osób da się, jak teraz patrzę, zmieścić w jakichś trzech stówach.
            • bergamotka77 Re: Pytanie techniczne-bilety 31.10.18, 14:29
              saszanasza napisała:

> niktmadry napisał(a):
              >
              > > A dzięki. Ja mam trochę starsze dzieci. Ale jakby ktoś chciał to będę pam
              > iętać.
              > > To jest opera bałtycka?
              >
              >
              > Nie, to ingenium, ale wlaśnie zadzwonil do mnie miły pan i powiedział, że bedzi
              > e zwrot😅😅😅
              > Ufff....ale i tak szkoda, że nie graja tego w Warszawie☹️ Myslę ze w przyszlosc
              > i skupie sie na kinach....
              >

O widzę że się sprawa rozwiązała. A ja na musical chętnie bym poszła 😊
    • cauliflowerpl Re: Pytanie techniczne-bilety 31.10.18, 13:56
      Na fejsie jest grupa "Bilety na koncerty - sprzedam, kupie, wymienie", sa tez ogloszenia biletow do kin itp...
      Poszukaj grup "kupie, sprzedam Gdañsk" i tym podobnych. I tam pooglaszaj.
    • mama-ola Re: Pytanie techniczne-bilety 31.10.18, 14:09
      Ja jestem z tych okolic, może bym odkupiła? Jeśli to jeszcze aktualne. Tylko potrzebuję dłuższej chwili na rozpytanie się, czy synowie chcą pójść.
      • mama-ola Re: Pytanie techniczne-bilety 31.10.18, 14:11
        Niestety, na musical nie chcą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka