Dodaj do ulubionych

Paczka Prawdziwego Polaka

10.09.19, 14:03
big_grin
Tytuł pół żartem, pół serio wink

Chcę wysłać zagranicę paczkę z drobnym upominkiem, jako że to prezent dla obcokrajowca (płci żeńskiej smile ) ma być po polsku.
ematki ratujecie pomysłami, bo kompletnie nie mam polotu, a wy w kupie kreatywne jesteście.
Nie chodzi mi o polskie słodycze, bo to jakby oczywistość, tylko o rzeczy niespożywcze.
Nie chcę też żeby to było coś ciężkiego, tłukącego się i drogiego, więc serwis z Ćmielowa, czy kryształy z Zawiercia odpadają big_grin
Na razie przyszedł mi do głowy tylko jakiś ładny album o Polsce.
Wspomóżcie wink
Obserwuj wątek
    • ichi51e Re: Paczka Prawdziwego Polaka 10.09.19, 14:21
      Pantuniestal
      • ichi51e Re: Paczka Prawdziwego Polaka 10.09.19, 14:21
        pantuniestal.com/
        • rulsanka Re: Paczka Prawdziwego Polaka 10.09.19, 22:04
          Fajna strona, śliczne modelki smile
    • aerra Re: Paczka Prawdziwego Polaka 10.09.19, 14:21
      A w jakim wieku ten Polak, znaczy obcokrajowiec płci żeńskiej?
    • lauren6 Re: Paczka Prawdziwego Polaka 10.09.19, 14:23
      Gra Wiedźmin 3 z polskim dubbingiem.
    • magrathh Re: Paczka Prawdziwego Polaka 10.09.19, 14:25
      Wpisz w wyszukiwarkę hasło "ludowe prezenty" albo "pamiątki z Polski", a pojawią ci się strony z przeróżnościami do wyboru do koloru z łowickimi i innymi ludowymi motywami. Niektóre naprawdę ładne.
      • druga.strona Re: Paczka Prawdziwego Polaka 11.09.19, 05:54
        Zarty sobie robisz "ludowe prezenty"? A po co to komu?
    • spanish_fly Re: Paczka Prawdziwego Polaka 10.09.19, 14:25
      Haftowany obrus czy koronki koniakowskie, góralska chusta?
    • triss_merigold6 Re: Paczka Prawdziwego Polaka 10.09.19, 14:26
      Gra symulator Menela.
    • beataj1 Re: Paczka Prawdziwego Polaka 10.09.19, 14:30
      Góralskie ręcznie robione skarpetki z czystej zdrowej szorstkiej wełny. Znajomy obcokrajowiec kiedyś takie widział na wycieczce do PL i opowiadał że miał fantazję by się w nich bzykać. W sensie o on i ona w takich skarpetach.
      To podobno miałoby być prawdziwie hardkorowe przeżycie kojarzące się z Polska.
      • bi_scotti Re: Paczka Prawdziwego Polaka 10.09.19, 14:38
        W Gdansku jest sklepiczek z kaszubskimi folk wyrobami. Maja cudnej urody papierowe serwetki z kaszubskimi wzorami, oczywiscie rowniez takie z materialu, jakies fartuszki, powloczki, bluzeczki, troche skorup etc. Very cute i wciaz troszke unique - gdybys szykowala paczke dla mnie (kobieta za granica tongue_out), to ja bym chetnie te paper napkins … please big_grin
        A tak na powaznie, cokolwiek nie kupisz, na pewno bedzie przyjete z wdziecznoscia i zachwytem - fajnie jest dostawac upominki (szczegolnie niespodziewane) od znajomych z innego kraju smile Cheers.
      • dyzurny_troll_forum Re: Paczka Prawdziwego Polaka 10.09.19, 14:45
        beataj1 napisała:

> Góralskie ręcznie robione skarpetki z czystej zdrowej szorstkiej wełny. Znajomy
        > obcokrajowiec kiedyś takie widział na wycieczce do PL i opowiadał że miał fant
        > azję by się w nich bzykać. W sensie o on i ona w takich skarpetach.
        > To podobno miałoby być prawdziwie hardkorowe przeżycie kojarzące się z Polska.

Mocny fetysz!
    • fandorina Re: Paczka Prawdziwego Polaka 10.09.19, 14:41
      To może kosmetyki polskiej firmy, mają dobre opinie za granicą ? Np. BIELENDA, Dermika albo Ziajawink
    • premeda Re: Paczka Prawdziwego Polaka 10.09.19, 14:44
      Bursztyn....? Tak jakoś mi się skojarzyło 😄
    • cruella_demon Re: Paczka Prawdziwego Polaka 10.09.19, 15:03
      Koszulka z orzełkiem i PW 😂😂

Żartowałam.
      Kobieta młoda, lubi się stroić.
      Do albumu dołączy kolorowa góralska chusta, są faktycznie bardzo ładne i z motywem ludowym. Może jakieś kolczyki z rękodzieła. Bursztyn odpada, bo po pierwsze na poczcie bardzo kradną, a po drugie obdarowanej groziłoby cło za rzeczy wartościowe, a tego bym nie chciała.
      • mikams75 Re: Paczka Prawdziwego Polaka 10.09.19, 15:35
        kolczyki z bursztynem sa tanie, jakiem male, zalezy ile chcesz wydac. Wysylajac paczke deklarujesz zazwyczaj wartosc, musisz sie dowiedziec do jakiej kwoty, zeby nie oclili.
        • premeda Re: Paczka Prawdziwego Polaka 10.09.19, 16:13
          Przecież to drobiazg ma być, bransoletki są już za niecałą stówkę. Cło od tego nie grozi, na poczcie też raczej nie ukradną.
      • koko8 Re: Paczka Prawdziwego Polaka 10.09.19, 15:42
        A to musi być koniecznie cepeliada? Może polskie kosmetyki?
    • mikams75 Re: Paczka Prawdziwego Polaka 10.09.19, 15:34
      kolczyki z zielonym bursztynem,
      cos z folkowym wzorem, pogoogluj, jest mnostwo drobiazgow typu podkladka pod myszke, torba na zakupy (akurat plaskie latwe do wyslania), etui na okulary (moze byc sloneczne) i mnostwo innych.
      • premeda Re: Paczka Prawdziwego Polaka 10.09.19, 16:19
        No i przez ciebie sobie kolejne kolczyki kupiłam, a miałam oszczędzać 😱😤 ale musiałam, bo ten zielony bursztyn jest cudny 😍
        • mikams75 Re: Paczka Prawdziwego Polaka 10.09.19, 16:38
          niech sie dobrze nosza! pochwalisz sie linkiem? szukam idealnych.
          Wiem, ze zielony bursztyn jest cudny smile
          • premeda Re: Paczka Prawdziwego Polaka 10.09.19, 16:50
            O takie sobie kupiłam makrolux.pl/environment/cache/images/0_0_productGfx_7bf30140dfc87bbd2cf07915364ee01f.jpg" border="0" alt="https://makrolux.pl/environment/cache/images/0_0_productGfx_7bf30140dfc87bbd2cf07915364ee01f.jpg">
            • premeda Re: Paczka Prawdziwego Polaka 10.09.19, 16:54
              Coś nie poszło link makrolux.pl/pl/p/Kolczyki-srebrne-z-naturalnym-bursztynem-zielone/123?utm_source=shoper&utm_medium=shoper-cpc&utm_campaign=shoper-kampanie-google&shop_campaign=3930849198&gclid=EAIaIQobChMI1Yqdqr7G5AIVRCIZCh1jbQzJEAEYASABEgKHxfD_BwEhttps://https://makrolux.pl/pl/p/Kolczyki-srebrne-z-naturalnym-bursztynem-zielone/123?utm_source=shoper&utm_medium=shoper-cpc&utm_campaign=shoper-kampanie-google&shop_campaign=3930849198&gclid=EAIaIQobChMI1Yqdqr7G5AIVRCIZCh1jbQzJEAEYASABEgKHxfD_BwE
              • mikams75 Re: Paczka Prawdziwego Polaka 10.09.19, 17:19
                piekne! nie znalam tego sklepu, a widze ze maja ladne rzeczy smile
    • jehanette Re: Paczka Prawdziwego Polaka 10.09.19, 15:36
      Dałam kilku osobom jako gifty kubki typu "barowego" -wiecie, takie jak kiedyś na stołówkach były, mniejsza średnica na dole, większa na górze - i bardzo się podobały. Wiele firm je teraz produkuje z różnymi logami, napisami.
    • hanusinamama Re: Paczka Prawdziwego Polaka 10.09.19, 15:45
      Ja wysłałam znajomemu płyty Męskie Granie...ale on kuma po polsku. A tu masz polskie kosmetyki naturalne.
      www.kupujepolskieprodukty.pl/2015/11/polskie-kosmetyki-przeglad-mniej.html
    • the_komcia Re: Paczka Prawdziwego Polaka 10.09.19, 16:24
      Filcową torbę z ludowym haftem
    • swinka-morska Re: Paczka Prawdziwego Polaka 10.09.19, 16:30
      Biżuteria z krzemieniem pasiastym
    • fragile_f Re: Paczka Prawdziwego Polaka 10.09.19, 16:47
      Jakiś fajny zestaw kosmetyków Tołpy może? Albo coś z trendymani?
    • smoczy_plomien Re: Paczka Prawdziwego Polaka 10.09.19, 17:11
      folkstar.pl
    • mysiulek08 Re: Paczka Prawdziwego Polaka 10.09.19, 17:15
      wszystko zalezy gdzie wysylasz (clo i oplaty graniczne), a kradzieze na pocztach juz sie nie tafiaja (albo mam szczescie)

album to wyladuje na polce i bedzie sie kurzyc, tak jak radza, cos z bizuterii z bursztynu, nie musi byc od razu batycki tongue_out cepeliada w szerokim ujeciu, kalendarz?
    • mysiulek08 Re: Paczka Prawdziwego Polaka 10.09.19, 17:16
      z kosmetykami bym uwazala, niektore kraje maja dziwne przepisy
    • anika772 Re: Paczka Prawdziwego Polaka 10.09.19, 17:18
      Taka torba:
      folkstar.pl/products,show,4471,1,torba-bawelniana-folk-lowicka-czarna.html

Przejrzyj ten sklep, fajny jest.
    • tanebo2.0 Re: Paczka Prawdziwego Polaka 10.09.19, 17:19
      Może coś takiego? www.sklepludowy.pl/biala-ludowa-damska-spodnica-folk-wzory-goralskie
    • heca7 Re: Paczka Prawdziwego Polaka 10.09.19, 17:37
      Aż dziwne, że nikt nie zaproponował wink Do Paczki Prawdziwego Polaka należy włożyć koszulkę z Polską Walczącą/ Żołnierzami wyklętymi, kilka rac i torbę z Biedronki big_grin
      • cruella_demon Re: Paczka Prawdziwego Polaka 10.09.19, 18:50
        😂😂😂😂
      • arkanna Re: Paczka Prawdziwego Polaka 10.09.19, 21:47
        I obowiązkowo Żubra w puszce
    • ela.dzi Re: Paczka Prawdziwego Polaka 10.09.19, 17:56
      Płyta z muzyką Chopina.
    • feliz_madre Re: Paczka Prawdziwego Polaka 10.09.19, 18:10
      Koszulka z Marią Sklodowska-Curie.
      Album Beksińskiego
      Wiersze Szymborskiej w tłumaczeniu
      Książkę Wiedzim po angielsku, jeśli nie zna polskiego
      Grę planszową Monopoly Polska jest piekna
      Skarpetki z motywem łowickim
      Kubek z bocianem, widziałam różne, np. www.google.com/search?q=kubek+Poland+bocian&client=ms-android-huawei-rev1&prmd=imnv&sxsrf=ACYBGNSH5lom-NspCJI4tjC7t9NQpLK0TA:1568131718247&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwi1uZvw0cbkAhUC3KQKHVsRAtUQ_AUoAXoECAwQAQ&biw=360&bih=647#imgrc=wAJycrREGpodrM&imgdii=voJB9FATPdGTtM

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka