21.09.19, 12:14
...woda perfumowana😃
Zawsze mi się podobał i zawsze chciałam mieć ten ciężki zapach.
Ale otoczenie stwierdziło, że jedzie ode mnie starą szafą babci🥴
Jak odbieracie ten zapach u innych osób?
Obserwuj wątek
    • ms.piggy Re: opium... 21.09.19, 12:34
      ludziom tyle rzeczy się podoba i nie podoba, że mam to totalnie gdzieś, a opium uwielbiam od czasów nastoletnich i uzywam kiedy tylko mam ochotę
      • scarlett74 Re: opium... 21.09.19, 12:37
        😃
    • pani-nick Re: opium... 21.09.19, 12:42
      Lubię.
    • snakelilith Re: opium... 21.09.19, 14:17
      Choć lubię starsze orientalne zapachy, czyli te które weszły na rynek przez latami 90-tymi, to Opium to dla mnie też trochę stara szafa babci. wink Podobnie odbieram Casmir Chopard. To takie dziwne połączenia skórzano- drzewnych akordów z cężką słodkością, jakoś tak pachną na starych ludzi. Sorry. Młodziej odbieram dużo lżejsze Dune Diora. A jeżeli zależałoby mi na tych ciężkich drzewnych akordach, to użyłabym od razu raczej męskiego Fahrenheit Diora, też staroć, ale nie ma tam tych zleżałych rodzynków. wink
      Co ciekawe, klasyczne Chanel nr. 5 też trąci myszką, ale na młodych kobietach odbieram ten zapach jako bardzo interesujący, pewnie za odwagę.
      • snakelilith Re: opium... 21.09.19, 14:25
        Dodam, że przy Opium i podobnych ciężkich zapachach, najważniejszy przy odbiorze jest chyba wiek kobiety, znaczy im młodsza, tym zapach na zasadzie kontrastu, bardziej interesujący, tak jak przy tym Chanel nr.5. Ale gdybym jako kobieta ponad 50-letnia nosiła Opium albo Chanel nr. 5, to outuję się natychmiastowo jak stara nudziara. Ale to moje zdanie i jak ktoś uważa, że znalazł zapach na życie, to niech nosi na zdrowie.
      • jasnoklarowna Re: opium... 21.09.19, 21:04
        ooooooooo a ja Casmir Choparda pokochałam właśnie w latach 90 kiedy byłam biedna studentką i nie było mnie na niego stać.
        Jak potem było mnie stać to zniknął. Wiele lat szukałam podobnych zamienników i zawsze czegoś w nich brakowało.
        A jakiś czas temu znów się pojawił i kupuję go namiętnie, stacjonarnie w Rossmanie chyba tylko, czasem za pół ceny. Nie uważam się za babcię, choć to faktycznie dla lubiących słodkie zapachy.
        Ale mimo to to całkiem odmienny zapach od Opium
    • mrs.solis Re: opium... 21.09.19, 15:07
      Uwielbiam meskie opium, pewnie dlatego, ze facet, w ktorym kiesys bylam szalenie zakochana uzywal tego zapachu.
      • scarlett74 Re: opium... 21.09.19, 15:52
        Tym Opium właśnie gdzieś w latach 80-tych pachniała moja elegancka Ciocia . I zawsze ten zapach za mną chodził... Ale wydawało mi się że jestem na niego za młoda ( tak sobie tłumaczyłam, brak kasy 😉), a teraz jak już sobie go kupiłam , to jestem jak szafa z naftaliną...🥴
    • livia.kalina Re: opium... 21.09.19, 19:06
      Kocham smile

To był ulubiony zapach mojej mamy.
      Zawsze jej go kupowałam ( w różnych wariacjach).
      • pasquda77 Re: opium... 21.09.19, 19:18
        Lubię , ale nie używam odkąd powstał krajowy odpowiednik Curara (100lat temu).Każdy kto poczuł zaraz meldował oooo pachniesz curara...
        • kk345 Re: opium... 21.09.19, 21:36
          Przypomniałaś mi, ze przepadałam za fioletową Currarą!
    • maja0026 Re: opium... 21.09.19, 22:36
      Właśnie moją babcia używała 😀, bardzo ciężki i dla mnie babciny zapach
      • aqua48 Re: opium... 23.09.19, 10:21
        Nie ma "babcinych zapachów", "młodych zapachów", przy odbiorze perfum ważne jest jak układają i rozwijają się na skórze konkretnego człowieka. Na mnie wszystkie te "lekkie" źle pachną, też lubię ciężkie perfumy z tzw. ogonem. Jeśli nosicielowi jakiś zapach odpowiada to niech go używa na zdrowie. A Opium to dobre perfumy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka