tojamarusia 21.09.19, 12:04 Glukoza na czczo w szpitalu 128 Robiona wczoraj też na czczo 93 Przyznam, że miałam już czarne myśli.. Ponoć ze stresu może tak bardzo podskoczyć. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
35wcieniu Re: Kamień z serca.. 21.09.19, 12:50 W sensie dobrze że podskoczyła, czy dobrze ze ze stresu czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.solis Re: Kamień z serca.. 21.09.19, 13:29 Dobrze,ze stres byl powodem wysokiego cukru , a nie cukrzyca. Odpowiedz Link Zgłoś
agonyaunt Re: Kamień z serca.. 21.09.19, 13:32 Może, może. Fajnie, że jest OK, ale na wszelki wypadek zmierz jeszcze parę razy. Raczej będzie w normie, ale lepiej być pewnym. Odpowiedz Link Zgłoś
rulsanka Re: Kamień z serca.. 21.09.19, 14:28 93 na czczo to całkiem dużo. Mój ojciec z cukrzycą tyle miewał. Robiłaś krzywą cukrową? Jeśli nie, to zrób. Dzięki krzywej można wykryć stan przedcukrzycowy i zapobiegać rozwojowi choroby, na tym etapie jest wtedy odwracalna. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Kamień z serca.. 21.09.19, 14:31 93 to nie jest "całkiem dużo", tylko w normie. Odpowiedz Link Zgłoś
rulsanka Re: Kamień z serca.. 21.09.19, 14:42 Ja wiem, że norma. Ale to jest górna norma, a dodatkowo poprzedni wynik był wysoki + tojamarusia ma nadwagę. Ponadto pamiętam, że mój ojciec miał wiele razy badany cukier na czczo, zawsze wychodziło dobrze. Aż kiedyś zasłabł i okazało się, że ma cukrzycę zaawansowaną. Uszkodziła mu mózg. Naprawdę warto zrobić krzywą cukrową, bo stan przedcukrzycowy nie daje wyraźnych objawów, a to jest ten moment, gdy chorobę można cofnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: 21.09.19, 16:35 memphis90 napisała: > 93 to nie jest "całkiem dużo", tylko w normie. Bo to tak juz jest - ludzie chca miec jak najnizszy cukier, cholesterol, cisnienie... . Odpowiedz Link Zgłoś
tojamarusia Re: Kamień z serca.. 21.09.19, 14:36 Przecież 93 jak najbardziej mieści się w normie... Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: 21.09.19, 16:34 rulsanka napisała: > na tym etapie jest wtedy odwracalna. Na kazdym etapie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
rulsanka Re: 21.09.19, 16:38 Masz na myśli cukrzycę? Nie znam osoby, która by się wyleczyła. Z wyjątkiem ciążowej. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: 21.09.19, 21:03 rulsanka napisała: > Masz na myśli cukrzycę? Nie znam osoby, która by się wyleczyła. Z wyjątkiem cią > żowej. Tak, typu 2 oczywiscie The Two Big Lies of Type 2 Diabetes Odpowiedz Link Zgłoś
rulsanka Re: 22.09.19, 20:20 To bardzo ciekawe co zalinkowałaś, jednak widać, że dla środowiska lekarskiego również są to informacje z pogranicza herezji. Ja obejrzałam z dużą przyjemnością, choć problem mnie nie dotyczy. Facet brzmi przekonująco i super, że jest nadzieja dla chorych. Odpowiedz Link Zgłoś
ajriszka Re: Kamień z serca.. 21.09.19, 19:28 A mierzysz poziom cukru glukometrem w domu? Odpowiedz Link Zgłoś