Dodaj do ulubionych

Nastolatek się nudzi

• noltencja Re: Nastolatek się nudzi 09.10.19, 19:14
      Nie chcę wyjść na nieczułą i nieempatyczną zołzę, ale co Cię właściwie obchodzi sposób, w jaki dziecko spędza czas z ojcem? Ojciec jest nudny, nieogarnięty i nie umie zorganizować atrakcyjnie czasu dla nastolatka? To jego problem, nie Twój. Po prostu nie ingeruj w ich relacje, a jak on Ci będzie wyjeżdżał z pretensjami, to niech spada na drzewo. Sam sobie zawinił.
      • kokosowy15 Re: Nastolatek się nudzi 09.10.19, 20:10
        Najbardziej tym, że istnieje.
    • obrus_w_paski Re: Nastolatek się nudzi 09.10.19, 20:41
      Wątek się rozwinął w niezłe psychoanalizy 😳

Jak słyszysz kopyta, to nie licz na zebrę, a raczej na konia. Czyli ja bym jednak szła w akceptację i komunikację. Ojciec jest jaki jest, jeśli jest dobrym ojcem mimo braku fajerwerków i pieniędzy, to syn może się skupic na „wyciąganiu” innych korzyści, np emocjonalnych typu rozszerzanie więzi z ojcem, „mniej pogardy, więcej miłości” itp. Jakieś zalety niezwiązane z kasa chyba ten facet ma
      • berdebul Re: Nastolatek się nudzi 10.10.19, 09:06
        Gdyby miał zalety, to nie byłby ex.
        • obrus_w_paski Re: Nastolatek się nudzi 10.10.19, 14:16

No bez przesady, moi byli partnerzy maja mnóstwo zalet, ba! Jeden nawet mógłby być uznany za mężczyznę prawie idealnego, a jednak to „prawie” sprawiło, ze jego multum zalet nie zmieniło mojej decyzji o rozstaniu

Eks to nie synonim pijaka i przemocowca
          berdebul napisała:

> Gdyby miał zalety, to nie byłby ex.
        • ashleigh41 Re: Nastolatek się nudzi 10.10.19, 15:57
          berdebul napisała:

> Gdyby miał zalety, to nie byłby ex.

Nie przesadzaj, ludzie z roznych powodow sie nie dogaduja, a idac takim tokiem myslenia to by oznaczało ze kazdy komu w zwiazku nie wyszlo nie ma zadnych zalet.
          • berdebul Re: Nastolatek się nudzi 10.10.19, 18:45
            Czytałyście wypowiedzi Triss o ex? To poczytajcie. Ani jednej pozytywnej.
            • ashleigh41 Re: Nastolatek się nudzi 11.10.19, 08:16
              Ale to jej punkt widzenia, to samo moze powiedziec o niej ex. Tiss nie moze poprostu let it go, a nie sa ze soba od wielu lat w dodatku ona jest w zwiazku. Co jest nie tak z nia ze wciaz jej ten ex tak wadzi?
              • berdebul Re: Nastolatek się nudzi 11.10.19, 08:54
                Ma z nim dziecko, więc wciąż są w kontakcie. Jak dziecko będzie pełnoletnie, to podejrzewam że Triss otworzy szampana i o Ex zapomni. tongue_out
                Dodajmy, że dziecko nie jest samoobsługowe, był wątek o liczbie godzin na korepetycjach.
                • bistian Re: Nastolatek się nudzi 11.10.19, 09:09
                  berdebul napisała:

> podejrzewam że Triss otworzy szampana i o Ex zapomni. tongue_out

Zdziwiłbym się, gdyby tak było. smile
                  Ona zawsze miała pretensje i była agresywna. Czytam Triss na różnych forach już naście lat i jest minimalna zmiana na plus, teraz już umie spokojnie powiedzieć, czego oczekuje, większej poprawy nie widzę.
                  Po uzyskaniu pełnoletności przez syna też będą okazję do awantur, o wkład na mieszkanie, składkę na ślub czy drogi kurs.
                  • ashleigh41 Re: Nastolatek się nudzi 11.10.19, 09:36
                    bistian napisał:

> Ona zawsze miała pretensje i była agresywna. Czytam Triss na różnych forach już
                    > naście lat i jest minimalna zmiana na plus, teraz już umie spokojnie powiedzie
                    > ć, czego oczekuje, większej poprawy nie widzę.
                    > Po uzyskaniu pełnoletności przez syna też będą okazję do awantur, o wkład na mi
                    > eszkanie, składkę na ślub czy drogi kurs.

Ah no wlasnie. Celne. Mieli powody zeby sie rozstac wiec to zrobili, kazde z nich ma swoje zycie. Ona wie jaki jest ex wiec juz dawno powinna wrzucic na luz i przestac miec oczekiwania bo on ich nie spelni.
                • triss_merigold6 Re: Nastolatek się nudzi 11.10.19, 09:11
                  Samoobsługowe w jakim sensie?

• berdebul Re: Nastolatek się nudzi 11.10.19, 20:39
                    W sensie, że musialas się zaangażować do rekrutacji i obstawiłaś korkami.
                • ashleigh41 Re: Nastolatek się nudzi 11.10.19, 09:29
                  berdebul napisała:

> Ma z nim dziecko, więc wciąż są w kontakcie. Jak dziecko będzie pełnoletnie, to
                  > podejrzewam że Triss otworzy szampana i o Ex zapomni. tongue_out

A co ma z tym wspolnego dziecko? To nie maluch, sam moze aranzowac spotkania z ojcem. A ex wystarczy zakomunikowac zeby wyjasnial sprawy z synem. Ja rozumiem ze jest jeszcze kwestia planow Triss i ex z synem ale wystarczy ze Triss powie synowi ze ma wpisywac spotkania z ojcem do kalendarza w telefonie plus mozna jeszcze powiesic kalendarz w kuchni dla wszystkich I jesli cos jest zaplanowane naniesc to od razu. To 15-latek, przeciez ogarnia rozne sprawy szkole wiec chyba spotkania z ojcem tez moze ogarnac. Nie ma naprawde powodu do rozkminiania nowej panienki ex, ich wyjsc do CH itp. Jesli syn sie nudzi i mu to nie odpowiada to niech ojcu powie wprost i na spotkania sie nie umawia, wtedy triss nie bedzie miala problemu.

> Dodajmy, że dziecko nie jest samoobsługowe, był wątek o liczbie godzin na korep
                  > etycjach.

A co to ma wspolnego z samoobsluga? Korepetycje to sprawa triss i jej syna. Co ex ma z tym wspolnego?
            • mamaaspiama Re: Nastolatek się nudzi 11.10.19, 16:12
              "Czytałyście wypowiedzi Triss o ex? To poczytajcie. Ani jednej pozytywnej. "

Ale to przecież zupełnie nie świadczy, ze facet jest beznadziejny, bo równie dobrze całkowicie beznadziejnym człowiekiem może być Triss. Jak o Tobie ktoś źle mówi, to zawsze ma 100% racji? Taki Twój ex facet na przykład, z którym miałaś zatargi, dajmy, z jego winy (np. zdradził Cię i teraz usiłuje sobie to zracjonalizować robiąc z Ciebie paskudnego babsztyla)?
    • anorektycznazdzira Re: Nastolatek się nudzi 10.10.19, 20:06
      Znaczy tak. Z nastolatka i to takiego co ma 15 (nie 12 i nie 18) to w ogóle ciężko wykrzesać zainteresowanie życiem w ogóle, a co dopiero spędzanie czasu z dorosłymi.
      Zwłaszcza z takimi z drewnianą nogą
      (big_grinbig_grin)
    • wapaha Re: Nastolatek się nudzi 11.10.19, 09:36
      On jest niepełnosprawny ruchowo czy intelektualnie ?
    • agrypina6 Re: Nastolatek się nudzi 11.10.19, 16:30
      Co byś nie napisała o ex, to same negatywny. Jak się z nim związałas przed laty to był inny i teraz się zmienił, czy Ty byłaś wtedy młoda i durna? Tak pytam z ciekawości, nie musisz odpowiadać jak nie chcesz😀
      • ck2 Re: Nastolatek się nudzi 12.10.19, 07:32
        No przecież wiemy, że koleżanka z najwyższej, a nawet ze średniej półki nie wybiera. Plus każdy, kto robi inaczej niż ona, robi źle. Widocznie jest aż tak niepewna swoich wyborów i decyzji, że wszyscy muszą je potwierdzać robiąc podobnie.
    • miqotka Re: Nastolatek się nudzi 11.10.19, 18:01
      Nie przebrnęłam przez cały wątek, ale ogólnie wrażenie mam takie że mam podobnie jak Ty.
      Ojciec dzieci to taki w sumie ciapa ( tak, był taki od zawsze, ale najwyraźniej mi to nie przeszkadzało). Jeszcze jak byliśmy razem to wszystko trzeba było mu mówić co ma robić ( z dziećmi). Sam zero inicjatywy.
      No i teraz nie jest inaczej. Dzieci powinny to widywać 2 razy w tygodniu, a widują raz na 2 miesiące bo on pracuje. Doszło teraz do tego, że nie chcą tam jeździć ( szczególnie młodszy, a starszy sam nie pojedzie). Boją się mu powiedzieć, że nie chcą. Chyba trochę im to żal ale naprawdę w domu mają lepiej w weekendy, nawet jeżeli nic ciekawego nie mamy w planach.
      On jakoś specjalnie nie zabiega o ich miłość czy czas. Rozmowy przez telefon trwają ok 5min. Smsy zdawkowe z jednej i drugiej strony w sumie.
      Jak tam już pojadą to robią za każdym razem tą samą rozrywkę, a czasami nic, zakupy w Tescouncertain

Nie mają po co tam jeździć. Ja wiem że to ich tata, ale serio jakiegoś wielkiego kontaktu nie mają i już nie będą mieć. Ojciec też nie potrafi kontaktu utrzymac. Ogólnie po prostu chyba po prostu nie wie jak bo mnie już nie ma do pomocy. Żaden w sumie wzorzec dla dzieci.

Ehh chyba powinnam swój wątek założyćwink Ogólnie to po prostu Cię rozumiem.
      • noltencja Re: Nastolatek się nudzi 11.10.19, 19:06
        Niezłych sobie z Triss wybrałyście facetów. Pozazdrościć smile
        • miqotka Re: Nastolatek się nudzi 11.10.19, 21:33
          To chyba do mnie. Tak właśnie wygląda życie z cichym, spokojnym facetem. Bez jaj trzeba dodaćwink
          • kokosowy15 Re: Nastolatek się nudzi 11.10.19, 21:48
            Ale dwoje dzieci jakoś ci zrobił? Jakby parę razy oko podbił, bardziej byś go cenila?
            • miqotka Re: Nastolatek się nudzi 11.10.19, 21:53
              Pomiędzy facetem bez "jaj", a przemocowcem jest przepaść, więc tak już nie broń mojego, bo nie wiesz co i jak. Nie musi bić i pić, aby był do dudy. Ja zawsze zresztą to mówiłam, że niby wszystko ok, jednak czegoś brakuje.
      • aandzia43 Re: Nastolatek się nudzi 12.10.19, 10:50
        Znam faceta który przestał się spotykać z dzieckiem z pierwszego związku gdy była i obecna przestały tej kwestii pilnować. Tak, pilnować, przypominać!
    • mikawi Re: Nastolatek się nudzi 12.10.19, 19:16
      Dla odmiany taka sytuacja: 14 latek, od lat nieusankcjonowana ale faktyczna opieka naprzemienna. Nasz poziom życia (tzn ojca 14 latka i mój neksi) wyższy od eksi- matki nastolatka. Nigdy nie była matką roku ale od kilku lat uskutecznia następującą strategię: na nic mnie nie stać, więc zero ferii, zero wakacji, zero jakichkolwiek wydatków ekstra, zero atrakcji weekendowych. Od tego jest Tata. My jak najbardziej lubimy podróżować, wyjeżdżamy na narty, wakacje, weekendy też są atrakcyjne i nie zawsze wiąże się to z kosztami. W tym wszystkim młody uczestniczy i mama nie widzi potrzeby dac z siebie czegokolwiek. Za to jak tylko zaczyna się wrzesień i szkoła, młody jest u nas bo mama wyjeżdża na 2 tyg w ciepłe kraje. Nigdy nie zabrała ze sobą syna bo przeciez szkola ale i nigdy nie zaplanowala takiego wyjazdu, gdy mlody ma wolne. Weekend u mamy to siedzenie przy kompie i samoorganizowanie sobie czasu. Bo w końcu w następny weekend u taty będzie coś fajnego, więc nie musi być co tydzien. No niby nie musi ale od lat dziecko z matką NIC w zasadzie nie robi. Poza sprzątaniem chaty, kompem i spacerem do lasu. Nie ekscytuję się tym już za bardzo, ale nie mogę zrozumieć dlaczego matka nie ma potrzeby spędzenia fajnie czasu ze swoim jedynym dzieckiem i choć raz zrobienia czegoś o czym ON marzy (w ostatnie wakacje chciał jechać do enerylandii, usłyszał ze ma pogadać z tatą bo dla niej to nieatrajcyjne i takich sytuacji było mnóstwo). Więc tak dla równowagi nie tylko u tych fatalnych eks mężów dzieci się nudzą.
    • zofijkamyjka Re: Nastolatek się nudzi 12.10.19, 19:36
      bo to dośc trudne, tak nakręcić na określony czas ciekawe spędzanie czasu. Nam z córka najfajniej sie gada przy okazji codziennego życia: podczas jazdy autem, podczas wspólnego gotowania, podczas kąpieli...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka