salamandra71 11.10.19, 11:12 Cześć macie jakies doświadczenie w braniu oleju CDB? Tylko bez reklam proszę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
snakelilith Re: Olej CBD? 11.10.19, 16:54 Ja mam. Efekty? Zero. Brałam kiedy miałam stany zapalne w kręgosłupie, z tego powodu bóle, spięte mięśnie, źle spałam, mało jadłam i ogólnie byłam o krok od depresji. Dla mnie to ściema i co najwyżej placebo. Maryśka od dillera kosztowałaby mniej i pomogłaby mi wtedy lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
asi.piotr [...] 10.07.20, 21:12 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
maciamp123 Re: Olej CBD? 29.04.21, 18:49 Dokladnie. Ja biorę z premicanna.store albo z allegro Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.solis Re: Olej CBD? 11.10.19, 17:52 Chyba to jednak sciema. Bralam niby na sen i spalam, ale nie wiem czy to zasluga oleju czy poprostu zmeczenia. Jak wzielam w ciagu dnia to prawde powiedziawszy niczego nie zauwazylam. Nie przeszly bole miesniowe, nie zachcialo mi sie nagle spac , wiec sama juz nie wiem. Zaczynam sie sklaniac ku teorii, ze to jednak efekt placebo i tyle. Maryski nie chce palic, bo po niej rzygam, wiec nadal pozostaje na bol ibuprofen a na sen xanax. Odpowiedz Link Zgłoś
katie3001 Re: Olej CBD? 13.10.19, 06:58 Sprobuj na sen brac lek Sanval lub inny odpowiednik z tą samą substancją. Rano nie na uczucia otępienia. Dziala szybko ale krotko. Pozwala zasnac ale tylko tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
pani_tau Re: Olej CBD? 05.03.20, 18:28 Ja z kolei biorę tylko Hypnogen, bo po nim jedynym nie mam kaca i nieźle funkcjonuję w ciągu dnia. Plusem, choć zapewne dyskusyjnym jest to, że ponieważ sen po Hypnogenie nie jest snem fizjologicznym to najdalej po trzech dniach zasypiam bez wspomagania i śpię jak suseł. Trzeba tylko pamiętać, żeby codziennie zażywać lek o stałej porze. Trzy dni łykam go o 22.30, czwartego już muszę, bo z automatu padam o 22.00. Odpowiedz Link Zgłoś
asi.piotr Re: Olej CBD? 10.07.20, 21:13 Nie, wystarczy dobry produkt. Zobacz biocanmed. Odpowiedz Link Zgłoś
chlodne_dlonie Re: Olej CBD? 16.11.21, 15:19 Ten xanax to, mam nadzieję, tylko doraźnie..? Odpowiedz Link Zgłoś
jura_8 Re: Olej CBD? 11.10.19, 17:58 Brałam w czasie kiedy byłam mobbingowana. Pozwolił mi przetrwać najgorsze. Miałam wrażenie, że stoję obok i wszystko obserwuję. Efektem ubocznym było silne pragnienie. Także na stresujące sytuacje polecam Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Olej CBD? 05.03.20, 13:50 Cos ty brała?? Olej CBD powinien byc wolny od substancji psychoaktywnych... Odpowiedz Link Zgłoś
georgia.guidestones Re: Olej CBD? 29.10.20, 20:36 Moze raczej "ile naraz". Mi tez sie zdarzylo a olejek sprawdzony i b.drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
milamala Re: Olej CBD? 11.10.19, 18:32 To zalezy jaka jest zawartosc tej substancji, taki olej ogolnodostepny w drogerii (nie wiem czy w Polsce) jest bez znaczenia. Efekt placebo, jak wierzysz to zadziala, jak nie to nie. Odpowiedz Link Zgłoś
madame_edith Re: Olej CBD? 11.10.19, 18:38 Siostra uzywala, bo ona sie lubuje w takich wynalazkach. Opowiesci o spektakularnych sukcesach nie odnotowalam. Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Olej CBD? 13.10.19, 07:02 albo RRSO, o ile oczywiście jest niskie Odpowiedz Link Zgłoś
fragile_f Re: Olej CBD? 11.10.19, 19:07 Biorę na bóle menstruacyjne albo jak nie mogę zasnąć/mam stresa. Na mnie to działa, czasami aż za dobrze - kiedyś wzięłam rano zamiast wieczorem, bo "a przeciez to taka poranna rosa" i odpadłam u fryzjera ale ja jestem dosyć wrażliwa na rózne substancje, tabletkę nasenna kiedyś dzieliłam na 4 albo 8 kawałkow Odpowiedz Link Zgłoś
fragile_f Re: Olej CBD? 11.10.19, 19:08 A, tylko ja biorę taki "prawdziwy" olej, nie wiem co można kupic w PL szczerze mowiac. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Olej CBD? 11.10.19, 23:07 Ja brałam prawdziwy, z certyfikatami, najwyższej czystości i takie tam, z produkcji holenderskiej, drogi jak diabli. I też dzielę tabletki nasenne na 4, np. zopiclon 7,5 mg wystarczy mi ćwiartka. CBD nie miał żadnego działania. I nie wierzę, że ma, bo wtedy byłby to lek na receptę. Cała ta moda CBD bazuje na micie konopii i ludzie myślą, że dostają coś działające jak maryśka, ale bez psychoaktywnego efektu. A konopie mają działanie, ale tylko jako nielegalna roślina, albo jako leki na receptę znane pod nazwą marihuana lekarska. CBD ma co najwyżej antyoksydatywne działanie, ale to trzeba brać przez dłuższy czas, a nie jednorazowo, czy od czasu do czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
fragile_f Re: Olej CBD? 12.10.19, 00:48 Poczytaj to: www.healthline.com/health/CBD-reasons-it-doesnt-work Argument o receptach jest całkowicie nielogiczny. Jest masa lekow bez recepty, ktore dzialaja, np. Ibuprom albo No-spa )) Odpowiedz Link Zgłoś
szorstkawelna Re: Olej CBD? 12.10.19, 00:52 Jest też raport WHO dot. CBD. Badania ( nieliczne, ale jednak), wskazują, że działa. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Olej CBD? 12.10.19, 01:29 To jest ciągle za mało, za niedokładnie i bez żadnych fajerwerków jako efekty. CBD przypisuje się jednak ogromnie szerokie spektrum działania, a to są kompletne bzdety. I mnóstwo ludzi jest rozczarowana, bo o ile działanie ibupromu, czy innego leku czują, to w przypadku CBD nie czują niczego. Ciepła kąpiel działa lepiej. CBD to jednak dobry sposób na zarabianie grubej forsy, bo ten olej jest drogi. I to co podała fragile_f czyli tekst "CBD-reasons-it-doesnt-work", to jakaś kpina. Po pierwsze, olej miałam ze sprawdzonego źródła, w takiej jakości produkuje się olej tylko w Holandii i Szwajcarii, ja mialam ten holenderski. I brałam z zaleceniami na ulotce przez dwa miesiące. Czyli jak nie działał, to znaczy, że sama sobie jestem winna? Cud fizjologiczny jakiś, paracetamol działa, aspiryna działa, opioidy działają, zopiclon działa, benzos działają, nawet maryśka u mnie działa, inne lekarstwa działają, kofeina w kawie działa, tylko ten mityczny CBD nie. Odpowiedz Link Zgłoś
mesiima Re: Olej CBD? 02.10.20, 21:09 A możesz polecić jakiś? Może mi ktoś przywiezie z Holandii. Na co zwracać uwagę? Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Olej CBD? 12.10.19, 01:14 Ja odniosłam się do działania nasennego i to jest co najwyżej placebo. Odpowiedz Link Zgłoś
szorstkawelna Re: Olej CBD? 12.10.19, 09:01 Trudno powiedzieć. Badań jestcdosyc mało. Ja po CBD zaczęłam gorzej spać, tzn sam sen był ok, ale budziłem się 1 albo 2 w nocy. Trwało to ok 2 tygodnie. Najbardziej zaskoczyla mnie jednak interakcja z alkoholem o której pisałem niżej. Na pewno jakoś działa,. Ja liczyłam ba efekt przeciwbólowy, a dostalam zupełną i totalna wolnosc a alkoholu. Mam kolegę (pisałam o nim w innym wątku-jest mocno schorowany), któremu pomaga na ból. Z tego co wiem, najbardziej się sprawdza w padaczkach i innych chorobach neurologicznych/układu nerwowego. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Olej CBD? 12.10.19, 13:10 O ile wiem, to przy padaczkach używa się dużych dawek w bardzo wysokich koncentracjach, czyli więcej niż 15%. To są dawki, których zakup i konsumpcja kosztowałaby grube setki euro. Nie chcę naprawdę ujmować CBD, bo to pewnie zdrowy olej, ale poza działanie antyoksydatywne przy stałym regularnym spożyciu kilka kropel dziennie przy 5% nie wychodzi, a przynajmniej brak potwierdzonych badań. I w wielu przypadkach, gdzie ludzie dopatrują się jakiegoś efektu, chodzi o placebo, czyli też o medyczny, sprawdzony i autentyczny fenomem. To dotyczy takich rzeczy jak sen, ból, stany napięcia, stan skóry i podobne, które są w dużym stopniu zależne od stanu psychicznego pacjenta, dlatego od dawna stosuje się tu terapie jak techniki relaksacyjne, biofeedback, hipnoza i autohipnoza, psychoterapia, przeróżne techniki imaginacyjne polegające na autosugestii oraz właśnie placebo. W sumie szczęściarze ci dobrze reagujący na placebo, bo posiadają umiejętność autoregulacji, która na pewno się przydaje i w wielu przypadkach pomaga zaoszczędzić na substancjach medycznych z niejedonokrotnie także negatywnymi skutkami. Jak pokazują najnowsze badania, placebo działa często też jak wie się, że dana substancja jes/może być tylko placebo, więc praca naszego mózgu, to naprawdę bardzo dziwna sprawa. Do twojego alkoholu się nie odniosę, może coś w tym jest, a może nie. Łączenie przypadkowych zdarzeń leży jednak w ludzkiej naturze i każdy do tego wie, że można na jedną i tą samą substancję różnie reagować. U mnie bowiem też kofeina raz działa bardziej stymulująco, raz mniej. I raz po lampce wina kręci mi się w głowie, a raz nie. Raz śpi się lepiej, raz gorzej. Przy chronicznych chorobach też raz ma się kilka dobrych dni, a potem kilka złych i nie zawsze można znaleźć przyczynę, albo jest ona bardziej skomplikowana niż kilka kropel oleju. W każdym razie wokół CBD krąży wiele mitów i jak komuś nie żal forsy, to może spróbować. Ale herbata z waleriany jest tańsza i bardziej skuteczna. I tu kieruję się zdaniem kierownika medycznego uniwersyteckiej ambulancji zajmującej się leczeniem bólu w Monachium, profesora Dominika Irnicha. Który zresztą bardzo przestrzega przed preparatami CBD z Chin, bo te mogą być zanieczyszczone szkodliwymi substancjami. Odpowiedz Link Zgłoś
szorstkawelna Re: Olej CBD? 12.10.19, 23:01 Ogolnie zgadzam się z Tobą, jednak u mnie zastanawiający jest KOMPLETNY brak ochoty na alkohol. Nie wiem jak to sie stalo, u mojej kolezanki tego efektu nie ma - zrobilysmy eksperyment A ja się w ogóle tego efektu nie spodziewalam, więc to raczej nie placebo. Kupiłam CBD z myślą o działaniu p-bolowym, ale w tym zakresie w ogóle na mnie nie działa. Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: Olej CBD? 11.10.19, 23:43 Wg mnie pic na wodę, w dodatku ohydny w smaku. Szkoda kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
szorstkawelna Re: Olej CBD? 12.10.19, 00:33 Alkohol działał po nim u mnie dwa razy mocniej, a kac był dotkliwy. Przestałam zupełnie pić i nie mam w ogóle ochoty na alkohol, chociaż wcześniej lubiłam i piłam zwykle raz w tygodniu/raz na dwa tygodnie. Poza tym nie czuje żadnego działania, ale dzięki tej interakcji z alkoholem wiem, że jakoś działa. Odpowiedz Link Zgłoś
szorstkawelna Re: Olej CBD? 12.10.19, 00:35 Aha, biorę wersję raw, czyli tloczoną na zimno, 3 razy dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Olej CBD? 12.10.19, 03:15 z tego co slyszalam to naprawde lepiej palic albo vapowac. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: Olej CBD? 12.10.19, 09:51 Jak palic? Pytam z czystej ciekawości, bo mnie akurat smak oleju raw odrzuca. Można wyprodukować susz bez THC? Odpowiedz Link Zgłoś
szorstkawelna Re: Olej CBD? 12.10.19, 09:54 Mi smakuje taki haszyk Nie lubię za to oleju konopnego. Odpowiedz Link Zgłoś
szorstkawelna Re: Olej CBD? 12.10.19, 11:22 W olejkach CBD, THC jest bardzo mało, bo jest robiony z kwiatostanow konopii siewnych, nie indyjskich. Konopie indyjskie to marycha, CBD to konopie siewne. Olej konopny to z kolei olej z ziaren konopii siewnych. Podobno bardzo zdrowy. Odpowiedz Link Zgłoś
szorstkawelna Re: Olej CBD? 12.10.19, 11:32 To po prostu dwie rozne rosliny. THC w CBD jest mnjej niz 0,2%. Dlatego możesz palić sobie legalnie susz CBD jeśli masz ochotę, ale nie sądzę żeby palenie służyło zdrowiu Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: Olej CBD? 13.10.19, 13:52 Tak, susz bez THC jest w Polsce w sprzedaży. Można kupić gotowe skręty nawet. Odpowiedz Link Zgłoś
magda.baran03 Re: Olej CBD? 15.02.21, 16:53 Oczywiście, jest to susz z konopi siewnych zawierający Kannabidiol CBD który ma szeroki zakres korzystnych działań prozdrowotnych. Idealnie nadaje się do waporyzacji. Dobrą jakość mają na stronie www.plantfarm.pl Odpowiedz Link Zgłoś
salamandra71 Re: Olej CBD? 15.11.19, 18:29 A na co bierzesz? I po jakim czasie poczulas że działa? Odpowiedz Link Zgłoś
xbmw.pl Re: Olej CBD? 01.12.19, 13:51 Warto poczytać o tym jak różni się przyswajanie substancji z konopii w zależności od metody przyjmowania. Czy doustnie czy przy paleniu. Susz CBD czy olej CBD Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Olej CBD? 05.03.20, 15:10 Probowalam, efektu nie widzialam zadnego. Odpowiedz Link Zgłoś
maciamp123 Re: Olej CBD? 29.04.21, 18:53 To spróbuj sobie dobry. Polecam ten premicanna 10%. I to większą ilość typu 1-2 ml Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Olej CBD? 05.03.20, 17:23 Kupilam swojemu nerwowemu psu, chyba za bardzo nie pomoglo , a druga buteleczke wyslalam mamie (ma parkinsona, zle spi i takie tam), nic nie mowila, wiec pewnie tez nie pomoglo. Odpowiedz Link Zgłoś
takamania Re: Olej CBD? 05.03.20, 19:34 Rozmawiałam że znajomą, która tež mówiła ,że nie działa. Czysta marihuana u umierającego ojca łagodziła ból w przeciwieństwie do CBD. U dzieci też jest podział na te , którym pomaga i tym, którym nie bardzo. I trudno tutaj myśleć o placebo jeśli u dzieci ustaja napady padaczkowe . Lekarz mówił mi o przypadkach pogorszenia stanu. Z tym,że w moczu wykryto THC , którego być nie powinno. Natomiast często poprawa jest na niższym stężeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Olej CBD? 17.11.20, 14:30 Fajnie, ze ktos wyciagnal watek, bo mam update - mama śpi jak baby, nie skojarzyła tego z cbd . Odpowiedz Link Zgłoś
klepo777 Re: Olej CBD? 18.11.20, 20:02 A jaki mama pije olejek, o pełnym spektrum czy izolat Odpowiedz Link Zgłoś
klaratopor Re: Olej CBD? 27.03.20, 14:01 Tak jest, olej cbd jest swietnym wspomagaczem (nie lekiem na wszystkie dolegliwosci!) , u mnie sprawdzil sie przy stanach lekowych i depresyjnych. Przez przeciwpsychotyczne wlasciwosci bardzo mnie wyciszal. Zaczynalam od 2 pompek dozownika i stopniowo zwiekszalam ilosc. Kupowalam z cannlabu bo jest testowany, certyfikowany i ma wszystkie mozliwe bezpieczne atesty plus jest polskiego pochodzenia. Generalnie to polecam olejek do stosowania w pryzpadku roznych dolegliwosci ale prosze pamietac ze nie zastapi on lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
harlejmen Re: Olej CBD? 04.05.20, 11:21 Olejków nie próbowałem, ale troche jeśli chodzi o problemy ze snem to ostatnio próbowałem Suszu cbd do waporyzacji. Kupiłem tutaj: Jointbox. Jointbox.pl/susz-cbd Odpowiedz Link Zgłoś
a.maglac77 Re: Olej CBD? 03.07.20, 12:02 Kupiłam creazitive.pl/legalny-olej-konopny-cbd/ szczerze powiem że wcale nie droga sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
vinvb Re: Olej CBD? 02.10.20, 10:12 Mam miesięczne doświadczenie z olejem CBD i mogę go polecić. Naprawdę pomaga mi i mojemu ciału, ale efekt może być inny dla każdego. Tutaj możesz znaleźć CBD, którego używam, jest zaufanym sprzedawcą i oferuje wiele informacji na temat działania CBD. Mamy nadzieję, że jest to pomocne. Odpowiedz Link Zgłoś
kamire12 Re: Olej CBD? 02.10.20, 10:57 dużo osób podaje olej osobom z demencją. ale min. to 10% i tak z 6 kropli co 8 godzin. organizm musi utrzymywać odpowiednie stężenie. po ok. 1-2 mc widać zmiany. Poprawę widzą. są filmiki jak zmienia się stan osoby. olejek musi być sprawdzony. testowały różne firmy i jedne działają, inne nie. oczywiście osoba nie zdrowieje, ale jest w stanie wstać, ubrać się, sama jeść. jest spokojniejsza, nie ma omamów. osoby zajmujące się chorymi z demencją czy Alzhimerem wiedzą o czym piszę. Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Olej CBD? 29.01.21, 11:28 Czy masz może polecone źródło? Mama mojej sąsiadki ma demencję, niestety, stan jest coraz bardziej zaawansowany. Bardzo bym chciała pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: Olej CBD? 11.04.21, 13:34 www.hollandandbarrett.nl/shop/vitamines-supplementen/supplementen/cbd-olie/ Ja kupuje stad. Warto poczekac na promocje, 1+1 gratis jest czeste a czasem trafia sie nawet -60%. Dla dziadkow kupuje Lucovitaal 20mg w kapsulkach, dla siebie 10mg Jacob Hooy. A teraz bede testowac CBG+CBD. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Olej CBD? 02.10.20, 12:05 Tak, używamy Zmniejszył ilość napadów migrenowych oraz ich sile Odpowiedz Link Zgłoś
sylwik7 Re: Olej CBD? 02.10.20, 20:39 Daje kotce przy spondylozie i bólu łapy z nieprawidłowo ukształtowaną kością. Ewidentnie poprawa. Przy próbach odstawienia pogorszenie. Poprawia też samopoczucie, łagodzi nerwowość. Specjalny weterynaryjny sądząc po cenie chyba przyzwoity. Wiem, że pomaga przy problemach z bólem również innym zwierzętom. Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: Olej CBD? 06.10.20, 18:15 mam, kapsulki pomogly w klopotach ze snem, a masc mi dobrze na zakwasy pocwiczeniowe/pobieganiowe pomaga, chociaz bardzo male ilosci (5mg) THC sativa w zelkach sa lepsze i bardziej ekonomiczne Odpowiedz Link Zgłoś
agusek_29 Re: Olej CBD? 15.10.20, 16:58 Moja siostra bierze olejki cbd i bardzo sobie chwaliła ich działanie, ja dzisiaj pierwszy raz zamówiłam z uniq buteleczkę z olejkiem. Zobaczymy jak będzie. Takie terapie są teraz bardzo modne. Jak lekarze nie chcą przyjmować to trzeba samemu się leczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
tomektomasztom Re: Olej CBD? 23.10.20, 13:25 Przede wszystkim rekomenduję olejki o pełnym spektrum z wszystkimi naturalnie występującymi kannabinoidami. Dzięki temu właściwości olejów CBD powinny być najbardziej optymalne i przynosić największe korzyści. Mi pomagają na problemy z zasypianiem. Wpadnijcie do tego sklep CBD na pewno każdy znajdzie coś dla siebie zaczynając od olejków CBD na suszu konopnym kończąc. Odpowiedz Link Zgłoś
clk Re: Olej CBD? 29.10.20, 22:20 Zero efektów. Miałam i z lokalnego sklepu i polecane tutaj na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Olej CBD? 17.11.20, 14:38 Kupiłam sobie raz żelki cbd, coby się trochę uspokoić....za kurwa ponad 100 zł. Gdyby głupota miała skrzydła to bym latała🙈 Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: Olej CBD? 11.04.21, 13:22 Mam, kupilam dziadkom i biora od dluzszego czasu. Efekt jest bardzo widoczny. Wyrazne rozluznienie, zmnieszona depresja starcza, babcia twierdzi, ze mniejszy bol plecow oraz co ciekawe cukier w normie. Babcia ma cukrzyce polekowa, jak przestaje brac cbd to zaraz jej ten cukier skacze i musi dodatkowo brac cos na cukier. Jak bierze cbd to po kilku dniach wszystko wraca do normy. Odpowiedz Link Zgłoś