Dodaj do ulubionych

Kulki gejszy

18.10.19, 23:38
Jestem po trzech porodach. Od dawna przymierzam się, żeby te kulki nabyć i im więcej czytam tym mniej wiem. Potrzebuje ich do ćwiczeń mięśni kegla plus mięśni pęcherza (sa w ogóle takie?).
Dziewczyny, od jakiej wagi zacząć? Widziałam też zestawy od lżejszych do cięższych, może coś takiego? Ma któraś z Was doświadczenie? Pomóżcie.
Obserwuj wątek
    • kk345 Re: Kulki gejszy 18.10.19, 23:39
      Zacząć od fizjoterapeutki kobiecej, która pokaże co i jak ćwiczyć, by sobie nie zrobić krzywdy i by było to skuteczne
    • wapaha Re: Kulki gejszy 19.10.19, 09:43
      poczytaj tę stronę - fizjo opisuje bardzo dokładnie jak wykonywac ćwiczenia dna macicy, w ogóle jest rewelacyjna
      jesli chodzi o kulki- zacznij od jednej, lżejszej- dla początkujących- jesli masz słabe mięsnie, musisz je wzmocnic, stopniowo- to tak jak z innymi ćwiczeniami

Fizjolady fizjolady.pl/ ( artykuły, strona fb)
      • wapaha Re: Kulki gejszy 19.10.19, 09:43
        fizjolady.pl/category/rehabilitacja-dna-miednicy/
    • berdebul Re: Kulki gejszy 19.10.19, 09:50
      Zestaw z wymiennymi, zacznij od najlżejszych. Stopniowo wydłużaj czas, a pózniej wagę kulek.
    • tojamarusia Re: Kulki gejszy 19.10.19, 10:56
      Kupiłam, włożyłam, wypadły. Dziękuję za uwagę.
      Potem kilka dni bolało mnie podbrzusze.
      • mikams75 Re: Kulki gejszy 19.10.19, 13:04
        moze zakwasy mialas?
    • joanna05 Re: Kulki gejszy 19.10.19, 12:41
      Są lepsze rzeczy - np. specjalne urządzenia do ćwiczeń (np. Elvie, mam, polecam), można też ćwiczyć bez, jest sporo skutecznych ćwiczeń. Generalnie - rehabilitantka doradzi, lekarze ginekolodzy na ogół w ogóle nie rozumieją problemu i wysyłają na megainwazyjne badania i operacje. Po których, po kilku latach, wszystko często wraca do stanu sprzed - ponoć.
      Są mięśnie dna macicy smile I to je się ćwiczy.
      • katriel Re: Kulki gejszy 19.10.19, 12:57
        > mięśnie dna macicy

Dna miednicy, oczywiście.
        • joanna05 Re: Kulki gejszy 19.10.19, 13:18
          jasne smile
    • spirit_of_africa Re: Kulki gejszy 19.10.19, 23:43
      Idz do fizjoterapeuty urogineko po analizę i ćwiczenia a kulki najlepiej kupić wg poradnika ze strony sklepu
      kinky winky

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka