11.11.19, 20:00
Macie w domu?
Polecacie? Co konkretnie?
Chodzi o taki, żeby postawić na szafce, nie montowany pod zlew.
Mam słabość do wody gazowanej😛
Obserwuj wątek
    • bywalec.hoteli Re: Saturator 11.11.19, 21:19
      Chetnie posłucham
      • banica_z_arbuzem Re: Saturator 11.11.19, 21:49
        Ja też 🤔
    • banica_z_arbuzem Re: Saturator 11.11.19, 23:07
      Nikt nic?
    • kasiamat00 Re: Saturator 11.11.19, 23:55
      Mam Soda Stream od jakichs dwoch miesiecy, co moge powiedziec: dziala, zobaczymy jak bedzie z wymienianiem naboi. Prosty w obsludze, tylko lepiej jednak przeczytac instrukcje niz eksperymentowac big_grin A, i dla mnie buteleczka 0.6-0.7 litra to jednak troche malo, moglaby jednak miec ze 2 litry, zeby nie trzeba bylo co chwile dorabiac.
      • rozalia_olaboga Re: Saturator 12.11.19, 00:09
        Wymiana naboi jest dziecinnie prosta.
        I są dostępne butelki litrowe smile
        • kasiamat00 Re: Saturator 12.11.19, 15:37
          Do mojej wersji (ta ze szklana karafka) nie ma innych butelek... Wymiana naboi jest dziecinnie prosta, ale trzeba naboj zdobyc, to jest czesto ten moment kiedy przestaje uzywac gadzetow big_grin
          • tairo Re: Saturator 12.11.19, 16:16
            Trzeba mieć więcej niż jeden nabój, a jak korzysta więcej niż jedna-dwie osoby, to najlepiej trzy albo i cztery, tak żeby zawsze móc do razu wymienić na pełny, a wkładając ostatni hurtem załatwić napełnienie pustych.
            • rozalia_olaboga Re: Saturator 12.11.19, 16:56
              Otóż to. Też tak robię.
          • rozalia_olaboga Re: Saturator 12.11.19, 17:01
            O, to faktycznie słabo. Ja mam model z plastikowymi litowymi butelkami. Na twoim miejscu kupilabym ich jeszcze kilka i robiła wodę hurtem.
            To samo z nabojami - mamy 3, kiedy zakładamy 3., dwa poprzednie idą do wymiany. Widzę ze w Polsce można na allegro wymieniać, tak? Kiedyś chyba w media markcie też.
    • rozalia_olaboga Re: Saturator 12.11.19, 00:06
      Mam soda stream od 2 lat. Jest to jeden z częściej używanych u nas sprzetow, kupiony głównie w celu ograniczenia kupowania plastikowych butelek i noszenia wody. Jest świetny, bardzo przydatny i łatwy w obsłudze.
      • b-b1 Re: Saturator 12.11.19, 08:43
        Od kilku lat mam sodastream i dwa naboje. Nabijam poprzez Allegro, bo u mnie nie ma takiej usługi, dokupiłam 4 butelki -i stoją zagazowane na blacie. Też mam słabość do wody z bąbelkami.
        • maj18-98 Re: Saturator 12.11.19, 13:55
          Mam taki kupiony w Lidlu, zdaje się od dwóch lat już, w zestawie była butelka litrowa i półlitrowa jako gratis, naboje można wymienić w niektórych marketach (zdrożało ostatnio). Jestem zadowolona bo sprzęt jest używany, łatwy w obsłudze, można regulować stopień nagazowania wody. Płaciłam 200 zł bez jakiś groszy wtedy.
    • zuleyka.z.talgaru Re: Saturator 12.11.19, 22:50
      Mam soda stream - polecam.
      • banica_z_arbuzem Re: Saturator 13.11.19, 09:00
        Dzięki.
        Czyli dobrze kupić zapas naboi i hurtowo je nabijać?
        Realistycznie, na ile starcza jeden nabój przy 2 - 3 osobach?
        • zuleyka.z.talgaru Re: Saturator 13.11.19, 09:24
          Nam starcza na ok 3-4 tygodnie, przy intensywnym użytkowaniu przez dzieci. Mam dwa naboje. I jak mi się jeden kończy - zamawiam na wymianę a drugi pełny - wkładam do urządzenia. Zamawiam przez media markt.
        • tairo Re: Saturator 13.11.19, 12:39
          Nominalnie jeden nabój wystarcza do nagazowania 60l wody, czyli przy litrze wody na osobę dziennie będzie około miesiąca dla dwojga.
          Oczywiście zależy jak bardzo nagazowaną się lubi.
      • bywalec.hoteli Re: Saturator 13.11.19, 09:29
        coś podejrzanie dużo pań mówi, że ma "soda stream". Kryptoreklama?
        • dyzurny_troll_forum Re: Saturator 13.11.19, 09:59
          bywalec.hoteli napisał:

> coś podejrzanie dużo pań mówi, że ma "soda stream". Kryptoreklama?

A znasz jakąś alternatywę?
        • rozalia_olaboga Re: Saturator 13.11.19, 12:17
          To najpopularniejsze syfony, o ile nie jedyne smile to co mamy pisać, paranoiku?
          • bywalec.hoteli Re: Saturator 13.11.19, 13:55
            jaki model masz i ile kosztował?
    • dyzurny_troll_forum Re: Saturator 13.11.19, 09:37
      banica_z_arbuzem napisał(a):

> Macie w domu?
      > Polecacie? Co konkretnie?

Mam Soda Stream Spirit + 4 butle 840ml.
      Butle są nieco małe, bo dla mnie taka butla to jest w zasadzie na raz.
      Zbiornik z gazem mam jeden, bo u mnie wymieniają za rogiem i na poczekaniu. Wystarcza mi na 4-6 tygodni.
      Używam też syropów, paćkania trochę z tym jest, ale efekt przy niektórych smakach jest bardzo zbliżony do np. Mirindy wink

Ogólnie cieszę się, że zdecydowałem się kupić. I polecam.
      Może teraz bym dopłacił, że ten co sam gazuje, zależnie od wybranego stopnia nasycenia.
      • banica_z_arbuzem Re: Saturator 13.11.19, 14:54
        Dzięki.
        Bywalec. hoteli, no niestety to chyba jedyna firma produkująca saturatory 😛.
        • bywalec.hoteli Re: Saturator 13.11.19, 15:32
          serio jedyna?
          • zuleyka.z.talgaru Re: Saturator 13.11.19, 16:32
            Możesz kupić inny jak znajdziesz.
    • szarsz Re: Saturator 13.11.19, 20:16
      Widziałam kiedyś reklamę takiego czegoś, co się montowało do rurki z wodą i normalnie gazowana leciała z kranu. Po naciśnięciu magicznego guzika. Super mi się to podobało. Ale nazwy nie pamiętam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka