banica_z_arbuzem 11.11.19, 20:00 Macie w domu? Polecacie? Co konkretnie? Chodzi o taki, żeby postawić na szafce, nie montowany pod zlew. Mam słabość do wody gazowanej😛 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiamat00 Re: Saturator 11.11.19, 23:55 Mam Soda Stream od jakichs dwoch miesiecy, co moge powiedziec: dziala, zobaczymy jak bedzie z wymienianiem naboi. Prosty w obsludze, tylko lepiej jednak przeczytac instrukcje niz eksperymentowac A, i dla mnie buteleczka 0.6-0.7 litra to jednak troche malo, moglaby jednak miec ze 2 litry, zeby nie trzeba bylo co chwile dorabiac. Odpowiedz Link Zgłoś
rozalia_olaboga Re: Saturator 12.11.19, 00:09 Wymiana naboi jest dziecinnie prosta. I są dostępne butelki litrowe Odpowiedz Link Zgłoś
kasiamat00 Re: Saturator 12.11.19, 15:37 Do mojej wersji (ta ze szklana karafka) nie ma innych butelek... Wymiana naboi jest dziecinnie prosta, ale trzeba naboj zdobyc, to jest czesto ten moment kiedy przestaje uzywac gadzetow Odpowiedz Link Zgłoś
tairo Re: Saturator 12.11.19, 16:16 Trzeba mieć więcej niż jeden nabój, a jak korzysta więcej niż jedna-dwie osoby, to najlepiej trzy albo i cztery, tak żeby zawsze móc do razu wymienić na pełny, a wkładając ostatni hurtem załatwić napełnienie pustych. Odpowiedz Link Zgłoś
rozalia_olaboga Re: Saturator 12.11.19, 17:01 O, to faktycznie słabo. Ja mam model z plastikowymi litowymi butelkami. Na twoim miejscu kupilabym ich jeszcze kilka i robiła wodę hurtem. To samo z nabojami - mamy 3, kiedy zakładamy 3., dwa poprzednie idą do wymiany. Widzę ze w Polsce można na allegro wymieniać, tak? Kiedyś chyba w media markcie też. Odpowiedz Link Zgłoś
rozalia_olaboga Re: Saturator 12.11.19, 00:06 Mam soda stream od 2 lat. Jest to jeden z częściej używanych u nas sprzetow, kupiony głównie w celu ograniczenia kupowania plastikowych butelek i noszenia wody. Jest świetny, bardzo przydatny i łatwy w obsłudze. Odpowiedz Link Zgłoś
b-b1 Re: Saturator 12.11.19, 08:43 Od kilku lat mam sodastream i dwa naboje. Nabijam poprzez Allegro, bo u mnie nie ma takiej usługi, dokupiłam 4 butelki -i stoją zagazowane na blacie. Też mam słabość do wody z bąbelkami. Odpowiedz Link Zgłoś
maj18-98 Re: Saturator 12.11.19, 13:55 Mam taki kupiony w Lidlu, zdaje się od dwóch lat już, w zestawie była butelka litrowa i półlitrowa jako gratis, naboje można wymienić w niektórych marketach (zdrożało ostatnio). Jestem zadowolona bo sprzęt jest używany, łatwy w obsłudze, można regulować stopień nagazowania wody. Płaciłam 200 zł bez jakiś groszy wtedy. Odpowiedz Link Zgłoś
banica_z_arbuzem Re: Saturator 13.11.19, 09:00 Dzięki. Czyli dobrze kupić zapas naboi i hurtowo je nabijać? Realistycznie, na ile starcza jeden nabój przy 2 - 3 osobach? Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Saturator 13.11.19, 09:24 Nam starcza na ok 3-4 tygodnie, przy intensywnym użytkowaniu przez dzieci. Mam dwa naboje. I jak mi się jeden kończy - zamawiam na wymianę a drugi pełny - wkładam do urządzenia. Zamawiam przez media markt. Odpowiedz Link Zgłoś
tairo Re: Saturator 13.11.19, 12:39 Nominalnie jeden nabój wystarcza do nagazowania 60l wody, czyli przy litrze wody na osobę dziennie będzie około miesiąca dla dwojga. Oczywiście zależy jak bardzo nagazowaną się lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Saturator 13.11.19, 09:29 coś podejrzanie dużo pań mówi, że ma "soda stream". Kryptoreklama? Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Saturator 13.11.19, 09:59 bywalec.hoteli napisał: > coś podejrzanie dużo pań mówi, że ma "soda stream". Kryptoreklama? A znasz jakąś alternatywę? Odpowiedz Link Zgłoś
rozalia_olaboga Re: Saturator 13.11.19, 12:17 To najpopularniejsze syfony, o ile nie jedyne to co mamy pisać, paranoiku? Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Saturator 13.11.19, 09:37 banica_z_arbuzem napisał(a): > Macie w domu? > Polecacie? Co konkretnie? Mam Soda Stream Spirit + 4 butle 840ml. Butle są nieco małe, bo dla mnie taka butla to jest w zasadzie na raz. Zbiornik z gazem mam jeden, bo u mnie wymieniają za rogiem i na poczekaniu. Wystarcza mi na 4-6 tygodni. Używam też syropów, paćkania trochę z tym jest, ale efekt przy niektórych smakach jest bardzo zbliżony do np. Mirindy Ogólnie cieszę się, że zdecydowałem się kupić. I polecam. Może teraz bym dopłacił, że ten co sam gazuje, zależnie od wybranego stopnia nasycenia. Odpowiedz Link Zgłoś
banica_z_arbuzem Re: Saturator 13.11.19, 14:54 Dzięki. Bywalec. hoteli, no niestety to chyba jedyna firma produkująca saturatory 😛. Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Saturator 13.11.19, 16:32 Możesz kupić inny jak znajdziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
szarsz Re: Saturator 13.11.19, 20:16 Widziałam kiedyś reklamę takiego czegoś, co się montowało do rurki z wodą i normalnie gazowana leciała z kranu. Po naciśnięciu magicznego guzika. Super mi się to podobało. Ale nazwy nie pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś