Dodaj do ulubionych

Mój partner chce trzecie

18.01.20, 23:24
go kociaka! Właśnie mnie zaskoczył bardzo mówiąc, ze może byśmy tak adoptowali kociątko z początkiem jesieni. Ja bardzo chce, ale jego o to nie podejrzewałam.
A to nasza urocza dwójka
Obserwuj wątek
    • obrus_w_paski Re: Mój partner chce trzecie 18.01.20, 23:27
      i?
      • asqe Re: Mój partner chce trzecie 18.01.20, 23:28
        I nic! Bardzo się cieszę i dzielę się tą radością ze światem smile
        • livia.kalina Re: Mój partner chce trzecie 18.01.20, 23:36
          Trzy kociaki sa świetne (wiem bo miałam) ale cztery to dopiero szczęście! A czemu z początkiem jesieni?
          • asqe Re: Mój partner chce trzecie 18.01.20, 23:41
            Cztery to może być za dużo smile
            Mamy kilka wyjazdów przed sobą a nie chcielibyśmy zostawiać kociatka bez naszej opieki nawet przez krótki czas, dlatego myślimy o końcu sierpnia/poczatku września. Jeszcze zobaczymy.
    • nenia1 Re: Mój partner chce trzecie 19.01.20, 00:17
      Fajnie masz. Mój bardzo przeciw, i na 3 kota i na 1 psa. Jedynie alpaka go nieco zaciekawiła.
    • claudel6 Re: Mój partner chce trzecie 19.01.20, 01:49
      zabójczo przystojni! bierzcie trzeciego!
    • morekac Re: Mój partner chce trzecie 19.01.20, 07:16
      No nie wiem. Czy macie wystarczającą ilość szuflad?
    • v-mummy Re: Mój partner chce trzecie 19.01.20, 07:32
      Z trójka dynamika jest całkiem inna niż z dwójką, także dobrze się zastanów.

15 lat miałam trójkę i w zeszłym tygodniu musieliśmy pożegnać najstarszego. Podobny był to twojego tygrysa, aż mi się łezka w oku zakręciła.

• asqe Re: Mój partner chce trzecie 19.01.20, 12:24
        Śliczny sad
      • 1matka-polka Re: Mój partner chce trzecie 19.01.20, 12:41
        Kota luzem w samochodzie wozisz??? Gratuluję rozsądku!
    • manala Re: Mój partner chce trzecie 19.01.20, 08:09
      Nie macie dzieci?
      • homohominilupus Re: Mój partner chce trzecie 19.01.20, 08:41
        A co to za pytanie w ogóle? I jaki ma związek?
        • manala Re: Mój partner chce trzecie 19.01.20, 08:58
          Pytanie spowodowane TYTUŁEM.
        • lucyjkama Re: Mój partner chce trzecie 19.01.20, 09:09
          Pytanie trafne. Tytuł celowo sugerujacy, że chodzi o dziecko. Niezdrowe zafiksowanie na kotach pozwala przypuszczać, że para bezdzietna dokacaniem sobie coś rekompensuje.😋
          • homohominilupus Re: Mój partner chce trzecie 19.01.20, 09:13
            O właśnie. Przecież wiadomo, że każda kobieta pragnie zostać matką.
          • nenia1 Re: Mój partner chce trzecie 19.01.20, 09:19
            Ech jak dobrze, że i ja i siostra i co oczywiste, mój tata, wszyscy mamy dzieci.
            W spokoju możemy mieć koty bez narażania się na opinię kwoczek, że coś sobie kompensujemy.
          • asqe Re: Mój partner chce trzecie 19.01.20, 12:20
            Ojejku, to miało być tak żartobliwie
            • antyideal Re: Mój partner chce trzecie 19.01.20, 12:34
              Ojejku, a ja przez to starannie omijałam wątek, bo mnie rozważania nt dodzieciania się
              nic a nic nie interesują i nie zobaczyłabym zdjęć takich fajnych kotów, gdyby mi się niechcący nie kliknelo. Wstydź się uncertain
              • asqe Re: Mój partner chce trzecie 19.01.20, 12:36
                Się wstydzę! Bałdzo

Faktycznie, o tym nie pomyślałam
          • chocolatemonster Re: Mój partner chce trzecie 19.01.20, 18:37
            A nie pomyslalas,ze para nie moze lub nie chce miec dzieci i,ze to nie twoj zakichany interes?
            • lucyjkama Re: Mój partner chce trzecie 19.01.20, 19:50
              Ironii nie czytasz i emotików nie widzisz?
    • tairo Re: Mój partner chce trzecie 19.01.20, 15:42
      W jakim wieku są rezydenci?
      Jeden kociak może być dla (mocno) dorosłych rezydentów upierdliwy, jeżeli nie będzie mieć partnera do zabawy na swoim poziomie. Przemyślcie wzięcie od razu dwóch, zaprzyjaźnionych albo wręcz rodzeństwa.
      • asqe Re: Mój partner chce trzecie 19.01.20, 18:02
        14 i 3. Starsza bardzo przy młodszej odżyła, odmłodniała. Ale masz racje, musimy te decyzje jeszcze poważnie przemyśleć.
    • igge Re: Mój partner chce trzecie 19.01.20, 18:25
      No proszę. A mówi się, że facet musi zobaczyć najpierw, żeby pokochać😉.

Lata temu jeden kot wydawał mi się maksymalną ilością kotów w domu. Ewentualnie jeden kot i jeden pies.
      Lata mijały i nieśmiało kiedyś ( mieliśmy już dawno dzieci) zdecydowałam, że dwa zaprzyjaźnione to optymalna liczba.
      Rok temu, mając jedną kotkę i tony frajdy dzięki niej, wpadliśmy z dziećmi na pomysł, że właśnie chcemy drugiego i trzeciego kociaka.
      Ja, partner, dzieciaki - nie wyobrażamy już sobie bez nich życia.
      ( Ale z dokacaniem wiążą się też potencjalne kłopoty, były już na forum wątki o tym, nie zawsze rezydent polubi się z nowym kotem)

• chocolatemonster Re: Mój partner chce trzecie 19.01.20, 18:38
      Slodkie. Bierzcie trzeciego!
    • lumeria Re: Mój partner chce trzecie 19.01.20, 18:45
      Teraz to tylko kwestia jakiej maści ma być kociołek. Tygrys i pantera już są smile
    • majenkir Re: Mój partner chce trzecie 19.01.20, 18:56
      Fajnie masz... Moj maz nigdy by nie powiedzial, ze chce trzeciego kotka sadsadsad
      (co nie znaczy, ze go nie bedzie mial big_grinwink).
      • thea19 Re: Mój partner chce trzecie 19.01.20, 21:39
        mój mąż nie chciał żadnych kotów, teraz mamy dwa nieplanowane wcale i zgadnij kto się z nimi bawi, kto im mówi: no lubię was futerka moje, fajne jesteście, kto puszki po żarciu wynosi? tylko kuwet nie czyści. Psa drugiego też nie chciał a mówi, że go lubi i go drapie po zadzie. Psa trzeciego też nie chce ale kto by tam zwracał na to uwagę.
        • majenkir Re: Mój partner chce trzecie 19.01.20, 22:26
          Moj tez lubi nasze kotki, a nawet krolika wink. Ale sam by nie zainicjowal wziecia nastepnego, a u nas nie da sie miec nieplanowanych, tzn. same nie przyjda wink.
    • ajriszka Re: Mój partner chce trzecie 19.01.20, 20:28
      Piękne kociaki. Uważajcie aby pewnego dnia to czarnidło 'nie zaszufladkowało się' w tej szufladzie... smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka