czerwonylucjan 05.06.20, 07:31 Taki w postaci dlugich donic. Co tam wysiac aby roslo i odrastalo? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
izabela1976 Re: Mini warzywnik 05.06.20, 07:59 Wg potrzeb. Ja mam koperek, natkę pietruszki, bazylię i szczypiorek. To mi rośnie bez większego problemu. Mam jeszcze buraczki na botwinkę. Z tym jest już gorzej, bo rośnie powoli a w dodatku kot uparł się, że mi je zje. Do tego mam małe pomidorki, w tym tygodniu zjemy pierwsze sztuki. I truskawki. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Mini warzywnik 05.06.20, 08:04 A sadzil ktoś czosnek w donicach? Dzisiaj mi przemknęło gdzieś...nawet o tym nie myślałam Odpowiedz Link Zgłoś
feiticeira Re: Mini warzywnik 05.06.20, 09:24 Ja sadziłam, bez sukcesów, nawet pół ząbka nie urosło. Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Mini warzywnik 05.06.20, 08:24 Sałaty wszelkiego rodzaju. Rukola rośnie jak wściekła. Pak choi jest prosty w uprawie. Szpinak. Buraczki. Po,odoru koktajlowe. Niskie odmiany ogórków np. krzaczasty. Szczypior. Cebula. Zioła - odmiany bazylii, natka, kolendra, rozmaryn, lubczyk (pięknie pachnie wieczorem), majeranek. Poziomki. Truskawki. Są tez donice do ziemniaków. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_poz Re: Mini warzywnik 05.06.20, 09:38 naczytałam się, że rukola rośnie jak wsciekła.. posiałam - tylko ja jem rukolę, syn z męzem nie, wiec jak kupię, to zazwyczaj połowa opakowania ląduje w koszu - i wyrosły mi jakies "dzikusy", a nie rukola. liscie jakies mocno dziwne, aktualnie poszły pędy w gorę i zakwitły. nie wiem w czym był bład.. za to zjadłam juz calą rzodkiew, ktora wyhodowałam w donicach. teraz wysiałam juz 2 raz. i mamy po tarasu od strony kuchni w donicach z pomidorami. Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Mini warzywnik 05.06.20, 11:02 Rukolę trzeba skubać, wtedy obficie produkuje listki i nie ma szans zakwitnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
mooimeisje Re: Mini warzywnik 06.06.20, 13:21 Odrasta szczypiorek, rucola, szpinak (do czasu), pietruszka naciowa, mieta, warto miec truskawki/poziomki Odpowiedz Link Zgłoś
dolcenera Re: Mini warzywnik 06.06.20, 13:24 Na razie mi rosną zielska aromatyczne, sałaty i cukinie, ale jestem na poziomie absolute beginner. Odpowiedz Link Zgłoś