Dodaj do ulubionych

Najobrzydliwsza potrawa, którą widziałyście

• chatgris01 Re: Najobrzydliwsza potrawa, którą widziałyście 19.08.20, 08:11
      Makaron z truskawkami i placki ziemniaczane z cukrem. Beurk surprised
      • mikams75 Re: Najobrzydliwsza potrawa, którą widziałyście 19.08.20, 08:24
        tez nie lubie i uwazam za niezjadliwe ale po przeczytaniu tego watku zmienila mi sie nieco optyka jak poczytalam o innych paskudztwach, o ktorych istnieniu nie wiedzialam np. te wypchane ptakami foki, przy ktorych makaron z truskawkami wydaje sie byc pyszny wink
        • chatgris01 Re: Najobrzydliwsza potrawa, którą widziałyście 19.08.20, 08:28
          Ale ja wymieniłam tylko te, które widziałam (zgodnie z tytułem), niewidzianych, ale obrzydliwych bym miała więcej tongue_out
          BTW, dzięki za ostrzeżenie, nie wiem czy doczytam ten wątek.
      • jolie Re: Najobrzydliwsza potrawa, którą widziałyście 19.08.20, 14:52
        Uwielbiam placki ziemniaczane z cukrem, tylko bez cebuli. Nie zjem innych (tych na ostro).
        • alina460 Re: Najobrzydliwsza potrawa, którą widziałyście 22.08.20, 11:53
          Jolie - ja mam tak samo. Placki z cukrem. Mniam!
    • delauras Re: Najobrzydliwsza potrawa, którą widziałyście 19.08.20, 08:28
      Nie zjem
      Mözgu,oczu,jąder,penisa,owoców morza, ślimaköw,koniny,robaków, pająków.
      Flaki kocham❤
      • hanusinamama Re: Najobrzydliwsza potrawa, którą widziałyście 19.08.20, 09:34
        Z wymienionych nie ruszę koniny - chodzi o poglądy. Reszte bym pewnie spróbowała.
        • mona-taran Re: Najobrzydliwsza potrawa, którą widziałyście 19.08.20, 15:50
          Próbowałam koniny we Włoszech, szczerze mówiąc to nic specjalnego.
    • kura17 Re: Najobrzydliwsza potrawa, którą widziałyście 19.08.20, 08:42
      kiedys na jakims targu w chinach widzialam pojemniki z zywymi robakami, skorpionami, larwami jedwabnikow - na zyczenie klienta nabijali na patyczek szaszlykowy wybrany egzemplarz i grillowali ...
      • madami Re: Najobrzydliwsza potrawa, którą widziałyście 19.08.20, 15:28
        to nie jest takie złe
        takie robaczki dobrze przyprawione da się jeść
    • gargamelja Re: Najobrzydliwsza potrawa, którą widziałyście 19.08.20, 08:57
      Surowe jajko i wszelkie potrawy, w ktorych sie znajduje.
      • bialeem Re: Najobrzydliwsza potrawa, którą widziałyście 19.08.20, 11:29
        Nawet kogelmogel?
      • mikams75 Re: Najobrzydliwsza potrawa, którą widziałyście 19.08.20, 14:09
        tiramisu?
      • mrs.solis Re: Najobrzydliwsza potrawa, którą widziałyście 20.08.20, 06:01
        Uwielbiam smak surowego zoltka i moglabym wypijac surowe jajka, ale niestety bialko na surowo mi nie podchodzi.
    • leyla76 Re: Najobrzydliwsza potrawa, którą widziałyście 19.08.20, 09:01
      Nie wypowiem sie na temat egzotycznych potraw, bo te to raczej tylko gdzieś w tv widziałam i raczej bym nie zjadła.
      Z tych naszych to w życiu nie jadłam golonki, flaków, kaszanki, wszelkich podrobów .
      Wszystko co kozie
      Owoce morza
      Wszelkich zup owocowych, makaronów z truskawkami itp
      Tluste mięsa . Z mies to ostatnio trawie tylko mięso mielone i potrawy z mielonym mięsem. Mięsa w kawałku pi dwóch kęsach powodują u mnie odruch wymiotny. I nie ma znaczenia czy jest to mięso gotowane, grillowane, pieczone, w sosie czy bez. Mój organizm po prostu wola nie.
    • marszawka Re: Najobrzydliwsza potrawa, którą widziałyście 19.08.20, 09:26
      Szprotki takie z puszki. Mój ojciec z głowami i oczami jadł. Ogony i płetwy jak mam śledzie ze sloika ale nie filety (mąż się kiedyś pomylił i kupił zamiast filetów).
      • lellapolella Re: Najobrzydliwsza potrawa, którą widziałyście 19.08.20, 14:50
        Moja mama też jadła całe szproty, tyle, że wędzone. Fuj.
    • zuzia555 Re: Najobrzydliwsza potrawa, którą widziałyście 19.08.20, 09:27
      Wątróbki, ale jako że nie jadam już mięsa, to problem sam się rozwiązał.
    • triismegistos Re: Najobrzydliwsza potrawa, którą widziałyście 19.08.20, 09:40
      Pierwsze co mi przzyszło do głowy to risotto na rosołku z kostki. Fuuu. W następnej kolejce nienachalnie tłoczą się specjały, którymi usiłowali mnie karmić w szpitalu, niewypatroszone krewetki, które zaserwowali mi w jakiejś knajpie i ryż z truskawkami. Podroby i takie tam mi nie robią, a wręcz bardzo lubię.
      • m_incubo Re: Najobrzydliwsza potrawa, którą widziałyście 19.08.20, 09:59
        Uwielbiam podroby!
        • hanusinamama Re: Najobrzydliwsza potrawa, którą widziałyście 19.08.20, 21:51
          Jutro lece po wątróbke....
    • m_incubo Re: Najobrzydliwsza potrawa, którą widziałyście 19.08.20, 09:58
      Najobrzydliwsza wizualnie to nie wiem, ja nie jem oczami tylko nosem i nie przeszkadza mi nieapetyczna konstynstencja czy kolor.
      Śmierdzą mi ryby i za nimi nie przepadam, zjadłabym świerszcze czy robaki, ale nie coś pachnące padliną. Śmierdzące sery lubię wink
    • zielonecurry Re: Najobrzydliwsza potrawa, którą widziałyście 19.08.20, 09:59
      Balut - ma postać gotowanego jajka kaczego (rzadziej kurzego), wewnątrz którego znajduje się w pełni uformowany zarodek ptaka, którego spożywa się w całości wraz z kośćmi, dziobem.
      • zuzia555 Re: Najobrzydliwsza potrawa, którą widziałyście 19.08.20, 10:03
        Wygrałaś! 😖
      • m_incubo Re: Najobrzydliwsza potrawa, którą widziałyście 19.08.20, 10:46
        Mnie to samo w sobie nie obrzydza i zjadłabym, gdyby np. była to jedyna opcja, tak samo jak małpi mózg itp.
        Ale mam opór ideologiczny, dlatego też nie jem cielęciny, jagnięciny, królików, jeśli już naprawdę nie muszę, zdarzyło się raz na parę lat.
    • black_halo Re: Najobrzydliwsza potrawa, którą widziałyście 19.08.20, 10:07
      Dobra, przyznam się: nie potrafię zjeść nic co ma widoczny tłuszcz, tak jak na przykład szynka parmenska. Jak byłam na urlopie to kelner patrzył na mnie ze obrzydzeniem i zgrozą, kiedy starannie odkrawałam tłuszcz z plastrów szynki.

Podobnie wszelkie kostki, chrząstki itd. Właściwie 95% czasu jem po wegańsku. W ogóle mnie nie ciągnie do mięsa.
      • mikams75 Re: Najobrzydliwsza potrawa, którą widziałyście 19.08.20, 11:34
        mam tak samo z tluszczem, chrzastkami, zylkami - wykroje wszystko!
      • bulzemba Re: Najobrzydliwsza potrawa, którą widziałyście 19.08.20, 12:04
        Mój szwagier też ma takiego bzika na punkcie tłustego i kości. Potrafi rozbebeszyć cały kotlet, zjeść nawet nie połowę i stwierdzić, że tu już nie ma nic do zjedzenia. Nie pojmuję jak on to robi bo to co zostaje na talerzu wygląda jakby to wróciło kotu.

A najlepsze jest to że on siedzi nad talerzem na którym leży to "nic" i drżę mordę na swoje dzieci bo te nie chcą jeść normalnie (tzn. pochłonąć kotleta w całości nawet jeśli ma kości)
        • black_halo Re: Najobrzydliwsza potrawa, którą widziałyście 19.08.20, 14:55
          bulzemba napisała:

> Mój szwagier też ma takiego bzika na punkcie tłustego i kości. Potrafi rozbebes
          > zyć cały kotlet, zjeść nawet nie połowę i stwierdzić, że tu już nie ma nic do z
          > jedzenia. Nie pojmuję jak on to robi bo to co zostaje na talerzu wygląda jakby
          > to wróciło kotu.
          >
          > A najlepsze jest to że on siedzi nad talerzem na którym leży to "nic" i drżę mo
          > rdę na swoje dzieci bo te nie chcą jeść normalnie (tzn. pochłonąć kotleta w cał
          > ości nawet jeśli ma kości)

Ja mam gorzej. Jesli nie daj bóg trafi mi się coś tłustego w buzi, czego nie zdarzyłam wykroić to potrafię zwymiotować na miejscu. Dlatego jem prawie wyłącznie po wegańsku. Nabiału i jajek nie mogę, raz na jakiś czas kupuje fileta jakiegoś i tyle.
    • czekoladazkremem Re: Najobrzydliwsza potrawa, którą widziałyście 19.08.20, 10:48
      Po co ja czytałam ten wątek - nic dzisiaj nie zjem wink Zrobię sobie głodówkę.
    • woman_in_love Re: Najobrzydliwsza potrawa, którą widziałyście 19.08.20, 11:47
      Polecam! (obejrzeć do końca):
      www.youtube.com/watch?v=sh6CSmZDf0M
    • bulzemba Re: Najobrzydliwsza potrawa, którą widziałyście 19.08.20, 11:55
      Prawdziwe mleko prosto od krowy, jeszcze ciepłe.

Ludzie! Przecież od tego łajnem wali!
      Pomijając fakt, że w większości gospodarstw które posiadały krowy oborą zawsze w domu też było czuć... Ale wszelkie rekordy smrodu to był dom który posiadał przejście prosto do obory (tak jak z garażu).
      • bialeem Re: Najobrzydliwsza potrawa, którą widziałyście 19.08.20, 11:59
        Ciepłe mleko jest generalnie średnio dobre, ale takie schłodzone jest pyszne. Fakt, że to smak do którego trzeba przywyknąć jeżeli się piło tylko UHT.
        • bulzemba Re: Najobrzydliwsza potrawa, którą widziałyście 19.08.20, 12:17
          Moja droga.

Jestem dzieckiem epoki sprzed mleka UHT. Mleko pasteryzowane piłam jedynie na wakacjach bo w domu zawsze było z pobliskiego gospodarstwa. Mam traumę z dzieciństwa bo moi rodzice fundowali mi codziennie szklankę mleka (może nie prosto od krowy tylko gotowanego za to z korzuchem). Mleko "wiejskie" zawsze mi śmierdzi.
      • mona-taran Re: Najobrzydliwsza potrawa, którą widziałyście 19.08.20, 12:02
        O, mleko prosto od krowy faktycznie fujstwo :p
        • ponis1990 Re: Najobrzydliwsza potrawa, którą widziałyście 19.08.20, 21:42
          Nieee, jest pycha...
      • gaskama Re: Najobrzydliwsza potrawa, którą widziałyście 20.08.20, 20:07
        Uwielbiam. Takie prosto z cycka do kubeczka udojone ... pamiętam z dzieciństwa. Ale ja uwielbiam mleko.
    • pierwszychleb Re: Najobrzydliwsza potrawa, którą widziałyście 19.08.20, 12:01
      Kurze nozki - nie skusilam sie
      • ludzikmichelin4245 Re: Najobrzydliwsza potrawa, którą widziałyście 19.08.20, 13:48
        Haha, a ja tak smile jakem bardzo "brzydliwa", to jadłam ramen na wywarze z kurzych łapek big_grin
        • hamerykanka Re: Najobrzydliwsza potrawa, którą widziałyście 19.08.20, 21:54
          To mi przypomina wakacje na wsi, gdzie po tlustym rosole dostawalo sie kawalek kury. Jako dobrze wychowana dziewczynka ze sredniego miasteczka poprosilam o nozke. Dostalam nozke...te dolna czesc z pazurkami i reszta sad
          Do dzis stoi mi w oczach, a gospodyni troskliwie pytala czemu nie jem...

Z tutejszych przysmakow-moja corka zajada sie zielonymi jablkami w kawalkach posmarowanych maslem z orzechow arachidowych. Maz z kolei uwielbial swieze lodygi selera z serkiem truskawkowym.
          A teraz kupilam smarowidlo z beconu na slodko, taki relish. W skladzie ma bekon, cukier z trzciny cukrowej, sol morska, proszek selerowy, proszek z wisni, cebule, brazowy cukier, ocet z jablek i przyprawy. Smakuje jak wszystko z wyjatkiem bekonu. A bekon uwielbiam w kazdej postaci, nawet czekolady z bekonem i bekonowych platkow sniadaniowych.
          Osmiornice uwielbiam, w ulubionej chinskiej restauracji sa duszone z papryczkami halapeno w calosci, takie malutkie, z mackami i glowa. Pycha.
          Smazone jadra smakuja nijak, jak to co jest zeskrobane z polskiego schabowego czyli smazony chleb z jajkiem i przyprawami.
          Suszone solone ryby jadlam garsciami jak bylam w ciazy. Na zmiane z lodami waniliowymi.
          I tesknie za kaszankasad
        • pierwszychleb Re: Najobrzydliwsza potrawa, którą widziałyście 23.08.20, 22:37
          E tam wywar bym zjadla
    • asfiksja Re: Najobrzydliwsza potrawa, którą widziałyście 19.08.20, 13:45
      Balut.
    • kkalipso Re: Najobrzydliwsza potrawa, którą widziałyście 19.08.20, 14:26
      Czernina, zupa. Wymiotować mi się na samą myśl....
      • jolie Re: Najobrzydliwsza potrawa, którą widziałyście 19.08.20, 14:51
        Ja jestem dosyć brzydliwa i nie jem wielu rzeczy, ale czernina mojej babci była całkiem zjadliwa. Ale może to dlatego, że ją lubię też kaszankę? O wiele gorsza jest zupa owocowa z jabłek, zapach i konsystencja wymiocin. Choć smażony możdżek jest na pewno gorszy.
        • bialeem Re: Najobrzydliwsza potrawa, którą widziałyście 19.08.20, 16:00
          Móżdżek na grzance jest bdb.
          • quilte Re: Najobrzydliwsza potrawa, którą widziałyście 19.08.20, 16:55
            Jak smakuje móżdżek? Do czego jest podobny?
            • memphis90 Re: Najobrzydliwsza potrawa, którą widziałyście 19.08.20, 16:58
              Do innych podrobów... Jak gustujesz w nerkach czy płucach, to tkanka mózgowa też przejdzie...
              • quilte Re: Najobrzydliwsza potrawa, którą widziałyście 19.08.20, 17:07
                Aaa, to dzięki, ale nie smile Ja z podrobów tylko wątróbeczkę drobiową.
    • bulzemba Re: Najobrzydliwsza potrawa, którą widziałyście 19.08.20, 15:15
      Ja jem dużo "dziwnych" rzeczy. Kiedyś znajomi moi rodziców założyli się, że ich dzieci nie zjedzą ozorków wieprzowych (nie wiedząc co jedzą). Hmmm.... Dzieciaki pożarły że smakiem. Bałam się, że nic dla mnie nie zostanie.
    • madami Re: Najobrzydliwsza potrawa, którą widziałyście 19.08.20, 15:17
      Gotowane pisklaki z jajku, bleee
      robaki jeszcze jakoś ujdą, pisklaki nie
    • quilte Re: Najobrzydliwsza potrawa, którą widziałyście 19.08.20, 16:49
      Potrawa najobrzydliwsza wizualnie to sławny tzw. "mięsny jeż". Na żywo nie widziałam, ale jest dużo zdjęć w sieci. Co. Za. Paskudztwo!
    • memphis90 Re: Najobrzydliwsza potrawa, którą widziałyście 19.08.20, 16:56
      Wydaje mi się, że makaron z pomidorami i vegetą w zasadzie da się zjeść, choć pewnie nie będzie to kulinarne mistrzostwo świata. Ale nawet widzę w wyobraźni jak jem coś takiego na szlaku, obok mnie plecak, bidon, widoki itd....

Kiedyś jedna forumka wrzucała przepis na coś, na bank była w tym musztarda i chyba fasolka (???) - brzmiało tak ohydnie, że byłam nawet gotowa spróbować, bo zaczelam myslec, że w tym szaleństwie jest metoda... Ale zapomniałam i juz nie znalazłam potem wątku.

Zjem chyba wszystko, co jest wege. Nie zjem żadnych robakow, pająków, oczu, penisów, w zadnym razie nie zjem policzków, bo to TWARZ, zadnych żył, ścięgien. Gdybym zobaczyła bijace serce w małży, to odstawiłabym pawia stulecia...
      • mrs.solis Re: Najobrzydliwsza potrawa, którą widziałyście 20.08.20, 06:25
        Jakos nigdy nie zauwazylam bijacego serca w malzy. prawde powiedziawszy nawet nie wiedzialam, ze one w ogole je maja.
        • kochamruskieileniwe Re: Najobrzydliwsza potrawa, którą widziałyście 20.08.20, 09:13
          https://userscontent2.emaze.com/images/8740ad18-29df-4484-abfa-94a76169a2d8/6afb9aa4fd434b28f047e47936a788b4.png
    • umi Re: Najobrzydliwsza potrawa, którą widziałyście 19.08.20, 17:11
      Wszystko co zylo w czasie przyrzadzania. Por.ygalabym sie. I robale. Tez bym sie po.zygala.
    • iuscogens Re: Najobrzydliwsza potrawa, którą widziałyście 19.08.20, 19:34
      Od 17 lat nie jem mięsa, więc nie mam żadnych traum związanych z mięsem, podrobami, robalami, surowymi rybami czy owocami morza tudzież konsumowaniem na wpół żywych zwierząt, jak ktoś opisał to w tym wątku. Fuj! Z tego też powodu nigdy nie pojadę do żadnych Wietnamów, Laosów czy Kambodży. Na chiński targ też nie. Ohyda!
      • iuscogens Re: Najobrzydliwsza potrawa, którą widziałyście 19.08.20, 19:38
        Móżdżki, penisy, serduszka, pisklaki gotowane - to jakaś masakra co ludzie jedzą uncertain w sumy moje jedyne negatywne doświadczenie z dzieciństwa to tłuste udko kurczaka, rany jak ja nie cierpiałam obiadów z tym polanym tłuszczem udkiem, z tłusta skorą. I nawet ziemniaki były ubrudzone tym tłuszczem. Fuj, fuj, fuj!
        • iuscogens Re: Najobrzydliwsza potrawa, którą widziałyście 19.08.20, 20:01
          I ogólnie to chyba tępa jestem, ale nie rozumiem jak można mieć przyjemność z jedzenia skoro widzimy jak parę minut wcześniej ktoś dla naszej przyjemności dręczył zwierzę. Daleko mi do wege aktywistki, mój mąż dopiero od ponad roku nie je mięsa i naprawdę mam dużą tolerancję do ludzkich preferencji, ale no nie mogę pojąć jak ktoś normalny odczuwa przyjemność z jedzenia czegoś co np. przed chwilą było krojone, rozrywane czy gotowane na żywca, przy założeniu że się o tym wie albo nawet widzi. A jeść lubię bardzo i jest to dla mnie dużą przyjemność.
          • hamerykanka Re: Najobrzydliwsza potrawa, którą widziałyście 19.08.20, 21:57
            Gdzies na Youtube krazyl filmik jak Amerykanscy turysci jedli gdzies w Azji rybe smazona na zywca. Na talerzu podnosila leb i ruszala skrzelami.
            Dla mnie to juz czyste okrucienstwo, bo czy taka ryba ma inny smak niz zabita przed smazeniem?
            • iuscogens Re: Najobrzydliwsza potrawa, którą widziałyście 19.08.20, 22:25
              Masakra jakaś sad
            • minniemouse Re: Najobrzydliwsza potrawa, którą widziałyście 20.08.20, 00:32
              hamerykanka napisała:
              Gdzies na Youtube krazyl filmik jak Amerykanscy turysci jedli gdzies w Azji rybe smazona na zywca. Na talerzu podnosila leb i ruszala skrzelami.

jesteś pewna ze nie chodzi o klip z AFV gdzie owi amerykańscy turyści mieli freak out przez te 'rybę' - zamowili sashimi, czyli rybe pokrojna w plasterki,
              i w rezultacie wygrali 10 tysięcy?

czemu zaczęła sie ruszać, pojęcia nie mam. była przecież w plasterkach, głowa odcięta i osobno, położona dla dekoracji.
              zapewne pośmiertny odruch nerwowy...
              akurat to pamiętam bo reruns tego były bez końca.

btw, oddychanie samej głowy nie jest to wcale takim rzadkim zjawiskiem
              This fishs head got cut off and still breath, why

According to IFLScience, after death, there are many cells that can still respond to stimuli despite the heart and brain no longer being able to function.
              Według IFLScience po śmierci istnieje wiele komórek, które mogą nadal reagować na bodźce, mimo że serce i mózg nie są już w stanie funkcjonować. Kredyt : Matthew Derrick

Minnie
              • ichi51e Re: Najobrzydliwsza potrawa, którą widziałyście 20.08.20, 00:54
                Faktem jest ze Japonczycy jedza tez ryby zywcem. (Shirauo takie male gupikowate rybki) osmiornice ostrygi to chyba tylko posmiertne skurcze
                • fragile_f Re: Najobrzydliwsza potrawa, którą widziałyście 20.08.20, 01:39
                  Ośmiornice nie mają centralnego mózgu, tylko rozwleczony po mackach, dlatego nawet odciete poruszają się samodzielnie. I tak, jedzą je żywcem, a przypominam - są to stworzenia o wiele inteligentniejsze od np. psa czy kota.
                  • minniemouse Re: Najobrzydliwsza potrawa, którą widziałyście 20.08.20, 04:21
                    o tak, tez widziałam w tv jedzenie tych nieszczęsnych ośmiorniczek żywcem - takie male, ich własne macki owija się wokół tułowia i tak spętane luuu do gęby.... 😥

Minnie
                    • fragile_f Re: Najobrzydliwsza potrawa, którą widziałyście 20.08.20, 06:20
                      No wiem sad

A tu ośmiornica używająca narzędzi, czyli coś, co są w stanie ogarnąć tylko najmądrzejsze ptaki i naczelne:

www.youtube.com/watch?v=BFda1MZ54G4

Jak mozna zjeść takie mądre zwierzę i to na żywca? sad
                      • ichi51e Re: Najobrzydliwsza potrawa, którą widziałyście 20.08.20, 08:31
                        Wiele zwierzat uzywa narzedzi. Slonie delfiny wydry koszatniczki myszolowy makaki itd. Co oczywiscie nie zmieni fakty ze osmiornice inteligentne. Wiadomo ze buduja spolecznosci i miasta - a przy tym uzycie skorupy jako oslony moze sie schowac wink
              • fitfood1664 Re: Najobrzydliwsza potrawa, którą widziałyście 20.08.20, 08:55
                Nie widziałaś nigdy uboju karpia? Ryby są silnie unerwione. Ten karp się rusza jeszcze pól godziny po zabiciu, wypatroszeniu i pocięciu na dzwonka. Widziałam. Dlatego zabija się na długo przed wrzuceniem na patelnię, żeby nie skakał.
              • hamerykanka Re: Najobrzydliwsza potrawa, którą widziałyście 20.08.20, 19:03
                Niestety pewna, bo stoi mi w oczach jak ryba zaczela podnosic glowe i poruszac skrzelami na talerzu, a oni zaczeli krzyczec.
                • bialeem Re: Najobrzydliwsza potrawa, którą widziałyście 20.08.20, 19:24
                  Też kojarzę. Jest kilka filmików.
                  • minniemouse Re: Najobrzydliwsza potrawa, którą widziałyście 21.08.20, 01:07
                    jezuskuswiety... tego to nie widziałam...
                    ale skoro usmażona to nie ma prawa żyć. rtny. odruch nerwowy. tak się pocieszam. co prawda sama śmierć miała nielekka 😒😪
                    • minniemouse Re: Najobrzydliwsza potrawa, którą widziałyście 21.08.20, 01:09
                      miało być "odruch nerwowy pośmiertny" ale cos mi chochliki sknocili przed wysłaniem.
                    • bialeem Re: Najobrzydliwsza potrawa, którą widziałyście 21.08.20, 19:01
                      Głowy się nie smaży. Ryby nie mają tak rozwiniętego układu nerwowego żeby, jak my, umrzeć z szoku. Technicznie jej centralny układ nerwowy jeszcze działa.
                      Ruchy pośmiertne są związane raczej z układem obwodowym i napięciem mięśniowym. Na studiach kiedyś właśnie z tego powodu wykręgawiało się żabę jak się robiło demonstrację napięcia galwanicznego w mięśniach (tak, wiem, że brzmi strasznie. Z tego co wiem już się tego nie robi)
                  • hamerykanka Re: Najobrzydliwsza potrawa, którą widziałyście 21.08.20, 16:54
                    I te smiechy i dziabanie paleczka, zeby znowu sie poruszyla...
            • kochamruskieileniwe Re: Najobrzydliwsza potrawa, którą widziałyście 20.08.20, 09:17
              ja "jadłam" homara, który jeszcze ruszał odnózami..
              matko, traumatyczne przeżycie na bardzo ważnym obiedzie z Chińczykami.
    • fitfood1664 Re: Najobrzydliwsza potrawa, którą widziałyście 20.08.20, 08:52
      gotowany łeb królika,
      zupa ze świńskich uszu
    • morekac Re: Najobrzydliwsza potrawa, którą widziałyście 20.08.20, 19:53
      Ugotowałam dzisiaj zupę o kolorze "wywar ze starej ściery". W dodatku mało jadalną.😂

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka