princy-mincy 02.09.20, 13:01 Czy da sie w ogole otworzyc takie konto? Patrze na rankingi i widze w ofertach banku min 13 lat. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama766 Re: Konto dla 11-latki 02.09.20, 13:04 PKO SA ma od niedawna konto od 6 lat Odpowiedz Link Zgłoś
enigma81 Re: Konto dla 11-latki 02.09.20, 13:05 Da się, mój syn 13 lat skończy dopiero w grudniu a konto ma od ponad roku. W naszym przypadku Inteligo Junior. Jak skończy 13 lat to dostanie kartę płatniczą - już nie może się doczekać. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_mama_jasia Re: Konto dla 11-latki 02.09.20, 13:37 Takie właśnie założyłam synowi na 10 urodziny. Do 13tych urodzin nie miał karty i nie mógł dokonywać wypłat a przelewy musiałam ja akceptować. Miałam też podgląd na jego konto. Jak skończył 13 lat, dostał kartę i jednocześnie odłączono to konto od mojego, nie mam już podglądu i nic nie muszę akceptować. Zadowolony jest. Plus jest taki, ze przelewam mu środki w mgnieniu oka. Odpowiedz Link Zgłoś
enigma81 Re: Konto dla 11-latki 02.09.20, 13:57 Dla nas też to było kryterium bo podstawowe konta mamy w Inteligo. Od ostatnich urodzin młody ma na koncie zegar odliczający do dnia kiedy dostanie kartę Odpowiedz Link Zgłoś
turbinkamalinka Re: Konto dla 11-latki 02.09.20, 13:07 Ja założyłam w milenium, dla syna nie ma jeszcze pół roku. Tylko, że tu trzeba mieć konto dla siebie i nie ma karty. Kiedyś dla starszego zakładałam w ING i chyba pytali czy chcę kartę do tego konta. Nie jestem pewna, ale chyba też można konto w którymś PKO założyć dzieciakowi poniżej 13 lat Odpowiedz Link Zgłoś
szeptucha_z_malucha Re: Konto dla 11-latki 02.09.20, 15:47 W PKO BP dziecko ma konto i kartę (z oddzielnym numerem konta do wpłat), chyba od 7, czy 8 urodzin. Specjalnie zakładałam tam konto dla siebie, bo młody bardzo chciał kartę a tam było to możliwe. Z kolei starszy ma tam od 13 r.ż. samodzielne ale mam podgląd do jego 18- stki (bierny, nic nie mogę tam działać). Inny syn ma w Inteligo - do 13 urodzin jako subkonto, potem całkowicie samodzielne, nawet zajrzeć nie mogę. Jak kilka lat temu przeglądałam to wtedy PKO BP wydawało mi się najfajniejsze dla dziecka poniżej 13 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_poz Re: Konto dla 11-latki 02.09.20, 13:10 tu masz zestawienie kont dla dzieci ponizej 13 roku i powyżej www.kontodziecka.pl/najlepsze-konto-dla-dziecka/ Odpowiedz Link Zgłoś
asiaiwona_1 Re: Konto dla 11-latki 02.09.20, 14:06 Moja 11-latka ma konto junior w mBank. Ma swoją kartę. Jej konto jest podpięte do mojego rachunku. Można tez wybrać opaskę płatnicza - wyglada jak pasek do zegarka bez zegarka 😃 ale młoda wolała kartę - mnóstwo wzorów było do wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
szeptucha_z_malucha Re: Konto dla 11-latki 02.09.20, 15:49 Ale revolut junior ma mało funkcji i nawet dziecko powyżej 13 r.ż. niewiele może tam zrobić. Mój 17- latek jest rozczarowany. Odpowiedz Link Zgłoś
szarsz Re: Konto dla 11-latki 02.09.20, 20:35 imho revolut nadaje się dla młodszych dzieci, takich jak moja 10-latka. Odpowiedz Link Zgłoś
szarsz Re: Konto dla 11-latki 02.09.20, 15:57 Moja ma revoluta. Od niedawna dzieci po siódmych urodzinach mogą mieć kartę. Cała obsługa, włącznie z blokowaniem karty po zgubieniu i zamówienie nowej na jedno kliknięcie z telefonu Odpowiedz Link Zgłoś
adzik27 Re: Konto dla 11-latki 02.09.20, 20:25 Pekao SA ma konto dla dzieci od 6 roku życia (rodzice musi mieć konto w tym banku) Do konta jest karta z limitem max 50 zł. (Rodzic ustala wysokość limitu w aplikacji) Odpowiedz Link Zgłoś