Dodaj do ulubionych

Miara wielkości

13.10.20, 16:05
Miarą wielkości mężczyzny jest to, w jaki sposób sposób radzi on sobie z kryzysem wieku średniego.
Są tacy, którzy kupują sobie luksusowe jachty i samochody, którzy zaczynają szaleć na motorach, są też i tacy, którzy odmładzają się poprzez małżeństwo z kobietą młodszą o 20 lat.
A ja? Siedzę na forum emama. Nie tak to sobie wyobrażałem.

Jak Wasi mężowie/partnerzy radzą sobie z kryzysem wieku średniego?
Obserwuj wątek
    • mona-taran Re: Miara wielkości 13.10.20, 16:08
      A kiedy zaczyna się wiek średni?
      • etata Re: Miara wielkości 13.10.20, 16:09
        35 lat.
        • mona-taran Re: Miara wielkości 13.10.20, 16:11
          A to mój się ożenił z kobietą 10 lat młodszą i to by było na tyle. Innych opałów nie zarejestrowałam.
        • abecadlowa1 Re: Miara wielkości 13.10.20, 16:39
          etata napisał:

> 35 lat.

Przecież do 30 roku życia to młodzież. To jakim cudem 35 to wiek dojrzały?
          • etata Re: Miara wielkości 13.10.20, 17:48
            "Przecież do 30 roku życia to młodzież."

Według biurokracji czy zegara biologicznego?

• wapaha Re: Miara wielkości 13.10.20, 18:26
          etata napisał:

> 35 lat.

o fuck
          przegapiłam tongue_out
          • ggrruu Re: Miara wielkości 13.10.20, 19:16
            Ja też
            • damartyn Re: Miara wielkości 14.10.20, 10:15
              I ja!
    • simply_z Re: Miara wielkości 13.10.20, 16:14
      zaraz, a ty miales sobie juz isc z tego forum? po tym jak ten ciud miod zoneczka utwierdzila cie w tym przekonaniu? bleee.
      • etata Re: Miara wielkości 13.10.20, 16:18
        "zaraz, a ty miales sobie juz isc z tego forum? po tym jak ten ciud miod zoneczka utwierdzila cie w tym przekonaniu? "

Jestem tu cichaczem.
        • bazia8 Re: Miara wielkości 13.10.20, 19:35
          Czytasz o miesiączce, notujesz, która ma grzybicę?
          To się leczy. Serio
    • bi_scotti Re: Miara wielkości 13.10.20, 16:16
      etata napisał:

> A ja? Siedzę na forum emama. Nie tak to sobie wyobrażałem.
      >

big_grin
      Well, wybrales opcje tania i higieniczna - good for you wink
      Moj maz jest juz kalendarzowo definitely past "middle age" ale w ramach ucieczki przez starzeniem sie "zrobil sobie" doktorat - chyba faktycznie go to odmlodzilo ... in many aspects wink Ematki jeszcze nie probowal ani red Porsche convertible tez chyba nie ma w planach wiec moze on jeszcze wciaz przed mental middle age tongue_out Cheers.
      • etata Re: Miara wielkości 14.10.20, 03:16
        "w ramach ucieczki przez starzeniem sie "zrobil sobie" doktorat - chyba faktycznie go to odmlodzilo ."

Podziwiamsmile Mnie niestety coraz częściej zawodzą siły mentalne, nawet kurs obcego języka wydał mi się ostatnio poza moimi możliwościami. Chociaż bardziej niż kiepska pamięć martwią mnie problemy (na razie drobne) z kolanami. A chciałbym jeszcze trochę pobiegać. Dla mnie jest to teraz ważniejsze niż szarże intelektualne.
    • ggrruu Re: Miara wielkości 13.10.20, 16:16
      Ma o kilkanaście lat młodszą partnerkę i małe dzieci podobno bardzo skutecznie działa na kryzys big_grin
    • kryzys_wieku_sredniego Re: Miara wielkości 13.10.20, 18:08
      Kryzys wieku średniego to tak 45+ się zaczyna.
      Wcześniej to nieudane wybory się prostuje.
    • bywalec.hoteli Re: Miara wielkości 13.10.20, 19:08
      ja: ukochany sport. Motocykle jakoś w ogóle mnie nie interesują, auto mam fajne sprzed czterdziestki, na luksus typu Bugatti czy Jaguar mnie jeszcze nie stać, tym bardziej na jacht, a na łódkę typu omega zbyt wygodny jestem, inne baby to zwykle kłopoty i to nie tylko rodzinnie-sercowo-finansowe a i nie wiem czy jakaś by poleciała. A gra w mój ukochany sport (jak i oglądanie walki naszych o kolejny medal) zawsze cieszy, dodaje endorfin, odmładza, wyzwala dopamine itp.
      • etata Re: Miara wielkości 13.10.20, 20:11
        "A gra w mój ukochany sport (jak i oglądanie walki naszych o kolejny medal) zawsze cieszy, dodaje endorfin, odmładza, wyzwala dopamine itp."

Wydaje mi się, że dotknąłeś sedna. Najlepszą odtrutką (albo środkiem zapobiegawczym) na kryzys wieku średniego jest jakieś hobby. Ja niestety nie mam takiego.
        • morekac Re: Miara wielkości 13.10.20, 20:19
          Obaj siedzicie na ematce.😁
          • tiszantul Re: Miara wielkości 13.10.20, 21:20
            "Obaj siedzicie na ematce"

To najciekawsze forum w tym kraju niestety. Chętnie bym się stąd wyniósł, ale nie ma dokąd
          • bywalec.hoteli Re: Miara wielkości 13.10.20, 22:14
            morekac napisała:

> Obaj siedzicie na ematce.😁
            >

To akurat nie hobby tylko coś jak oglądanie TV czyli strata czasu.
        • angazetka Re: Miara wielkości 13.10.20, 22:37
          Brak hobby to najsmutniejsza rzecz na świecie.
    • lukrecja46 Re: Miara wielkości 13.10.20, 19:29
      Mój sobie tatuaż zrobił😁
      • molik28 Re: Miara wielkości 13.10.20, 19:53
        A mój, skoro 35+ to kryzys, to nie miał czasu na głupoty, bo dzieci były małe. Teraz jako zgrzybiały 50+ to chyba ma to już za sobą. Chociaż nie, zaraz, czerwone spodnie się liczą?
        • bywalec.hoteli Re: Miara wielkości 13.10.20, 20:24
          i czerwone okulary w rogowych oprawkach.
        • ggrruu Re: Miara wielkości 13.10.20, 20:31
          Mój po całości sobie radzi: na 35 miał pierwsze dziecko, teraz po 50 ma znowu maluchy, nie ma czasu na kryzysy smile
    • gaskama Re: Miara wielkości 13.10.20, 20:32
      Lepiej niż Ty!
    • kkalipso Re: Miara wielkości 13.10.20, 21:15
      Mój ledwo co 45-latek chce zmienić miejsce zamieszkania i to tak spektakularnie- a ja nie bo mi tu cudownie, i dzieciom też. Mało tego, mimo że dostał awans w pracy to chciałby robić co kocha, co jego ukochany dziadek, nie wiem co to będzie, ale się dzieje....
    • tilijka123 Re: Miara wielkości 13.10.20, 22:24
      Mój 45 latek właśnie przebranżawia się i zmienia pracę.
    • dolcenera Re: Miara wielkości 14.10.20, 06:58
      35+ wiek średni 😂

Nie ma czasu na głupoty, bo ma malutkie dzieci na stanie.
      Kryzys spadku sił witalnych i syndrom pustego gniazda go czekają raczej w okolicach 60-/60+.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka