tryggia 28.10.20, 20:04 I będzie ten wybór, a pis wprli. To co będzie dalej? Bo, mimo wszystko, jakoś czarno to wszytko widzę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yadaxad Re: A kiedy już się uda 28.10.20, 20:12 Rząd może upaść, ale to nie rozwiązuje sejmu. Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: A kiedy już się uda 28.10.20, 20:17 Musiałby się grupa ludzi z pisu znaleźć, złożyć votum nieufności dla rządu i ta grupa razem z opozycją mogłaby utworzyć nowy rząd. Asia-i-p już gdzieś o tym pisała. Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: A kiedy już się uda 28.10.20, 21:15 milva24 napisała: > Musiałby się grupa ludzi z pisu znaleźć, złożyć votum nieufności dla rządu i ta > grupa razem z opozycją mogłaby utworzyć nowy rząd. Asia-i-p już gdzieś o tym p > isała. Maja wiekszosc. Nie w tej kadencji. Odpowiedz Link Zgłoś
hellen Re: A kiedy już się uda 28.10.20, 23:33 Czemu wszyscy zapominają, że obecna większość parlamentarna to koalicja kilku ugrupowań? Rządzący to nie tylko PiS, to też Solidarna Polska i jakieś tam inne przystawki. PiS SAMODZIELNIE nie ma większości. Przystawki mogą się w końcu wkur.wić i nie pójść za wodzem. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: A kiedy już się uda 29.10.20, 00:06 Masz na myśli Solidarną Polskę i Ziobro? Że się wqvi? Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: A kiedy już się uda 29.10.20, 09:57 hellen napisała: > Rządzący to nie tylko PiS, to też Solidarna Polska i jakieś tam inne przystawki solidarna polska zera i porozumienie prawicy goowina. > Przystawki mogą się w końcu wkur.wić i nie pójść za wodzem. się nie wkur.wią, bo, po pierwsze: same mają zerowe poparcie w społeczeństwie, u koryta są tylko dzięki pissuarowej liście wyborczej, po drugie, zwłaszcza w przypadku tych od zera - mają jeszcze skrajniejsze poglądy, niż piss, więc co najwyżej mogą pójść z konfederacją ale nie w stronę rozumu. Odpowiedz Link Zgłoś
cegehana Re: A kiedy już się uda 28.10.20, 20:16 No jak to co? Będziemy biednymi sierotami we mgle, wszak wiadomo, że gdyby nie rząd to byśmy w ogóle sobie nie poradzili w życiu. a tak serio: będzie nowy rząd, który na pewno będzie generował jakieś problemy, będą dyskusje i spory. Odpowiedz Link Zgłoś
janja11 Re: A kiedy już się uda 28.10.20, 20:23 No ja naiwnie mam nadzieję, że zostanie powołany rząd fachowców. Jakkolwiek zawsze jeszcze się taki nie pojawił i zawsze rządowe i inne atrakcyjne posadki dzielone były między partyjnych towarzyszy miernoty. Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: A kiedy już się uda 28.10.20, 20:40 Jak to co? Będą kwiatki, motylki i jednorożce Serio? Co będzie dalej w jakim aspekcie? Bo szklana kula mi się zacina jak ma pokazać wszystko na raz. (Że już nie wspomnę, że koronawirus też najwyraźniej wpływa negatywnie na zdolności profetyczne.) Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: A kiedy już się uda 28.10.20, 21:08 Ciagle te "Dziady" i "Dziady" ... Ciemno wszędzie, głucho wszędzie, co to będzie, co to będzie? Dalybyscie, ematki, spokoj wieszczowi - Halloween bedzie a potem sie zobaczy Zawsze w koncu jest "something" a teraz jeszcze wydaglada na to, ze jakiekolwiek "something" bedzie lepsze niz JK et consortes. Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: A kiedy już się uda 28.10.20, 22:09 bi_scotti napisała: > Ciagle te "Dziady" i "Dziady" ... Ciemno wszędzie, głucho wszędzie, co to bę > dzie, co to bedzie 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
ola_dom Re: A kiedy już się uda 28.10.20, 22:20 boogiecat napisała: > bi_scotti napisała: > > > Ciagle te "Dziady" i "Dziady" ... Ciemno wszędzie, głucho wszędzie, co to będzie, co to bedzie > > 🤣 Ale to racja jest... Obawa przed wyzwoleniem się spod tyranii - bo nie wiadomo, co będzie bez tyrana... Jakiś syndrom? Nikt nie wie, co będzie, ale ja już bym bardzo chciała się przekonać. Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: A kiedy już się uda 28.10.20, 23:27 Dziekuje za wytlumaczenie, ale bardzo dobrze rozumiem klasyczne przeciez obawy. Spodobala mi sie po prostu proba oddramatyzowania tego strachu z przywolaniem poganskiego zabobonu i tylko do tego odnosil sie moj « komentarz ». A co do sedna sprawy- nie mam kompetencji zeby sie wypowiedziec, jedyne co moge powiedziec to ze sila jest w spoleczenstwie, nigdzie indziej i ze bardzo mocno trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
ola_dom Re: A kiedy już się uda 29.10.20, 10:18 boogiecat napisała: > Dziekuje za wytlumaczenie, ale bardzo dobrze rozumiem klasyczne przeciez obawy. > > Spodobala mi sie po prostu proba oddramatyzowania tego strachu z przywolaniem > poganskiego zabobonu i tylko do tego odnosil sie moj « komentarz ». Mnie także się spodobał, więc się podpięłam pod Ciebie - a nie skomentowałam Twój wpis Odpowiedz Link Zgłoś
twarz2 Re: A kiedy już się uda 28.10.20, 21:12 tryggia napisała: > I będzie ten wybór, a pis wprli. To co będzie dalej? > Bo, mimo wszystko, jakoś czarno to wszytko widzę. > Pięknie będzie! Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: A kiedy już się uda 28.10.20, 22:23 no jak to? Wszyscy umrzemy na covida! Odpowiedz Link Zgłoś
runny.babbit Re: A kiedy już się uda 28.10.20, 22:57 Co chcesz powiedzieć, nie warto próbować bo nie będzie idealnie? Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: A kiedy już się uda 28.10.20, 23:01 leszab też myślał, co dalej. Znaczy miał nadzieję. Nadzieja matką leszaba Odpowiedz Link Zgłoś
te_de_ka Re: A kiedy już się uda 29.10.20, 00:07 Od 2015 czy 16 do dziś liczba członków PiS podwoiła się z 20 tys do 40 tys. Co trzeba zrobić, żeby zapisać się do takiego PiSu? Mieć rekomendację dwóch członków partii i pozytywną opinię struktur terenowych. Po co ludzie garną się do partii? Wiadomo. A tymczasem 19 stycznia 2020 bez wielkiego rozgłosu została rozwiązana Partia Kobiet Manueli Gretkowskiej, zajrzałam do programu - polecam! Jak już będzie wybór - pytasz? Cha, cha, cha - nie wydaje mi się, aby PiS i episkopat miały ochotę się rozwiązać, sukienkowi nie zaczną zakładać rodzin a partyjniacy nie zakasają rękawów i nie zabiorą się za pracę kucharek, pielęgniarek i nauczycielek tylko będą szukać koryta czyli gdzie by tu kasę zgarnąć i jak zdobyć władzę. Mało to panów, co to potrafią z jednej partii do drugiej i trzeciej przeskakiwać a jak przy tym gardłują. Z drugiej strony kobiety nie założą swojej partii i nie będą solidarnie popierać swoich żywotnych interesów. Do wyborów będziemy mieli polskie piekiełko, później PiS straci większość, pojawią się nowe Kukizy a stara gwardia politykierów trochę się przetasuje i tak będą płynąć jak szczury na okręcie. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: A kiedy już się uda 29.10.20, 03:34 Dalej będziemy w czarnej strefie...tfu ...dudzie....dupie... Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama