Dodaj do ulubionych

Włosy jak ogarnąć puchy

23.11.20, 11:07
Grube kręcone takie fale. Na szczotkę zazwyczaj wyciągane plus prostownica. Co zastosować żeby włosy nie były puszące się, żeby dobrze to wyglądało. Jakieś odżywki, pianki, woski? Nie mam pojęcia. Włosy nie mają skłonności do przetluszczania. Raczej są z tych "suchych".
Obserwuj wątek
    • mary_lu Re: Włosy jak ogarnąć puchy 23.11.20, 11:10
      Poczytaj o curly girl method. Jeśli nawet nie będziesz stosować całości, to choć cześć tego typu pielęgnacji likwiduje puszenie.
    • milka_milka Re: Włosy jak ogarnąć puchy 23.11.20, 11:15
      Jedwab i krem do loków.
      • patir23 Re: Włosy jak ogarnąć puchy 23.11.20, 20:05
        Jakie konkretny jedwab lub ten krem?
        • aqua48 Re: Włosy jak ogarnąć puchy 23.11.20, 21:00
          patir23 napisała:

> Jakie konkretny jedwab lub ten krem?

Krem do stylizacji loków może być Nivea, lub Cantu.
    • afro.ninja Re: Włosy jak ogarnąć puchy 23.11.20, 11:17
      Dużo pracy i systematyczność. Jak je meczysz prostownica, nie dzi sie zr pusza sie coraz bardziej. Na fejsie zakrecovnia, czy curly girls, jutub. Pracy nad takimi włosami- bardzo dużo.
      • aqua48 Re: Włosy jak ogarnąć puchy 23.11.20, 11:28
        Odpowiednie odżywki, olejowanie i krem do stylizacji. Rezygnacja z prostownicy i wyciągania na szczotkę, chyba że to szczotka Denman. Czesanie WYŁĄCZNIE na mokro. Plus jedwabna poszewka na poduszkę do spania. I cierpliwość, bo to wszystko nie działa od razu. U mnie zadziałało po paru miesiącach dopiero.
        Odżywki, szampony, oleje i kremy do stylizacji trzeba dobrać do rodzaju włosów oraz do ich indywidualnych potrzeb.
        • alfa36 Re: Włosy jak ogarnąć puchy 24.11.20, 09:19
          Tają sama pielęgnacja, jeśli włosy są proste, ale się puszą? Również używam prostownicy.
    • szorstkawelna Re: Włosy jak ogarnąć puchy 23.11.20, 21:07
      Nanoplastia.
    • iuscogens Re: Włosy jak ogarnąć puchy 23.11.20, 21:18
      Ja mam puchy! Grube, gęste, falowane, które mogą w gorszy dzień wyglądają jak siano. Robiłam olejowanie, maseczki ale jakoś nie mam już na to ani czasu ani ochoty. Odżywek używam emolientowych, jak się kapie to dodaje tez do wody oleju lnianego i przed mycie moczę w tym włosy. Ale to co mi pomogło najbardziej to droga lokówka-suszarka Dysona. Można wziąć na raty smile Zawsze układanie włosów zajmowało mi z 30-40 minut a teraz w 10-15 mam ogarnięte włosy. Postaram się wrzucić zdjęcia. Rozważ taką inwestycję. Na moich włosach loków to nie robi, mam za grube ale tak ładnie je ogarnia smile
      • iuscogens Re: Włosy jak ogarnąć puchy 23.11.20, 21:34
        Pierwsze foto to wersja naturalna smile reszta po ułożeniu Dysonem. Oczywiście byłam w stanie wcześniej uzyskać taki efekt, ale zajmowało to zbyt dużo czasu, żeby robić to regularnie i w efekcie zamiast ładnych fal miałam na głowie miotłę. A teraz podsuszam chwilę i robię na okrągłej szczotce i wyglądam jak zadbany człowiek smile
        • iuscogens Re: Włosy jak ogarnąć puchy 23.11.20, 21:35
          Ja moją suszarko-lokówkę kocham smile
          • patir23 Re: Włosy jak ogarnąć puchy 24.11.20, 07:57
            Pokażesz jakie to urządzenie?. Dziękuję za zdjęcia. Mam podobne wlosy. Też czasem robi się siano. A już jak jest wilgotne powietrze to koszmar.
            • iuscogens Re: Włosy jak ogarnąć puchy 24.11.20, 08:43
              m.euro.com.pl/lokowki/dyson-dyson-airwrap-suszarko-lokowka.bhtml
              Ja mam tę, choć tak naprawdę tych końcówek do loków nie ogarnęłam. Na co dzień używam głównie suszarki, żeby lekko podsuszyć i potem w zależności od koncepcji albo szczotka wygładzajaca albo okrągła albo obie smile
        • chicarica Re: Włosy jak ogarnąć puchy 24.11.20, 09:08
          Piękne włosy. Nawet sauté są ładne.
        • znowu.to.samo Re: Włosy jak ogarnąć puchy 24.11.20, 09:18
          Ja pierdziele, jakie ty masz piękne włosy. Buuuu dlaczego ja takich nie mam😢😢😢🥺
        • afro.ninja Re: Włosy jak ogarnąć puchy 24.11.20, 10:08
          Masz super wlosy. I bez suszarki. Nawet ladniej.
          • mebloscianka_dziadka_franka Re: Włosy jak ogarnąć puchy 24.11.20, 11:28
            I ja tego puchu tam nie widzę. Bardzo ładne włosy.
            • iuscogens Re: Włosy jak ogarnąć puchy 24.11.20, 19:14
              Dziękuję zbiorczo za miłe słowa, ale zapewniam, że to taki typ włosów, który ładnie wygląda na zdjęciach, na imprezę też łatwo zrobić efekt wow, ale na co dzień są trudne w obsłudze i bez "ujarzmienia" jest właśnie puch, splątane siano albo miotła. I często kończyło się tym, że chodziłam w kucyku. Zresztą pierwsze zdjęcie jest tuż przed fryzjerem, zaraz je obcięłam, bo już nie mogłam z nimi wytrzymać smile dlatego kocham Dysona, bo w krótkim czasie mogę je ogarnąć na tyle, żeby wyjść do ludzi /. I częściej noszę rozpuszczone smile
        • thank_you Re: Włosy jak ogarnąć puchy 24.11.20, 11:21
          A która masz suszarkę? Bo ja kupiłam i przekazałam dalej, nie byłam w stanie pracować ta, która miała pięknie falować włosy.
          Pozostaje z moim Phillips senseiq, który jest idealny na te sytuacje awaryjne, gdy potrzebuje wysuszyć włosy lub chce miec mega loczki.

A włosy masz piękne i bez suszarki, wg mnie na pierwszym zdjęciu najładniejsze smile
          • iuscogens Re: Włosy jak ogarnąć puchy 24.11.20, 19:08
            Ja mam właśnie ten model, który wyżej podlinkowałam.
            • thank_you Re: Włosy jak ogarnąć puchy 24.11.20, 21:53
              Wlasnie tego airwrapa podałam dalej, bo nie umiałam w te końcówki wink
              • iuscogens Re: Włosy jak ogarnąć puchy 24.11.20, 22:38
                No ja też przyznam szczerze, rzadko ich używam, ale wystarczy mi tą szczotka wygładzajaca i okrągła i zwykła końcówka suszarkowa. Tzn. te kocowki z przodu włosów jeszcze ogarniam, ale z tyłu już nie wink
      • stasi1 Re: Włosy jak ogarnąć puchy 24.11.20, 09:59
        Koledzy służbowo mają do czynienie z suszarkami do rąk DYSON. Jeden wielki koszmar
    • nottymoni Re: Włosy jak ogarnąć puchy 23.11.20, 22:12
      Siemię lniane, przecedzony kisielek. Naturalne i skuteczne na puszące się włosy
      • hanusinamama Re: Włosy jak ogarnąć puchy 23.11.20, 22:45
        Glutek działa nawilzająco ale...moze spuszyć włosy jeszcze bardziej. Ja bym raczej poszła w strone olejowania
    • thank_you Re: Włosy jak ogarnąć puchy 23.11.20, 22:23
      Boots - Curly creme, wgniatane w mokre włosy i dyfuzor z dobra suszarka - dla niecierpliwych.
      Dla cierpliwych - bez suszarki
    • bromba11 Re: Włosy jak ogarnąć puchy 24.11.20, 07:28
      Nikt nie przeczytał tego jako "jak ogarnąć pachy"? Tylko ja?
      • kub-ma Re: Włosy jak ogarnąć puchy 25.11.20, 13:28
        Ja też smile
    • e-ness Re: Włosy jak ogarnąć puchy 24.11.20, 07:59
      Włosy kręcone da suche

Ja mam odżywkę lab 35 do włosów kręconych i to pierwszy specyfik, który działa cuda na moich włosach
      Do tego nakładam na mokre włosy tonik do kręconych włosów i mam włosy spacyfikowane
    • mebloscianka_dziadka_franka Re: Włosy jak ogarnąć puchy 24.11.20, 08:41
      Nie czesać, chyba że na mokro. Pozwalać schnąć naturalnie, a jak już suszyć to suszarką z dyfuzorem. Po umyciu włosów, nie wycieraj ich tylko wgnieć w nie trochę odzywki bez spłukiwania (ale takiej bez silikonów), a potem jakiś stylizator - może być żel, krem, pianka cokolwiek i to wszystko wgniatasz we włosy, przy okazji pozbywając się nadmiaru wody. Jak wyschną to będziesz miała takie sztywne loki, wtedy znowu je ugniatasz, żeby pozbyć się tej sztywności. Mi się nie kręcą, ale raz zrobiłam "wydobywanie skrętu" big_grin Właśnie tak jak opisałam i kurczę nawet fajne mi wyszły fale aż sie zdziwiłam, ale schnięcie ich to masakra, trwało to chyba z 7 godzin, a i tak odsączałam włosy ręcznikiem papierowym, bo by mi chyba w ogóle nie wyschnęły, Gdybym chciała się w to bawić dalej, to suszarka z dyfuzorem to byłaby konieczność.

• thank_you Re: Włosy jak ogarnąć puchy 24.11.20, 09:37
        No wlasnie chodzi o to, aby nie miec sztywnych loków. Gdy chce miec sprężynki, to wgniatam w mokre, wręcz ociekające włosy - stylsator Joico, Balmain albo ten o którym pisałam wyżej, Boots. Od kilku miesięcy używam tez szamponu i odżywki Joico do włosów farbowanych i moje kręcone, mega puszace sie włosy (oczywiście nie puszyly sie po tych wszystkich zabiegach, ale takie są z natury) są idealne. Zaczęłam tez spac w ananasie lub rogu jednorożca (zależnie od tego na jaki efekt następnego dnia mam ochotę). No i od dawna śpię na Jedwabnym materiale i mam poduszkę powleczona jedwabiem (choć rzadko jej używam).
        • mebloscianka_dziadka_franka Re: Włosy jak ogarnąć puchy 24.11.20, 09:57
          Przecież właśnie napisałam, że po wyschnięciu włosów ugniata się je znowu, żeby nie były pozlepiane i sztywne, można to zrobić z dodatkiem oleju/olejku.
          • thank_you Re: Włosy jak ogarnąć puchy 24.11.20, 11:36
            Ale po co ugniatać znowu skoro można miec stylizator, który nie powoduje tej sztywności? Im mniej dotyka sie włosów tym lepiej
            • mebloscianka_dziadka_franka Re: Włosy jak ogarnąć puchy 24.11.20, 16:27
              Po to żeby nie mieć sucharków, loki swój kształt zachowają i przecież pisałam, że nakłada się na włosy stylizator. W sumie to napisałam to samo co ty, nie rozumiem o co ci chodzi?
              • thank_you Re: Włosy jak ogarnąć puchy 24.11.20, 17:11
                No nie, bo Ty ugniatasz dwa razy, a ja raz. smile Niektóre stylizatory zostawiają - jak to mówisz - sucharki, a te które wymieniłam nie zostawiają, przynajmniej u mnie. Wgniatam w mokre i albo schną same albo używam dyfuzora. I wiecej włosów nie dotykam
      • patir23 Re: Włosy jak ogarnąć puchy 24.11.20, 11:52
        Jaka odżywkę polecasz?
        • black_magic_women Re: Włosy jak ogarnąć puchy 24.11.20, 22:50
          O właśnie sucharki! Co z tego, że moglabym mieć jakiś tam skręt, skoro każdy z nich bylby osobną, twardą żmijką? Z powyzszych kosmetyków najtańszy byłby chyba boots, to poszukam.
          • aqua48 Re: Włosy jak ogarnąć puchy 25.11.20, 11:22
            black_magic_women napisała:

> O właśnie sucharki! Co z tego, że moglabym mieć jakiś tam skręt, skoro każdy z
            > nich bylby osobną, twardą żmijką?

Bo te sucharki się wygniata i roztrzepuje i już są i miękkie i ładnie skręcone, za to bez puchu. Zresztą wcale nie trzeba walić tyle stylizatora na włosy, żeby mieć aż twarde żmijki.
    • klaramara33 Re: Włosy jak ogarnąć puchy 24.11.20, 08:48
      Glut lniany na zimno a najlepiej to czesać na mokro i zaakceptować skręt.
      • e-ness Re: Włosy jak ogarnąć puchy 24.11.20, 08:54
        Skręt to jedno, a wygląd miotły to drugie, tego drugiego niestety nie akceptuje
        • klaramara33 Re: Włosy jak ogarnąć puchy 24.11.20, 09:59
          No to spróbuj ten glut tylko na zimno, sprawdź w necie na blogu wwwlosy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka