malia 15.01.21, 20:20 Czytam teraz, że przedłużyli zasiłek opiekuńczy dla rodziców do końca stycznia Po co oni to zrobili jak dzieci idą do szkoły? Czy może nie idą? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mia_mia Re: Zasiłek opiekuńczy 15.01.21, 20:33 Pewnie chodzi o kwarantanny i zamykanie szkół, które będą się zdarzać albo o zrobienie wrażenia, że nie po to otwierali szkoły żeby oszczędzić na zasiłkach, ewentualnie jedno i drugie. Odpowiedz Link Zgłoś
ela.dzi Re: Zasiłek opiekuńczy 15.01.21, 20:34 Na jesieni było tak samo. Pewnie w przypadku, gdyby nie dało się ogarnąć nauki stacjonarnej np. w wyniku dużej liczby zakażeń nauczycieli. Albo gdyby np. klasa szła na kwarantannę, a jakieś dzieci z tej klasy nie, bo były nieobecne w czasie, gdy był stwierdzony pozytywny przypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
malia Re: Zasiłek opiekuńczy 15.01.21, 20:37 Nie pomyślałam o tym i przestraszyłam się że jutro odwołają szkołę Odpowiedz Link Zgłoś
sabina211 Re: Zasiłek opiekuńczy 15.01.21, 20:36 Żłobki, przedszkola i szkoły mogą być czasowo zamknięte z powodu wykrycia wirusa w klasie/grupie. Zasiłek przysługuje też rodzicom dużo starszych niż 8-letnie dzieci z niepełnosprawnościami, a nie wszystkie szkoły specjalne od pon. wracają do stacjonarnego nauczania. Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama