Dodaj do ulubionych

Witaj, wiosno!

01.03.21, 07:15
Po miesiącach ciemnicy, zimnicy wreszcie witamy wiosnę. Tak, tak, wiem, że to jeszcze z miesiąc, zanim zacznie robić się zielono, że jeszcze mrozy, ale otwierają się drzwi do lepszych dni. W tych trudnych czasach warto cieszyć się drobiazgami, polecam. Przez uchylone okno słyszę nawołujące się żurawie...
Obserwuj wątek
    • lea_233 Re: Witaj, wiosno! 01.03.21, 07:43
      Byłoby jeszcze łatwiej witać gdyby choć trochę słońca było. Na razie u mnie od wczoraj szaro, buro i ponuro
      • leia33 Re: Witaj, wiosno! 01.03.21, 09:02
        Marzec przeważnie jest szary, bury i nijaki. Ale nie martw się, prognozują w najbliższym czasie trochę słoneczka.
    • chatgris01 Re: Witaj, wiosno! 01.03.21, 09:07
      U mnie wiosna już od 2 tygodni, właśnie rozkwitły drzewa owocowe, forsycje i żonkile. Plażowe słońce i 20 stopni. Cieszę się smile
      • snakelilith Re: Witaj, wiosno! 01.03.21, 12:25
        U mnie było tak dwa dni temu. Teraz się zamgliło, ochłodziło i znowu włączyłam kaloryfer. W następnych dniach temperatury nocą znowu mają zejść do zera. Jestem bardzo ambiwalentna jeżeli chodzi o wczesną i bardzo ciepłą wiosnę, bo z jednej strony wysokie temperatury o tej porze roku cieszą, ale jednak mogą zwiastować bardzo upalne lato, a tego nie lubię. No i chyba brakuje mi deszczu. Kiedyś u nas ciągle lało, całą zimę i całą wiosnę. Powietrze było świeże, wilgotne i dobrze robiło na cerę. Teraz słońce, słońce, słońce, zaczynam się faktycznie obawiać zmiany klimatu. Nie chcę mieć tu jak w suchej Hiszpanii. uncertain
        • chatgris01 Re: Witaj, wiosno! 01.03.21, 13:33
          U mnie w ostatnich dniach dużo lało, ale nocami.
    • mashcaron Re: Witaj, wiosno! 01.03.21, 09:09
      U mnie w tej chwili 2 stopnie i gęsta mgła, jakoś nie czuję wiosny :p
    • hanusinamama Re: Witaj, wiosno! 01.03.21, 09:10
      U mnie zakwitły pierwsze krokusy (sztuk 3), wczoraj na widziałam żurawię i klucz łabędzi
    • 21mada Re: Witaj, wiosno! 01.03.21, 09:11
      W Anglii słonecznie, ludzie już chodzą w szortach. Pełno krokusów i żonkili wszędzie, drzewa kwitną na biało i różowo, ptaki się ganiają...
      • sandy_cheeks Re: Witaj, wiosno! 01.03.21, 09:18
        Ostatnio w tv pokazywali pogrzeb jakiegos stu letniego zolnierza, to az nie moglam uwierzyc, ze rzecz dziala sie w UK, zielono wszedzie, trawa, liscie na drzewach. Juz nie moge sie doczekac takiej aury u nas. Na razie w Warszawie pozimowy syf i ponuro...
        • ritual2019 Re: Witaj, wiosno! 01.03.21, 09:25
          W Anglii jest zielono caly rok, zielona trawa i liscie na wielu krzewach i drzewach to norma. W weekend bylo pieknie, pranie wyschlo w ogrodzie, lunch mielismy w ogrodzie a wczorajszy spacer bez kurtek, blekitne niebo caly dzien no i o 6 wieczorem jeszcze jasno.
        • 21mada Re: Witaj, wiosno! 01.03.21, 09:30
          Ile ja musiałam się natlumaczyc Polakom, że Anglia nie jest mglista, szara i deszczowa, a Anglikom że w Polsce owszem jest zimno zimą, ale latem jest bardzo gorąco... Jak piachem o ścianę. 😉
          • ritual2019 Re: Witaj, wiosno! 01.03.21, 09:33
            No skoro musialas tlumaczyc. Ja tam nie mam takiej potrzeby. Klimat jest zroznicowany na swiecie, w Europie tez, inne polozenie geograficzne, inny klimat.
          • sandy_cheeks Re: Witaj, wiosno! 01.03.21, 09:35
            W lecie bylam w UK kilka razy, w zimie wiadomo, ze nie ma po co leciec, bo mokro, wietrznie i ponuro 😉
          • mashcaron Re: Witaj, wiosno! 01.03.21, 14:04
            Pamiętam jak pierwszy raz przyleciałam do Londynu, w dzień kobiet, w zimowej kurtce i kozakach a tam piękna wiosna, słoneczko, 20 stopni. Wyleciałam z zimy i po dwóch godzinach byłam w zupełnie innym świecie smile
    • alina460 Re: Witaj, wiosno! 01.03.21, 09:22
      Optymistka tongue_out
    • kamin Re: Witaj, wiosno! 01.03.21, 09:28
      Niestety, wiele ematek najbardziej lubi jak pada, wieje i jest ciemno(słynne długie zimowe wieczory). Entuzjastyczne wątki tu się pojawiają w październiku. Obecnie zbliża się czas narzekania na koszmarne upały (24-26 stopni), suszę i nieustającą duchotę.
      • lilia.z.doliny Re: Witaj, wiosno! 01.03.21, 13:36
        Niestety w mojej anglii nic nie kwitnie jak szalone, z wyjątkiem krokusów. Rano skrobalismy samochód,,dzisiaj wracałam z miasta opatulona, a jestem.zimnolubna. wieje i nawet nie zabiera sie do pączkowania. Ino te krokusy...
        • ritual2019 Re: Witaj, wiosno! 01.03.21, 17:30
          A w jakiej czesci Anglii mieszkasz?
    • ajr27 Re: Witaj, wiosno! 01.03.21, 09:29
      Uwielbiam marzec. Połowa rodziny ma w tym miesiącu urodziny, dni są coraz dłuższe, powietrze zaczyna pachnieć wiosną. To czas wielkich nadziei i spełnionych marzeń, pomimo spadku formy u większości ludzi, osłabienia itp
    • te_de_ka Re: Witaj, wiosno! 01.03.21, 10:07
      Wiosny nie ma, u mnie zalegają jeszcze brudne łachy śniegu a ścieżki w lesie bywają oblodzone, ale dzień jest zdecydowanie dłuższy, a za 4 tygodnie, po przestawieniu zegarów będzie jasno prawie do 20! Zaraz po zmianie czasu w czwartek 1 kwietnia rozpoczną się ferie wiosenne - oby wtedy pogoda dopisała, marzę o wycieczkach rowerowych.
    • bywalec.hoteli Re: Witaj, wiosno! 01.03.21, 11:33
      W Poznaniu teraz tylko 4 stopni. ma być 7.
    • abecadlowa1 Re: Witaj, wiosno! 01.03.21, 12:56
      A tak cudownie było bez alergenów sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka