manala 14.04.21, 22:32 Udało Wam się to wykorzystać? Mogę spytać gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krypteia Re: bon turystyczny 14.04.21, 22:33 Wykorzystam juz wkrótce płacąc za letnie kolonie dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
manala Re: bon turystyczny 14.04.21, 22:38 Ok, ale rozumiem, że organizator kolonii deklaruje, że to cos przyjmie? Czy każdy organizator kolonii musi? Odpowiedz Link Zgłoś
krypteia Re: bon turystyczny 14.04.21, 23:02 manala napisała: > Ok, ale rozumiem, że organizator kolonii deklaruje, że to cos przyjmie? Czy każ > dy organizator kolonii musi? Nie musi, deklaruje, to Chris. Odpowiedz Link Zgłoś
manala Re: bon turystyczny 14.04.21, 23:10 No właśnie. Czyli pewnie będzie sobie można to w d.. wsadzić. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: bon turystyczny 15.04.21, 07:57 Jednej córce opłaciłam zaliczkę za kolonie, drugiej też opłacę bonem, organizator deklaruje, że można. To dwaj różni organizatorzy. Tam, gdzie jedziemy na wakacje rodzinne też się da, to prywatne kwatery. Odpowiedz Link Zgłoś
biala_ladecka Re: bon turystyczny 14.04.21, 22:40 Też trzymam, na obóz harcerski. Na rodzinnych wakacjach chyba za duzo z tym zachodu. Odpowiedz Link Zgłoś
klementyna156 Re: bon turystyczny 14.04.21, 23:01 Żadnego. Podajesz go podczas płatności i już. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: bon turystyczny 14.04.21, 22:42 sobie wygenerowałem ten bon na 1500 zł ale jeszcze nigdzie nie wykorzystałem Odpowiedz Link Zgłoś
klementyna156 Re: bon turystyczny 14.04.21, 22:44 No pewnie. Latem ubr., na Mazurach. Bezproblemowo. Odpowiedz Link Zgłoś
kryzys_wieku_sredniego Re: bon turystyczny 14.04.21, 22:59 Nie,ale teraz możesz za więcej rzeczy nim zapłacić. Muszę doczytać czy za zajęcia na basenie. Odpowiedz Link Zgłoś
bominka Re: bon turystyczny 14.04.21, 23:10 Wykorzystałam częściowo w Energylandii. Odpowiedz Link Zgłoś
niktmadry Re: bon turystyczny 14.04.21, 23:21 Ja dokladnie tak samo. Ale zostal mi jeszcze jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: bon turystyczny 14.04.21, 23:11 Rok temu na przedłużony weekend z dziećmi w ośrodku wypoczynkowym. Za dwa bony nasza czwórka miała pobyt "gratis". Odpowiedz Link Zgłoś
sandrasj Re: bon turystyczny 14.04.21, 23:18 Wykorzystam, jedziemy w czerwcu nad morze, Świnoujście. Miejsce znalazłam na stronie bonu. Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: bon turystyczny 15.04.21, 07:11 W ogóle o nim zapomniałam. Muszę poczytać, kiedy i gdzie można wykorzystać. Odpowiedz Link Zgłoś
alessa28 Re: bon turystyczny 15.04.21, 07:23 manala napisała: > Udało Wam się to wykorzystać? > Mogę spytać gdzie? Wykorzystalam na} półkolonie w tym roku, dla swojej pierwszoklasistki. Chodziła przez tydzień na zajęcia i zabawy, miała wliczony posiłek. Sam proces bardzo łatwy, zarejestrowałam się, odebrałam kodzik, podałam organizatorom i wsio. Stwierdziłam że w obecnej sytuacji nie będę czekać żeby go wykorzystać na wyjazdy bo 8 tak wiecznie wszystko pozamykane, nie wszyscy hotelarze ten bon chcą przyjąć i ogólnie więcej roboty niż to warte. No i nie wiadomo czy rząd za chwilkę nie powie ze na bon ich już nie stać 😀😀 Odpowiedz Link Zgłoś
alessa28 Re: bon turystyczny 15.04.21, 07:25 alessa28 napisała: > manala napisała: > > > Udało Wam się to wykorzystać? > > Mogę spytać gdzie? > > Wykorzystalam na} półkolonie w tym roku, dla swojej pierwszoklasistki. Chodziła > przez tydzień na zajęcia i zabawy, miała wliczony posiłek. > > Sam proces bardzo łatwy, zarejestrowałam się, odebrałam kodzik, podałam organiz > atorom i wsio. > Stwierdziłam że w obecnej sytuacji nie będę czekać żeby go wykorzystać na wyjaz > dy bo 8 tak wiecznie wszystko pozamykane, nie wszyscy hotelarze ten bon chcą pr > zyjąć i ogólnie więcej roboty niż to warte. > No i nie wiadomo czy rząd za chwilkę nie powie ze na bon ich już nie stać 😀😀 Korekta, nie 8 tylko i BTW tak jak mówiłam, wiele miejsc nie chciało akceptować bonu więc to nie jest tak że kazdy musi. Czasem miejsce ci się spodoba ale akurat nie chcą płatności bonem. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: bon turystyczny 15.04.21, 07:43 częściowo tak, reszta w te wakacje. Bez problemu. Raczej nie warto płacić tym zaliczek bo nie ma opcji zwrotu z często w razie jakby co. Hotele, wynajem apartamentów, kolonie, obozy, półkolonie, większość znanych mi organizatorów udostępnia płatność bonem. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: bon turystyczny 15.04.21, 07:52 Tak, dorzucę do kolonii dzieci, podałam organizatorowi kod i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa3 Re: bon turystyczny 15.04.21, 08:01 płacę za kolonię dzieci- oczywiscie częściowo Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: bon turystyczny 15.04.21, 08:05 Kemping na którym byliśmy w zeszłym roku też akceptował bony. Jeśli w tym roku pojedziemy, to właśnie tak wykorzystamy. A jak nie, to będziemy szukać innych opcji Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_poz Re: bon turystyczny 15.04.21, 09:10 w pensjonacie w gorach, w sierpniu zeszłego roku ale wykorzystałam tylko połowę - bo mogłam nim pokryć tylko koszt pobytu syna, nasz nie. Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie_harper2 Re: bon turystyczny 15.04.21, 09:45 A czemu nie mogłaś synów, my byliśmy we 4, ja, mąż i synowie i koszt noclegu był powiedzmy 2 tysie z kawałkiem (już nie pamiętam), tysiąc właściciel pokrył z bonu. Nie wnikał kto z czego i za ile. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_poz Re: bon turystyczny 15.04.21, 09:47 taką zasadę ustalił własciciel obiektu. Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie_harper2 Re: bon turystyczny 15.04.21, 09:40 Ja w zeszłe wakacje, pokrył część kosztów za nocleg w pensjonacie w górach. tak się spodziewałam, że nie ma na co czekać. Odpowiedz Link Zgłoś
vasaria Re: bon turystyczny 15.04.21, 10:42 W zeszłym roku we wrześniu na weekendowym wyjeździe w Sopocie . Odpowiedz Link Zgłoś
rainbow_dash Re: bon turystyczny 15.04.21, 11:01 czy jest możliwośc pobrania bonu za 2020, jesli się nie skorzystało wówczas, i teraz za 2021? Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_poz Re: bon turystyczny 15.04.21, 11:04 ten bon jest jeden ( a nie corocznie), wazny do marca 2022. Odpowiedz Link Zgłoś
mja-15 Re: bon turystyczny 15.04.21, 11:04 Nie, nie wykorzystałam, bo "dali" po naszym urlopie. A później nigdzie nie byliśmy. W tym roku jeszcze nie szukałam nic konkretnego w górach, więc nie wiem, czy uda się wykorzystać. Odpowiedz Link Zgłoś
strumien_swiadomosci Re: bon turystyczny 15.04.21, 11:08 Wykorzystałam w zeszłym roku w Świnoujściu, mieszkaliśmy w apartamencie zarezerwowanym przez jakiegoś pośrednika. Odpowiedz Link Zgłoś
stara-a-naiwna Re: bon turystyczny 15.04.21, 11:30 na stronie noclegi.pl jest lista miejsc gdzie można wykorzystać ja tak szukaam noclegw zebz wykorzstac bo to co jest na stronie "pnństwowej" to nie działa jakoś super (nic mi nie daje wiedza, ze : przedsiębierostwo handlowo usłuigowe Adam Kowalski" realizuje bon= Odpowiedz Link Zgłoś
sabina211 Re: bon turystyczny 15.04.21, 11:36 Tak, b. niedługo po otrzymaniu w sierpniu 2020 w pensjonacie w Szczawnicy (na noclegi). Nie było żadnych problemów. Odpowiedz Link Zgłoś