edor67 25.05.21, 14:36 Kobiety, stosuje któraś z Was te kosmetyki? Jakie opinie, odczucia? Warto, nie warto? Drogie są, więc pytam bardziej doświadczone osoby. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jowita771 Re: Mary Kay 25.05.21, 14:57 Ja używam. Lubię, ale faktycznie tanie nie są. U siebie nie widzę super efektów, ale u innych widzę, więc pewnie są niezłe, a u siebie się nie widzi po prostu. Fluid rewelacyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
feel_good_inc Re: Mary Kay 25.05.21, 15:38 O kosmetykach się nie wypowiem, ale sama firma to MLM jak każdy inny, więc kupowanie u nich to wspieranie nieetycznych praktyk. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaabing Re: Mary Kay 25.05.21, 15:42 Mnie zniechęca ich marketing więc na pewno ich nie kupię. Nienawidzę sekciarstwa Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Mary Kay 25.05.21, 15:44 Ja używam. Serię Time wise mają super. Fakt drogie w cholerę więc zostałam tylko przy kolorówce, niestety podkładu, pudru mineralnego czy kremu cc w żadnej drogerii nie umiałam sobie dobrać A te są idealne. I opinia innych ludzi że cerę mam super...Nie wiem czy to geny czy kosmetyki Odpowiedz Link Zgłoś
edor67 Re: Mary Kay 29.05.21, 15:11 Dziękuję za odzew. Dostałam propozycję nabycia zestawu startowego jako klientka VIP. Boję się, że zostanę wkręcona, a nie mam ochoty być konsultantką. Pytanie do konsultantek: czym jest ta klientka VIP i jakie są konsekwencje z bycia nią? (np. Stałe zakupy itp). Pomocy. Odpowiedz Link Zgłoś
forycka Re: Mary Kay 29.05.21, 15:17 Nie używam, gdy widzę kto to sprzedaje. Przychodzą z tym do nas z innych działów proponując nabycie. Dają katalogi i są mile. Potem piszą na służbowy mail, czy się zdecydowaliśmy i jakie zamówienia są z naszego pokoju. Jako jedyna się nie decyduję. I nie zamawiam niczego, widząc kto sobie dorabia do pensji takim handelkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Mary Kay 29.05.21, 15:24 Mary Kay chyba nie ma katalogów, tylko pokazy robią. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Mary Kay 29.05.21, 15:26 Ale właściwie nie jestem pewna. Ja się nawet nie logowałam, mam w rodzinie osobę, która mnie wciągnęła, jak ma mi wygasnąć konto, to zamawia coś z mojego i taka ze mnie konsultantka. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Mary Kay 29.05.21, 15:20 Nie pomogę. Aż nie wiem, czy to pisać, ale jestem konsultantką, ale o tym wiedzą dwie osoby. Nic nie sprzedaję, tylko kupuję dla siebie. Nie chodzę na żadne spotkania. Też nie lubię sekciarstwa, nagabywania, nie bawię się w takie rzeczy. Nawet nie wiedziałam, że jest coś takiego, jak klientka VIP. Odpowiedz Link Zgłoś
edor67 Re: Mary Kay 29.05.21, 15:38 To byłoby coś dla mnie. Kupuję, co chcę i kiedy chcę, za ile chcę dla siebie. Nie namawiam innych. Napisz mi proszę, coś więcej. Jak często i za ile trzeba zamawiać? Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Mary Kay 29.05.21, 15:54 edor67 napisała: > To byłoby coś dla mnie. Kupuję, co chcę i kiedy chcę, za ile chcę dla siebie. Nie do końca, żeby mieć upust 40 proc musisz zamówić za minimum ileś...teraz już nie pamiętam ale było to ok 300 Jak nie zamówisz w czasie i za kwotę to Cię wykreslą i musisz zacząć od nowa N > ie namawiam innych. Napisz mi proszę, coś więcej. Jak często i za ile trzeba za > mawiać? Odpowiedz Link Zgłoś
edor67 Re: Mary Kay 29.05.21, 16:04 Właśnie o takie konkrety mi chodzi. Ktoś coś? Konsultantki, napiszcie, jak to wygląda? Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Mary Kay 29.05.21, 22:41 Nie potrafię powiedzieć, bo dziewczyna, która mnie wciągnęła, dba o to, mówi, żebym coś zamówiła, bo mnie wywalą np. za miesiąc. Kiedyś tam mi dopisała coś ze swoich zamówień chyba nawet. Ja się tym za bardzo nie interesuję, że nie będę nikogo namawiać, to wiedziałam od razu, bo mnie taka forma pracy nie kręci (delikatnie mówiąc). Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Mary Kay 29.05.21, 15:15 O rany mam znajomà na FB, która została konsultantką i jak czytam to co pisze, nagrywa, publikuje to mam wrażenie, że to jakaś sekta level hard. No masakra, cały czas siła kobiet, nowe życie, nowa przyszłość, odkrywanie kobiecości, yes you can, zostań gazelą biznesu, no nie powtórzę tego nawet. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Mary Kay 29.05.21, 15:17 To te wszystkie Oriflejmy, Avony i itd. ciągle istnieją?? Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Mary Kay 29.05.21, 15:24 Wszystkie Avony i oriflejmy to nic przy tym co ja widzę na fb. Nie będę cytować, bo dziewczynę lubię, ale to jest straszne. Mam wrażenie, że zwariowała albo ma silny kryzysu wieku średniego. Odpowiedz Link Zgłoś
edor67 Re: Mary Kay 29.05.21, 15:18 No właśnie do tego czegoś się nie nadaję, a testowałem zestaw do pielęgnacji twarzy i chciałbym spróbować innych kosmetyków. A ten zestaw startowy kusi. Tylko nie chcę, żeby mnie wciągnięto w bycie konsultantką. Odpowiedz Link Zgłoś
shmu Re: Mary Kay 29.05.21, 15:33 Gazela biznesu... Tego jeszcze nie słyszałam... Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: Mary Kay 29.05.21, 15:38 Byl kiedyś taki biznesowy konkurs "gazele sukcesu czy biznesu". Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Mary Kay 29.05.21, 16:33 O to to! Ta moja co mnie napastowała też tak wypisywała na swoim wallu. Poziom bzdeciarstwa niesamowity. Odpowiedz Link Zgłoś
veryvery Re: Mary Kay 29.05.21, 16:41 Oj tak, dopiero z moim mlm-em nauczyłam się życia w szczęściu, w ogóle to życie zaczęło mieć sens, mój mlm dał mi powera, chęć I motywację do działania, w końcu czuję że żyję... itd.. To są autentyczne teksty jednej znajomej, która od kilku lat buja się z jedną firmą mlm, Arbonne - też kosmetyki. Dla mnie to są sekty Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Mary Kay 29.05.21, 16:49 Taaaak, zew wolności, siła niczym ryk lwa i codzienne przekraczanie swoich granic, opuszczanie strefy komfortu na drodze do wewnętrznego rozwoju...Otwórz serce i umysł na historię swojego sukcesu... Kurde nie rozumiem, tą moja znajoma to naprawdę fajną osoba, wykształcona, inteligentna... Odpowiedz Link Zgłoś
eliksir_czarodziejski Re: Mary Kay 29.05.21, 23:01 U mnie toczka w toczke to samo. Ukrylam profil bo nie da się tego czytać ani oglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
yennefer.00 Re: Mary Kay 29.05.21, 15:28 Olejek dzięki demakijażu (chyba oczu) wydaje się bardzo fajny, sypki puder jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Mary Kay 29.05.21, 16:32 Mnie kiedyś zbałamuciła ich konsultanka. Wpuściłam ją do domu na pokaz. Kupiłam mydło do rąk czy inny pilling i potem się opedzic nie mogłam przez rok. Aż w końcu dała mi spokój wyrzucając ze znajomych z facebooka przy okazji Odpowiedz Link Zgłoś
veryvery Re: Mary Kay 29.05.21, 16:36 Z zasady nie używam mlm-owych produktów bo raz - nie popieram procederu, dwa - produkty mlm to zazwyczaj mocno przepłacony kiepskiej jakości badziew Odpowiedz Link Zgłoś