adriana.la.cerva 10.07.21, 20:14 Dziewczyny wiecie moze czy sa juz grzyby w lasach? Chetnie bym poszla na grzybobranie 🍄🍄🍄 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tt-tka Re: Grzyby 10.07.21, 20:18 Milosnice pierogow pytaj Na jej dzialce sa, to pewnie w lesie tez. Odpowiedz Link Zgłoś
kochamruskieileniwe Re: Grzyby 10.07.21, 23:44 Nie na samej działce, choć działka leśna, a w lesie obok I teraz ciekawostka. W okolicznach borach sosnowych - nic. Nawet niejadalnych (widziałam może ze dwa muchomory i jedną surojadkę). Za to w części, gdzie las jest grabowy z domieszką dębów i brzozy, z pojedynczymi świerkami - dużo. Prawdziwki, koźlarki grabowe i koźlarze babki. I kurki (też potrafią być wyrośnięte mocno. Kury, nie kurki). Dzisiejszy dwugodzinny spacer w lesie tym to: Prawdziwki zdrowe! Co mnie dziwi - nikt tam nie chodzi i grzybów nie szuka. Wszyscy lecą do borów sosnowych (piękne są, a las grabowy jest taki inny... ciemny). A te bory sosnowe to raczej jesienne pod względem grzybów. Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: Grzyby 10.07.21, 20:19 u mnie są kurki takiej wielkości, że się zastanawiam, czy nie było jakiejś awarii elektrowni atomowej. i nie-sa-mo-wi-ty urodzaj leśnych malin. a las zwykły, nieduży, na Mazowszu. Odpowiedz Link Zgłoś
januszekxxl Re: Grzyby 10.07.21, 20:26 adriana.la.cerva napisał(a): > Dziewczyny wiecie moze czy sa juz grzyby w lasach? A chłopaki wiedzą ale nie powiedzą Odpowiedz Link Zgłoś
kryzys_wieku_sredniego Re: Grzyby 10.07.21, 20:53 Są w jeleniogórskim U nas kolo oławy, jestem u babci w górach beskid żywiecki i wczoraj 4 znaleźlismy te czerwono-brązowe co jak przekroisz to sinieją. Odpowiedz Link Zgłoś