Dodaj do ulubionych

Jesteście z siebie zadowolone?

26.08.21, 20:12
Chodzi mi o figurę i twarz. Dużo tutaj kobiet, które odchudzają się bez rezultatów, czy poprawiają urodę botoks itp. A jest ktoś zadowolony? Ja jestem szczupła, figurę mam ok, twarz również. Oczywiście wyglądam na pełnoletnia i nikt o dowód mnie nie pyta. Generalnie jestem z siebie zadowolona. Kto jeszcze? Wątek na luzie żeby nie było.
Obserwuj wątek
    • ludzikmichelin4245 Re: Jesteście z siebie zadowolone? 26.08.21, 20:18
      Ja nie lubię swojego wyglądu, ale jestem mimo to z siebie obecnie relatywnie zadowolona na poziomie ogólnożyciowym.
      • magda.z.bagien Re: Jesteście z siebie zadowolone? 26.08.21, 20:25
        Ja podobnie. Jest ok, gorsze gady chodzą po ziemi.
    • onewoman Re: Jesteście z siebie zadowolone? 26.08.21, 20:23
      Z twarzy jestem zadowolona, figura ok szczupła, do lekkiej poprawki, nad czym pracuję poprzez ćwiczenia.
    • daniela34 Re: Jesteście z siebie zadowolone? 26.08.21, 20:24
      Jestem. Z wszystkimi moimi zadami i waletami-jestem
      • znowu.to.samo Re: Jesteście z siebie zadowolone? 26.08.21, 20:45
        O te walety mi się szczególnie spodobały😆
        • pade Re: Jesteście z siebie zadowolone? 26.08.21, 22:08
          Zady też są fajnebig_grin
    • magdallenac Re: Jesteście z siebie zadowolone? 26.08.21, 20:27
      Botoksem sie nie poprawia urody, a zatrzymuje czas. Tak ja jestem bardzo zadowolona. Glupio tylko zrobilam, ze obcielam kilka dni temu wlosy, z takich do lokci, mam teraz takie ledwie za ucho. Co mnie ku🤬 napadlo??
      • piataziuta Re: Jesteście z siebie zadowolone? 26.08.21, 20:36
        Pokaż
        • mashcaron Re: Jesteście z siebie zadowolone? 26.08.21, 20:40
          Właśnie.
          • magdallenac Re: Jesteście z siebie zadowolone? 26.08.21, 20:49
            Wygladam jak ciecwierz i cokolwiek napiszecie i tak bede wku🤬iona Jest tak, bylo tak.
            • elenelda Re: Jesteście z siebie zadowolone? 26.08.21, 20:52
              Jest ok, masz ładną twarz, którą ciężko zepsuć. Włosy odrosną.
            • majenkir Re: Jesteście z siebie zadowolone? 26.08.21, 20:55
              Pozostaje czekać aż odrosną 😅.
              Całkiem inaczej sobie Ciebie wyobrażałam, młodo jakoś wyglądasz 🤣
              • magdallenac Re: Jesteście z siebie zadowolone? 26.08.21, 21:11
                No bo ja jestem przeciez mloda😀
                • majenkir Re: Jesteście z siebie zadowolone? 26.08.21, 21:31
                  😭😭😭 Enjoy póki czas!
            • podaje_haslo_okon Re: Jesteście z siebie zadowolone? 26.08.21, 21:36
              Ładna jesteś, nawet jak się na łyso ogolisz to Ci nie pomoże w oszpeceniu się :p
              • piataziuta Re: Jesteście z siebie zadowolone? 27.08.21, 12:01
                podaje_haslo_okon napisała:

> Ładna jesteś, nawet jak się na łyso ogolisz to Ci nie pomoże w oszpeceniu się :
                > p

też mi się tak wydaje
              • mashcaron Re: Jesteście z siebie zadowolone? 27.08.21, 14:09
                W sumie to na łyso mogłoby być nawet lepiej :p
                • magdallenac Re: Jesteście z siebie zadowolone? 27.08.21, 15:02
                  A kysz zgiń przepadnij. Ja już się na blond przefarbowałam po ematkowej sugestii.
            • nuclearwinter Re: Jesteście z siebie zadowolone? 26.08.21, 21:49
              Takie ładne włosy obcięłaś?? Kurcze, szkoda, dlaczego? Ale i tak ci ładnie, uwielbiam ciemnookie blondynki 😍
              • magdallenac Re: Jesteście z siebie zadowolone? 26.08.21, 22:34
                Powinnam byla podciac, a nie obciac. Taka dosc spontaniczna decyzja, a teraz zaluje…Zapuszczalam 2 lata☹️
                • nuclearwinter Re: Jesteście z siebie zadowolone? 26.08.21, 22:40
                  Ech, zdarza się, też kiedyś tak zrobiłam 🙄 Wcieraj wcierki i odrosną raz dwa!
                  • grey_delphinum Re: Jesteście z siebie zadowolone? 27.08.21, 13:39
                    Długość fajna, tylko fryzura smętna. Po prostu taki uliz Ci nie służy.
                    Ale zgadzam się, że ogólnie jesteś bardzo ładna i taką urodę trudno zepsuć.
                • bergamotka77 Re: Jesteście z siebie zadowolone? 26.08.21, 22:55
                  No szkoda trochę. Ale to nie ręka, odrosną. Ja tez co jakiś czas podcinam sporo a potem żałuję a gdy mam długie to zaczynam szukać dziury w całym wink
            • pade Re: Jesteście z siebie zadowolone? 26.08.21, 22:27
              Jak ja choruję na taki naszyjnik. Gdzie kupiłaś?
              • magdallenac Re: Jesteście z siebie zadowolone? 26.08.21, 22:31
                To dziubeka, kupiony 2 tygodnie temu. Na pewno wciaz dostepne.
                • pade Re: Jesteście z siebie zadowolone? 26.08.21, 22:52
                  Dzięki! Kupię sobie na urodzinysmile
            • irisq Re: Jesteście z siebie zadowolone? 26.08.21, 22:43
              pięknie! tylko jest lekki uliz, może sie nastrosz a będzie rozpirz a nie ciećwierz smile
            • engine8 Re: Jesteście z siebie zadowolone? 27.08.21, 00:36
              Nic sie nie odezwe zeby mnie znow o pedofilstwo nie posadzono.
              Zakladam ze maz pochwalil - ja bym tez sie nie wazyl krytykowac ani mowic ze w sumie to nie widac roznicy poza naszyjnikiem LOL
            • paulownia88 Re: Jesteście z siebie zadowolone? 27.08.21, 07:56
              magdallenac napisała:

> Wygladam jak ciecwierz i cokolwiek napiszecie i tak bede wku🤬iona Jest tak, by
              > lo tak.
              Przepraszam cię, ale naprawdę szkoda, widziałam twoje poprzednie zdjęcie z długimi. Ale spoko, włosy nie zęby - odrosną 💇‍♀️
            • mashcaron Re: Jesteście z siebie zadowolone? 27.08.21, 08:02
              No szału nie ma, nie będę kłamać... Ale ten uliz też robi bieda efekt, musiałabyś je trochę unieść, rozstrzelać i będzie lepiej.
              No i to nie ręką, odrosną wink ścierki masz, to wcieraj 😘
              • mashcaron Re: Jesteście z siebie zadowolone? 27.08.21, 08:03
                Roztrzepać* nie rozstrzelać 😅
                • magdallenac Re: Jesteście z siebie zadowolone? 27.08.21, 13:38
                  Nie da się. Próbowałam już na kilka sposobów, one są tak wycieniowane, że mam ich o połowę mniej niż długich. Musiałabym chyba je pokręcić natapirować i utrwalić litrem lakieru. Zostaję z ulizem, wcierkami i opaską.
                  • mashcaron Re: Jesteście z siebie zadowolone? 27.08.21, 13:42
                    No nic, odrosną ładniejsze 😘
                  • paulownia88 Re: Jesteście z siebie zadowolone? 27.08.21, 15:33
                    magdallenac napisała:

> Nie da się. Próbowałam już na kilka sposobów, one są tak wycieniowane, że mam i
                    > ch o połowę mniej niż długich. Musiałabym chyba je pokręcić natapirować i utrwa
                    > lić litrem lakieru. Zostaję z ulizem, wcierkami i opaską.
                    O jeżu słodki, zatłukłabym tę fryzjerkę. A chciałaś, żeby cieniowała? Co one z tym cieniowaniem i ulizywaniem mają. Ja z tego powodu już od dwóch lat nie chodzę do fryzjera.
                    • akseinga1975 Re: Jesteście z siebie zadowolone? 27.08.21, 21:04
                      Z figury i ciala nawet bardzo. Jak na maly wklad czyli brak cwiczen jest bardzo ok. Po twarzy niestety widze uplyw czasu. Mam 46 lat.
            • piataziuta Re: Jesteście z siebie zadowolone? 27.08.21, 11:59
              No mogli ci nie siepać tak tych końcówek, to byłoby dużo lepiej. Poczekałabym ze dwa miesiące i wyrównała to na prosto.
              Odrosną!
              I tak jesteś ładna. smile
            • trampki-w-kwiatki Re: Jesteście z siebie zadowolone? 27.08.21, 12:15
              Szkoda tych włosów. Ale twarzą nadrabiasz. Nie dałabym Ci czwórki z przodu. Trzydzieści parę max.
            • piekna_remedios4 Re: Jesteście z siebie zadowolone? 27.08.21, 14:33
              ou nou sad tzn nie jest aż tak źle, ale dlaczego to zrobiłaś???
              • magdallenac Re: Jesteście z siebie zadowolone? 27.08.21, 15:03
                Spontaniczna decyzja- poszłam podciąć, a wyszłam z obciętymi.
      • figa_z_makiem99 Re: Jesteście z siebie zadowolone? 28.08.21, 14:22
        Nałóż piankę zwiększającą objętość i podnieś je przy suszeniu, będzie lepiej I odrosną przecież. Nie szpeci długość, tylko ulizanie.
        • magdallenac Re: Jesteście z siebie zadowolone? 28.08.21, 14:35
          Próbowałam wczoraj suszyć w dół plus spray unoszący u nasady. Nic się nie da z tymi włosami zrobić. Poddaję się.
          • figa_z_makiem99 Re: Jesteście z siebie zadowolone? 28.08.21, 15:03
            Jesteś ładna i nikt nie zauważy smile ale wiem jak to drażni, mi jest źle w krótkich obciętych po męsku włosach, w domu rodzinnym tak mnie uszczesliwiali.
    • joanna266 Re: Jesteście z siebie zadowolone? 26.08.21, 20:27
      Oczywiście mogłabym być chudsza i mieć jędrniejsze uda brzuch bardziej płaski.Ale za to to oczy,usta, ogólnie cała twarz lubię bardzo i cieszę się ze jakoś w miarę wolno mi się to starzeje. Nic nie poprawiałam poki co. No brwi i kreski mam trwałe ale z medycyny nic. A włosy mogłabym mieć nieco grubsze ale przeżyje wink
    • majenkir Re: Jesteście z siebie zadowolone? 26.08.21, 20:28
      A czy zadowolenie równa się z brakiem ingerencji? Bo ja jestem zadowolona, ale planuję face lift w przyszłości 😎
    • aguar Re: Jesteście z siebie zadowolone? 26.08.21, 20:29
      Tak, jak na ten wiek, okoliczności zdrowotne, możliwości finansowe, to tak.
      • sundace46 Re: Jesteście z siebie zadowolone? 27.08.21, 12:45
        aguar napisała:

> Tak, jak na ten wiek, okoliczności zdrowotne, możliwości finansowe, to tak.

Lepiej bym tego nie ujęła. Podpisuję się obiema ręcami big_grin
    • fornita111 Re: Jesteście z siebie zadowolone? 26.08.21, 20:34
      Jestem, czasem nawet bardzo smile Mysle, ze urodowo i zdrowotnie teraz jestem w szczytowej formie i mam nadzieje, ze to jeszcze troche potrwa wink Zwlaszcza to zdrowie!
    • mashcaron Re: Jesteście z siebie zadowolone? 26.08.21, 20:39
      Dziękuję, nie narzekam:p
    • ritual2019 Re: Jesteście z siebie zadowolone? 26.08.21, 20:40
      Jak na swoj wiek jestem bardzo zadowolona tak z figury jak i twarzy. Mam dobre geny. Jednak do starzenia podchodze naturalnie, wazniejsze dobre zdrowie i kondycja zeby korzystac z zycia.
    • abecadlowa1 Re: Jesteście z siebie zadowolone? 26.08.21, 20:42
      Po tytule nie sądziłam, że to będzie wątek urodowy. Jest tyle powodów do zadowolenia z siebie, a tu znów w centrum twarz i figura. Zupełnie jakby to były dwa podstawowe elementy definiujące Cię jako człowieka.
      Kobiety same sobie to robią.
      • kosmos_pierzasty Re: Jesteście z siebie zadowolone? 26.08.21, 21:00
        Prawda?
        • daniela34 Re: Jesteście z siebie zadowolone? 26.08.21, 21:13
          A ja na to patrzeć inaczej. Twarz I figura nie definiuje mnie jako człowieka, ale mój stosunek do mojej twarzy i figury jest bardzo ważnym elementem mojej osobowości (mój, twój, każdej z nas). Nie chodzi o to, czy jesteśmy ładne wg popularnych kanonów piękna, ale czy jesteśmy z siebie zadowolone. A to jest ważne, akceptacja swojego ciała jest ważna. Jeśli jej nie ma-z człowiekiem może stać się sporo złego. Wiec uroda i twarz mnie nie definiuje, ale to, jak odbieram swoją urodę i twarz-myślę, że czyni ze mnie lepszego, na pewno łatwiejszego we współzyciu człowieka.
          • kosmos_pierzasty Re: Jesteście z siebie zadowolone? 26.08.21, 21:35
            Jednak zobacz, począwszy od wpisu startowego to jest tak - jestem zadowolona, bo mój wygląd jest zgodny z obowiązującymi kanonami. Ponadto pytanie jest ogólnie sformułowane, a odpowiedzi dotyczą jednego aspektu 'siebie' . W tym kontekście to, co napisałaś jakby nie ma pokrycia w rzeczywistości. A wypowiedź Abecadłowej - owszem. Choć ogólnie rzecz biorąc to oczywiście masz rację.
            • daniela34 Re: Jesteście z siebie zadowolone? 26.08.21, 21:41
              Pytanie jednak jest sprecyzowane, nie w tytule a w poście, że to zadowolenie ma dotyczyć figury i urody ("chodzi mi o figurę i twarz"). A odpowiedzi są różne. Niektóre odnoszą się do obowiązujących kanonów (np "szczupla"), niektóre są bardzo ogólne. I nic nam nie mówią o zgodności z kanonem.
          • abecadlowa1 Re: Jesteście z siebie zadowolone? 26.08.21, 21:43
            Jasne, że pozytywny stosunek do swojego ciała jest ważnym elementem dobrostanu człowieka. Ale ten pozytywny stosunek może wynikać z tego, że cieszę się swoją sprawnościa fizyczną, która przekłada się na możliwość doświadczania różnych przyjemności. To jest przyjemne mieć zdrowe, zwarte, umięśnione, gibkie ciało. Przyjemnie jest pływać, wspinać aię czy uprawić seks. Twarz służy w dużej mierze do komunikacji i wyraża nasze emocje i nastroje. Na figurę jednak masz niewielki wpływ. Jeżeli jesteś rożkiem, kolumną lub klepsydrą to raczej niewielka w tym twoja zasługa, więc z czego może wynikać jakieś szczególne zadowolenie? Po prostu masz figurę jaką masz. To twoje ciało i dbasz o nie najlepiej jak potrafisz. Wiele kobiet nie może jednak się powstrzymać od porównywania siebie i innych do jakiegoś mitycznego wzorca piękna i wobec oczywistej niemożności dorównania temu wzorcowi popadają w niezadowolenie. Ematka często podsyca te lęki przed niewystarczającym pięknem.
            • daniela34 Re: Jesteście z siebie zadowolone? 26.08.21, 21:48
              Ależ ja doskonale wiem, że na typ sylwetki nie mam wpływu. Jestem gruszką ze wszystkimi tego waletami (szczupła talia) I zadami (masywne łydki, spore biodra i uda, mały biust- wszystko odbiegające od kanonu). I mając świadomość tychże wad i odstępstw od kanonu-bardzo lubię/jestem bardzo zadowolona z mojej figury. Choć żadna to moja ani wina, że ma te wady, ani zasługa, że ma zalety. I o takim zadowoleniu pisałam. Body positive smile
              • abecadlowa1 Re: Jesteście z siebie zadowolone? 26.08.21, 21:54
                zadami
                😂😂😂
                • daniela34 Re: Jesteście z siebie zadowolone? 26.08.21, 21:56
                  No te zady przy figurze gruszki to powiem Ci...
            • ludzikmichelin4245 Re: Jesteście z siebie zadowolone? 26.08.21, 21:55
              W moim odczuciu nie chodzi do końca o fetysz piękna samego w sobie, ale o poczucie, że piękno jest przepustką do wielu dobrych rzeczy.
              • daniela34 Re: Jesteście z siebie zadowolone? 26.08.21, 21:57
                Ale bez tej przepustki też czasem można wejść...na krzywy ryj (nomen omen 😃😃😃)
      • magdallenac Re: Jesteście z siebie zadowolone? 26.08.21, 21:13
        Ale przeciez zadowolenie z jednego, nie wyklucza zadowolenia z drugiego. Ja jestem zadowolona ze wszystkiego.🤷‍♀️
        • mashcaron Re: Jesteście z siebie zadowolone? 26.08.21, 21:14
          magdallenac napisała:

> Ja jes
          > tem zadowolona ze wszystkiego.🤷‍♀️

Ja w sumie też :p
      • pade Re: Jesteście z siebie zadowolone? 26.08.21, 22:10
        abecadlowa1 napisała:

> Po tytule nie sądziłam, że to będzie wątek urodowy. Jest tyle powodów do zadowo
        > lenia z siebie, a tu znów w centrum twarz i figura. Zupełnie jakby to były dwa
        > podstawowe elementy definiujące Cię jako człowieka.
        > Kobiety same sobie to robią.

Też się poczułam rozczarowana.
      • martishia7 Re: Jesteście z siebie zadowolone? 27.08.21, 12:18
        Ha! też się spodziewałam wątku bardziej o tym, czy jesteśmy zadowolone ze swojego charakteru/tego jakimi jesteśmy ludźmi, a tu takie rozczarowanie.
      • boogiecat Re: Jesteście z siebie zadowolone? 28.08.21, 14:12
        abecadlowa1 napisała:

> Po tytule nie sądziłam, że to będzie wątek urodowy. Jest tyle powodów do zadowo
        > lenia z siebie, a tu znów w centrum twarz i figura. Zupełnie jakby to były dwa
        > podstawowe elementy definiujące Cię jako człowieka.
        > Kobiety same sobie to robią.

ne rob dramy😛 gdzies byla jak byl moj watek o zadowoleniu z siebie? pewnie cie tytul zmylil http://emotikona.pl/emotikony/pic/037.gif
        forum.gazeta.pl/forum/w,567,168439793,168439793,Abuelas_espagnolas_autostop_only_water_i_.html#p168463445
    • kaki11 Re: Jesteście z siebie zadowolone? 26.08.21, 20:43
      Z figury jestem zadowolona, po za łydkami które niestety mam dość rozbudowane sad. W tej chwili jestem zadowolona ze stanu cery bo z nią różnie bywa a po za tym, twarz jest mi względnie obojętna. Mogę powiedzieć, że oczy lubię, uśmiech niekoniecznie, ale tak generalnie to nie mogę powiedzieć, że twarz mi się podoba albo nie podoba. Włosy lubię coraz bardziej - mam gęste, kręcone, w nienajgorszej kondycji - kiedyś tego skrętu nie znosiłam, dziś się z nim już zakumplowałam smile
    • oldrena1 Re: Jesteście z siebie zadowolone? 26.08.21, 20:44
      Nieustająco.
      I bezpodstawnie.
    • bulzemba Re: Jesteście z siebie zadowolone? 26.08.21, 20:52
      Lubię swoją mordkę.
    • srubokretka Re: Jesteście z siebie zadowolone? 26.08.21, 20:53
      W tym momencie tak. Jestem.
      Wiecej ruchu, slonca, mineralow z wody wchlonelam podczas plywania. Starzeje sie, ale nie szybko. Tak naprawde to ja ze starzeniem jestem oswojona. Podoba mi sie jak strona mojego taty sie starzeje.
    • sandy_cheeks Re: Jesteście z siebie zadowolone? 26.08.21, 20:56
      Ja zawsze jestem z siebie zadowolona, choc akurat wyglad nie jest szczegolnym punktem mojej atencji...
    • marusiatoja47 Re: Jesteście z siebie zadowolone? 26.08.21, 20:57
      Zmieniłabym w sobie absolutnie wszystko poza włosami stopami. Reszta jest tak paskudna, że ciężko mi czasem w lustro patrzeć. Do tego zaczęło mi się zdrowie sypać🤬
    • princesswhitewolf Re: Jesteście z siebie zadowolone? 26.08.21, 21:00
      Kolejna z dylematami pensjonatki....albo to ta sama🤦‍♀️🤦‍♀️
      • fornita111 Re: Jesteście z siebie zadowolone? 26.08.21, 21:04
        Slowo "dylemat" tu nie pasuje. Dylemat to trudny wybor.
        • abecadlowa1 Re: Jesteście z siebie zadowolone? 26.08.21, 21:56
          Być z siebie zadowoloną czy nie być to nie jest wystarczająco trudny dylemat? Ludzie potrafią nad tym latami pracować na terapii.
          • fornita111 Re: Jesteście z siebie zadowolone? 26.08.21, 22:13
            ano jak tak to ujac... to tak wink
    • kosmos_pierzasty Re: Jesteście z siebie zadowolone? 26.08.21, 21:00
      Jestem, choć nie wiem czy powinnam 🤓
    • aqua48 Re: Jesteście z siebie zadowolone? 26.08.21, 21:01
      Tak, teraz bardziej niż gdy byłam młodsza. Dobrze mi ta starość przychodzi smile
    • extereso Re: Jesteście z siebie zadowolone? 26.08.21, 21:13
      Tak, jestem.
    • podaje_haslo_okon Re: Jesteście z siebie zadowolone? 26.08.21, 21:42
      Mogłabym mieć odrobinę mniej kręcone włosy,, mniej tłustą skórę, większe cycki, krągłe kształty i mniejsze stopy, ale wówczas byłabym tak piękna, że mijający mnie mężczyźni powodowaliby wypadki samochodowe, więc dziękuję, jest dobrze jak jest.
    • zuleyka.z.talgaru Re: Jesteście z siebie zadowolone? 26.08.21, 21:49
      Ja jestem.
    • nuclearwinter Re: Jesteście z siebie zadowolone? 26.08.21, 21:54
      Tak, jestem bardzo zadowolona smile Choć miewam takie dni, że mam ochotę schować się w mysiej dziurze i nikomu nie pokazywać 🤭 Ale generalnie bardzo lubię mój wygląd, i twarz i figurę, nie narzekam i nie chcę nic poprawiać (no chyba że tak, żeby zostało jak jest) 👍

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka