Dodaj do ulubionych

Wyciskarka wolnoobrotowa

03.10.21, 10:45
Czy macie? Jakiej firmy, ile czasu z niej korzystacie i czy polecacie Wasz model? Czy ze wszystkim sobie radzi, a może robi też mleko, masło? Mam taniznę, czas przesiąść się na coś lepszego. Dziękuję.
Obserwuj wątek
    • szorstkawelna Re: Wyciskarka wolnoobrotowa 03.10.21, 12:34
      Przez chwilę zastanawiałam się jak wyciskarka może ubijać masło, a potem jeszcze bardziej zawiesiłam się na mleku 😀
      • magdamajak Re: Wyciskarka wolnoobrotowa 03.10.21, 18:08
        Hahaha, no można było 😄
    • lella_two Re: Wyciskarka wolnoobrotowa 03.10.21, 12:52
      Mam taniznę, jest super, bardzo sobie chwalę. Ale mleka nie robi, zresztą miałabym opory, by tam krowę wciskać.
      • princesswhitewolf Re: Wyciskarka wolnoobrotowa 03.10.21, 14:13
        >zresztą miałabym opory, by tam krowę wciskać.

Lol
      • trampki_w_kwiatki Re: Wyciskarka wolnoobrotowa 04.11.21, 20:47
        🤪🤪
    • kaki11 Re: Wyciskarka wolnoobrotowa 03.10.21, 13:01
      Mam taniznę (silvercresta), bo jak kupowaliśmy nie było za dużo kasy do wydania na urządzenie którego nie jesteśmy pewni czy będziemy używać regularnie. Użytkuję od 3 lat przeciętnie jak jesteśmy w domu robimy sok raz w tygodniu czasem dwa. Lubię ją, ale robi sok dość mało klarowny a taki ze sporą ilością miąższu, czego wiele osób nie lubi. To typowa wyciskarka z niskiej półki - robi sok i tyle. Nie polecę nic lepszego, do czasu aż ta będzie działała raczej nie wymienię, bo jest dobra do naszych potrzeb.
      • zwyczajnamatka Re: Wyciskarka wolnoobrotowa 03.10.21, 15:00
        Też mam silvercresta i też już że 3 lata. My akurat lubimy taki mętny sok z miąższem. Póki działa nie zamierzam wymieniać.
    • princesswhitewolf Re: Wyciskarka wolnoobrotowa 03.10.21, 14:12
      Nie da rady w moim robic masla bo to przeciska tylko przez taką spirale z sitem a jednak trzeba smietane krecic by powstalo maslo. Używam jak robie pasatte z sezonowych pomidorow. Z nakładka taka tuba z dziurkami do robienia pure z pomidorów.

Maslo to na niskich obrotach mikserem ale tez i przykryc wokol.folia bo chlapie sie
    • juzjesien Re: Wyciskarka wolnoobrotowa 03.10.21, 14:20
      Ja mam wyciskarkę tefal juiceo robi tylko sok byla tania ale radzi sobie swietnie wiec na droższa szkoda by mi było kasy
    • andace Re: Wyciskarka wolnoobrotowa 03.10.21, 14:43
      Mam wyciskarkę Angel, używamy regularnie, mąż lubi soki warzywne a te można zrobić nawet z jarmużu czy selera naciowego.
      Do tej wyciskarki można dokupić specjalne końcówki i robić w niej maslo orzechowe (nadaje się do wszystkich roślin oleistych) i napoje roślinne. Przystawek nie kupiliśmy wiec nie jestem w stanie ocenić „mleka” i „masła” z tej wyciskarki.
      • magdamajak Re: Wyciskarka wolnoobrotowa 03.10.21, 18:09
        Dzięki, właśnie do Angela się trochę przymierzam.
        • andace Re: Wyciskarka wolnoobrotowa 03.10.21, 20:15
          Wybraliśmy Angel bo jest stalowa i nie ma się w niej w zasadzie co zepsuć, po wypłukaniu wkładam do mycia do zmywarki, ma co najmniej 6 lat i nadal działa świetnie.
          Wiem ze jest też nakładka na smoothie bo przy standardowej nakładce nie polecam do truskawek, malin czy jagód, za duże straty w owocach.

• magdamajak Re: Wyciskarka wolnoobrotowa 03.10.21, 20:17
            Super info, dzięki
    • slonko1335 Re: Wyciskarka wolnoobrotowa 03.10.21, 14:53
      Mamy zebra by zoo z 5 lat będzie, polecam. Nie mam pojęcia czy robi masło, ma przystawkę do jogurtów ale nie korzystałam. Używamy tylko do soków.
    • aga_wer Re: Wyciskarka wolnoobrotowa 03.10.21, 15:02
      Mam kuvingsa. Jestem zadowolona, soki robi klarowne ( chyba,że wezmę złą odmianę jabłek). Mam 2 sitka i sitko do lodów. Masła nie próbowałam ( nawet nie wiem czy można)
      • grey_delphinum Re: Wyciskarka wolnoobrotowa 03.10.21, 17:13
        Mam kuvingsa z bajerami 😉 polecam.
      • zuleyka.z.talgaru Re: Wyciskarka wolnoobrotowa 03.10.21, 20:19
        Też mam kuvingsa.
        • rafaleczka Re: Wyciskarka wolnoobrotowa 04.11.21, 18:36
          Pokażcie jakie to bajery, bo tez zaraz kupuje i nie wiem na co zwracać uwagę, tak samo wyglada a jeden kosztuje 1800 a drugi 2300
          • nenia1 Re: Wyciskarka wolnoobrotowa 04.11.21, 18:41
            rafaleczka napisała:

> Pokażcie jakie to bajery, bo tez zaraz kupuje i nie wiem na co zwracać uwagę, t
            > ak samo wyglada a jeden kosztuje 1800 a drugi 2300

ja mam sitko do lodów i sitko do smoothie albo gęstych jogurtów.
            • rafaleczka Re: Wyciskarka wolnoobrotowa 04.11.21, 18:57
              robiłaś juz z niej placki ziemniaczane? podobno mozna smile
              • nenia1 Re: Wyciskarka wolnoobrotowa 04.11.21, 20:25
                rafaleczka napisała:

> robiłaś juz z niej placki ziemniaczane? podobno mozna smile

nie, placków nie robiłam.
          • magdamajak Re: Wyciskarka wolnoobrotowa 04.11.21, 19:22
            rafaleczka napisała:

> Pokażcie jakie to bajery, bo tez zaraz kupuje i nie wiem na co zwracać uwagę, t
            > ak samo wyglada a jeden kosztuje 1800 a drugi 2300

Sitka pewnie. Ja kupiłam wreszcie Juicy Retreats za 1600 po rabacie. Jest rewelka!
            • krolewska.asma Re: Wyciskarka wolnoobrotowa 04.11.21, 19:26
              Sitko za 1600 po to żeby oddzielić najbardziej wartościowe części owoców i je spuścić do śmietnika po czym wypić mniej wartościowa ciecz ?

Groza groza groza
              • magdamajak Re: Wyciskarka wolnoobrotowa 04.11.21, 19:33
                Nie, cała wyciskarka za 1600.
                • krolewska.asma Re: Wyciskarka wolnoobrotowa 04.11.21, 19:42
                  Jaka cena bez tych bezsensownych Sitek które pewnie inaczej się nazywają a i tak daje taki sam efekt
              • magdamajak Re: Wyciskarka wolnoobrotowa 04.11.21, 19:38
                krolewska.asma napisała:

> Sitko za 1600 po to żeby oddzielić najbardziej wartościowe części owoców i je s
                > puścić do śmietnika po czym wypić mniej wartościowa ciecz ?
                >
                > Groza groza groza

6 tysięcy, żeby 2 litry zupy ugotować?! 🤣
                • krolewska.asma Re: Wyciskarka wolnoobrotowa 04.11.21, 19:40
                  No na sitku raczej zupy nie ugotujesz a cena porównywalna
                  • magdamajak Re: Wyciskarka wolnoobrotowa 04.11.21, 19:46
                    Mam garnki, zupę gotuję minimum 6l.
            • rafaleczka Re: Wyciskarka wolnoobrotowa 04.11.21, 19:27
              wolałaś ją od kuvingsa? pytam bo szukam i chce wybrac najlepiej smile
    • magdamajak Re: Wyciskarka wolnoobrotowa 03.10.21, 18:10
      Dziękuję dziewczyny🙂
    • engine8 Re: Wyciskarka wolnoobrotowa 03.10.21, 19:22
      Mamy. Omega
      Od kilku lat pracuje codziennie i radzi sobie dobrze.. Wymienilismy wirnik raz ale one maja 15 lat gwarancji wiec nie bylo problemu.
      omegajuicers.com/collections/low-speed-horizontal-juicers/products/nc900hdc-premium-juicer-and-nutrition-system
    • mikawi Re: Wyciskarka wolnoobrotowa 03.10.21, 19:28
      Mam Huroma, jestem zadowolona. Ma dwa sitka (do soków i do sorbetów), można tez ustawić gęstość soku, czy klarowny czy z miąższem. „Mleko” robiłam w sumie raz - migdałowe, jak najbardziej. Do wyciskarki jest dołączona książka z przepisami, z części korzystałam na początku, teraz raczej robię na wyczucie - co mi z warzyw czy owoców zalega i ma szansę na niezjedzenie idzie na sok.
      • ladymercury Re: Wyciskarka wolnoobrotowa 01.11.21, 16:50
        Też mam Huroma z dwoma sitkami i jeszcze wymienna nakładką do lodów (rozdrabnia się zamrożone owoce, dolewając jogurt, moid i inne, lody w 3 minuty pod warunkiem zamrożenia wcześniej owoców)
    • memphis90 Re: Wyciskarka wolnoobrotowa 20.10.21, 09:53
      Podepnę się pod wątek - chciałbym cos, co zrobi mi sok typu kubus, nie chcę klarownego... W jakie wyciskarki celować?

Miałam zdobyczną zwyczajną sokowirówkę, ale sok się rozwarstwia i nijak kubusia nie przypomina...
      • magdamajak Re: Wyciskarka wolnoobrotowa 20.10.21, 12:28
        Kupiłam w końcu Juicy Retreats - ma 3 sitka: klarowny, smoothie i lody. Szukaj właśnie z sitkiem do smoothie.
        3 lata miałam taniznę Eldom, robi soki jak smoothie wink, ale jest głośna i taka mocno średnia.
        • memphis90 Re: Wyciskarka wolnoobrotowa 20.10.21, 15:20
          O, lody, właśnie! To była bonusowa opcja, której szukałam...
          • magdamajak Re: Wyciskarka wolnoobrotowa 20.10.21, 19:40
            Dzisiaj pierwszy raz użyłam i jestem zachwycona. Ale w moim przypadku to jak przesiąść się z malucha do Maserati.
        • krolewska.asma Re: Wyciskarka wolnoobrotowa 04.11.21, 18:49
          Sitko do smoothie?
          Really?
          Bez sitka i dodatkowej maszyny masz to samo w thermomix w 30 sekund
          I umyć można raz dwa a nie odmaczac dwa dni

Zadziwia mnie jak ludzie sobie lubią utrudniać życie
          • magdamajak Re: Wyciskarka wolnoobrotowa 04.11.21, 19:20
            Ryli ryli.
            Thermomix - najbardziej idiotyczne urządzenie w kuchni.
            Całą wyciskarkę po robocie myję niecałe 2 minuty - sprawdziłam z zegarkiem w ręku.
            • krolewska.asma Re: Wyciskarka wolnoobrotowa 04.11.21, 19:24
              Ale jak sama ze sobą żyjesz w takim bezsensie ?
              Wyciskasz wodę z owoców a najlepsze i najzdrowsze ich składniki wywalasz do śmieci i jeszcze ustrojstwo jakieś musisz do tego wyciągać składać i myć

• magdamajak Re: Wyciskarka wolnoobrotowa 04.11.21, 19:35
                Odczep się ode mnie wampirze.
                Ja nawet tego sitka nie wyjęłam z foii😆🤣
                I Ty mnie nie ucz o zdrowym odżywianiu 😏
                • krolewska.asma Re: Wyciskarka wolnoobrotowa 04.11.21, 19:40
                  Uwielbiam takie wątki na Ematce tylko zły tytuł nadałyscie

Powinien być :
                  Najbardziej bezsensowne gadżety na świecie Które rujnują życie zamiast je ułatwiać
                  • magdamajak Re: Wyciskarka wolnoobrotowa 05.11.21, 08:29
                    Twój nick powinien brzmieć: najbardziej_bezsensowne_wypowiedzi
    • princy-mincy Re: Wyciskarka wolnoobrotowa 20.10.21, 22:17
      Ja mam hurom, ale nie pamiętak jaki model. Są 2 sitka i 'koncowka' do lodów.
      Moja robi mleko roślinne i to było moje kryterium wyboru.
      • kristoman Re: Wyciskarka wolnoobrotowa 01.11.21, 10:05
        Mam Hurom H-AA Alpha z oficjalnego sklepu z 10-letnią gwarancją. Ma manetkę regulacji gęstości soku, sito do klarownych soków, sito do gęstych soków, przystawka do lodów i formę do tofu. Przerabiamy nią w sezonie wszystkie owoce z szypułkami typu agrest (odpada skubanie szypułek i ogonków), porzeczki, maliny itp. na sok są bez pestek (porzeczki można wrzucać z gałązkami). Robi soki z ziół i zieleniny: szpinak, bazylia, pietruszka, seler, jarmuż, pokrzywa, mniszka w całości itp. Szklanka takiego wieloskładnikowego gęstego soku z miodem jest chętnie pita przez niejadka. Na You Tube są filmiki
    • orkelbog84 Re: Wyciskarka wolnoobrotowa 31.10.21, 22:15
      Ja korzystam z Kuvings EVO 820 z 3 sitami
      Działa jak należy bo robi super sok, do tego renoma marki Kuvings
      Widzę ze sklep Magnater z 2400zł daje zniźkę i na dziś jest 1749zł
      Pozdrawiam
      • rafaleczka Re: Wyciskarka wolnoobrotowa 04.11.21, 18:40
        no właśnie tez widziałam ale czy ten model ma te bajery o których piszą dziewczyny wyżej?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka