Dodaj do ulubionych

Nowa Zelandia

14.02.22, 16:26
Mieszkam za granica. Dostalam ofertę pracy w Nowej Zelandii. W Polsce nie miałabym na to szans ale certyfikaty i szkolenia prowadzone za granica gdzie mieszkam sa zgodne z tymi w NZ. Jestem bardzo pozytywnie nastawiona. Bardzo chce sprobowac. Pasuje mi wszystko w Nowej Zelandii od klimatu po kulturę. Jednak moj maz nie jest nastawiony tak optymistycznie. Nie chce wyprowadzac sie z rodziną na koniec świata. Czuje się dobrze w kraju zamieszkania i nie chce go zmieniać. Ale największy problem widzi w tym ze musielibyśmy zostawić naszych rodzicow. Nie wiem jak go przekonać trwają rozmowy na ten temat. Czy ktoras z was wyjeżdżała tak daleko zostawiając rodzine i przyjaciol w Europie?
Obserwuj wątek
    • princesswhitewolf Re: Nowa Zelandia 14.02.22, 18:22
      A bylas tam? Bez tego jak mozna wypowiadac sie czy ci sie podoba w ogole? Na podst filmow i co w necie wyczytalas? Moze najpierw jedz na wakacje a nie w ciemno.

Tu w Uk jest sporo ludzi z NZ i chocby ze wzgledu na zarobki, ale tez wiele innych czynnikow jak dostanie pracy w ich branzy ( ja znam ludzi z pharma i analytical science)....nie chca wracac i robia co moga by zostac w UK.

Jesli nie jestes z przemyslu zywnosciowego to tylko Auckland i okolice daja mozliwosci zawodowe. Klimat tam taki sobie. Poludniowa czesc ma rewelacyjny klimat, i widoki ale jest ubozsza. Tam jest duzo biedy. I duzo napiec i rasizmu między maorysami a bialasami.

• alpepe Re: Nowa Zelandia 14.02.22, 18:29
        to dentystka stomatologiczna, ta od Bieszczad i męża Czecha i błyskawicznej ciąży.
        • princesswhitewolf Re: Nowa Zelandia 14.02.22, 20:15
          >to dentystka stomatologiczna, ta od Bieszczad i męża Czecha i błyskawicznej ciąży.

Mialam takie przeczucie ale... nie bylam pewna.

Masz nosa
      • bigimax4 Re: Nowa Zelandia 14.02.22, 18:39
        I duzo napiec i rasizmu między maorysami a bialasami.

i jak te napiecia sie objawiaja
        nie mowia sobie haj ,czy moze jeszcze co gorszego ?
        • princesswhitewolf Re: Nowa Zelandia 14.02.22, 20:18
          Np masowym ludobójstwem? Poczytaj. Umowa z Waitangi to zatrzymała ale tam nadal rasism jest. I to w obie strony

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka