Dodaj do ulubionych

Chum czyścić deski na balkonie ?

20.04.22, 16:59
Dziewczyny, zanim wydam pieniądze na coś co nie działa - czym czyście deski na balkonie? Poniżej zdjęcie - nalot od kwiatów. Polecicie coś skutecznego?
Obserwuj wątek
    • heca7 Re: Chum czyścić deski na balkonie ? 20.04.22, 17:01
      Karcherem.
      • clk Re: Chum czyścić deski na balkonie ? 20.04.22, 17:42
        Działa? Widziałam właśnie i się zastanawiam czy to nie jest następny gadżet który będzie nam zagrażał piwnice smile
        • misiamama Re: Chum czyścić deski na balkonie ? 20.04.22, 21:10
          owszem, identyczne deski z identycznego nalotu (oraz takich zielonych porostów) doczyszczam myjką ciśnieniową Karchera, taką stojącą, z dyszą.
      • engine8 Re: Chum czyścić deski na balkonie ? 20.04.22, 21:14
        LOL i karczer pieknie "wyplucze" miekkie fragmenty i praktycznie zniszczy podloge?
        • misiamama Re: Chum czyścić deski na balkonie ? 20.04.22, 22:35
          hm, niczego takiego nie zauważyłam (ponad 10 lat użytkowania), ale fakt, do podłóg i podobnych powierzchni mam stosunek użytkowy, bez pietyzmu.
        • heca7 Re: Chum czyścić deski na balkonie ? 20.04.22, 23:24
          Mam takie deski 17 lat. Ciągle te same, drewno egzotyczne, na tarasie. Taras nie jest niczym zadaszony. Myję je karcherem i nadal są jak nowe. Nie ma w nich żadnych miękkich fragmentów.
      • 1012ja Re: Chum czyścić deski na balkonie ? 20.04.22, 22:18
        Odradzam. Kiedyś chciałam kercherem dobrze oczyścić drzwi garażowe przed malowaniem i tylko je uszkodziłam. Całość później polerowałam papierem ściernym żeby dało się pomalować.
    • ichi51e Re: Chum czyścić deski na balkonie ? 20.04.22, 17:02
      płynnego mycia desek. Potem zaolejowac.
    • mid.week Re: Chum czyścić deski na balkonie ? 20.04.22, 17:09
      szczotka, sidolux do drewna, potem olejowanie
      • ichi51e Re: Chum czyścić deski na balkonie ? 20.04.22, 21:17
        znalazłam ze to zielone to są glony i można woda z octem (tu podczepiania bo szczotka była wytłuszczona i wielokrotnie podkreślona)
    • thea19 Re: Chum czyścić deski na balkonie ? 20.04.22, 23:03
      jeśli to deska z drewna, to kupić szczotkę do flexa i flexa, jak nie posiadasz, wyczyścić porządnie a potem zaolejować

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka