Dodaj do ulubionych

Kurs językowy na Malcie

03.05.22, 13:35
Dla dziecka 12,5 czy to dobry pomysł . Macie może doświadczenie , czy to jest za wcześnie na samotny wyjazd?
Obserwuj wątek
    • kanna Re: Kurs językowy na Malcie 03.05.22, 15:10
      Główna zaletą kursów na Malcie jest to, ze tam alkohol legalnie do 17 roku życia... smile
      • kanna Re: Kurs językowy na Malcie 03.05.22, 15:10
        OD , oczywiście.
      • heca7 Re: Kurs językowy na Malcie 03.05.22, 15:29
        Synowie byli w zeszłym roku. Starszy miał 16 lat skończone. Cóż mogę powiedzieć... Wyślij gdzie indziej suspicious
      • biala_ladecka Re: Kurs językowy na Malcie 03.05.22, 15:30
        Obawiam sie, ze kolezanka ma racje wink
        • heca7 Re: Kurs językowy na Malcie 03.05.22, 15:44
          Oj ma... można nazwać ten wyjazd Kac Vegas na Malcie tongue_out
    • princesswhitewolf Re: Kurs językowy na Malcie 03.05.22, 15:19
      kiedys tam bylo bardzo bezpiecznie. Ale potem Afrykanie falami naplywali....
      • xyxzza Re: Kurs językowy na Malcie 03.05.22, 16:30
        Nadal jest bezpiecznie. Nie sądzę żeby dwunastolatki chodziły same po nocach w jakieś szemrane miejsca. Natomiast jeśli chodzi o kursy językowe to lepiej jednak gdzie indziej.
        • princesswhitewolf Re: Kurs językowy na Malcie 03.05.22, 18:03
          dlaczego? kiedy ja tam bylam to bylo to idealne miejsce dla nastolatkow. Szemrane miejsca nie istnialy. Bogobojny narod to byl
          • shellyanna Re: Kurs językowy na Malcie 03.05.22, 18:33
            Jesteś stara
          • xyxzza Re: Kurs językowy na Malcie 03.05.22, 19:59
            To jest idealne miejsce dla wczesnych nastolatków. Może niekoniecznie w środku nocy w miejscach typowo imprezowych. Na temat szkół językowych i poziomu nauki oraz opieki nad trochę późniejszymi nastolatkami mam raczej niepochlebną opinię.
    • shellyanna Re: Kurs językowy na Malcie 03.05.22, 16:24
      W sensie na obóz?
      Wyślij w ładniejsze rejony. Malta jest taka sobie,
      • kanna Re: Kurs językowy na Malcie 03.05.22, 17:04
        Malta jest prześliczna wszędzie da się dojechać miejską za 2,40 E.
        Zależy, co komu się podoba wink
        • melikles Re: Kurs językowy na Malcie 03.05.22, 18:01
          Jeśli już, tylko wiosną, kiedy jest jeszcze zielono. Wyschnięta patelnia bez drzew robi dość przygnębiające wrażenie. Gozo znacznie ładniejsza.

Dojechać można wszędzie, tylko czasami jedzie się i 2 godziny zatłoczonym autobusem w korku.
        • shellyanna Re: Kurs językowy na Malcie 03.05.22, 18:31
          Jak się nigdzie indziej nie było…
    • madame_edith Re: Kurs językowy na Malcie 03.05.22, 18:04
      Wiele lat temu na takim kursie była moja koleżanka z akademika. Jak była ani be ani me, tak i wróciła na podobnym poziomie. Ot fajne wakacje
    • agus-ka Re: Kurs językowy na Malcie 03.05.22, 18:12
      Po 7 klasie wysłałam córkę na kurs na 3 tyg. Pierwotnie miała lecieć do Anglii, ale z uwagi na covid poleciała na Maltę. Była w szkole EFS. Ponoć to jedna z lepszych.
      Ogólnie: patokolonia. Nikt dzieciaków nie pilnował, robili co chcieli, jedynie na zajęcia mieli przychodzić. Alkohol, papierosy i nawet ktoś przywiózł trawke. Jakoś zajęć tragiczna. Córka niby miała przejść na wyższy poziom, ale grupy nie było to zostawili ja na niższym.
      Jedyny plus poznała tam chłopaka, on w zasadzie pomógł jej z angielskim dzięki czemu egzamin osmoklasisty napisała bardzo dobrze.
      Ogólnie nie polecam, a jeśli już to nie Maltę a Anglie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka