Dodaj do ulubionych

Douczone ruskie trolle

05.05.22, 19:28
Na fejsie, na grupach tematycznych grasują ruskie trolle, ale takie bardziej przygotowane. Powtarza się schemat: Pan rzuca żonę bo do pracy przyszła uchodźczyni i uwiodła biednego misia, zawsze pan nie ma jaj i rzuca żonę przez esemesa. Ale te trolle muszą być obeznane z tematyką grupy. Np na grupie o in vitro pani opowiada rzewną historyjkę jak to starają się od lat, ma takie i takie problemy, przygotowują się z mężem do in vitro, uzyskała tyle i tyle zarodków, już ma być transfer, wydali już 30 tys na leczenie, a tu pan rzuca żonę esemesem bo odszedł do uchodźczyni... Żona na własne oczy widziała jak jej misia w pracy uwodziła. No i pytanie żony co robić? Czy takie trolle co muszą się douczyć w różnych zagadnieniach , żeby wiarygodnie zasiać ferment na różnorodnych forach tematycznych dostają więcej rubli? wink
Obserwuj wątek
    • kaska_800 Re: Douczone ruskie trolle 05.05.22, 19:41
      A ile ty dostajesz za tropienie,, ruskich trolli "?
      • g.r.uu Re: Douczone ruskie trolle 05.05.22, 19:42
        Mniej niż twój synuś potrafi przepić
        • kaska_800 Re: Douczone ruskie trolle 05.05.22, 19:56
          Odstosunkuj się grzecznie od niego i napisz ile zarabiacie na waszym poszukiwaniu trolli
          • sumire Re: Douczone ruskie trolle 05.05.22, 19:59
            Lepiej ty nam napisz, jak ci się podoba gwałcenie dzieci przez ruskie orki. Jakoś od żadnego z was prokremlowskich poyebów nie mogę doczekać się odpowiedzi na to pytanie.
          • g.r.uu Re: Douczone ruskie trolle 05.05.22, 20:40
            Jestem Polką i mam obowiązki polskie, które nie mają ceny.
            • kaska_800 [...] 05.05.22, 20:44
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • g.r.uu Re: Douczone ruskie trolle 05.05.22, 20:48
                No tak, tłuk nie rozpoznał cytatu, można się było spodziewać. To jak rzucać perły przed wieprze albo kluczyki do samochodu przed matkę 😆
                • lily_evans011 Re: Douczone ruskie trolle 06.05.22, 08:12
                  Mnie, mnie rzuć te kluczyki big_grin.
              • bistian Re: Douczone ruskie trolle 05.05.22, 21:01
                kaska_800 napisała:

> Obowiązki polskie 😁😁😁
                > Polandia jest tego warta?

A co ty o tym wiesz?
                Gdybyś napisała, że jesteś z Jekaterynburga, czy jakoś tak, moglibyśmy normalnie porozmawiać, jak Słowianin ze Słowianinem, a tak?
                • kaska_800 Re: Douczone ruskie trolle 05.05.22, 21:05
                  Lecz się. Obsesja na punkcie wyszukiwania,, ruskich trolli " już wam chyba mózg na amen zalała. Chyba że zarabiacie na tym
                  • g.r.uu Re: Douczone ruskie trolle 05.05.22, 21:09
                    W Polsce prawidłowa forma to pan/pani, a na forum jesteśmy wszyscy na ty. Wy to paskudna kalka językowa, towarzyszko Katiuszo
                  • iwles Re: Douczone ruskie trolle 05.05.22, 22:00

Mężuś nie brzydzi się pracować za rubelki?
                    Dlatego tak bronisz rusków, katarzyno?
                    • kaska_800 Re: Douczone ruskie trolle 05.05.22, 22:17
                      A to miałby być powód do obrzydzenia i wstydu?
                      • iwles Re: Douczone ruskie trolle 05.05.22, 22:53
                        kaska_800 napisała:

> A to miałby być powód do obrzydzenia i wstydu?

Tak.
                        Pracować za ruble, to pracować na rzecz wspomagania armii radzieckiej, która zabija ukraińskie kobiety i dzieci.
                        Każdy, kto posługuje się rublami ma krew na rękach.
                        • kaska_800 Re: Douczone ruskie trolle 05.05.22, 23:02
                          Jakbyś pieniędzy potrzebowała, to patrzyłabys na to?
                          • princesswhitewolf Re: Douczone ruskie trolle 06.05.22, 10:33
                            >Jakbyś pieniędzy potrzebowała, to patrzyłabys na to?

no to dlaczego od razu nie zajac sie prostytucja? albo handlem narkotykami ?
                            • kaska_800 Re: Douczone ruskie trolle 06.05.22, 11:05
                              Tak, od razu weźmy tematy z kosmosu 🤦‍♀️
                              • lily_evans011 Re: Douczone ruskie trolle 06.05.22, 12:06
                                Praca dla morderców jest gorsza zdecydowanie od prostytucji. Ale jeśli chcesz, to możemy przyjąć że twoj mężuś to taka prostytutka Putina big_grin
                              • princesswhitewolf Re: Douczone ruskie trolle 06.05.22, 16:25
                                No potrzebujesz pieniedzy. W sumie szanowalabym bardziej prostytutke niz ruskiego trolla....
                                • kaska_800 Re: Douczone ruskie trolle 06.05.22, 16:31
                                  Chcesz dawać de to dawaj.
                          • g.r.uu Re: Douczone ruskie trolle 06.05.22, 10:51
                            A pralki i lodówki nie potrzebujesz? Może mężuś jakieś zdobyczne mienie przyśle, trochę tego tam teraz mają.
                          • lily_evans011 Re: Douczone ruskie trolle 06.05.22, 12:05
                            To bym poszła do normalnej uczciwej pracy, proste.
                            • kaska_800 Re: Douczone ruskie trolle 06.05.22, 12:18
                              Co się doczepiłaś? Co kogo obchodzi za co ktoś pracuje?
                    • lily_evans011 Re: Douczone ruskie trolle 06.05.22, 08:12
                      Bo to Jekatierina, a nie żadna Katarzyna big_grin.
          • lily_evans011 Re: Douczone ruskie trolle 06.05.22, 08:09
            Lepiej ty napisz, kiedy rodzinnie pójdziecie na terapię, to takie ciekawe jest big_grin.
            • kaska_800 [...] 06.05.22, 09:49
              • lily_evans011 Re: Douczone ruskie trolle 06.05.22, 11:47
                No bardzo trafnie się określiłaś, Jekaterino big_grin.
      • black.imak Re: Douczone ruskie trolle 05.05.22, 20:02
        A ja akurat byłam na grupie o in vitro. Zresztą podałam jak można te trolle zdemaskować przez powtarzający się schemat "zerwanie poprzez esemesa" Też źle?
        • kaska_800 Re: Douczone ruskie trolle 05.05.22, 20:31
          Obsesję na punkcie wyszukiwania,, ruskich trolli" pewnie jakoś można leczyć
          • kicifura Re: Douczone ruskie trolle 05.05.22, 21:12
            Niestety z bycia ruskim trollem cię nie wyleczą
          • milupaa Re: Douczone ruskie trolle 05.05.22, 23:06
            Nawet jeśli obsesja to bardzo pożyteczna. Dezinformacja w sieci to broń masowego rażenia i trzeba z tym walczyć. Nie trzeba leczyć 🙂
            • princesswhitewolf Re: Douczone ruskie trolle 06.05.22, 10:42
              like it
      • leosia-wspaniala Re: Douczone ruskie trolle 05.05.22, 20:10
        was nie trzeba tropić, śmierdzicie na odległość.
    • g.r.uu Re: Douczone ruskie trolle 05.05.22, 19:43
      Najgorsze jak to fatalnie o nad świadczy, że zawsze w takiej sytuacji obwinia sie kobietę a nie faceta. Gdyby bylo normalne podejście, że chłop odpowiada za własnego penisa to by trolle nie miały pola do popisu
      • jednoraz0w0 Re: Douczone ruskie trolle 05.05.22, 20:24
        g.r.uu napisała:

> Najgorsze jak to fatalnie o nad świadczy, że zawsze w takiej sytuacji obwinia s
        > ie kobietę a nie faceta. Gdyby bylo normalne podejście, że chłop odpowiada za w
        > łasnego penisa to by trolle nie miały pola do popisu

Znaleźliby coś innego. Na przykład ktoś od pięciu lat czeka na przeszczep nerki, już, już był w ogródku, a tu WTEM! wjechała uchodźczyni i dostała tę nerkę.
        • g.r.uu Re: Douczone ruskie trolle 05.05.22, 20:49
          Uchodzczyni miała przeszczep serca, pisali o tym ostatnio. Szambo w komentarzach...
          • lily_evans011 Re: Douczone ruskie trolle 06.05.22, 08:13
            Oj, czytałam to sad.
    • bistian Re: Douczone ruskie trolle 05.05.22, 19:45
      black.imak napisał(a):

> Czy takie trolle co muszą się douczyć w różnych zagadnieniach , żeby wiarygodnie zasiać ferment na
      > różnorodnych forach tematycznych dostają więcej rubli? wink

Ja już pisałem, Putin chce zakończyć "inwazję", nawet już nie wspomina o denazyfikacji.
      Akcja trolli, to nowa ofensywa wink Tutaj, widocznie są większe szanse, niż w Ukrainie.
      Bodajże Szojgu wspominał, że mają prawo niszczyć transporty broni NATO w Ukrainie. Wątpi, czyli się boi, inaczej by nie pytał. Z kolei Ławrow, ostatnio bardzo się żalił, że on straszy i starszy, ale ten paskudy Zachód się nie boi i robi swoje. I że możliwe jest rozwiązanie z pomocą broni atomowej, ale Rosjanie chociaż pójdą do nieba, a ten paskudny Zachód, tylko umrze i nie dostanie się do nieba, tylko w piach wink Było też straszenie głodem, chociaż to Rosja niszczy spichlerze ze zbożem i kradnie statki z pszenicą.

Dla mnie, ta akcja świadczy o pomyślnym przebiegu tej wojny i świadomości ogrów, że mają bardzo ograniczone możliwości. Przy okazji, okazało się, że Chiny tylko się przyglądają, nie zamierzają się wyrywać z pomocą, a już z pomocą technologiczną, w szczególności nie.
      • black.imak Re: Douczone ruskie trolle 05.05.22, 20:04
        Tak, ale mi chodzi o to że te trolle są w temacie, bo to grupy tematyczne. Za jaką kasę ruskiemu trollowi chce się uczyć o procedurach in vitro?
        • bistian Re: Douczone ruskie trolle 05.05.22, 20:10
          black.imak napisał(a):

> Tak, ale mi chodzi o to że te trolle są w temacie, bo to grupy tematyczne. Za j
          > aką kasę ruskiemu trollowi chce się uczyć o procedurach in vitro?

Ja już pisałem, co zauważyłem, że oni trollują po pracy i traktują to jako dodatkowe zajęcie. Kończą gdzieś przed 16 i lecą z "pracą" w internecie. Podejrzewam raczej biedę, niż mobilizację aktywistów
        • jednoraz0w0 Re: Douczone ruskie trolle 05.05.22, 20:25
          myślę, że po prostu grasują w grupach w których temacie siedzą sami z siebie, w końcu troll tez człowiek i ma jakieś życie. Może trollowaniem zarabia na in vitro.
          • bistian Re: Douczone ruskie trolle 05.05.22, 20:32
            jednoraz0w0 napisał(a):

> myślę, że po prostu grasują w grupach w których temacie siedzą sami z siebie, w
            > końcu troll tez człowiek i ma jakieś życie. Może trollowaniem zarabia na in vi
            > tro.

Popatrz może, kiedy się logują i kiedy mają swoje pierwsze wpisy?
            Ja to zrobiłem, miałem czas po wypadku, większość dorabia po pracy.
            Jeżeli ktoś ma własne życie i własne pytania, to raczej nie dostaje za to pieniędzy
            • jednoraz0w0 Re: Douczone ruskie trolle 05.05.22, 20:39
              nie no jasne, ale gdybym chciała dorobić jako troll i miałabym to uprawdopodobnić, to wykorzystałabym jakąś tematykę z która jestem znajoma, a nie wymyślała jakaś zupełnie inną.
        • aamarzena Re: Douczone ruskie trolle 06.05.22, 15:33
          Moim zdaniem nie douczaja się, tylko maja gotowe przekazy w określonych grupach tematycznych i je lekko zmieniają, przelogowujac się na innego użytkownika
    • aandzia43 Re: Douczone ruskie trolle 05.05.22, 20:19
      Ruskie trolle nie muszą się za bardzo uczyć, publisia kupi chłam. I grzmieć będzie na kusicielkę, i współodczuwać zdradzonej utraty misia. Ludzie głęboko siedząc w mentalnym guanie nie obczajają że taka hipotetyczna sytuacja (hipotetyczne kuszenie) to doskonałe sito przepuszczające piasek i zatrzymujące cenne kawałki. Kusicielkom powinno się dziękować big_grin
    • damartyn Re: Douczone ruskie trolle 05.05.22, 20:50
      Ja ciagle słyszę o Ukrainkach, co to robią sobie paznokcie i nie płacą( jakby po tym przez co przeszły paznokcie były dla nich najważniejsze), albo biorą w Rossmanie kosmetyki za darmo (bo tez teraz tylko o makijażu myślą ) i tłumaczą, ze im sie przecież to należy 🤦‍♀️I jest to opowieść z cyklu kuzynka mi umówiła , ze jej koleżanka , która chodzi do kosmetyczki mówiła….
      • simply_z Re: Douczone ruskie trolle 05.05.22, 21:38
        ja słyszałam o kradzieżach w sklepie (C&A);galeria krakowska. Info?: kasjerki, ktore rozmawiały z ochroniarzem. (Byłam obok w przymierzalni). Czy jestem trollem? nie, siedzę na forum gazety od lat, rosyjskiego nigdy się nie uczyłam (nie to pokolenie), szeroko rozumiany wschód nigdy mnie nie interesował, wolę kulturę śródziemnomorską, aczkolwiek zawsze chciałam zwiedzić Petersburg, Moskwę, przejechać się koleją transyberyjską itd. We Lwowie byłam-ładnie.
    • taje Re: Douczone ruskie trolle 05.05.22, 21:08
      Ja to się na serio zastanawiam, czy to są Polacy, czy Rosjanie, którzy się języka nauczyli. A jak Polacy to czy robią to za pieniądze, czy mają jakieś deficyty poznawcze/umysłowe.
      • g.r.uu Re: Douczone ruskie trolle 05.05.22, 21:10
        Część Polacy a część jest pisana z translatora, jak się zna dobrze rosyjski to można pewne charakterystyczne błędy i niezręczności wyłapać, szczególnie jak piszą potocznym językiem bo on jest bardziej żywy i trudniejszy do mechanicznego tłumaczenia
        • rannala Re: Douczone ruskie trolle 05.05.22, 21:26
          Gru, a modłabys rzucić jakimś przykładem takiej niezręczności? Pytam i z ciekawości lingwistycznej, ale i przydałaby mi się ta wiedza, aby latwiej je (trolle) wyłapywać!
          • simply_z Re: Douczone ruskie trolle 05.05.22, 21:35
            w celu..?
            • kaska_800 [...] 05.05.22, 21:59
              • alpepe Re: Douczone ruskie trolle 05.05.22, 22:05
                praca jak widać potrzebna im
                tu swietny przykład
              • lily_evans011 Re: Douczone ruskie trolle 06.05.22, 08:16
                Jekatierina, na kurs polskiego, idzi!
          • g.r.uu Re: Douczone ruskie trolle 05.05.22, 21:55
            Na przykład: zajdź na stronę zamiast wejdź na stronę, jak podają jakiś link. Bardzo charakterystyczne jest też, jak piszą o swoim ukochanym Wołyniu, że traktują to jako słowo rodzaju żeńskiego, tak ja po rosyjsku - ta Wołyń. I mają spore problemy z trybem warunkowym i przypuszczającym, ale to już wkleję jak się natknę na konkretny przykład, bo trudno mi tak z głowy teraz napisać.
            • kaska_800 [...] 05.05.22, 21:57
              • iwles Re: Douczone ruskie trolle 05.05.22, 22:04

Ale wiesz, wystarczy znać dobrze swój język ojczysty, czyli polski, by wyłapać rusycyzny.
                Co ty kaska, do szkoły nie chodziłaś?
                • kaska_800 Re: Douczone ruskie trolle 05.05.22, 22:16
                  Tak, jasne
                • lily_evans011 Re: Douczone ruskie trolle 06.05.22, 08:17
                  Nie w Polszy, ona w Moskwie chodziła big_grin.
              • g.r.uu Re: Douczone ruskie trolle 05.05.22, 22:04
                Не твое дело, Катя. Będę służyć Rzeczpospolitej do samego końca. Mojego lub jej. Może chociaż ten cytat rozpoznasz?
                • panna.nasturcja Re: Douczone ruskie trolle 06.05.22, 02:03
                  Próżne nadzieje.
            • rannala Re: Douczone ruskie trolle 06.05.22, 01:30
              Dziękuję Gry🙂
            • wapaha Re: Douczone ruskie trolle 06.05.22, 10:02
              g.r.uu napisała:

> Na przykład: zajdź na stronę zamiast wejdź na stronę, jak podają jakiś link. Ba
              > rdzo charakterystyczne jest też, jak piszą o swoim ukochanym Wołyniu, że traktu
              > ją to jako słowo rodzaju żeńskiego, tak ja po rosyjsku - ta Wołyń. I mają spore
              > problemy z trybem warunkowym i przypuszczającym, ale to już wkleję jak się nat
              > knę na konkretny przykład, bo trudno mi tak z głowy teraz napisać.

Gru ale to sie pojawia również gdy Ukrainiec korzysta z translatora. Czesto mam to z "moimi" - tłumaczy im końcówki jak chce i często kobieta pisze w rodzaju męskim itp wtedy gdy nie trzeba
              • g.r.uu Re: Douczone ruskie trolle 06.05.22, 10:49
                Oczywiście, że może być Ukrainiec, albo Białorusin czy Czeczen. Pytanie było, czy to są Polacy, więc napisałam, jak rozpoznać że nie. Tu chodzi o kontekst, którym są wypowiedzi wpisujące się w dezinformację i narrację rosyjską.
    • lily_evans011 Re: Douczone ruskie trolle 06.05.22, 08:11
      Mnie wkurzają i nudzą trolle na FB, pod każdą akcją nt pomocy Ukrainie wysyp bardzo podobnych postów w stylu "a nam Polakom, kto pomaga". Ludzie lajkują to jednak. No i stały schemat, że Ukraińcy najlepsze rzeczy kupują w dyskontach i alko "za nasze".
      • wkswks Re: Douczone ruskie trolle 06.05.22, 10:06
        Trole w Niemczech płaczą o Syrii i Afganistanie. Albo rzygają o Sarajewie. Nuda. Na początku wojny było mnóstwo wpisów z kont niby pd Amerykanów czy Afrykańczyków. Ale to też wszystko fejk konta. Nie wiem czy fejs je tak szybko pousuwał czy skończyło się, bo Rosja zablokowała internet.
        • lily_evans011 Re: Douczone ruskie trolle 06.05.22, 12:11
          A to też jest, czemu nie pomagamy Syryjczykom albo Jemenczykom. Jakby wcześniej im pomagali, LOL.
          • wkswks Re: Douczone ruskie trolle 06.05.22, 13:09
            Ale nie ta skala. Biedne kraje kibicują Rosji bo są antyamerykańskie.
      • g.r.uu Re: Douczone ruskie trolle 06.05.22, 10:50
        Ja konsekwentnie proponuję tym osobom pomoc. Jeszcze nikt się nie odezwał sad
        • lily_evans011 Re: Douczone ruskie trolle 06.05.22, 12:11
          Mnie baba odpisała, że ona sama pomaga, polskim dzieciom, jako jedna z garstki nielicznych Polaków <szloch>
        • wkswks Re: Douczone ruskie trolle 06.05.22, 13:08
          Mnie sie spodobała odpowiedz internauty do dziewczyny gardlujacej pod artykułem o biegu dla Ukrainy: „a kiedy bieg dla zbombardowanego przez NATO Sarajewa?”
          - „zaraz po tym, jak w Sarajewie odbędzie sie bieg dla srebrenicy”.
          I cisza…
    • kandyzowana3x Re: Douczone ruskie trolle 06.05.22, 08:20
      Największy i zmasowany atak informacyjny był zaraz po wybuchu wojny. Jak to Polacy na granicy nie przepuszczają ludzi o innym niż biały kolor skóry i jaka to polska rasistowska. Radzę wrócić do tamtych wątków i zobaczyć ile forumek podjęło ta narrację. Do takich wątkach o porzuceniu wcale nie trzeba opłacanych troli wystarcza plotkary
    • princesswhitewolf Re: Douczone ruskie trolle 06.05.22, 10:32
      no ale nie tylko na Facebooku. Tu tez nas systematycznie odwiedzaja
      • lily_evans011 Re: Douczone ruskie trolle 06.05.22, 12:14
        Tu są trochę bardziej inteligentni dyskutanci i szybciej spławiają te trolle. Na FB to idzie jak domino niestety.
      • jednoraz0w0 Re: Douczone ruskie trolle 06.05.22, 15:00
        tu są w miarę oswojeni i łatwo ich wygasić, poza tym na fejsie są ci hodowani w Afryce i w Turcji.
    • mysiaapysia Re: Douczone ruskie trolle 06.05.22, 12:19
      Przezentuj im ciekawe artykuły,vtakue jak ten:
      wiadomosci.wp.pl/upadek-rosyjskiej-branzy-motoryzacyjnej-skladali-bmw-pokopia-grzadki-6765616331283264a
    • daszka_staszka Re: Douczone ruskie trolle 06.05.22, 14:26
      Gdzie tak tanio to leczenie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka