Dodaj do ulubionych

Paragony grozy

• kropka_kom Re: Paragony grozy 23.07.22, 17:18
      zestaw dorsz , frytki surowki ( 3 rodz.). 37zł, 2 duże mielone plus frytki plus surówki 24zł. ale za to za papierową torbę na jagodzianki zapłaciłam 2 zł.
    • kk345 Re: Paragony grozy 24.07.22, 10:11
      W tym wątku doskonale widać, kto bywa w restauracjach poza wyjazdami na wakacje, a kto nie...
      • kropka_kom Re: Paragony grozy 24.07.22, 10:48
        kk345 napisała:

> W tym wątku doskonale widać, kto bywa w restauracjach poza wyjazdami na wakacje
        > , a
        i co w związku z tym odkryciem?
        • kk345 Re: Paragony grozy 24.07.22, 13:44
          To proste, widać, kto ma rzeczywiste pojęcie o cenach, a komu się wydaje...
          • kropka_kom Re: Paragony grozy 24.07.22, 16:07
            kk345 napisała:

> To proste, widać, kto ma rzeczywiste pojęcie o cenach, a komu się wydaje...

hmmm.ppdałam jakie ceny widziałam nad morzem i niby o czym mam mieć ppjęcie. lub nie..wytłumacz
    • taje Re: Paragony grozy 24.07.22, 12:26
      Jestem teraz na wakacjach we Francji i Hiszpanii. We Francji ceny takie jak w ubiegłym roku a nawet niższe. Może to kwestia regionu - w ubiegłym roku m.in. Kraj Basków (bardzo drogo po francuskiej stronie) i Charente-Maritime; w tym roku Alzacja i Pireneje Wschodnie i zwłaszcza w Pirenejach ceny zaskakująco ok. Kolacja trzydaniowa z winem dla 2 osób w świetnej restauracji 80 euro, przyzwoicie można zjeść za ok 30 euro na łebka. A w Hiszpanii (okolice Walencji) to jeszcze inna bajka - dużo taniej niż we Francji. Śniadanie z kawą, świeżo wyciskanym sokiem z pomarańczy i bocadillo na ciepło mniej niż 5 euro.
      • wkswks Re: Paragony grozy 24.07.22, 12:35
        Kolacja trzydaniowy z winem za 80 duch to ekstra cena.
        • taje Re: Paragony grozy 24.07.22, 13:18
          Dodam, że wybraliśmy się też do lokalnej restauracji z gwiazdkami Michelin i tu rachunek z winem i też za 3 dania wyniósł 140 euro a jedzenie było nie tyle, że świetne co wręcz wybitne, chyba najlepsze jakie kiedykolwiek jadłam. Podejrzewam, że w Polsce mogłoby być drożej w gwiazdkowej restauracji.
    • shumarii Re: Paragony grozy 24.07.22, 13:22
      Chiny: restauracja z zachodnim jedzeniem. 2 x steki 2x żeberka, do picia woda z cytryna bezpłatnie. W przeliczeniu 800 zł
      To samo miasto chińska restauracja: 3x. Ryż smażony z warzywami, 1x lamien( chińska wersja ramenu), 1x pierożki z wieprzowina plus 4x pepsi - 100 zł .
    • mama-ola Re: Paragony grozy 25.07.22, 09:28
      W knajpie to nie wiem, że wczorajszy wyskok do żabki po dwa produkty: olej i masło, zakończył się paragonem na 21 zł z groszami. A jeszcze tak niedawno zmieściłabym się w 10 zł, (no może nie w żabce w niedzielę, ale w zwykłym sklepie na pewno).
      • karotka_plus Re: Paragony grozy 25.07.22, 10:07
        O tototo, nie muszę iść do knajpy żeby zobaczyć paragon grozy. Widzę, je podczas płacenia za zakupy, za podstawowe artykułu spożywcze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka