krolewna_anja 29.07.22, 17:35 Komu...komu bo idę do domu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
incel-core Re: Komu cukru? 29.07.22, 17:47 krolewna_anja napisała: > Komu...komu bo idę do domu. A po co mi niemiecki cukier? Odpowiedz Link Zgłoś
incel-core Re: Komu cukru? 29.07.22, 17:58 krolewna_anja napisała: > Bo słodszy? Czyli ma wyższą zawartość cukru w cukrze Odpowiedz Link Zgłoś
dariamax Re: Komu cukru? 29.07.22, 17:57 Bo i tak z nim nie gadasz wiec nie ma znaczenia. Małżonek pisał , że we Włoszech 0,72 Euro pytał czy przywozić. Odpowiedz Link Zgłoś
incel-core Re: Komu cukru? 29.07.22, 18:06 dariamax napisała: > Bo i tak z nim nie gadasz wiec nie ma znaczenia. Nie gadam ale musiałbym jechać do Niemiec. Po co, jeśli w Polce na moim osiedlu jest cukier. I to taki który kupuję czyli drobny. Małżonek pisał , że we Włoszec > h 0,72 Euro pytał czy przywozić. > Niech przywozi od razu całego tira. Odpowiedz Link Zgłoś
mamtrzykotyidwato5 Re: Komu cukru? 29.07.22, 22:09 incel-core napisał: > krolewna_anja napisała: > > Komu...komu bo idę do domu. > > A po co mi niemiecki cukier? > No, jak po co? Bo chemia niemiecka najlepsza przecież. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Komu cukru? 29.07.22, 18:00 Mam 20 kg tego towaru. Starczy mi do Wielkanocy 😄 Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Komu cukru? 29.07.22, 18:22 Ja siostrze z miesiąc temu dałem 10 kg. Niech ma. jeszcze trochę mi zostało z dobrych czasów, są chętni na niego ale za daleko wieźć Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Komu cukru? 29.07.22, 22:19 A ja dzięki wątkom cukrowym zdałam sobie sprawę, że cukier używam tylko do przetworów, ewentualnie wypieków (rzadko) - w sumie 1 kg wystarcza nam na plus/minus 3 miesiące 92 osoby) . I staram sobie przypomnieć jak uzywaliśmy cukru kiedy byłam dzieckiem i był przydział 1 kg na osobę na miesiąc a przetworów nikt nie robił ani niczego nie piekł. Odpowiedz Link Zgłoś
mamtrzykotyidwato5 Re: Komu cukru? 29.07.22, 23:08 A już myślałam, że w haremie mieszkasz. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Komu cukru? 29.07.22, 23:26 chococaffe napisała: > A ja dzięki wątkom cukrowym zdałam sobie sprawę, że cukier używam tylko do prze > tworów, ewentualnie wypieków U nas też głównie do tego schodzi. Przy czym przetwory w tym roku już kończę robić. Jeszcze figi i może coś z gruszek, ale za to piekę częściej. Plus 1 sztuka domownika słodzi herbatę, ale nie zawsze cukrem. Odpowiedz Link Zgłoś