Dodaj do ulubionych

Obraza - prezent dla dziecka

• iuscogens Re: Obraza - prezent dla dziecka 10.03.23, 10:19
      Minimalizm polegajacy na kupowaniu drogich ciuchów i zabawek...
      • taje Re: Obraza - prezent dla dziecka 10.03.23, 10:23
        To się nie wyklucza. Im coś droższe to najprawdopodobniej mniej się tego kupuje. I czasami (choć nie zawsze) ma szansę być bardziej trwałe.
    • ingaki Re: Obraza - prezent dla dziecka 10.03.23, 17:53
      Ja bym się ucieszyła, bo tez uważam tak jak ty, że większość prezentów jest nietrafiona a ludzie wydają kupę siana na nie , a ja mam zatracony dom.
      Zazwyczaj w zamian przynoszę jakieś owoce sezonowe co to wiadomo ze się raczej zje a jak nie to od biedy mogę z nimi wrócić do domu, tez się nie obrazę.
      • 3-mamuska Re: Obraza - prezent dla dziecka 02.02.25, 14:05
        Ona spytala i prezent bylby trafiony. Wystarczyło napisać kup pajacyki ale na rozmiar na 3-6 lub 6-9 miesiecy , pieluchy czy kosmetyki takie i takie bo takie rzeczy sie zuzywa. Mlodej ksiazeczki czy malowanki czy piasek kinetyczny to sie zuzywa.
        Cos co nawet z czasem sie przyda.
    • 71tosia Re: Obraza - prezent dla dziecka 11.03.23, 09:08
      Na twoim miejsce bym przeprosiła koleżankę za bardzo niestosowny ton maila. Nic dziwnego ze się obraziła.
    • wrotek0 Re: Obraza - prezent dla dziecka 02.02.25, 12:08
      Ja bym się nie obraziła, tylko zapytała, czy może być np. karta prepaid do wybranego sklepu.
      Sama nie lubię prezentów niezamówionych, bardziej mnie cieszą np. ulubione czekoladki niż książka, którą przeczytam (lub nie!) i odstawię a potem będę się zastanawiała, co z nią zrobić.
      Nasze dzieci hodowałam, jak jeszcze nie było takiego bogactwa na rynku. Dostawały mnóstwo prezentów (zwłaszcza od Dziadka), różnej jakości, ale tak naładowanych pozytywnymi emocjami, że się nie złościłam.
    • 1papryczkachili Re: Obraza - prezent dla dziecka 02.02.25, 13:32
      Też bym się już nie odezwała jakbyś tak napisała do mnie. Bardzo, ale to bardzo nie lubię takich ludzi jak Ty. I tak, odbiło Ci.
    • princesswhitewolf Re: Obraza - prezent dla dziecka 02.02.25, 13:46
      To z tym minimalizmem i przemyslana garderoba wskazuje na stuknieta perfekcjonistke- wyluzuj kobitko
    • nangaparbat3 Re: Obraza - prezent dla dziecka 02.02.25, 14:00
      Też bym pomyślała, że Ci odbiło 😀
    • 3-mamuska Re: Obraza - prezent dla dziecka 02.02.25, 14:02
      Ma racje jesteś hm niespelna rozumu tak odpowiadać. Jakieś wywody i glupie pie...dolenie.
      Zamiast napisać konkretnie ze wiekszość masz potrzebujesz jeszcze to i to i ze cena jest wysoka wiec jak ma ochote sie dorzucic. Ostatecznie pampersy a mlodej malowanki ksiazki itp. Kredki to sie zuzywa i zawsze sie przydaje.
    • peli81 Re: Obraza - prezent dla dziecka 02.02.25, 14:02
      `ton maila "ja ja moje mnie, u mnie". xD - prezenty dla dziecka
      Ogolem brzmi jak kij w d.. wiec tez by mi sie odechcialo psuc swoja osoba ulozone designerskie zycie
    • vivi86 Re: Obraza - prezent dla dziecka 02.02.25, 14:31
      No nie zabrzmiało to dobrze.
    • imponderabilia20 Re: Obraza - prezent dla dziecka 02.02.25, 14:37
      Ja bym pewnie złośliwie pomyślała, że jak to można majstrować drugiego dzieciaka mieszkając w małym mieszkaniu. Ale to ja.

Ty przecież wszystko wiesz lepiej.....
    • jasnozielona_roslinka Re: Obraza - prezent dla dziecka 05.02.25, 20:36
      Jak mi się zdarzyło w tym stylu ułożyć wiadomość to dlatego że za kimś nie przepadałam i uważałam że robi coś co mi przeszkadza - odbiorczyni mam nadzieję więcej nie spotkać . Takim wyzszosciowym tonem ja właśnie potraktowałam, ale to nie była moja koleżanka tylko irytująca mnie kobieta której nie chciałam w moim otoczeniu
      Nie rozumiem twojego zdziwienia. Chciałaś się jej pozbyć to się pozbylas. Jakby była koleżanka to bys była dla niej serdeczna o tyle
    • obrus_w_paski Re: Obraza - prezent dla dziecka 05.02.25, 20:40
      Twoja odpowiedź byłaby akceptowalna gdybyś pominęła oeresza część i zaczęła od “dziękuję kochana że pytasz…”. Pierwsza część brzmi beznadziejnie i jakby została wypluta przez chat gpt.
      S Hiszpanii pod tym wglądem pełny luz- widziałam już wszystko. Ok “oh, nie dzięki, nic nam nie trzeba, przynoś może croissanty”, po “tak, chętnie przyjmiemy, proszę tu lista potrzebnych nam rzeczy”, po akceptowanie czegokolwiek. Co mi w sumę przypomniało, że mialam koleżanka co się śmiertelnie na mnie od raziła i nie odzywa od kilku lat, bo nie chciałam przyjąć dla noworodka prezentu, czyli ogromnego mebla gdyby znalazła na śmietniku i odmalowała. Byłby to mebel które moje dziecko używałoby może od 3rz.
    • taki-sobie-nick Re: Obraza - prezent dla dziecka 06.02.25, 00:05
      No i te rzeczy od XXX są dość drogie, jestes pewna, ze nie wolisz wydać $ na cos miłego dla siebie? (...)

Czyli: Kochana, uznajemy tylko firmę X, a ciebie na nią nie stać, lepiej kup sobie koszulkę w lidlu.
    • miaumia Re: Obraza - prezent dla dziecka 06.02.25, 01:31
      'W naszym małym mieszkaniu..' a potem ' No i te rzeczy od XXX są dość drogie, jak na Ciebie, jesteś pewna, że nie wolisz wydać $ na coś miłego dla siebie w Biedronce, np. na imitację torebki z napisem 'Baleciara'?

Prezent niesie ze sobą treść, bardzo emocjonalną warstwę i bardzo dzieje się niedobrze, jak ktoś ingeruje w radość daru, który powinien bez pouczeń przyjąć.
      Tak, myślę, że należy Ją szczerze przeprosić o ile to pomoże, a na przyszłość odpowiadać empatycznie, nie pompatycznie.
      Ten mail zabija magię i szczęście obdarowywania, i docenienia nas, czy naszych pociech, gasi też w pewnym międzyludzkim sensie również samą relację.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka