Dodaj do ulubionych

Podwójna księgowość PIS

20.06.23, 08:44
Polakom PIS pokazuje wzrost zadłużenia Polski w ostatnim kwartale 193 mln zł.
Rzeczywiste zadłużenie Polski w ostatnim kwartale wzrosło o 19,5 mld zł.
Różnica między rzeczywistym zadłużeniem Polski a deklaracjami PIS wynosi już 322 mld zł.
Tę najdroższą partię Polski spłacać to będą jeszcze nasz prawnuki....
Obserwuj wątek
    • joana012 Re: Podwójna księgowość PIS 20.06.23, 08:49
      Ale Polak to lubi i zamiata fakty finansowe pid dywan. Jak dają to biorę, o reszcie pomyślimy później.
    • alterego72 Re: Podwójna księgowość PIS 20.06.23, 08:54
      Strategia "po nas choćby potop"
      • elkas11 Re: Podwójna księgowość PIS 04.07.23, 15:27
        Ostatnio Kaczyński mówi o "wielkim złodziejstwie" - swojej partii i pobocznych.
        businessinsider.com.pl/wiadomosci/kaczynski-mowi-o-wielkim-zlodziejstwie-ale-nie-za-pis-robimy-bilans-afer/jd2xyth
        Z 322 mld zł zmarnowano m.in. na:
        1,4 mld na elektrownię w Ostrołęce, którą trzeba było wyburzyć;
        2,7 mld na PISowskie TV i radio, abonamentu im za mało,
        150 mln dla handlarza bronią za respiratory, których nigdy nie było,
        70 mln na wybory kopertowe
        milionowe majątki oficjeli PIS i przystawek
        dodatkowo ludzie stracili 2,6 mld w GetBack, radośnie popieranej przez PIS,
        z mniejszych - Ziobro rozdaje pieniądze z Funduszu Sprawiedliwości na "garnki" i inne takie niezbędne przyrządy.

Jak słyszę w radiu propagandę PIS o "zakopanych pieniądzach" to ciśnienie mi się podnosi bez kawy.... Już nawet RMF Classik nie można słuchać, bo wszędzie się wcinają.

• komorka25 Re: Podwójna księgowość PIS 04.07.23, 15:40
          Nie wiem, skąd autor zalinkowanego artykułu czerpała dane, ale to - przynajmniej w przypadku Ostrołęki - nie jest prawda. Wiele rzeczywistych kosztów zostało ukrytych czy przeksięgowanych a przynajmniej zakamuflowanych. Jak w czasie pandemii znana mi firma audytorska zaczęła liczyć koszty tej zmiany koncepcji to wtedy doszli prawie do 4 mld.
    • woman_in_love Re: Podwójna księgowość PIS 20.06.23, 09:22
      #nikogo
    • conena Re: Podwójna księgowość PIS 20.06.23, 09:28
      ej, a skąd masz dane? bo GUS klepie byle co i ewidentnie fałszuje statystyki, więc na danych z gusu nie ma co polegać.
      • elkas11 Re: Podwójna księgowość PIS 20.06.23, 09:42
        www.rp.pl/budzet-i-podatki/art38629751-pis-pokazuje-inny-dlug-publiczny-polakom-inny-brukseli-kolosalna-roznica
      • vivi86 Re: Podwójna księgowość PIS 21.06.23, 08:11
        Najlepsi są w dziedzinie średniej krajowej 😅
    • hanusinamama Re: Podwójna księgowość PIS 20.06.23, 09:54
      Oj proszę cię. PIS nas chroni przed uchodźcami. Wczoraj od (myślałam ze myślącej dziewczyny) dowiedziałam się, że gdyby nie PIS to by nas "wypastowani" zalali...swoją drogą, czy ludzie serio uważają, że użycie słowa "wypastowany"/"ciapaty" jest lepsze?
      • berdebul Re: Podwójna księgowość PIS 20.06.23, 11:54
        Prawie się udusiłam kawą. PiS nas chroni 😂😂😂😂😂
        • hanusinamama Re: Podwójna księgowość PIS 20.06.23, 23:24
          NO tak. Oni są ogólnie fe. Ale tu nas "chronią". Musiałam mieć bardzo ciekawą minę: z jednej strony byłam zniesmaczona tym "wypastowani" z drugiej rozśmieszona że nas bronią
    • mia_mia Re: Podwójna księgowość PIS 20.06.23, 10:26
      99% ludzi nie wie co to obligacja, koszty spłaty długu, a kurs walut interesuje ich tylko jak jadą na wakacje w Chorwacji, dług publiczny to dla nich całkiem abstrakcyjne pojęcie, jedyny który ich obchodzi to 50 zł, które wisi im sąsiadka. Ostatnio chyba wiceminister finansow, nie potrafił powiedzieć ile pożyczyliśmy od Korei Płd.
    • jowita771 Re: Podwójna księgowość PIS 20.06.23, 23:41
      Moje prawnuki raczej nie, bo obie córki nastawiają się na wyjazd za granicę w przyszłości, a ja popieram tę decyzję. Wkładanie do głowy prawdy, że tu nic nie ma przynosi efekty.
    • bezatu2023 Re: Podwójna księgowość PIS 22.06.23, 10:21
      Jakoś mnie to nie dziwi. Przeraża natomiast tak duży twardy elektorat tej partii. Widocznie ciemny lud kupuje wszystko i za każde pieniądze.l

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka