Dodaj do ulubionych

Niedzielski zdymisjonowany

08.08.23, 18:02
Rzecz jasna z podziękowaniami za zasługi i bez słowa "przepraszam" 🥴
I następczyni uważająca śmierci kobiet za nic nadzwyczajnego.
Resort zdrowia poszedł ścieżką MEN.
Obserwuj wątek
    • auksencja15 Re: Niedzielski zdymisjonowany 08.08.23, 18:05
      Dupa się PiS-owi pali, normalnie nie ma u nich dymisji za najgorsze kure*stwa, ale wybory za pasem
    • ayelen40 Re: Niedzielski zdymisjonowany 08.08.23, 18:12
      Ale kogo w zamian wzięli, ludzie...
      • malia Re: Niedzielski zdymisjonowany 08.08.23, 18:16
        wzięli panią, której głównym atutem jest to, że jest mało znana i w związku z tym jej mądrości jeszcze nie krążą w obiegu tak powszechnie jak innych. Ale wystarczy poczekać
        • memphis90 Re: Niedzielski zdymisjonowany 08.08.23, 18:21
          Nie trzeba….
          -„ można też wypisać receptę na siebie, nawet wykupić lek i temu pacjentowi go podać, jeśli on naprawdę tego potrzebuje”
          🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
          • mamamisi2005 Re: Niedzielski zdymisjonowany 08.08.23, 18:28
            Cudowne. Następnie napiszą, że lekarz taki a taki wypisał sobie 10, czy 100 recept na leki z grupy psychotropowych i przeciwbólowych 🙄
          • ayelen40 Re: Niedzielski zdymisjonowany 08.08.23, 18:28
            Naprawdę tak powiedziała?! Normalnie Mama Ginekolog Bis...
          • malia Re: Niedzielski zdymisjonowany 08.08.23, 18:32
            szybko idzie
          • berdebul Re: Niedzielski zdymisjonowany 08.08.23, 19:36
            Pani nie jest najostrzejszą kredką w pudełku. Muszą mieć wyjątkowo mało kandydatów na ministrów.
            • profes79 Re: Niedzielski zdymisjonowany 08.08.23, 19:41
              Przez trzy miesiące do wyborów nie zapunktujesz a możesz narozrabiać. Nic dziwnego, że nikt sie nie pchał.
              • berdebul Re: Niedzielski zdymisjonowany 08.08.23, 21:58
                Wystarczyło wyjść i powiedzieć, ze zadba o ochronę danych wrażliwych i mniej zgonow kobiet na patologii ciąży/w czasie porodu. Nawet jak nic nie będzie robić, a zadeklaruje to i tak wypada na plus.
                • hanusinamama Re: Niedzielski zdymisjonowany 09.08.23, 15:55
                  Nie mogłaby tak powiedzieć...bo już kiedyś wyrzygała, że to normalne, że kobiety umiearają
                • kira_03 Re: Niedzielski zdymisjonowany 09.08.23, 21:39
                  Do tego trzeba by mieć trochę rozumu.
            • hanusinamama Re: Niedzielski zdymisjonowany 09.08.23, 15:54
              Mierna ale wierna. Myślę ze co grubsze ryby już siedzą częściowo spakowane i gotowe zmienić front
        • iuscogens Re: Niedzielski zdymisjonowany 08.08.23, 19:10
          malia napisała:

> wzięli panią, której głównym atutem jest to, że jest mało znana i w związku z t
          > ym jej mądrości jeszcze nie krążą w obiegu tak powszechnie jak innych. Ale wyst
          > arczy poczekać

Wystarczyła godzina i już jest sławna.
    • malia Re: Niedzielski zdymisjonowany 08.08.23, 18:14
      "Kobiety umierały, umierają i umierać będą, to się zdarza", no, pani minister zdrowia w całej krasie, od razu z mottem przewodnim
      • dramatika Re: Niedzielski zdymisjonowany 08.08.23, 18:17
        malia napisała:

> "Kobiety umierały, umierają i umierać będą, to się zdarza"

200 tys nadmiarowych zgonów kobiet i mężczyzn wam nie przeszkadzało 🤮
        • malia Re: Niedzielski zdymisjonowany 08.08.23, 18:27
          zawsze było tak, że kobiety i mężczyźni umierali, to się zdarza, cóż ja tam wiem, nie jestem pisowskom lekarkom i ministerkom
        • asia-loi Re: Niedzielski zdymisjonowany 08.08.23, 18:51
          dramatika napisał(a):

> malia napisała:
          >
          > > "Kobiety umierały, umierają i umierać będą, to się zdarza"
          >
          Tu chodziło o kobiety w ciąży. Tak, kiedyś dużo kobiet umierało przy porodach, czy komplikacjach w ciąży. Umierało też dużo dzieci. Ale jesteśmy w XXI wieku i medycynę która sobie radzi z porodami nawet skomplikowanymi. I jeżeli dzisiaj umiera kobieta w ciąży czy przy porodzie, to jest to skandal i za to powinien być prokurator.
          • dramatika Re: Niedzielski zdymisjonowany 08.08.23, 21:30
            asia-loi napisała:

> I jeżeli dzisiaj
            > umiera kobieta w ciąży czy przy porodzie, to jest to skandal i za to powinien b
            > yć prokurator.

Gdzie byłyście, hipokrytki, jak w wyniku decyzji Niedzielskiego ludzie umierali w domach, karetkach czy czekając na test kowidowy, a konowały liczyły kasę w pustych szpitalach? A, oglądałyście z zadowoleniem swoje paszporty kowidowe 🤮
            • ayelen40 Re: Niedzielski zdymisjonowany 08.08.23, 21:35
              Niedzielski wynalazł wirusa? 😵
            • zalamana_50 Re: Niedzielski zdymisjonowany 09.08.23, 11:11
              Masz rację, że rzygasz po swoich pisach, to zrozumiałe 🤣
              • dramatika Re: Niedzielski zdymisjonowany 09.08.23, 12:04
                zalamana_50 napisała:

> Masz rację, że rzygasz po swoich pisach, to zrozumiałe 🤣

A ty co, za bardzo się za pandemii nawoływało do zamordyzmu i trzeba było zmienić nick?
      • livia.kalina Re: Niedzielski zdymisjonowany 08.08.23, 18:32
        słuszną linię ma nasza władza
      • primula.alpicola Re: Niedzielski zdymisjonowany 08.08.23, 22:40
        malia napisała:

> "Kobiety umierały, umierają i umierać będą, to się zdarza", no, pani minister z
        > drowia w całej krasie, od razu z mottem przewodnim

Ojj może i pani ministrze się zdarzy przedwcześnie, albo jej córce, na przykład?
        • hanusinamama Re: Niedzielski zdymisjonowany 09.08.23, 15:55
          To się nie liczy. Szczególny przypoadek, wymagający szczególnego potraktowania.
    • profes79 Re: Niedzielski zdymisjonowany 08.08.23, 18:17
      Jak widać ławka rezerwowych króciutka...
      • asia_i_p Re: Niedzielski zdymisjonowany 09.08.23, 10:04
        Wręcz przeciwnie, ja widzę taki nieskończony magazyn jak na "Poszukiwaczach zaginionej arki", pełen doborowych kretynów. Autentycznie wcześniej nie przypuszczałam, że da się w Polsce znaleźć aż tylu głupich ludzi.
        • kira_03 Re: Niedzielski zdymisjonowany 09.08.23, 21:41
          No przecież ktoś na nich głosuje...
    • babcia47 Re: Niedzielski zdymisjonowany 08.08.23, 18:19
      Ciekawe czy zadziała tez system prawny pod wodzą Ziobry oraz koordynatora ds RODO, bo to co zrobił Niedzielski kwalifikuje się do odpowiedzialności prawnej i karnej.
      • dramatika Re: Niedzielski zdymisjonowany 08.08.23, 18:22
        babcia47 napisała:

> to co zrobił Niedzielski kwalifikuje się do odpowiedzialności prawnej i
        > karnej.

🤮

• memphis90 Re: Niedzielski zdymisjonowany 08.08.23, 18:39
          Dramatik, nie wiem kogo próbujesz tu przekonać, ze chodzi o „ujawnienie danych 1 lekarza”. Ematki są tu w większości świadome i wiedzą, ze chodzi o zdobywanie danych wrażliwych dla celów polityczych przez przyspawanych do koryta.
          • gaskama Re: Niedzielski zdymisjonowany 08.08.23, 19:33
            Nie są Memphis. Niestety.
          • dramatika Re: Niedzielski zdymisjonowany 08.08.23, 21:27
            memphis90 napisała:

> chodzi o zdobywanie danych wrażliwych dla celów polityczych przez przyspawanych do koryta.

Paradne - nagle wam to zaczęło przeszkadzać.
            Jak ujawniali dane medyczne dotyczące szczepień, to wam wszystko pasowało. Wyborcza się dopiero wczoraj obudziła smile
            wyborcza.pl/7,75398,30051716,ten-sie-zaszczepil-ten-nie-za-zgoda-czarnka-i-niedzielskiego.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=TT_Gazeta_Wyborcza
            • iwles Re: Niedzielski zdymisjonowany 08.08.23, 23:14

A ty co zrobiłoś w tej kwestii?

Czy może raczej jesteś z opcji - nie przeszkadzało ci wtedy, nie przeszkadza i teraz?
            • 152kk Re: Niedzielski zdymisjonowany 09.08.23, 12:24
              Wrzucasz artykuł z dzisiaj, dotyczacy przekazania MEiN przez MZ spersonalizowanej listy zaszczepionych i niezaszczepionych pracownikow naukowych i piszesz " wam nie przeszkadzało". A po pierwsze - skąd mieliśmy o tym wiedzieć? To przekazanie zapewne nie nastąpilo publicznie, tylko poufnie, zgloszenie RPO do PUODO bylo w styczniu i PUODO nadal prowadzi postępowanie (ciągnie się zapewne dlatego, że obie strony mataczą), ale media nagłosniły to dopiero teraz. I skąd wiesz czy nie przeszkadzało - mnie by np.przeszkadzalo, gdybym natrafiła na taką info wcześniej. Ale to jednak jeszcze inny kaliber niż upublicznienie danych.
              • triss_merigold6 Re: Niedzielski zdymisjonowany 09.08.23, 12:35
                Przecież to właśnie było upublicznieniem danych i to do celów niemedycznych.
                • 152kk Re: Niedzielski zdymisjonowany 09.08.23, 13:59
                  Gdzie jest mowa o "upublicznieniu"?
                  Przekazanie danych przez jednego administratora drugiemu to jeszcze nie upublicznienie ( chociaz pewnie tez bezprawne), Dziwię się, że ty - urzędniczka - nie widzisz roznicysad
                  • triss_merigold6 Re: Niedzielski zdymisjonowany 09.08.23, 14:20
                    Administratorzy też mają ograniczenia ale tu jakiś IODO powinien się wypowiedzieć, my udostępniamy zestawienia zanonimizowanych danych.
                    • 152kk Re: Niedzielski zdymisjonowany 09.08.23, 14:28
                      Oczywiście, że przekazanie danych bez podstawy prawnej lub bez uzasadnionego celu jest bezprawne. Nie o to mi chodziło, że to usprawiedliwiam, tylko żeby nie mieszać dwóch różnych sytuacji.
                      Zapewne PUODO się wypowie, skoro prowadzi postępowanie, chociaż obecny PUODO wzbudzał pewnie checheszki już w chwili powolania (Jan Nowak) i nie uchodzi za przesadnie surowego i skutecznego wobec przedstawicieli partii rządzącej.
              • dramatika Re: Niedzielski zdymisjonowany 09.08.23, 12:36
                152kk napisała:

> mnie by np.przeszkadzalo, gdybym natrafiła na taką info
                > wcześniej.

Na pewno. Tacy jak ty przebierali nóżkami, żeby na podstawie poufnych danych wyrzucać nieprawomyślnych z restauracji, sklepów i z roboty.

• 152kk Re: Niedzielski zdymisjonowany 09.08.23, 13:00
                  A skąd ty wiesz, kim ja jestem, że piszesz " tacy, jak ty"?🤣🤣🤣🤣
                  Coś takiego jak ty nie jest w stanie mnie obrazić, ale - zeby ta potwarz nie pozostała bez odpowiedzi - nigdy nie postulowałam, żeby robić, ani sama nie robiłam tego, co mi imputujesz (wykorzystywanie poufnych danych w celach prawnie nie dopuszczonych)
                  • dramatika Re: Niedzielski zdymisjonowany 09.08.23, 14:21
                    152kk napisała:

> A skąd ty wiesz, kim ja jestem, że piszesz " tacy, jak ty"?🤣🤣🤣🤣

10 sekund po odpaleniu wyszukiwarki:

Ja uważam, że to powinno działać właśnie na takiej samej zasadzie jak w przypadku ciąży: chcesz (lub musisz - jeśli chcesz pracować na danym stanowisku) pracować w określonych warunkach (kontakt z ludźmi), chcesz wchodzić do miejsc gdzie są współpracownicy, klienci itd. - musisz okazać certyfikat szczepienia
                    forum.gazeta.pl/forum/w,567,172738734,172738734,Rejestr_ciaz_aborcje_i_szczepienia.html?p=172739722
                    Nie masz nic przeciwko wywalaniu ludzi z pracy za to, że nie okażą danych medycznych nie mających nic wspólnego z wykonywaniem określonych obowiązków. Zamordystko, z powodu "dopuszczenia do kontaktu z ludźmi" można nawet żądać przedstawienia papierów od psychiatry i w zasadzie jakichkolwiek. Postulowałaś zamordyzm i odzieranie z prywatności, a teraz ci się nagle nie podoba, że Niedzielski pokazał jakieś dane?
                    • 152kk Re: Niedzielski zdymisjonowany 09.08.23, 14:39
                      No cóż - nie zaprzeczam, że akceptuje wymaganie posiadania i okazania osobom uprawnionym określonych dokumentow / zaswiadczen czy wykonanie określonych procedur przez osoby ubiegajace się o jakies uprawnienia/ dostęp / pracę. Pod warunkiem, ze jest będzie to prawnie uregulowane. Nie protestuje też np. przeciwko obowiazkowi posiadania i okazania pracodawcy książeczki sanepidu od osob zatrudnionych przy żywności. To dla ciebie może być oczywiście zamordyzm, ale - niestety dla ciebie - rozne tego typu regulacje są stosowane w roznych krajach.
                      Udostępnienie danych osobowych INNEJ OSOBY bez podstawy prawnej i uzasadnionego celu to jest co innego i tego nigdy nie popierałam, nawet gdyby było prawnie dopuszczone ( a nie jest).
                      • dramatika Re: Niedzielski zdymisjonowany 09.08.23, 14:53
                        152kk napisała:

> Nie protestuje też np. przeciwko obo
                        > wiazkowi posiadania i okazania pracodawcy książeczki sanepidu od osob zatrudnio
                        > nych przy żywności.

Ale ty nie pisałaś o okazywaniu danych medycznych związanych z wykonywaniem pracy, tylko o niezwiązanych z wykonywaniem pracy, a jedynie związanych z "kontaktem z ludźmi". W tym kontekście powinnaś popierać fakt ujawnienia przez Niedzielskiego, że lekarz leczy się psychiatrycznie - przecież jego praca polega na kontakcie z ludźmi i może powinien być nie tylko zaszczepiony, ale też stabilny psychicznie?
                        Powinno ci przeszkadzać jedynie to, że nie ma podstawy prawnej na upublicznianie czy żądanie okazania tych danych, ale tak generalnie to bardzo dobrze, że dane zostały ujawnione smile
                        • 152kk Re: Niedzielski zdymisjonowany 09.08.23, 15:15
                          Co mnie powinno przeszkadzaći co popieram, a co nie, to już sama zdecyduję.
                          A ty kompletnie nie rozumiesz o co chodzi w ochronie danych osobowych.
                          W zacytowanym przez ciebie fragmencie ( a już tym bardziej w xalosci mojego wpisu do którego link podalas) wyraźnie jest wskazane, że wymaganie certyfikatu szczepienia można uznać za uzasadnione w określonych sytuacjach np.gdy praca wymaga kontaktu z ludźmi. Tobie się to może nie podobać, oczywiście, bo- z tego co rozumiem - uważałaś szczepienia za ściemę, ale dla mnie wymaganie szczepienia lub badań jest uzasadnione ( czy jedno czy drugie i w jakich sytuacjach- to powinno prawo regulować).
                          I tak na marginesie - jak najbardziej badanie w ramach medycyny pracy może obejmować badanie przez specjalistów, w tym.badanie psychologiczne czy psychiatryczne. Nie na każdym stanowisku i nie każdego lekarz medycyny pracy kieruje, ale ma takie uprawnienie i obowiązek, jeśli widzi powody do tego.
                          Jeśli chodzi o ujawnienie danych innych osob przez MZ - to bardzo źle, że zostały ujawnione i wyraznie to juz napisałam.
                          • dramatika Re: Niedzielski zdymisjonowany 09.08.23, 16:46
                            152kk napisała:

> wymaganie certyfikatu sz
                            > czepienia można uznać za uzasadnione w określonych sytuacjach np.gdy praca wyma
                            > ga kontaktu z ludźmi.

Dlatego też ci napisałam, że przebierałaś nóżkami, żeby na podstawie poufnych danych wyrzucać nieprawomyślnych z restauracji, sklepów i z roboty.
                    • natalia.nat Re: Niedzielski zdymisjonowany 10.08.23, 15:49
                      Czym innym jest okazywanie certyfikatu szczepienia, kiedy pracuje się w określnych warunkach (kontakt z ludźmi) - podobnie jak np. wymóg badań sanitarno-epidemiologicznych dla osób pracujących w gastronomii, przy wyrobie żywności, pracujących w szpitalach, mających kontakt z wieloma osobami lub dziećmi. Jest to kwestia bezpieczeństwa otaczających nas w pracy osób.
                      A czym innym jest ujawnienie danych pacjenta o lekach i chorobach, ot tak sobie, bez wskazań i ustaw.

• babcia47 Re: Niedzielski zdymisjonowany 08.08.23, 18:47
          Wystarczy ujawnienie danych jednej (!!!!) osoby. Nie jest żadnym usprawiedliwieniem cokolwiek mial zamiar w ramach dobrych chęci bo nimi akurat piekło jest wybrukowane. Przypominam ze pozatym ze ujawnił dane wrażliwe co podlega karze to jako szef resortu miał za zadanie pilnowanie przestrzegania procedur przez podwładnych. Za to ostatnie zostal ukarany dymisją i dobrze ale skoro inni ludzie zagrozeni są wysokimi grzywnami i groźba więzienia za ujawnianie danych osobowych nie widzę powodu by minister nie podlegał prawu, tym bardziej że zrobil to na oczach całego społeczeństwa i nie da się tego ukryć
        • iwles Re: Niedzielski zdymisjonowany 08.08.23, 19:04

Dramatis, to twoja autobiografia?
      • marta.graca Re: Niedzielski zdymisjonowany 09.08.23, 09:10
        "system prawny pod wodzą Ziobry"- ten chaos, burdel i nieustanny popis niekompetencji nazywasz systemem?
    • daniela34 Re: Niedzielski zdymisjonowany 08.08.23, 18:25
      Człowieka z charyzmą odwołali! Mój Boże! I jak on teraz zaśnie? Do tej pory go usypiały własne konferencje prasowe.
      • ayelen40 Re: Niedzielski zdymisjonowany 08.08.23, 18:27
        Hehe
        • taniarada Re: Niedzielski zdymisjonowany 08.08.23, 21:50
          ayelen40 napisała:

> Hehe
          Ciekawe czy ty jesteś kobietą bo tu sporo udawaczy .
          • ayelen40 Re: Niedzielski zdymisjonowany 08.08.23, 21:53
            Jestem.
    • memphis90 Re: Niedzielski zdymisjonowany 08.08.23, 18:35
      „Internistka z kilkunastoletnim doświadczeniem”, rocznik '86, czyli max 10 lat po studiach, w tym czasie 3x ciąża i 3x macierzyński, wiec…
      • vasaria Re: Niedzielski zdymisjonowany 08.08.23, 19:05
        memphis90 napisała:

> „Internistka z kilkunastoletnim doświadczeniem”, rocznik '86, czyli max 10 lat
        > po studiach, w tym czasie 3x ciąża i 3x macierzyński, wiec…
        >

Nieeeee. No i dopiero teraz to mnie zszokowałyście. Rocznik 86 ? To ma 37 lat ??? Widziałam zdjęcia, myślałam, że dobrze po 50tce jest
        • iuscogens Re: Niedzielski zdymisjonowany 08.08.23, 19:09
          vasaria napisał(a):

> memphis90 napisała:
          >
          > > „Internistka z kilkunastoletnim doświadczeniem”, rocznik '86, czyli max 1
          > 0 lat
          > > po studiach, w tym czasie 3x ciąża i 3x macierzyński, wiec…
          > >
          >
          >
          > Nieeeee. No i dopiero teraz to mnie zszokowałyście. Rocznik 86 ? To ma 37 lat ?
          > ?? Widziałam zdjęcia, myślałam, że dobrze po 50tce jest

No właśnie tak sobie pomyslslam, że bycie w pisie nie służy kobietom.
        • ayelen40 Re: Niedzielski zdymisjonowany 08.08.23, 19:12
          Widać twarzy nie okleja.
          • memphis90 Re: Niedzielski zdymisjonowany 08.08.23, 20:46
            Nie ma na kremy, bo kupuje pacjentom leki za swoje…
            • ayelen40 Re: Niedzielski zdymisjonowany 08.08.23, 20:51
              Nawet własnego auta nie ma, bidulka. Ani dachu nad głową na własność. ☹️
              • hanusinamama Re: Niedzielski zdymisjonowany 09.08.23, 15:58
                Nie no ma...dwie nieruchomości wartości 120 tysięcy. Niech mi ktoś powie co to mzoe być?
                W sumie warte 120 tysięcy
                • memphis90 Re: Niedzielski zdymisjonowany 09.08.23, 16:28
                  Dwie działki w lesie kupione od Lasów Polskich, co nie ma żadnego związku z zasiadaniem w komisjach zasobów naturalnych i leśnictwa…
                • mamamisi2005 Re: Niedzielski zdymisjonowany 09.08.23, 16:39
                  hanusinamama napisała:

> Nie no ma...dwie nieruchomości wartości 120 tysięcy. Niech mi ktoś powie co to
                  > mzoe być?
                  > W sumie warte 120 tysięcy
                  >
                  To takie działki kupione od zaprzyjaźnionych lasów państwowych, których wartość zakupu dla swoich to 120tys, a ew. odkupu c.a. 1mln 200tys. Sprawdzone modus operandi obecnej władzy
          • extereso Re: Niedzielski zdymisjonowany 08.08.23, 20:48
            😁
        • angazetka Re: Niedzielski zdymisjonowany 08.08.23, 20:45
          Ona jest młodsza ode mnie??? LOL.
        • hanusinamama Re: Niedzielski zdymisjonowany 09.08.23, 15:57
          Bo jest coś dziwnego w tych paniach z PISu, że każda jedna wygląda na dekadę starszą niż pokazuje metryka.
      • iuscogens Re: Niedzielski zdymisjonowany 08.08.23, 19:08
        Pani ministra wygląda poważniej, może liczą że ludzie się na to złapią. Ma wygląd takiej dostojnej matrony, widać że nie jest ematką smile
      • jakis.login Re: Niedzielski zdymisjonowany 08.08.23, 19:09
        memphis90 napisała:

> „Internistka z kilkunastoletnim doświadczeniem”, rocznik '86, czyli max 10 lat

Może pisom lata liczy się jak psom?
        • magda.z.bagien Re: Niedzielski zdymisjonowany 08.08.23, 19:29
          😀
      • silenta Re: Niedzielski zdymisjonowany 08.08.23, 19:30
        Zdążyła też zostać w tym czasie inżynierem leśnictwa.
      • maleficent6 Re: Niedzielski zdymisjonowany 08.08.23, 19:48
        Ona ma 37lat? 😳
      • premeda Re: Niedzielski zdymisjonowany 08.08.23, 19:55
        Przyznam, że na razie zbieram szczękę z podłogi 😠 🤬
      • snajper55 Re: Niedzielski zdymisjonowany 09.08.23, 10:16
        memphis90 napisała:

O, czyli nie daje w szyję.

S.
        • briar_rose Re: Niedzielski zdymisjonowany 09.08.23, 15:04
          Ma fatalny makijaż, kolor włosów, nadwagę i ubiera się jak sekretarka z prowincji. Przepis na dodanie sobie 20 lat gotowy.
          • triss_merigold6 Re: Niedzielski zdymisjonowany 09.08.23, 15:12
            Przecież jest z prowincji.
    • betyskai Re: Niedzielski zdymisjonowany 08.08.23, 19:12
      Ale wiecie, że na miejsce każdego którego zdymisjonują przyjdzie ktoś gorszy?
      • iuscogens Re: Niedzielski zdymisjonowany 08.08.23, 19:39
        betyskai napisał(a):

> Ale wiecie, że na miejsce każdego którego zdymisjonują przyjdzie ktoś gorszy?

No w Ministerstwie Edukacji Narodowej tak jest, zawsze się wydaje że gorzej być nie może a jednaj znajdują jakiegoś kandydata, który przebija poprzedników.
    • cegehana Re: Niedzielski zdymisjonowany 08.08.23, 20:18
      Muszę powiedzieć, ze mimo wszystko zaskoczyła mnie ta informacja.
      • memphis90 Re: Niedzielski zdymisjonowany 08.08.23, 20:47
        Mnie zaskoczyło, ze jednak dzisiaj.
      • martishia7 Re: Niedzielski zdymisjonowany 09.08.23, 10:53
        Mnie też. Wygląda na to, że temat musiał rezonować w elektoracie bardziej niż mi się wydawało. Zaskakujące.
        • dramatika Re: Niedzielski zdymisjonowany 09.08.23, 11:09
          martishia7 napisała:

> temat musiał rezonować w elektoracie bardziej niż mi się wydawało. Zaskakujące.

Wcale nie zaskakujące, bo o żaden elektorat nie chodziło, tylko o środowisko lekarzy. Strzelili focha, że PiS odcina ich od biznesu z receptami, a drama z ujawnieniem danych lekarza to tylko pretekst. Za pandemii jakoś im nie przeszkadzało, że Niedzielski tworzy listy zaszczepionych i niezaszczepionych.
          • iwles Re: Niedzielski zdymisjonowany 09.08.23, 11:10

A tobie przeszkadzało?
          • memphis90 Re: Niedzielski zdymisjonowany 09.08.23, 16:30
            A masz jakiś artykuł „za pandemii”, czy tylko ten z wczoraj?
          • cegehana Re: Niedzielski zdymisjonowany 09.08.23, 18:05
            A co niby polityków może obchodzic jakieś "środowisko lekarzy"? Jeśli już to wielki biznes, duza forsa albo duża masa małych wyborców. Lekarze (chcą tego czy nie) są tak samo pod rządami PiSu jak każdy w Polsce.
          • martishia7 Re: Niedzielski zdymisjonowany 10.08.23, 11:02
            Bo PiS tak bardzo obchodzi, co myśli środowisko lekarzy.
    • veryvery Re: Niedzielski zdymisjonowany 08.08.23, 20:41
      Nowa minster zdrowia urodziła się 2 maja, tak samo jak kaja godek, nie że wierzę w jakieś znaki czy co..
      Poza tym nie podoba mi się ta baba, ma taki świętojebliwy wyraz twarzy
    • taki-sobie-nick Re: Niedzielski zdymisjonowany 08.08.23, 20:57

> I następczyni uważająca śmierci kobiet za nic nadzwyczajnego.

Zacytuj proszę.
      • profes79 Re: Niedzielski zdymisjonowany 08.08.23, 21:25
        Podczas wystąpienia w "Gościu Wydarzeń" stwierdziła ona, że wyrok Trybunału Konstytucyjnego nie miał wpływu na postępowanie wobec aborcji u kobiet ciężarnych i w okresie okołoporodowym. - Kobiety niestety umierały, umierają i umierać będą, bo to się zdarza. Błędy lekarskie niestety były, są i będą, bo też niestety się zdarza - podsumowała problem posłanka.
    • marietta0z Re: Niedzielski zdymisjonowany 08.08.23, 21:27
      Powinien być zdymisjonowany już dawno i za rzeczy gorsze niż to. Dodatkowo siedzieć w więzieniu razem z poprzednikiem.
    • angazetka Re: Niedzielski zdymisjonowany 08.08.23, 22:01
      Czekam na przekaz dnia Żanetki.
    • la_felicja Re: Niedzielski zdymisjonowany 08.08.23, 22:58
      Ale to już było
      i miało nie wrócić więcej

Był taki zdymisjonowany minister zdrowia, o którym Olga Lipińska napisała świetną piosenkę
      Poszukam i może zalinkuję, jak się uda
      Rozwalił cały resort, ale zdymisjonowali go za starcie z reporterem
      Ktoś coś?
      Ja będę szukać, ale nie wiem, czy znajdę
      • la_felicja Re: Niedzielski zdymisjonowany 08.08.23, 23:25
        Dogrzebalam się - to było o Mariuszu Łapińskim
        Ale tej piosenki kabaretu Olgi Lipińskiej znaleźć nie mogę
    • lisciasty_pl Re: Niedzielski zdymisjonowany 09.08.23, 07:35
      Babsko już się wzięło ostro do pracy. Produkuje się w internecie i zajmuje się głównie najeżdżaniem na Tuska. Czego się było spodziewać...
    • demono2004 Re: Niedzielski zdymisjonowany 09.08.23, 08:48
      Facet zaszyje sie gdzieś, na ciepłej posadce i tyle. Szumowski przeciez został dyrektorem jednego ze szpitali, jeśli sie nie mylę. I facet ma sie świetnie. To samo będzie z Adasiem wink
      • ayelen40 Re: Niedzielski zdymisjonowany 09.08.23, 09:04
        Akurat Szumowski jest świetnym lekarzem, a Niedzielski to menadżer, gdzieś się wciśnie.
        • marietta0z Re: Niedzielski zdymisjonowany 09.08.23, 10:26
          ayelen40 napisała:

> jest świetnym lekarzem,

A łapki mu się nie trzęsą?
          • ayelen40 Re: Niedzielski zdymisjonowany 09.08.23, 12:32
            Nie. Lis bardzo chwalił opiekę.
            • 71tosia Re: Niedzielski zdymisjonowany 09.08.23, 13:01
              Ktoś z mojej rodziny tez tam trafił, potwierdzam opieka była rewelacyjna.
              • marietta0z Re: Niedzielski zdymisjonowany 09.08.23, 14:30
                a alkoholem nie zionął?
                  • dramatika Re: Niedzielski zdymisjonowany 09.08.23, 14:35
                    marietta0z napisała:

> oliwa

Oliwa nie zawiera w sobie alkoholu, obstawiam jakiś wysokogatunkowy trunek, może prezent od zadowolonego z teleporady pacjenta
                • 71tosia Re: Niedzielski zdymisjonowany 09.08.23, 17:27
                  No skoro taki autorytet w kwestii picia jak Grzegorz Braun mowi ze ktos pijany to to musi byc prawda? Moze to tylko wrażenie, ale jak ktos biega po szpitalu krzycząc o 'dokonuję tu zatrzymania' jak na tym filmiku to .... no raczej nie Szumowski wygląda na pijanego wink
                  • marietta0z Re: Niedzielski zdymisjonowany 09.08.23, 22:06
                    71tosia napisała:

> No skoro taki autorytet w kwestii picia jak Grzegorz Braun mowi

Pewnie wielokrotnie go spotkał w sejmie

Moja ulubiona fotka

https://img.joemonster.org/images/vad/img_53370/252f7f829dd39c0d6c3eb00bf24d2c46.jpg

pijany, a może zmeczony?
                  • marietta0z Re: Niedzielski zdymisjonowany 09.08.23, 22:08
                    https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/103883559_111161127302486_8347143234244887891_n.jpg?_nc_cat=105&cb=99be929b-59f725be&ccb=1-7&_nc_sid=7f8c78&_nc_ohc=ftZ70TqnhuYAX_cUQOk&_nc_ht=scontent-waw1-1.xx&oh=00_AfDj6LjRaJ6XqaFxTGCm4gK_pcwWkmpDT07J3sXJeBdobQ&oe=64FB7C19
      • marietta0z Re: Niedzielski zdymisjonowany 09.08.23, 10:05
        dokładnie. Przecież on powinien siedzieć. A tak dostal nagrodę.
      • 71tosia Re: Niedzielski zdymisjonowany 09.08.23, 12:32
        Szumowski wrócił do Anina, ciepła posadka bym tego nie nazwała, kardiologiem jest dużo lepszym niż ministrem.
    • asia_i_p Re: Niedzielski zdymisjonowany 09.08.23, 10:02
      A to się facet musiał zdziwić. Tyle pozytywnego.

No a co do ścieżki MEN, zgadzam się, myślicie że dlaczego nauczyciele nie wrzeszczą na okrągło "Wywalcie Czarnka"?
    • snajper55 Kaczka wybrała Sójkę 09.08.23, 10:14
      mamamisi2005 napisała:

> Resort zdrowia poszedł ścieżką MEN.

Mylisz się. To MEN i resort zdrowia idą ścieżka Kaczyńskiego. W trzeciej kadencji wszystko pójdzie tą ścieżką ( tom ścieżkom).

S.
      • mamamisi2005 Re: Kaczka wybrała Sójkę 09.08.23, 10:49
        No nie. Na czele MEN konsekwentnie każdy następny jest gorszy, ale ta katastrofa zaczęła się jeszcze przed PIS, a obecnie spektakularnie przyśpieszyła.
        • 152kk Re: Kaczka wybrała Sójkę 09.08.23, 12:44
          Nie wiem co masz na myśli " przed pisem", ale ministrami edukacji przed 1. pisem (krótko Michał Seweryński i poźniej Roman Gierych i Ryszard Legutko) byli Krystyna Łybacka i Mirosław Sawicki. Oboje juz nie żyją, ale raczej źle się nie zasłużyli. A po 1. pisie: Katarzyna Hall, Krystyna Szumilas, Joanna Kluzik-Rostkowska. Można tych pań nie lubić,czy nie cenić, na pewno wiele im zarzucano w trakcie urzędowania, ale trudno je nawet porownywac do corwz lepszych miszczów z nadania pisu.
          • dramatika Re: Kaczka wybrała Sójkę 09.08.23, 12:52
            152kk napisała:

> Oboje juz nie żyją, ale raczej źle się nie zasłużyli.

Od upadku komuny system opieki zdrowia w Polsce stacza się po równi pochyłej i wszyscy ministrowie zdrowia oraz wszystkie rządy przyłożyły do tego rękę.
            • 152kk Re: Kaczka wybrała Sójkę 09.08.23, 13:01
              Tak ogólnie to można zawsze powiedzieć. W dyskusji liczą się konkrety, których zapewne nie podasz.
          • triss_merigold6 Re: Kaczka wybrała Sójkę 09.08.23, 13:04
            Hallowa z jej niekomunikatywnym autyzmem i reformą przymusowych sześciolatków to był dramat.
            • mamamisi2005 Re: Kaczka wybrała Sójkę 09.08.23, 13:27
              Otóż to.
              • 152kk Re: Kaczka wybrała Sójkę 09.08.23, 13:56
                Mam inne zdanie nt. tej reformy, ale nie zaprzeczam, że się nie udała, glownie z powodu blędow PRowych, a nie merytorycznych moim zdanuem, ale nie chce wchodzic w szersza dyskusje i trudno zaprzeczyc, ze za finalna klapę odpowiedzialność ponosi na pewno w dużym stopniu KH. "autyzm" jako żrodla wszelkiego zla litościwie pominę.
                Tym niemniej, czego by nie zarzucać Hall, nie ma ona startu do Zalewskiej, Piontkowskiego, Czarnka...
                • mamamisi2005 Re: Kaczka wybrała Sójkę 09.08.23, 16:43
                  Czyli zasadniczo zgoda. Co jeden to gorszy - i to wykładniczo, a nie siebie warci. A pani Hall niestety stoi u początków tej prawidłowości.

• 152kk Re: Kaczka wybrała Sójkę 09.08.23, 21:32
                    Naprawdę na początku? A Giertych i Legutko to już w zapomnienie poszli?
    • primula.alpicola Re: Niedzielski zdymisjonowany 09.08.23, 12:00
      https://v.wpimg.pl/MjAyMzA4YgsgGztJbk9vHmNDbxMoFmFINFt3WG4Cf145VisTLVE_DzEWYx0zQT0LNgljCi0bLBooVjtLblAkGTEVLANuUSAIJB1iT3YFdFx2G35XcwV1XmxNeRt1GXRYIkBgT3hWeAkiSylDIgQrSDw

Będę womitować.
      • malia Re: Niedzielski zdymisjonowany 09.08.23, 14:28
        Coś lubią się z panem ministrem
        https://bi.im-g.pl/im/37/aa/1c/z30057015AMP,Poslanka-PiS-Katarzyna-Sojka-i-minister-Przemyslaw.jpg
        • primula.alpicola Re: Niedzielski zdymisjonowany 09.08.23, 16:22
          No faktycznie, nie wygląda na to, żeby ktoś tu się czuł nieswojo z powodu nadmiernej bliskości fizycznej.
      • marietta0z Re: Niedzielski zdymisjonowany 09.08.23, 17:02
        36 lat....ona jest dowodem na to, jak tusza postarza
    • 71tosia Re: Niedzielski zdymisjonowany 09.08.23, 12:29
      Trochę się wyłamie- Niedzielski jest dobrym ekonomista z doświadczeniem w zagadnieniach medycznych, dużo lepiej radził sobie w okresie pandemii niż Szumowski. Nie brakowało potknięć zwłaszcza ostatnio w gdy poczuł sie partyjnym politykiem, ,afera z ujawnieniem danych lekarz bardzo poważne. Ale przy nim nowa minister bez doświadczenia i poglądami bliskimi pani Godek to jednak będzie dużo wiekszy dramat.
      • ayelen40 Re: Niedzielski zdymisjonowany 09.08.23, 12:31
        Bo taki menedżer bardziej się na ministra nadaje niż lekarz.
      • dramatika Re: Niedzielski zdymisjonowany 09.08.23, 12:39
        71tosia napisała:

> Trochę się wyłamie- Niedzielski jest dobrym ekonomista z doświadczeniem w zagad
        > nieniach medycznych, dużo lepiej radził sobie w okresie pandemii niż Szumowski.

Znakomicie sobie radził.

www.medonet.pl/zdrowie/zdrowie-dla-kazdego,polska-niechlubnym-liderem-nadmiarowych-zgonow--i-raczej-lepiej-nie-bedzie,artykul,47968028.html
        • 71tosia Re: Niedzielski zdymisjonowany 09.08.23, 12:59
          Niechlubnym liderem z powodu lat zaniedbań w polskiej służbie zdrowia, akurat niedzielski trochę starał się sprawy uporządkować (przyspieszył cyfryzację) On był lepszym ministrem od szumowskiego ale szumowski pewnie i tak wygra z ta internistka bez większego doświadczenia zawodowego smile
          • mamamisi2005 Re: Niedzielski zdymisjonowany 09.08.23, 13:30
            71tosia napisała:

ta internistka bez większego doświadczenia zawodowego smile
            Tytuł specjalistki posiada od 4 lat. Ciekawe co mieli na myśli wspominając o kilkunastoletnim doświadczeniu 🙄
            • ayelen40 Re: Niedzielski zdymisjonowany 09.08.23, 13:38
              Zapędzili się w achach i ochach.
              • maleficent6 Re: Niedzielski zdymisjonowany 09.08.23, 14:14
                ayelen40 napisała:

> Zapędzili się w achach i ochach.

Phi! W stosunku do biografii kłamczuszka to i tak niewiele.
            • livia.kalina Re: Niedzielski zdymisjonowany 09.08.23, 13:38
              Może kilkanaście lat jest w partii?
              • 71tosia Re: Niedzielski zdymisjonowany 09.08.23, 13:56
                Trójka dzieci,, urlopy macierzyńskie i wychowawcze, kilka lat posłowania etc myśle ze jej doświadczenie zawodowe jako lekarzach to zdecydowanie mniej niż te 4 lata a innego zawodowego nie ma, chyba ze liczyć bycie maszynka do głosowania w sejmie
              • malia Re: Niedzielski zdymisjonowany 09.08.23, 14:37
                swoją drogą, co może kierować lekarzem, że podejmuje drugie studia i zostaje inzynierem leśnikiem
                • alicia033 Re: Niedzielski zdymisjonowany 09.08.23, 14:47
                  malia napisała:

> swoją drogą, co może kierować lekarzem, że podejmuje drugie studia i zostaje in
                  > zynierem leśnikiem

W tym akurat nic dziwnego nie ma. Lekarz to mało przyjemny zawód, wykańczający psychicznie i fizycznie.
                  • malia Re: Niedzielski zdymisjonowany 09.08.23, 14:59
                    i dlatego pracuje jako lekarz w dwóch szpitalach i dwóch przychodniach
                    • 71tosia Re: Niedzielski zdymisjonowany 09.08.23, 15:18
                      i jest matka trojki dzieci i poslem. Ide o zaklad ze jest tez w jakieś radzie nadzorczej. Niektórzy sa po prostu bardzo dobrze zorganizowani wink
                • 71tosia Re: Niedzielski zdymisjonowany 09.08.23, 14:50
                  Może na niektórych uczelniach nie trzeba nic robić by otrzymać ten tytuł? Cos jak Collegium Humanum która PiS-owskim działaczom dawała tytuł MBA po 3 miesięcznych studiach i „przeklejaniu” wykładów?
                  tytuł inz leśnika mógł być potrzeby do otrzymania jakies posady?
                  • livia.kalina Re: Niedzielski zdymisjonowany 09.08.23, 15:51
                    To raczej więcej niż oczywiste.
          • dramatika Re: Niedzielski zdymisjonowany 09.08.23, 14:10
            71tosia napisała:

> niedzielski trochę starał się sprawy uporządkować (przyspieszył cyfryzację)

Polska liderem nadmiarowych zgonów za pandemii, ale najważniejsze, że Niedzielski "przyspieszył cyfryzację" 🤡

• 71tosia Re: Niedzielski zdymisjonowany 09.08.23, 14:37
              Cyfryzacja zdecydowanie jest ogromnym krokiem w kierunku porządkowania finansów w służbie zdrowia, krokiem niezbędny chociaż niewystarczający by trochę zaczęło się w tej opiece zdrowotnej poprawiać
              Ps zdumiewające ze o nadmiarowych zgonach pisze osoba która kwestionowała istnienie pandemii i protestowała przeciw wprowadzaniu środków przeciwdziałających jej szerzeniu
              • triss_merigold6 Re: Niedzielski zdymisjonowany 09.08.23, 14:48
                Umarli właśnie dlatego.
                • livia.kalina Re: Niedzielski zdymisjonowany 09.08.23, 15:50
                  Od zakazu (skąd nad idiotycznego) wejścia do lasu?
                  • memphis90 Re: Niedzielski zdymisjonowany 09.08.23, 16:35
                    Nie mogli grzybów nazbierać i umarli.
              • 152kk Re: Niedzielski zdymisjonowany 09.08.23, 14:49
                To ja Ci skrócę: nadmiarowe zgodny były dlatego, że żadnej pandemii nie było. Tylko światowy spisek mający na celu jeszcze większe podporządkowanie ludzkości koncernom. A Polska jest liderem w tych zgonach - bo wyjątkowo gorliwie tym koncernom się podporządkowała.
                I żebyś nie pomyślała, że sluzalcy koncernow to te pisiory, które wprowadzały regulacje skutkujace zgonami!! Tak naprawdę to winny jest Tusk i TVN ( ale tu już nie ogarniam uzasadnienia)
                • dramatika Re: Niedzielski zdymisjonowany 09.08.23, 15:05
                  152kk napisała:

> Polska jest liderem w tych zgonach - bo wyjątkowo gorliwie tym kon
                  > cernom się podporządkowała.

Polska jest liderem w zgonach, bo Niedzielski nie potrafiłby nawet poprowadzić budki z hot-dogami, a zabrał się za walkę z pandemią (prawdziwą czy urojoną - bez znaczenia) i jedyne co zrobił, to zamknął służbę zdrowia na cztery spusty, a lekarzy obsypał złotem za zbijanie bąków i trzymanie buzi na kłódkę. I za to powinien zawisnąć, jeśli byłaby w prawie przewidziana kara śmierci.
                  To, że wszystko było robione na zlecenie big farmy przy pomocy wytycznych doktorów Mengele z WHO i Polska nie miała nic do gadania, bynajmniej go nie usprawiedliwia. Był nadgorliwy w zamykaniu i odcinaniu ludzi od pomocy, wyrzucał nawet pacjentów onkologicznych ze szpitali.
                  cowzdrowiu.pl/aktualnosci/post/w-krakowie-dramat-wazniejsze-zycie-pacjenta-z-covid-czy-z-rakiem
                  • 71tosia Re: Niedzielski zdymisjonowany 09.08.23, 15:17
                    no tak 'prawdziwa czy urojona' pandemie 'zleciły' firmy farmakologiczne, a sytuacje w służbie zdrowia poprawi jej zlikwidowanie wink
                    ps skoro pandemia byla urojona to nadmiarowe zgony z pewnością sa winą śmiercionośnej szczepionki wink
                  • 152kk Re: Niedzielski zdymisjonowany 09.08.23, 15:22
                    A winatuska gdzie?
                  • iwles Re: Niedzielski zdymisjonowany 09.08.23, 16:07

Zmam sporo osób, które w pandemii leczyły się onkologicznie. Albo była to kontynuacja (np. ja), albo rozpoznanie i leczenie
                  • natalia.nat Re: Niedzielski zdymisjonowany 10.08.23, 16:13
                    dramatika napisał(a):

> Był nadgorliwy w zamykaniu i odcinaniu ludzi od pomocy, wyrzucał nawet pacjentów onkologicznych ze szpitali.

Ty krytykujesz za nadgorliwość a ktoś inny będzie krytykował za beztroskę i ignorowanie zagrożenia. I każdy będzie miał rację albo jej nie miał.
                    Po jednej stronie są zgony z powodu paraliżu służby zdrowia, a po drugiej stronie byłyby zgony z powodu braku lockdownu, obostrzeń i miejsc w szpitalach jednoimiennych. Wiele było błędnych decyzji rządzących, na tym forum zresztą krytykowanych. Ale służba zdrowia w Polsce nagle się nie naprostuje, bo nastała pandemia.

• briar_rose Re: Niedzielski zdymisjonowany 09.08.23, 14:49
      Nie ma co płakać, na odchodne dostanie 50 TYSIĘCY ZŁOTYCH odprawy. W innych krajach za ujawnienie danych musiałby zapłacić odszkodowanie, a u nas dostaje premię. A na jego stanowisku starsza wersja Kai Godek.
      • 152kk Re: Niedzielski zdymisjonowany 09.08.23, 14:53
        Chyba jednak młodsza wersja wink
        • briar_rose Re: Niedzielski zdymisjonowany 09.08.23, 15:00
          152kk napisała:

> Chyba jednak młodsza wersja wink

Rocznikowo tak, ale ja serio byłam w szoku, gdy się dowiedziałam, że pani ma tylko 37 lat xD
          • jozefrobotnik Re: Niedzielski zdymisjonowany 09.08.23, 18:07
            Wygląda na bardzo niesympatyczna.
    • jozefrobotnik Re: Niedzielski zdymisjonowany 09.08.23, 18:06
      Jedynym plusem tej pani jest fakt, że jest lekarzem, a nie ekonomistą jak Niedzielski.
      • 71tosia Re: Niedzielski zdymisjonowany 09.08.23, 21:56
        Akurat ekonomista, prawnik czy specjalista od zarządzania ma dużo większe szanse być dobrym ministrem zdrowia niż lekarz, bo on ma zarządzać sluzba zdrowia a nie leczyc, i tak właśnie jest w wiekszosci krajow UE.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka