Dodaj do ulubionych

Lifting twarzy - odliczanie

21.10.23, 15:26
Jestem w 90% przekonana, ze żadna z emam jeszcze nie robiła, ale wiem ze za jakiś czas będzie 🤓
Zaczynam wstępny research (planuje na za dwa lata - może trzy).
W grę wchodzi tylko Polska.
Może któraś z koleżanek emailowych ma to za sobą i poleci specjalistę? Narazie oglądam sobie foty na stronach różnych chirurgów i czuje się zagubiona.
Obserwuj wątek
    • primula.alpicola Re: Lifting twarzy - odliczanie 21.10.23, 15:35
      No dobrze, to odliczam z Tobą. Mogłabym sobie strzelić na 60, jeśli zajdzie potrzeba.
      • majenkirr Re: Lifting twarzy - odliczanie 21.10.23, 15:42
        Moja twarz już jest gotowa, ale mnie zawsze schodzi 🙄.
        I tez bym chętnie w Polsce, byłoby taniej 😉. Znacie jakaś klinikę w Łodzi?
        • shellyanna Re: Lifting twarzy - odliczanie 21.10.23, 16:57
          Ja bym chciała Poznań / Wrocław / Warszawa. Łódź tez może być.
          • majenkirr Re: Lifting twarzy - odliczanie 21.10.23, 17:01
            Jakiś niepopularny ten wątek. Widać emama starzeje się z godnością.
            • shellyanna Re: Lifting twarzy - odliczanie 21.10.23, 17:04
              Narazie nieśmiało siedzą w krzakach i czekają na pierwsza odważna wink
              • basiastel Re: Lifting twarzy - odliczanie 21.10.23, 17:45
                Nie czekają, nigdy bym sobie tego nie zrobiła.
                • shellyanna Re: Lifting twarzy - odliczanie 21.10.23, 17:50
                  Dziękujemy, ze się tym z nami podzieliłas.
                  • basiastel Re: Lifting twarzy - odliczanie 21.10.23, 19:58
                    A bardzo proszę, warto wiedzieć, że nie wszyscy maja tak samo.
            • magdallenac Re: Lifting twarzy - odliczanie 21.10.23, 22:03
              Nie starzeję się z godnością, ale boję się, że będzie bolało, czekam na pierwszą ematkę!😀Moja teściowa robiła dwa razy i efekt jest spektakularny, ale ponoć boli jak cholera…
              • taje Re: Lifting twarzy - odliczanie 13.02.24, 14:16
                A jaki miała? Deep lift czy inny?
                • taje Re: Lifting twarzy - odliczanie 13.02.24, 15:49
                  *Deep plane face lift
              • caponata75 Re: Lifting twarzy - odliczanie 14.02.24, 11:43
                Ja planuję, w tym roku mam nawet czas, by ukryc sie na 2 tygodnie przed światem.
                Za dwa tygodnie mam konsultację.
                • shellyanna Re: Lifting twarzy - odliczanie 14.02.24, 12:24
                  U kogo?
        • pepsi.only Re: Lifting twarzy - odliczanie 21.10.23, 22:20
          majenkirr napisała:

> Moja twarz już jest gotowa, ale mnie zawsze schodzi 🙄.
          > I tez bym chętnie w Polsce, byłoby taniej 😉. Znacie jakaś klinikę w Łodzi?
          >
          Klinika Tazbir?
          • pepsi.only Re: Lifting twarzy - odliczanie 21.10.23, 22:47
            Ambasadorką tej kliniki była /może nadal jest?/ aktorka Grażyna Wolszczak.
          • majenkirr Re: Lifting twarzy - odliczanie 22.10.23, 16:02
            Weszlam na stronę - tam tylko implanty, powieki i przeszczep tłuszczu robią.
      • bei Re: Lifting twarzy - odliczanie 21.10.23, 17:57
        Możesz się rozczarować😉, mnie pogonili- usłyszałam, ze panie marzą by uzyskać taki efekt po zabiegu, jaki ja już mam bez.
        • beneficia Re: Lifting twarzy - odliczanie 03.07.24, 11:40
          To pewnie efekt długich spacerów z młodymi wrażliwymi dziewczętami.
    • raphidophora_tetrasperma Re: Lifting twarzy - odliczanie 21.10.23, 17:28
      Jeszcze przede mną, więc nie polecę ale speca już wybrałam tyle, że w USA. w Polsce o nikim tak wybitnym nie słyszałam. Zbieram dollarsy na dr Jacono, zobacz jego konto na instagramie, robi cuda że starczymi twarzami.
      • shellyanna Re: Lifting twarzy - odliczanie 21.10.23, 17:50
        Obawiam się, ze na dr Jacono nie uzbieram do 70tki 😁
    • panterarei Re: Lifting twarzy - odliczanie 21.10.23, 18:28
      Kiedy się robi lifting bo jak przeczytałam amerykańskie poglądy, że koło 45 roku życia to zdębiałam
      • shellyanna Re: Lifting twarzy - odliczanie 21.10.23, 19:13
        Wtedy kiedy trzeba. To podobnie jak z med estetyczna. Czasami 25latka potrzebuje ostrzyknac lwia zmarszczkę, a czasami 40latka nie potrzebuje.

• black_magic_women Re: Lifting twarzy - odliczanie 21.10.23, 21:55
          Jakiś lekarz mówił, że można zrobić 2 razy w życiu i wtedy ewentualnie określasz do kiedy ci zależy na "wygladzie", bo zabieg pomaga tylko na ileś lat. Jeżeli chcesz wyglądać jak generałowa Zajączkowa, czyli sexy 80, to zwlekasz z zabiegiem. A jak liczysz na JLo, to odpowiednio wcześniej.
          • shellyanna Re: Lifting twarzy - odliczanie 21.10.23, 22:11
            No niestety sad ale koło 70tki wejdę w tryb starzenia z godnością wiec jakos to tam w czasie rozłożę. Może do tego czasu wymyśla cos nowego wink
            • raphidophora_tetrasperma Re: Lifting twarzy - odliczanie 21.10.23, 22:25
              Też mam taką nadzieję, że do tego czasu smas lifting zawita pod strzechy i ceny zrobią się normalne. Póki co, mam subkonto pt.jacono/pogrzeb. Może jak środków wystarczy to urządze nawet pośmiernie ematkową stypę tongue_out
              • shellyanna Re: Lifting twarzy - odliczanie 21.10.23, 22:26
                😁
              • jeste_m_sobie Re: Lifting twarzy - odliczanie 14.02.24, 13:31
                Najpierw pogrzeb, potem lifting smile
      • konsternacjax Re: Lifting twarzy - odliczanie 13.02.24, 15:26
        Ex Elona Muska - Grimes robiła, sama post o tym umieściła i ma 35 lat. Większość gwiazd robi właśnie w tym wieku, nikt kto chce dobrze wyglądać po 40stce w Hollywood nie bawi się w wypełniania kwasem, tylko właśnie lift.
    • mysiulek08 Re: Lifting twarzy - odliczanie 21.10.23, 18:49
      pelny lifting to na razie nie ale po zakonczeniu stopnej epopie robie sobie prezent w postaci blefaroplastyki i miniliftingu, gdzie bede robic to jeszcze nie wiem ale nie wykluczam celebryckiej kliniki
      • opal201 Re: Lifting twarzy - odliczanie 21.10.23, 19:37
        Shellyanna, obadaj dr Macieja Charazińskiego, ma klinikę ( zapomniałam nazwy) na Wóycickiego w Warszawie, blisko cmentarza na Wólce. Ja jeszcze u niego liftingu nie robiłam, ale tylko u niego robię medycynę estetyczną-botox i bruzdy nosowe. Robił mi też operację ptozy i likwidację przepuklin ocznych. Bardzo dobry chirurg plastyk, nie wciska kitu, uczciwy, nie naciąga na Bóg wi co.
        • shellyanna Re: Lifting twarzy - odliczanie 21.10.23, 19:44
          Dzięki. Praktycznie same biusty ma na profilu sad ale poczytam
          • opal201 Re: Lifting twarzy - odliczanie 21.10.23, 19:47
            shellyanna napisała:

> Dzięki. Praktycznie same biusty ma na profilu sad ale poczytam

Robi wszystko, nosy, biusty, liftingi, powieki itp. Może trochę oschły w pierwszym obyciu, ale konkretny i z dużą wiedzą.
        • disco-ball Re: Lifting twarzy - odliczanie 21.10.23, 21:46
          A z bruzdami co robi- kwas?
        • black_magic_women Re: Lifting twarzy - odliczanie 21.10.23, 21:57
          I jak bruzdy, jesteś zadowolona? Nawet tu dziewczyny odradzają ich wypełnienianie.
          • raphidophora_tetrasperma Re: Lifting twarzy - odliczanie 21.10.23, 22:06
            Dlaczego odradzają? U mnie bruzdy po kwasie trzymają dobry rok, no ja polecam. Gorzej z owalem, tutaj już tylko lifting, żadne hi-fu, nici to akurat kasa wyrzucona w błoto, przynajmniej u mnie. Botoks na lwią zmarszczkę też super.
            • opal201 Re: Lifting twarzy - odliczanie 21.10.23, 22:23
              Na bruzdy nosowe robi kwas, ja jestem bardzo zadowolona- miałam w marcu i trzyma do tej pory, nic się nie wchłonęło. Botox też długo trzyma, bo Charazinski pracuje na dobrych preparatach a jest takim fachowcem, że spojrzy na twarz i od razu pach pach pach wie gdzie wstrzyknąć i ile. Kiedys poszłam po promocji do jakiejś dentystki i najpierw rysowała mi na czole jakieś kreski i kropki, potem się długo zastanawiała gdzie wkłuć a po tym i tak nie było efektu.
    • barbibarbi Re: Lifting twarzy - odliczanie 21.10.23, 19:46
      Ja planuję, jeszcze nie robiłam rozeznania, ale nie ma sensu z tym czekać do momentu kompletnej staruszkowatosci
      • raphidophora_tetrasperma Re: Lifting twarzy - odliczanie 21.10.23, 22:29
        Jest, jest. Wyobraź sobie, że że zgrzybiałej staruszki genialny doktor robi z Ciebie własną wnuczkę.
        • majenkirr Re: Lifting twarzy - odliczanie 22.10.23, 16:04
          Jak będę zgrzybialà staruszkà, to obwisła gęba nie będzie mi już tak przeszkadzać jak teraz.
        • konsternacjax Re: Lifting twarzy - odliczanie 13.02.24, 15:25
          To co pokazujesz to nie tylko efekt liftu, a już na pewno nie u tej starszej kobiety, bardzo często potem robi się transfer tłuszczu w twarz by wypełnić. Generalnie ceny tego wszystkiego są horrendalne, ale byłabym skłonna na starość wziąć kredyt XD
    • geez_louise Re: Lifting twarzy - odliczanie 21.10.23, 19:50
      Nie robię, jestem kobietą - powikłaniem, nie będę kusić losu.
    • pepsi.only Re: Lifting twarzy - odliczanie 21.10.23, 22:27
      Nie planuję. Będę starzeć się z godnością. Nawet włosów nie farbuję , a jak osiwieję całkiem, to na przekór wszystkim, wciąż będę sobą, siwą.
      Nie, generalnie starzenie mi nie przeszkadza, przeszkadza mi lwia zmarszczka, bo nadaje groźny wyraz twarzy, i to tyle.
      • raphidophora_tetrasperma Re: Lifting twarzy - odliczanie 21.10.23, 22:32
        Pepsi, szanuję decyzję ale jeśli lwia zmarszczką Ci przeszkadza gorąco namawiam na botoks. 3 minuty roboty, ani to nie jest drogie, ani bolesne, a efekt natychmiastowy i długotrwały. Zróóób!
        • pepsi.only Re: Lifting twarzy - odliczanie 21.10.23, 22:38
          Zrobię, akurat to jedno chcę zrobić.
          Bo cała reszta na twarzy to takie zmarszczki naturalnie pasujące do mnie- skoro się uśmiecham, to mam zagięcie tu, i ówdzie. Ale ta lwia zmarszczka jest taka niepasująca do mnie, i do niczego.
          • opal201 Re: Lifting twarzy - odliczanie 21.10.23, 23:17
            pepsi.only napisała:

> Zrobię, akurat to jedno chcę zrobić.
            > Bo cała reszta na twarzy to takie zmarszczki naturalnie pasujące do mnie- skor
            > o się uśmiecham, to mam zagięcie tu, i ówdzie. Ale ta lwia zmarszczka jest taka
            > niepasująca do mnie, i do niczego.

Rób, rób, tylko pamiętaj idź do dobrego lekarza, a nie do kosmetyczki/kosmetologa. I to lekarz też powinien być sprawdzony i polecony.
    • shellyanna Re: Lifting twarzy - odliczanie 13.02.24, 12:09
      I podbijam wątek.

Po wstępnym rozeznaniu wychodzi mi, że deep plane lift w Polsce wykonuje garstka chirurgów, do których terminy na samą konsultację są naprawdę długie (około dwóch lat).

W cenie deep plane liftu można zrobić lift szyi, twarzy i powiek górnych i dolnych. Nie mam pojęcia czym kierować się przy wyborze lekarza. Większość opinii w necie dotyczy biustów ewentualnie plastyki brzucha.

• shellyanna Re: Lifting twarzy - odliczanie 13.02.24, 12:11
        Do tego męczyć mnie zaczyna taka niemożność pokombinowania czegoś pośredniego, mam kryzys związany z noszeniem aparatu orto (jestem na półmetku) i nosi mnie.
      • ma.malina Re: Lifting twarzy - odliczanie 13.02.24, 14:59
        kogo znalazłaś ? też powinnam zacząć robić listę do wykorzystania za jakiś czas, tym bardziej, że takie terminy
        • shellyanna Re: Lifting twarzy - odliczanie 13.02.24, 15:12
          Dawaj listę. Ja bym chciała jednak Poznań.
          Zapisałam się do Kolasinskiego na konsultacje i pójdę do Skupina, Stempniewskiego i Gromadzinskiego, ale nie jestem przekonana do żadnego z nich.
          Próbuje rozkminiac czy w moim przypadku nie lepiej zrobić mini lift. Zależy mi na podciągnięciu dolnej partii skory dosłownie o kilkanaście milimetrów.

Teraz jeszcze z tymi powiekami walczę - większość trzaska tylko powieki górne. Dolne i górne za jednym zamachem niewielu (bo narkoza). Nie wiem już sama. Za dużo ich.

• shellyanna Re: Lifting twarzy - odliczanie 13.02.24, 15:13
            Jak już ma być narkoza, to fajnie by było wszystko razem machnąć. Tylko te koszty 😳
          • konsternacjax Re: Lifting twarzy - odliczanie 13.02.24, 15:23
            Będziesz niezadowolona z mini liftu, zwłaszcza jak jesteś w okolicach 50tki, efekt jest za krótki, wg mnie nie warto, serio. To jest to, co pisałam niżej w komentarzu, w PL średnio o dobrego chirurga do deep plane face lift.
        • alfa36 Re: Lifting twarzy - odliczanie 13.02.24, 21:58
          Hmmm, uświadomcie mnie, lift twarzy to cięcie w okolicach czoła i naciągnięcie? Mi lekarka zaproponowała podniesienie brwi liftem... Ale to nie to samo?
      • youngagain Re: Lifting twarzy - odliczanie 03.07.24, 13:14
        Jedz do Turcji. Serio mówię. Moja znajoma wróciła tydzień temu z pięknymi lodówkami za 1/3 ceny tego co w PL. Wszystko jest ok.
        Jakieś horror stories to promil powikłań i mogą się też zdarzyć w PL. W Turcji te kliniki naprawdę bardzo dbają o reputację, bo dla nich ktoś kto przyjeżdża z EUR to skarb. Trzeba tylko wybrać dobrą klinikę, zrobić dobry research.
        Są już teraz polskie firmy, które organizują Ci to wszystko - tłumacza, opiekuna na miejscu, transport z lotniska. Np meditravel i inne
        • youngagain Re: Lifting twarzy - odliczanie 03.07.24, 13:15
          Lodówki= licówki 😂😂😂
    • konsternacjax Re: Lifting twarzy - odliczanie 13.02.24, 15:21
      Nie robiłam, ale też za 15 lat z chęcią zrobię natomiast napiszę jedno: uważaj. Musisz zrobić naprawdę gruby research, jestem na grupach o operacjach plastycznych i większość to po prostu mniej lub bardziej ukryta reklama uncertain niestety dziewczyny też bardzo często kasują negatywne opinie, bo krety danego lekarza straszą na priv prawnikami. Najlepiej chyba napisać post na takiej grupie, że szuka się opinii o lifcie twarzy włącznie z tym kogo się wystrzegać i patrzeć kto i co na priv pisze. Bo z reguły piszą na priv. Nie ufać nigdy żadnym opiniom bez zdjęć, albo moja koleżanka/moja Ciocia robiła. Liftingi twarzy wykonywane taśmowo to mimo wszystko nowość w PL i mam wrażenie, że lekarze teraz się dopiero uczą robić to dobrze, jedyne co mogę doradzić - tylko deep plane face lift, żadne mini lifty i inne badziewia, bo efekt będzie kiepski i na krótko.
      • shellyanna Re: Lifting twarzy - odliczanie 13.02.24, 15:23
        Thx - grupy na fb?
        • konsternacjax Re: Lifting twarzy - odliczanie 13.02.24, 15:28
          Tak, ja jestem na Medycyna estetyczna i operacje plastyczne, Operacje plastyczne dla kobiet oraz Operacje i plastyka twarzy - deep plane facelift, smas lift i inne. Daj znać kiedyś na eMatce jak się zdecydujesz smile
          • shellyanna Re: Lifting twarzy - odliczanie 13.02.24, 15:43
            Dzięki. Dam znać na bank.
            • bazia_morska Re: Lifting twarzy - odliczanie 13.02.24, 17:28
              Zobacz profil Darii Charytonowicz, ona robi biusty (po mastektomii np), ale widzę, że lifting także.
    • youngagain Re: Lifting twarzy - odliczanie 14.02.24, 08:44
      Ja na 50 urodziny zrobię. Dr Osuch w PL

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka