grey_delphinum 30.10.23, 20:44 Czy pestka z białym nalotem oznacza że jest zepsute (pleśń)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grey_delphinum Re: Awokado 30.10.23, 22:53 Nie mam zdjęć, bo awokado poszło do kosza (w sumie pytam na zapas, gdyby sytuacja się powtórzyła), ale pestka nie była brązowa, tylko pokryta jasnym nalotem. Miąższ był zielony, bez przebarwień i innych niedoskonałości. W necie nie znalazłam jednoznacznej odpowiedzi ze sprawdzonego źródła (ale może źle szukałam). Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Awokado 30.10.23, 23:14 Pytałam o zdjecie bo pestki awokado zwykle mają cos w rodzaju nalotu. IMHO jeżeli miązsz był zdrowy ja bym nie wyrzucała. Odpowiedz Link Zgłoś
dariamax Re: Awokado 30.10.23, 22:56 Normalne jadalne awokado, tylko słabiej dojrzałe Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Awokado 30.10.23, 23:00 swieze, nie przejrzale, z jasnym sprezystym miazszem bedzie mialo jasna pestke z 'meszkiem' Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Awokado 30.10.23, 23:17 Oj, w takim razie wywaliłam dobre awokado 😔 Człowiek uczy się całe życie... Odpowiedz Link Zgłoś
zielonazaba9999 Re: Awokado 30.10.23, 23:32 grey_delphinum napisał(a): > Oj, w takim razie wywaliłam dobre awokado 😔 Człowiek uczy się całe życie... I tylko takich błędów Ci życzę 😀 oby nie większych 😀 Odpowiedz Link Zgłoś