Dodaj do ulubionych

Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w USA

24.04.24, 22:19
Właśnie na bbc transmitowali przemowę House Speaker na kampusie uniwersytetu Columbii w związku z protestami pro-palestynskimi przetaczajacymi sie wlasnie przez kraj. Włos się jezy, po prostu.
Polecam posłuchać sobie co mówił (pewnie na YouTubie zaraz bedzie).
Pikajace serduszka protestują pro-palestyna, pro-hamas, "from the river to the sea", niektórzy wykładowcy zaprzeczają że atak hamasu w ogóle miał miejsce, mialy miejsce przypadki wysmiewania gwaltow i morderstw. Uniwersytet musiał wprowadzić naukę hybrydowa i ZAKAZAL studentom żydowskiego pochodzenia przychodzenia na zajęcia, bo stali się obiektem wysmiewania i podróże. Jeden ze studentów dostał flaga palestynska w oko. A Biden popiera "free speach".
Ciekawe jak to skomentują nasze naczelne pikajace...

www.theguardian.com/us-news/2024/apr/24/palestine-protests-columbia-nyu-mike-johnson
Obserwuj wątek
    • arabelax Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 24.04.24, 22:26
      Widzialam wiele filmów z tych protestów. Banda przygłupów. Był też wywiad jedna protestująca, która nawet nie widziała w jakiej sprawie protestuje.
      Ogólnie bardzo smutne i szokujące.
      • arabelax Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 24.04.24, 22:28
        www.instagram.com/reel/C6KFKQHvJOP/?utm_source=ig_web_copy_link
    • kokosowy15 Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 24.04.24, 22:29
      Jak zwykle, wszedzie pelno antysemitow. Ciekawe, dlaczego.
      • spinka123 Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 24.04.24, 22:52
        Siły narodowosocjalistyczne i ogólnie postępowe nie mogą pogodzić się z tym, że krematoria w Auschwitz i Treblince nie wykonały roboty. Na początku było "Żydzi do gazu", w czasach do których tęsknisz "Syjoniści do Syjamu", a teraz wróciło "Izrael do morza". Zresztą, też nie nowe, z 1948 pochodzi.
      • engine8t Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 00:53
        kokosowy15 napisał(a):

> Jak zwykle, wszedzie pelno antysemitow. Ciekawe, dlaczego.

To nie antysemityzm to anty Izrael a Izraelska narracja i propaganda robi z tego anysemityzm bo to sobie zalegalizowali jako przestepstwo.
      • husky_cat Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 08:15
        W przypadku amerykańskich obywateli, biorąc pod uwagę to jak bardzo Palestyńczycy nienawidzą Amerykanie, to nawet nie antysemityzm, a zwykła głupota.
      • raczek47 Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 09:52
        kokosowy15 napisał(a):

> Jak zwykle, wszedzie pelno antysemitow. Ciekawe, dlaczego.

A ty zdaję się mieszkasz w Łodzi od urodzenia,mieście którede facto założyli i rozwinęli Żydzi. 😀
    • majenkirr Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 24.04.24, 22:31
      Wywalić na zbity pysk.
      • engine8t Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 00:55
        majenkirr napisała:

> Wywalić na zbity pysk.
        >

Zydowskich studentow?
        No nie, , moze tylko tych co popieraja postepwanie jawnych mordercow czyli IDF?
        • majenkirr Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 01:32
          Pro hamas.
          • engine8t Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 02:01
            majenkirr napisała:

> Pro hamas.
            >

po ktorej stronie stoisz - po AK ktore walczylo o przetrwanie Polski czy Niemcow ktorzy bombardowli Warszawe?

• husky_cat Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 08:17
              Zwłaszcza 7.10 biedni Palestyńczycy walczyli o przetrwanie.
              I przestań obrażać Powstańców porownaniami z hamasowskimi zwyrolami.
              Btw Hitler to przecież idol Palestyńczyków
              • bieda_tubka Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 08:40
                już czas przestać sobie wycierać gębę tragedią z 7.10 - zginęło 1200 niewinnych osób. w odwecie zginęło już ponad 30 tysięcy i końca nie widać. zwłaszcza, że Polacy już przeszli przez coś podobnego, czyli furiacki atak zemsty
                • brenya78 Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 08:41
                  "[zginęło już ponad 30 tysięcy"

Wg hamasu złotko, wg hamasu.
                • brenya78 Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 08:42
                  "czas przestać sobie wycierać gębę tragedią z 7.10 - zginęło 1200 niewinnych"

A tymi którzy są nadal w niewoli od października tez juz mamy sobie przestać wycierać?
                • evening.vibes Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 08:54
                  bieda_tubka napisała:
                  > już czas przestać sobie wycierać gębę tragedią z 7.10 - zginęło 1200 niewinnych
                  > osób. w odwecie zginęło już ponad 30 tysięcy

Strategia używania żywych tarcz nie zadziałała.
                  • engine8t Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 00:19
                    evening.vibes napisała:

> bieda_tubka napisała:
                    > > już czas przestać sobie wycierać gębę tragedią z 7.10 - zginęło 1200 niew
                    > innych
                    > > osób. w odwecie zginęło już ponad 30 tysięcy
                    >
                    > Strategia używania żywych tarcz nie zadziałała.
                    >
                    >
                    >
                    >
                    No nie, wystarczy przeciez ze IDf posadzi o to ze to moze byc tarcza i to im juz daje prawo do walenia bez opmietania.
                    O tak jak z tym Polakiem co go ubili jak sobake
                    Oficjanie zgloszono konwoj humanitarny ale oni mieli podejrzenie - bzdurne zreszta, ze tam moze byc ktos z hamasu i to juz bylo wystrczajace aby wysadzic w powietrze 3 samochody i 7 ludzi.. No a ze hamsowcow nie bylo to co z tego - mogli przeciez byc a to mogl byc tarcza. Ot ichna logika i wytlumaczenie dla glupich gojow.
                    Z UNRWA i szpitalami podobnie.
                    • spinka123 Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 28.04.24, 00:36
                      Bzdury opowiadasz. Znam dość dokładną relację z tego, jak doszło do ostrzelania konwoju i wiem, że było nie tak jak piszesz, a na jednym z samochodów stał człowiek z karabinem. Więcej nie chce mi się opowiadać, szkoda czasu.

Izrael broni się. Do pełnego zwycięstwa.
                      • bardzo_wredna_dziewucha Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 28.04.24, 06:19
                        spinka123 napisała:

> Bzdury opowiadasz. Znam dość dokładną relację z tego, jak doszło do ostrzelania
                        > konwoju i wiem, że było nie tak jak piszesz, a na jednym z samochodów stał cz
                        > łowiek z karabinem. Więcej nie chce mi się opowiadać, szkoda czasu.
                        >
                        > Izrael broni się. Do pełnego zwycięstwa.

😂😂😂😂😂😂 A skąd ta relacja? Przytoczysz?
                        • arabelax Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 28.04.24, 11:12
                          ty lepiej przytocz zrodla tych swoich najróżniejszych wymyślonych historii. m inn o ambasadzie, ktora nigdy, ale to nigdy nie została żadna zaaktakowana.
                          dzis dzien wolny idz sobie protestować pod ambasade Izraela.
                      • bardzo_wredna_dziewucha Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 28.04.24, 06:20
                        spinka123 napisała:

> Bzdury opowiadasz. Znam dość dokładną relację z tego, jak doszło do ostrzelania
                        >

Ha

Ha

Ha
                        Hasbara 😂
                        • evening.vibes Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 28.04.24, 07:06
                          bardzo_wredna_dziewucha napisała:
                          > Hasbara 😂

Uśmiała się rzeczniczka Hamasu 😂
                          • asia.sthm Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 28.04.24, 09:15
                            ja tez sie usmialam ze spinki. Spinka soloweczke odwalila i trzeba sie usmiac.

Ty se bierz na powaznie relacje kuzynki z pierdziszewa, vibes. Powaga!
                            • evening.vibes Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 28.04.24, 09:54
                              asia.sthm napisała:
                              > ja tez sie usmialam ze spinki. Spinka soloweczke odwalila i trzeba sie usm
                              > iac.

Napisała Asieńka, która w tym wątku skurwiel*sko wykorzystała tragedię żydowskiego zakładnika i jego rodziny do łgania z nienawiści... Co jak co ale tupetu ci nie brakuje...
                              • asia.sthm Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 28.04.24, 12:05
                                Ty się lepiej martw o swojà reputację.
                          • bardzo_wredna_dziewucha Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 28.04.24, 14:39
                            evening.vibes napisała:

> bardzo_wredna_dziewucha napisała:
                            > > Hasbara 😂
                            >
                            >
                            > Uśmiała się rzeczniczka Hamasu 😂

Jak to było z izraelską wojną o niepodległość evening?
                            • evening.vibes Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 28.04.24, 14:46
                              > Jak to było z izraelską wojną o niepodległość evening?

Normalnie, nie była O niepodległość. Izrael był wtedy niepodległym państwem.
                              • bardzo_wredna_dziewucha Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 28.04.24, 18:30
                                evening.vibes napisała:

> > Jak to było z izraelską wojną o niepodległość evening?
                                >
                                >
                                > Normalnie, nie była O niepodległość. Izrael był wtedy niepodległym państwem.
                                >

Izraelczycy nazywają ją wojną o niepodległość. Nie zgadzasz się z nimi? Czyżbyś była antysemitką? Oh!
                                • bardzo_wredna_dziewucha Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 28.04.24, 18:37
                                  Już pomijam, że dla ludzi, którzy czytają książki historyczne nazywanie wojny 1948 roku wojną o niepodległość jest normalne, bo jest to nazwa powszechnie nazywana przez historyków izraelskich.
                                  Czekaj, jak to szło? Że jestem historycznym pustakiem? Hau, hau, hau, hau.
                                  • evening.vibes Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 28.04.24, 18:40
                                    > Hau, hau, hau, hau.

Znalazłaś już linka to Asieńskiego 'izraelskiego granatu'?

Muuu, muuuu, muuu..?
                                  • arabelax Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 28.04.24, 18:45

>? Hau, hau, hau, hau.

ty masz konkretnie cos z glowa.
                        • buldog2 Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 28.04.24, 12:46
                          "Ha Ha Ha..."

Argumenty masz, widzę, takie same jak w rozmowie o reaktorach.

Relacja pochodzi od Sergieja Lyubarsky'ego (z pochodzenia Ukrainiec z Charkowa, republikanin, nie trumpista).
                          Człowiek ma niezwykle dobrą reputację i nikt spośród tych, z którymi ma spór, nie chce prowadzić z nim otwartej rozmowy w żywe oczy. W całej publicznej polemice jeden raz zarzucono mu kłamstwo (powtarzanie fejku), rzecz było o rzekomych milionowych zakupach Ołeny Zelenskiej w butiku Cartiera. Z tej jednej głośnej sprawy Lyubarsky mocno się tłumaczył, a było tak:
                          Pamiętasz kaczkę dziennikarską na temat zakupów Zelenskiej w butiku Cartiera? Ja też się nabrałem, przeczytałem tu i tam, zobaczyłem że potwierdzenie na Yahoo (i coś jeszcze) i napisałem na forum. Później się tłumaczyłem Alicii i przepraszałem za rozpowszechnianie fejku.

Zelenski jest powszechnie oskarżany o udział w kradzieży miliardów, ludzie oceniają, że sam ukradł 400 milionów, ewentualne wydanie miliona dolarów nie zmienia w tej kwestii nic. Na okoliczność jednej z ostatnich afer odpowiedział "kradniemy, ale nasze nie wasze pieniądze" ("Крали, но не у вас", «Ни один доллар не был украден» - chodziło o to, że kradną pieniądze podatników ukraińskich, nie amerykańskich).
                          Lubarsky opowiadał jak nabrał się na fejk o zakupach Zelenskiej i doszedł do tego, że jego źródłem była publikacja na podróbce The Nation. Podróbka była z Nigerii, pozostało sprawdzić, czy z Nigerią Ukraina ma mocne powiązania, bo to pozwoliłoby łatwo wyprowadzić stamtąd akcję dezinformacji. Listę afrykańskich państw, do których Ukraina sprzedawała broń, nie ma aż tak wiele i jeśli na tej krótkiej liście jest Nigeria, to praktycznie pewne jest, że fałszywa jednodniowa The Nation i akcja promująca wizerunek Zelenskiego powstała wskutek starań władz Ukrainy. Sprawdziłem, JEST.

sprzedawała tam mnóstwo broni, w tym transportery opancerzone BTR-4 (Rossijskaja Gazeta rg.ru/2021/04/23/ukrainskie-brakovannye-btr-4-voiuiut-v-nigerii.html ). Poszukałem, tam nie tylko ta broń poszła, i nie tylko dla jednej strony konfliktu. Nie pamiętam co jeszcze mówił Lyubarsky, ta strona zniknęła już.
                          Wszystko układa się w spójne przypuszczenie o tym, że Zelensky zmontował to wszystko sam, żeby głośne dementi poprawiło jego wizerunek na świecie.
                          Słuchałem na yt Lubarsky'ego, który tłumaczył się z tego, jak nabrał się na to opowiadanie i doszedł do tego, że źródłem fejku była podróbka The Nation z Nigerii i na tym się zatrzymał. Mi przyszło głowy pójść dalej. Sprawdziłem, czy władze Ukrainy mają z Nigerią jakieś powiązania, bo jeśli tak, bardzo prawdopodobna jest akcja poprawiająca wizerunek Zelenskiego. Okazało się, że Nigeria jest jednym z bardzo niewielu państw, do których Ukraina sprzedawała uzbrojenie, w tym transportery opancerzone BTR-4 (Rossijskaja Gazeta rg.ru/2021/04/23/ukrainskie-brakovannye-btr-4-voiuiut-v-nigerii.html ).
                          Poszukałem, to dobrzy znajomi. A podróbka The Nation zniknęła następnego dnia po wykonaniu zadania.
                          I wszystko ułożyło się w spójną całość: Zelensky zmontował to wszystko, żeby po łatwym obaleniu fałszywych oskarżeń pisano o nim jako o ofierze manipulacji. Chodziło o to, by poprawić trochę reputację złodzieja, który powiedział "kradniemy, ale nasze nie wasze pieniądze" (chodziło o to, że kradną pieniądze ukraińskich podatników, nie amerykańskie).

No to tym wyłożył się Lyubarsky (była jeszcze sprawa dotycząca Polski, ale wyjaśniliśmy ją korespondencyjnie). I wykluczone, by pozwolił sobie na najmniejszą niestaranność w tak poważnej sprawie, i nikt nie zarzucił mu kłamstwa.
                          Jego wypowiedź na temat ataku na konwój można odnaleźć na youtube.com/@SergeyLubarsky .
                          • buldog2 Poprawka 28.04.24, 13:06
                            "Ha Ha Ha..."

Argumenty masz, widzę, takie same jak w rozmowie o reaktorach.

Relacja pochodzi od Sergieja Lyubarsky'ego (z pochodzenia Ukrainiec z Charkowa, republikanin, nie trumpista).
                            Człowiek ma niezwykle dobrą reputację i nikt spośród tych, z którymi ma spór, nie chce prowadzić z nim otwartej rozmowy w żywe oczy. W całej publicznej polemice jeden raz zarzucono mu kłamstwo (powtarzanie fejku), rzecz było o rzekomych milionowych zakupach Ołeny Zelenskiej w butiku Cartiera. Z tej jednej głośnej sprawy Lyubarsky mocno się tłumaczył, a było tak:
                            Pamiętasz kaczkę dziennikarską na temat zakupów Zelenskiej w butiku Cartiera? Ja też się nabrałem, przeczytałem tu i tam, zobaczyłem że potwierdzenie na Yahoo (i coś jeszcze) i napisałem na forum. Później się tłumaczyłem Alicii i przepraszałem za rozpowszechnianie fejku.

Lubarsky na yt tłumaczył się z tego, jak nabrał się na to opowiadanie i doszedł, że źródłem fejku była podróbka The Nation z Nigerii i na tym się zatrzymał. Mi przyszło głowy pójść dalej. Sprawdziłem, czy władze Ukrainy mają z Nigerią jakieś powiązania, bo jeśli tak, bardzo prawdopodobna jest akcja poprawiająca wizerunek Zelenskiego.

Państw, do których Ukraina sprzedawała broń, nie ma aż tak wiele i jeśli na tej krótkiej liście jest Nigeria, to praktycznie pewne jest, że fałszywa jednodniowa The Nation i akcja promująca wizerunek Zelenskiego powstała wskutek starań władz Ukrainy. Sprawdziłem, JEST.

Ukraina sprzedawała tam mnóstwo broni, transportery opancerzone BTR-4 (Rossijskaja Gazeta rg.ru/2021/04/23/ukrainskie-brakovannye-btr-4-voiuiut-v-nigerii.html ) i nie tylko, i nie tylko dla jednej strony konfliktu.

To dobrzy znajomi władz w Kijowie. A podróbka The Nation zniknęła następnego dnia po wykonaniu zadania.

Zelensky zmontował to wszystko, żeby po łatwym obaleniu fałszywych oskarżeń pisano o nim jako o ofierze manipulacji. Chodziło o to, by poprawić trochę reputację człowieka, który zasłynął powiedzeniem "kradniemy, ale nasze nie wasze pieniądze" (chodziło o to, że kradną pieniądze ukraińskich podatników, nie amerykańskie).

To na tym wyłożył się Lyubarsky (była jeszcze sprawa dotycząca Polski, ale wyjaśniliśmy ją korespondencyjnie). I wykluczone, by pozwolił sobie na najmniejszą niestaranność w tak poważnej sprawie, przy czym nikt nie zarzucił mu tu kłamstwa.
                            Jego wypowiedź na temat ataku na konwój można odnaleźć na youtube.com/@SergeyLubarsky .

Standardy prowadzenia rozmowy są różne, w szczególności u zwolenniczek Hamasu, "from the river..." i ostatecznego rozwiązania kwestii żydowskiej poprzez zepchnięcie Izraela do morza. Prowadząca rozmowę w PR (czy TOK FM) za grzebanie ofiar w Gazie przy pomocy buldożerów oskarżyła Izrael. Sprostowanie gościa, pani z któregoś z uniwersytetów czy PISM, w całości zignorowała.
                            • buldog2 Re: Poprawka 28.04.24, 14:19
                              W sprostowaniu o którym wspomniałem, mowa że to Arabowie spychali ciała buldożerami, nie Izraelczycy.
                      • eugeniafelek Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 28.04.24, 11:17
                        spinka123 napisała:

>

I są ludzie, którzy w to wierzą?
                        • asia.sthm Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 28.04.24, 12:03
                          Spinka wierzy, że inni uwierzà.
                          A kuzynka w Zàbkach zapłakana kiedy opowiada.
                          • evening.vibes Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 28.04.24, 14:29
                            asia.sthm napisała:
                            > Spinka wierzy, że inni uwierzà.

Ty wierzyłaś, że uwierzą w twoje skurwie*lskie kłamstwo o 'izraelskim granacie'....
                • arabelax Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 09:13
                  bieda_tubka napisała:

> już czas przestać sobie wycierać gębę tragedią z 7.10 - zginęło 1200 niewinnych
                  > osób. w odwecie zginęło już ponad 30 tysięcy i końca nie widać. zwłaszcza, że
                  > Polacy już przeszli przez coś podobnego, czyli furiacki atak zemst

niech dziękują hamasowi. oddać zakladnikow I poddać się trzeba było w październiku. zacznij wymagać od terrorystow..
                • husky_cat Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 09:36
                  Będę o 7.10 pisać zawsze, a gębę to masz w lustrze.
    • berdebul Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 24.04.24, 22:49
      Uniwersytet powinien być miejscem dyskusji, po to powstał.
      Bardzo polecam ten kawałek m.youtube.com/watch?v=9AwLbwZh_Dw;;9AwLbwZh_Dw;;https://i.ytimg.com/vi/9AwLbwZh_Dw/default.jpg;;Norman Finkelstein´s response to the tears of a student that wanted to play the "Holocaust card" i w ogóle wykłady tego pana.
      • brenya78 Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 24.04.24, 22:54
        "Uniwersytet powinien być miejscem dyskusji"

Dyskusja polega na blokowaniu studentów izraelskich żeby nie mogli uczęszczać na zajęcia? Na zastraszaniu i groźbach? Seriously? Pro-hamaski protest to dyskusja? Serio?
        • arabelax Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 24.04.24, 22:59
          jeszcze był ten przypadek z profesorem, którego nie chcieli wpuścić na campus.
        • berdebul Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 24.04.24, 23:06
          Nie każdy lubi patrzec jak mordowani są cywile, każdy student ma prawo protestować. Były demonstracje Żydów na Times Square, teraz protestuje druga strona. 🤷‍♀️ W normalnych, demokratycznych krajach każdy ma prawo demonstrować.
          • midge_m Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 24.04.24, 23:09
            berdebul napisała:

> Nie każdy lubi patrzec jak mordowani są cywile, każdy student ma prawo protesto
            > wać. Były demonstracje Żydów na Times Square, teraz protestuje druga strona. 🤷
            > ‍♀️ W normalnych, demokratycznych krajach każdy ma prawo demonstrować.

No ale ci protestujący nie protestują przeciwko działaniom Hamasu. To co, Żydów już można mordować?
            • brenya78 Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 24.04.24, 23:13
              "No ale ci protestujący nie protestują przeciwko działaniom Hamasu."

Może stwierdzili, zgodnie z doktryna preze towana na forum że "od terrorystów się nie wymaga". Więc idąc krok dalej niektórzy głoszą hasła pro-hamasowskie i drwią z gwałtów i mordów.
              • engine8t Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 00:48
                Nie ma obecnie na swiecie wiekszysch i bardziej brutalnych terrorystow niz IDF.
                • spinka123 Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 28.04.24, 00:38
                  I dlatego po latach w więzieniu wychodzą hamasowcy - cali i zdrowi i pełni życia, znaczy ochoty do mordowania, w ich przypadku.
            • evening.vibes Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 07:18
              midge_m napisał(a):
              > No ale ci protestujący nie protestują przeciwko działaniom Hamasu. To co, Żydów
              > już można mordować?

Wg. pikajacych serduszek tak.
          • brenya78 Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 24.04.24, 23:11
            "Nie każdy lubi patrzec jak mordowani są cywile, "

I dlatego studenci pochodzenia żydowskiego mają zakaz przychodzenia na kampus? I to jest wg Ciebie ok?
            I dlatego część protestujących głosi hasła pro-hamasowskie? I ciebie to w ogóle nie ruszą?
            Zapetlilas się w głupocie jeśli dla ciebie to "każdy ma prawo demostrowac".
            • berdebul Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 10:38
              A mają zakaz przychodzenia? Jakieś źródło, poza Twoimi wymysłami?
              • brenya78 Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 11:03
                "A mają zakaz przychodzenia? Jakieś źródło, poza Twoimi wymysłami?"

Maja zakaz, na Columbia University. "For their own protection".
                • berdebul Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 14:46
                  Czyli zapewne zalecenie, bo nikt nie zagwarantuje im ochrony 1:1.
                  • evening.vibes Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 14:57
                    berdebul napisała:
                    > Czyli zapewne zalecenie, bo nikt nie zagwarantuje im ochrony 1:1.

Ale przed czym ochrony? Przed 'POKOJOWYMI' pro-palestyńskimi demonstracjami?

Dlaczegóż to ktokolwiek miałby się bać Palestyńczyka lub jego obrońcy?
                  • husky_cat Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 16:02
                    A przed czym należy chronić amerykańska młodzież żydowskiego pochodzenia w USA?
                    Ich kolegów pożytecznych idiotow islamistow za grozby należałoby wsadzić do więzienia, od razu by im klepki wróciły na właściwe miejsce
                  • brenya78 Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 16:18
                    "Czyli zapewne zalecenie, bo nikt nie zagwarantuje im ochrony 1:1."

No co ty powiesz. Zalecenie równe zakazowi. Bo w demokratycznym kraju 1 świata nikt im nie zagwarantuje bezpieczeństwa bo JELOPOW takich jak ty totalnie pogięło i są zagrozeniem dla normalnych ludzi.
          • husky_cat Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 24.04.24, 23:22
            No popatrz, a Palestyńczycy z radością świętowali mordowanie izraelskich cywilów 7.10 , a wcześniej amerykańskich 11.09.
            Studenci debile skoro protestują w obronie tych, którzy ich nienawidzą
            • engine8t Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 00:43
              husky_cat napisała:

> No popatrz, a Palestyńczycy z radością świętowali mordowanie izraelskich cywil
              > ów 7.10 , a wcześniej amerykańskich 11.09.
              > Studenci debile skoro protestują w obronie tych, którzy ich nienawidzą

Glupota jedna jest baz miary.
              Prze ponad 50 la lat izrael zabijak palestynczykow jak muchy z kazdego powodu aby ich zacheciec do wyniesienia sie z terenu Palestyny.
              policz sibie ilupalestycnczykow zginel i odejmij ofiaryizraelskie z napady hamasu i zobaczymy co ci wyjdzie.
              Aha,, I zaloz ze zycie jednego izraleczyka jest warte tyle samo co zycie jednego palestynczyka bo jak narazie to izrale uwaza ze izraleczyk jest warto 10 palestynczykow.

Przeciez ten atak hamasu by planowany i sprowokowany przez IDF?
              A celem IDF jest wybicie ponad 2Milonow palestycznczykow bo im przeszkadzaja.
              Nie respektuja absolutnei zadnych zasad miedzyanrodowych ani humanitarnych i ONZ ktory stworzyl
              Izalel juz jest zla organizacja kiedy im zwraca uawage.
              • husky_cat Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 08:23
                Masz rację engine, głupota antysenitow jest bez miary.

Przypomnijmy kto kogo zaatakował w 1948 i atakował przy każdej okazji.
                Rozumiem, że twoim zdaniem to co się zdarzyło 7.10 było zgodne z prawem międzynarodowym?

Oraz fyi, hamas bez żadnych skrupułów zrobiłby z tobą dokładnie to samo co z izraelskimi cywilami, ku radości Palestyńczykow. Chyba się nie ludzisz, że byłoby inaczej?
                • kokosowy15 Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 11:11
                  Żartujesz? Konflikt żydowska - arabski trwa znacznie dłużej niż od 1948, przecież Betar, Irgun, Hagana i kilka innych organizacji terrorystycznych nie powstało po to, żeby opiekować się Arabami w Palestynie lecz żeby ich zniszczyć lub usunąć z tych ziem. Trzy tysiące dezerterow z armii Andersa uciekło, żeby podlewać pomarańcze?
                  • evening.vibes Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 11:13
                    kokosowy15 napisał(a):
                    > Żartujesz? Konflikt żydowska - arabski trwa znacznie dłużej niż od 1948,

Początków można się dopatrywać nawet w podboju Judei przez Arabów.

Historia dziadku, historia.
                    • kokosowy15 Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 11:50
                      Początków można opatrywać się w podboju tych terenów przez hebrajskich koczownikow i wykończeniu i Kananejczykow i Filistynow (od nich zresztą pochodzi nazwa PALESTYNA).
                      • evening.vibes Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 12:00
                        kokosowy15 napisał(a):
                        > Początków można opatrywać się w podboju tych terenów przez hebrajskich koczowni
                        > kow i wykończeniu i Kananejczykow i Filistynow

Mamy jakiś konflikt filistyńsko-izraelski?

> (od nich zresztą pochodzi nazwa PALESTYNA)

Nazwa 'Palestyna' powstała w momencie jak na tym terenie żaden Filistyn już nie istniał. Nazwa była KARĄ dla Żydów za urządzenie powstania przeciw rzymskim najeźdźcom. Slave-name (sprawdź sobie co to znaczy).

Arabowie nazywający się 'Palestyńczykami' to w ogóle mocno ponury żart.
                      • brenya78 Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 12:13
                        "Początków można opatrywać się w podboju tych terenów przez hebrajskich koczownikow i wykończeniu i Kananejczykow i Filistynow (od nich zresztą pochodzi nazwa PALESTYNA)."

I znowu wątek zamienią siw w klapanine na temat tego co było pierwsze jajko czy kura.
                        Daj se siana mo,e? Nie o tym jest ten wątek!
                • maly_fiolek Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 14:36
                  > Przypomnijmy kto kogo zaatakował w 1948 i atakował przy każdej okazji.

Przypomnijmy kto kogo zaatakował w 1946 roku, i kto kolonizował od XIXw (i nadal kolonizuje!) czyj kraj, korzystając z przewagi finansowej, materiałowej i dyplomatycznej.
                  Kto jest okupantem, kto wypędza, robi getta, bantustany, wyburza domy, studnie, kradnie ziemię, zwierzęta. Kto tworzy obozy koncentracyjne aby trzymac tam 'administracyjnie pozbawionych wolności' Palestyńczyków.
                  To Izrael jest tym złym.

Co do uniwersytetów - Izrael niedawno wyburzył jeden z nich. Robią dokładnie to samo co nazistowskie Niemcy w 44 roku w Warszawie. Wyburzają miasto, zrównują z ziemią.
                  • husky_cat Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 16:04
                    Fiołek - etatowa obronczyni wszelkiego rodzaju morderców i zwyroli. Najwyraźniej islamskich terrorystów i gwalcieli też lubisz
                    • kokosowy15 Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 17:38
                      Argumentów zabrakło?
                      • engine8t Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 00:20
                        kokosowy15 napisał(a):

> Argumentów zabrakło?
                        Co znaczy ze zabraklo? Nie moze zabraaknac czegos czego wogole nie ma.
          • evening.vibes Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 07:17
            berdebul napisała:
            > Nie każdy lubi patrzec jak mordowani są cywile,

Jak żydowscy to jednak lubisz.
          • arabelax Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 28.04.24, 17:49
            berdebul napisała:

> Nie każdy lubi patrzec jak mordowani są cywile, każdy student ma prawo protesto
            > wać. Były demonstracje Żydów na Times Square, teraz protestuje druga strona. 🤷
            > ‍♀️ W normalnych, demokratycznych krajach każdy ma prawo demonstrować.

jezeki iranski reżim wspiera protesty i ty wspierasz to wypadałoby się zastanowić czy wszystko jest ok z twoja glowa.
            • margit49 Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 28.04.24, 18:35
              arabelax napisał:

> jezeki iranski reżim wspiera protesty i ty wspierasz to wypadałoby się zastanow
              > ić czy wszystko jest ok z twoja glowa.

Oj tam, reżim irański popiera protesty na świecie, bo w Iranie nie wolno protestować
              Każdy sprzeciw jest brutalnie tłumiony przez policję. Już tak mają Strażnicy Rewolucji
              • arabelax Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 28.04.24, 18:48
                tak, pisalam już tutaj o tym.
                trzeba mieć kompletnie cos z głową, żeby wspierać te protesty jak niektre forumki to robia.
        • engine8t Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 00:30
          brenya78 napisała:

> "Uniwersytet powinien być miejscem dyskusji"
          >
          > Dyskusja polega na blokowaniu studentów izraelskich żeby nie mogli uczęszczać n
          > a zajęcia? Na zastraszaniu i groźbach? Seriously? Pro-hamaski protest to dyskus
          > ja? Serio?
          >

To moze napiszesz przeciwko czemu ci studenci protestuja?
          Oni nie maja nic przeciwko studentom zydowskim ale protestuaja aby nie popierac niczego i nikogo kto popiera izraleski holocaust na palestynczykach.
          • midge_m Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 00:39
            engine8t napisał:

> brenya78 napisała:
            >
            > > "Uniwersytet powinien być miejscem dyskusji"
            > >
            > > Dyskusja polega na blokowaniu studentów izraelskich żeby nie mogli uczęsz
            > czać n
            > > a zajęcia? Na zastraszaniu i groźbach? Seriously? Pro-hamaski protest to
            > dyskus
            > > ja? Serio?
            > >
            >
            > To moze napiszesz przeciwko czemu ci studenci protestuja?
            > Oni nie maja nic przeciwko studentom zydowskim ale protestuaja aby nie popierac
            > niczego i nikogo kto popiera izraleski holocaust na palestynczykach.

Nawet przyjmując dane Al Jazeera, które są oparte na danych terrorystycznej organizacji jaką jest Hamas, w działaniach bojowych w Gazie od interwencji Izraela zginęło dotychczas 34 tys Palestyńczyków. Może sprawdź sobie jaka jest populacja Palestyńczyków w Gazie zanim wyskoczysz kolejny raz z dewaulowaniem Zagłady Żydów w Europie.
            • engine8t Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 00:45
              midge_m napisał(a):

> Nawet przyjmując dane Al Jazeera, które są oparte na danych terrorystycznej org
              > anizacji jaką jest Hamas, w działaniach bojowych w Gazie od interwencji Izraela
              > zginęło dotychczas 34 tys Palestyńczyków. Może sprawdź sobie jaka jest populac
              > ja Palestyńczyków w Gazie zanim wyskoczysz kolejny raz z dewaulowaniem Zagłady
              > Żydów w Europie.

Aha, mowisz ze Izrael jeszcze nie wybil tylu palestynczykow ile ma moralne prawo?
              • arabelax Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 07:47
                engine8t napisał:

> Aha, mowisz ze Izrael jeszcze nie wybil tylu palestynczykow ile ma moralne praw
                > o?

mogli zainwestować z żelazna kopule, schrony, tak jak Izraelczycy przy tak 'pokojowych' sąsiadach, dzięki temu jest mniej ofiar.
                • midge_m Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 01:34
                  arabelax napisał:

> engine8t napisał:
                  >
                  > > Aha, mowisz ze Izrael jeszcze nie wybil tylu palestynczykow ile ma moraln
                  > e praw
                  > > o?
                  >
                  > mogli zainwestować z żelazna kopule, schrony, tak jak Izraelczycy przy tak 'pok
                  > ojowych' sąsiadach, dzięki temu jest mniej ofiar.

Ba, mogli po prostu nie atakować Izraela. Dosyć chyba proste powstrzymać się przed gwałceniem kobiet i paleniem dzieci.
                  • engine8t Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 04:07
                    midge_m napisał(a):

> arabelax napisał:
                    >
                    > > engine8t napisał:
                    > >
                    > > > Aha, mowisz ze Izrael jeszcze nie wybil tylu palestynczykow ile ma
                    > moraln
                    > > e praw
                    > > > o?
                    > >
                    > > mogli zainwestować z żelazna kopule, schrony, tak jak Izraelczycy przy ta
                    > k 'pok
                    > > ojowych' sąsiadach, dzięki temu jest mniej ofiar.
                    >
                    > Ba, mogli po prostu nie atakować Izraela. Dosyć chyba proste powstrzymać się pr
                    > zed gwałceniem kobiet i paleniem dzieci

Ilez mozna powtarzac te same banaly

• husky_cat Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 08:38
                      To fakty, a nie banaly, ale widzę, że argumentów brak.
                      • engine8t Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 18:24
                        husky_cat napisała:

> To fakty, a nie banaly, ale widzę, że argumentów brak.

znaczy sie "fakty " IDF"? LOL Zaden argument (dopiero mam nadzieje ICJ) ich nie podwazy wiec szkoda czasu.
                        • husky_cat Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 19:02
                          Napisał fan terrorystów i sojuszników Putina w jednym.
                          Brawo ty
                          • engine8t Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 22:26
                            husky_cat napisała:

> Napisał fan terrorystów i sojuszników Putina w jednym.
                            > Brawo ty

O co mnie posadzasz?
                            Przeciez ja nie zyd?
                            • husky_cat Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 23:07
                              Z pewnością nie, nie posadzaj mnie o chęc komplementowania.
                              Ty jesteś zwykłym fanem palestyńskich terrorystów, sojuszników Putina. I przy okazji wielbicieli Hitlera
          • brenya78 Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 07:32
            "To moze napiszesz przeciwko czemu ci studenci protestuja?"

Napisalam w poscie zalozycielskim.
      • jammer1974 Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 01:29
        berdebul napisała:

> Uniwersytet powinien być miejscem dyskusji, po to powstał.

Uniwersytet przede wszystkim nie powinien sie prostytuowac-pozwalajac za wsparcie finansowe na promowanie nienawisci i terroryzmu islamskiego.
        Wierze ze Amerykanie sie jednak obudza i Uniwersytety - prostytutki zaplaca kiedys za swoj proceder kryzysem chetnych do studiowania.
        • engine8t Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 02:03
          jammer1974 napisała:

> berdebul napisała:
          >
          > > Uniwersytet powinien być miejscem dyskusji, po to powstał.
          >
          > Uniwersytet przede wszystkim nie powinien sie prostytuowac-pozwalajac za wsparc
          > ie finansowe na promowanie nienawisci i terroryzmu islamskiego.
          > Wierze ze Amerykanie sie jednak obudza i Uniwersytety - prostytutki zaplaca kie
          > dys za swoj proceder kryzysem chetnych do studiowania.

Uniwersytet popierajcy Izrael i jego trrroryzm to tez prostutucja?
          Zreeszta kto to stoi za "przemyslem" prostutucji? Islamisci?
          • jammer1974 Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 02:15

> Uniwersytet popierajcy Izrael i jego trrroryzm to tez prostutucja?

1. Nie przypominam sobie zeby Izrael kiedykolwiek wysadzil w powietrze jakies miejsce uzytecznosci publicznej u nas w Europie czy Ameryce wraz ze wszystkimi obecnymi w imie swojego boga.
            2. Nic mi nie wiadomo zeby Izrael czy jacys jego majetni obywatele finansowali amerykanskie (lub inne) uniwersytety w zamian za organizowanie proizraelskich wiecow
            • engine8t Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 20:15
              jammer1974 napisała:

>
              > > Uniwersytet popierajcy Izrael i jego trrroryzm to tez prostutucja?
              >
              > 1. Nie przypominam sobie zeby Izrael kiedykolwiek wysadzil w powietrze jakies m
              > iejsce uzytecznosci publicznej u nas w Europie czy Ameryce wraz ze wszystkimi o
              > becnymi w imie swojego boga.
              > 2. Nic mi nie wiadomo zeby Izrael czy jacys jego majetni obywatele finansowali
              > amerykanskie (lub inne) uniwersytety w zamian za organizowanie proizraelskich w
              > iecow

Cenzor zydowski wymazal moj komentarz bopokazywal prawde a tej publikowacf nie wolno
              Moze sluchaj Szewko - ale ten tez prwde mowi wiec i pewnie to wytna
              www.youtube.com/watch?v=j4t027bjwL4
              • jammer1974 Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 01:57
                Zydzi w twojej mega chorej z nienawisci glowie nawet ematke cenzuruja. Zalosne.
                Szewko to hamaski glos w twoim domu. Nikt normalny go nie zaprasza do rozmow poza tobie podobnymi swirami.
                • engine8t Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 04:08
                  jammer1974 napisała:

> Zydzi w twojej mega chorej z nienawisci glowie nawet ematke cenzuruja. Zalosne.
                  > Szewko to hamaski glos w twoim domu. Nikt normalny go nie zaprasza do rozmow po
                  > za tobie podobnymi swirami.

LOL Wszyscy co was nie popieraja to hamascy terrorysci bo jedyna prawda toprawda zydowska?
                  wy naprawde jestescie chorzy.

• jammer1974 Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 23:27
                    Nas? To ty jestes chory.
    • bardzo_wredna_dziewucha Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 00:11
      Ja to nie wiem jak obrończyniom IDFu nie wybuchły jeszcze mózgi po ostatnich doniesieniach. Fakt, mało o tym w polskiej prasie, ale:
      1. USA nałożyło sankcje na jeden z batalionów IDF, który "wsławił się" wyjątkowo brutalnym traktowaniem Palestyńczyków na Zachodnim Brzegu, ba-on został przeniesiony na Wzgórza Golan, m.in. nie może korzystać z broni przekazywanej przez USA.
      2. Nad Netanjahu i jego wesołą szurską gromadką ciąży widmo wydania nakazu aresztowania przez ICC, z powodu popełniania zbrodni wojennych
      3. Śledztwo przeprowadzone przez m.in. ministrę francuską wykazało, że nie ma żadnych, ale to żadnych dowodów na terrorystyczne działania członków UNWRA, więc niektóre kraje wracają do finansowania tej agencji oraz plan Bibiego na zaoranie UNWRy (do czego mocno dopingowały niektóre ematki) spalił na panewce.
      4. Szef służb izraelskich zrezygnował i aktualnie coraz więcej funkcjonariuszy zdaje się trząść portkami, bo wyszło na jaw, że zbagatelizowano zagrożenie ze strony Hamasu, gdyż jak już tu pisałam, trzeba było chronić szurskie prowokacje w Jerozolimie.
      5. Nie widać żadnej woli ze strony Bibiego &co do negocjacji w sprawie uwolnienia zakładników
      6. Za chwilę zacznie się inwazja na Rafah, po której ze Strefy Gazy zostanie tylko kupa gruzów, aktualnie wszystko od północnego krańca do Chan Junis jest zburzone. Został tylko ten kawałek południa.
      7. Codziennie umierają z głodu ludzie, którzy nie mieli z zamachem Hamasu nic wspólnego.

To tak w skrócie, najważniejsze informacje, które mogły umknąć osobom niezainteresowanym lub zainteresowanym bardzo wybiórczo tematem. Obrończynie IDFu nie odpowiadajcie, bo zapewne jak zwykle nie macie nic nowego do dodania, a wasze stałe teksty są nudne w opór.
      • brenya78 Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 07:37
        Tak, faktycznie bardzo w temacie... Come on dziewucha, myslalam, ze stac cie na wiecej, zamiast klasycznego "bo tam murzynow bija"...

Po twojej wypowiedzi stwierdzam (za co sie zaraz rzucisz jak wieprz na uwiezi), ze w takim razie POPIERASZ dzialania demonstratow, czyli przesladowanie, grozenie i przypadki pobicia studentow i wykladowcow zydowskiego pochodzenia, demostracje jawnie pro-hamaskie, hasla "from the river to the sea" i wysmiewanie atakow hamasu. Ok.
        • evening.vibes Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 07:39
          brenya78 napisała:
          > Po twojej wypowiedzi stwierdzam (za co sie zaraz rzucisz jak wieprz na uwiezi),
          > ze w takim razie POPIERASZ dzialania demonstratow, czyli przesladowanie, groze
          > nie i przypadki pobicia studentow i wykladowcow zydowskiego pochodzenia, demost
          > racje jawnie pro-hamaskie, hasla "from the river to the sea" i wysmiewanie atak
          > ow hamasu. Ok.
          >

Oczywiście, że ona popiera Hamas i terror wobec Żydów na całym świecie. Każda swoją wypowiedzią to udowadnia.
        • bardzo_wredna_dziewucha Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 08:14
          brenya78 napisała:

> Tak, faktycznie bardzo w temacie... Come on dziewucha, myslalam, ze stac cie na
          > wiecej, zamiast klasycznego "bo tam murzynow bija"...
          >
          > Po twojej wypowiedzi stwierdzam (za co sie zaraz rzucisz jak wieprz na uwiezi),
          > ze w takim razie POPIERASZ dzialania demonstratow, czyli przesladowanie, groze
          > nie i przypadki pobicia studentow i wykladowcow zydowskiego pochodzenia, demost
          > racje jawnie pro-hamaskie, hasla "from the river to the sea" i wysmiewanie atak
          > ow hamasu. Ok.
          >

Oczywiście, że w temacie. Podaję informacje, które nie są może na czołówkach serwisów informacyjnych, a które dosyć dobrze tłumaczą skąd biorą się antyizraelskie czy propalestyńskie demonstracje.
          • evening.vibes Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 08:19
            > a które dosyć dobrze tłumaczą skąd biorą się antyizraels
            > kie czy propalestyńskie demonstracje.

Dokładnie to o czym piszę: usprawiedliwianie palestyńskiej przemocy i terroru wobec Żydów na całym świecie.
          • husky_cat Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 08:28
            Na zachodzie propalestynskie demonstracje to przejaw glupoty ponieważ Palestyńczycy nienawidzą zachodu.
            Cos jak indyki wnioskujace o dwa święta dziękczynienia w roku.
          • brenya78 Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 08:39
            "Oczywiście, że w temacie. Podaję informacje, które nie są może na czołówkach serwisów informacyjnych, a które dosyć dobrze tłumaczą skąd biorą się antyizraelskie czy propalestyńskie demonstracje."

Czyli nie tylko popierasz to jeszcze rozumiesz i nam to tu tłumaczysz dlaczego student zydowdkiego pochodzenia dostał w oko flaga palestynska i dlaczego czesc studentow jawnie poooeta hamas? Nieźle dziewucha.
        • hanusinamama Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 09:15
          Bardzo bardzo w temacie. Wyszło sarenko, że sama mało wiesz
      • bieda_tubka Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 08:42
        >7. Codziennie umierają z głodu ludzie, którzy nie mieli z zamachem Hamasu nic wspólnego.

wg ematek mieli, po prostu urodzili się po niewłaściwej stronie płotu, wystarczy.

>Obrończynie IDFu nie odpowiadajcie, bo zapewne jak zwykle nie macie nic nowego do dodania, a wasze stałe teksty są nudne w opór.

one mają mózgi jak pisowczycy. atak na pis = atak na polskość i Polaków, atak na Bibiego i jego armię = atak na Żydów
        • evening.vibes Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 08:47
          bieda_tubka napisała:
          > >7. Codziennie umierają z głodu ludzie, którzy nie mieli z zamachem Hamasu
          > nic wspólnego.
          >
          > wg ematek mieli, po prostu urodzili się po niewłaściwej stronie płotu, wystarcz
          > y.

Podobnie jak Rosjanie. Tych jakoś nikt nie żałuje.

Przypominam, że Palestyńczycy na całym świecie NIE protestują przeciw Hamasowi. Za to stosują agresję wobec Żydów niebędących Izraelczykami. Wiele to mówi.
        • arabelax Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 09:16
          A wiesz ze mur jest od strony Egiptu? ojej
          • bardzo_wredna_dziewucha Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 18:08
            arabelax napisał:

> A wiesz ze mur jest od strony Egiptu? ojej

A od strony Izraela nie ma?! 😂 Pisz dalej, fajnie jest poznawać alternatywą wersję rzeczywistości!
            • arabelax Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 18:57
              w sumie ciekawe dlaczego Egipt ma mur? ale oczywiscie ty masz fokus tylko na Izrael.
      • yokai Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 20:47
        Denerwuje mnie tu ta polazycjama 1) albo jestem Z inraelem i wtedy musisz godzić się na szystko co robią , choćby to był mod na dziecia. 2) Albo jestes z Hamasem i popierasz całkowicie.

Nie ma nic pośrodku w takim ujęciu. To czysta manipulacja tym bardziej, gdy dada się wielkie slowa np holocaust.

Na początku popoiralam iIzral, teraz nie mam już tego przekonania. Mordują za dużo za szybko biorąc za cel zwykłych cywilów. I to wszystko pod hasłem :jak się nie godziz' to jesteś antysemitą. A ja nie nljestem antysemitą, nie lubię nNataniavhi i jego polityki. Tyle. W temacie mojego stosunku do Żydów.

Hamas to już w ogóle poz.askala. mordercy i psychopaci, którzy zaslanija się za ilościa dzieci. Koszmar. Tych cywili mi żal waśnie najbardziej.
    • engine8t Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 00:26
      Czytajcie to szybko bo zaloze sie ze wyleci i to tylko dlatego ze cokolwiek nie popiera dzialan izraelskich to antysemityzm..

Myslsz ze ludz sa naprawede tak durni?
      Boja sie Ze IPAC ich z posad wywali.
      A studenci jeszcze sie nie boja imysl ze mozga myslec logicznie.
      Mlodzi widza jak Izrealczy zapomniawszy co nazisci im zrobili kilkadzisiat la temu albo wiedzac jak sie to robi - robia palestynczykom holocaust. I swiat to tleruje a to tylko i wylacznie dlatego ze zadna rezolucj enie przejdzie gdyz USA je blokuje
      A ze trrzymaj USA za przyslowiewe jaja to jeszcze glosza ze to oni sa poszkodowani i krzycza jaki to antysemitym
      A co swoat pownien robic? Popierac oczywiste i jawne mordowanie niewinnych cywilow matek i dzieci.
      Nikt nie mowi ze to hamas zrobil to dobre ale kto sobie ten hams wychodowal? jak dlugo Izrael zabijal i wywalal z domow palestynczykow zanim powiedzieli "wystarczy"?
      Na pocztaku IDF mowil ze milao byc ok 3-4 tys hamasowscow a teraz wybili ponad 30 tys - w tym polwe dzieci - zolnierzy hamasu oczywiscie, i cigale polowa hamasowcow zostal do wybicia?
      I zobacz jacy oni bezczelni w tym co robia?
      A co robi Biden?
      A mowi
      "nie zabiajcie dzieci i cywilow ale ze wyrzuciliscie juz duzo bomb to my wam damy wiecej, ale nie zabiajcie niewinnych."

• husky_cat Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 08:30
        Tak studenci są durni, ponieważ im -Amerykanom hamas zrobiłby dokładnie to samo co Izraelczykom 7.10. Ku radości Palestyńczyków.
    • jammer1974 Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 01:24
      Niestety od wielu lat notuje sie wzmozony udzial finansowy naftowych bogaczy z krajow arabskich na amerykanskich uniwersytetach. Uczelnie chetnie wsparcie przyjmowaly, wyrazajac zgode na "drobne" warunki owych "podarkow". I oto obserwujemy efekty.

W kraju tak mocno dotknietym islamskim terroryzmem, na niektorych uczelniach(nie wszystkie daly sie kupic) mozna ten terroryzm promowac. Wstyd dla takich uczelni.
      Studenci powinni je omijac szerokim lukiem.
      Jesli ktoregos pieknego dnia takie uniwersyteckie prostytutki nie znajda wystarczajacej ilosci chetnych do studiowania to i kasa od wujka z Arabii nie pomoze, bo i tak nie bedzie kogo uczyc.
      • engine8t Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 02:11
        jammer1974 napisała:

> Niestety od wielu lat notuje sie wzmozony udzial finansowy naftowych bogaczy z
        > krajow arabskich na amerykanskich uniwersytetach. Uczelnie chetnie wsparcie prz
        > yjmowaly, wyrazajac zgode na "drobne" warunki owych "podarkow". I oto obserwuje
        > my efekty.
        >
        > W kraju tak mocno dotknietym islamskim terroryzmem, na niektorych uczelniach(ni
        > e wszystkie daly sie kupic) mozna ten terroryzm promowac. Wstyd dla takich ucze
        > lni.
        > Studenci powinni je omijac szerokim lukiem.
        > Jesli ktoregos pieknego dnia takie uniwersyteckie prostytutki nie znajda wystar
        > czajacej ilosci chetnych do studiowania to i kasa od wujka z Arabii nie pomoze,
        > bo i tak nie bedzie kogo uczyc.

heheheheehj Ale pojechlas
        No to dla sprawiedliwosci to przytocz udzial lobby finansowego zydowskiego i porownaj jego udzial nie tylko na uniwersytetach ale wszedzie a szczegolnie w polityce, bankowosci, hollywood, etc etc i zobaczymy jak ten obrazek wyglada.
        Wyobraz sobie ze studenci omijaja uniwesytety w duzymi wplywami zydowskimi... ile by ich zostalo?
        • jammer1974 Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 02:19
          Co, milosniczko terrorystow islamskich, zaskoczylo ci to.

Ps. Jakby tak Zydzi mieli rzeczywiscie to mityczne lobby to by swiatem rzadzili.
          A swiatem nikt nie rzadzi - jak widac po tym jak wyglada.
          • engine8t Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 02:34
            jammer1974 napisała:

> Co, milosniczko terrorystow islamskich, zaskoczylo ci to.
            >
            > Ps. Jakby tak Zydzi mieli rzeczywiscie to mityczne lobby to by swiatem rzadzili
            > .
            > A swiatem nikt nie rzadzi - jak widac po tym jak wyglada.

A nie rzadza? Maja te mityczne lobby ktor kontroluje USA a ci ich bronia.
            Poczytaj siebie ksiazke
            www.amazon.com/Israel-Lobby-U-S-Foreign-Policy/dp/B000WDS62E/ref=sr_1_1?crid=3S89A8H7WS09G&dib=eyJ2IjoiMSJ9.dhc03_P9bdI4GWd5QJJSd7P27MFMw45uu5H6LmxzSmqGYEPr4tZ6fkHZcNOYV4Y4ygqvfVsiQL9d0yjLMECHxMC4begSHGqif1q006x8atgkZeojxd4xM1BN9dEpm4PoidgtUmvMvgMkYGgZztOWmg.WFu3k5hnqrWCymM9AMaZSnhUQva5OaWlIP_y8vt4ciw&dib_tag=se&keywords=lobby+izrael%3Ba+w+usa&qid=1714005103&sprefix=lobby+izrael+a+w+usa%2Caps%2C217&sr=8-1

A jak sie kilka tygodni temu zaczely protesty na czolowych uniwersytetach to dlaczego szefowie - zwlaszcza cvi co jeszcze wierzyli w wolnisc slowa, zostali zmuszeni do rezygnacji?
            Nie dlatego czasami ze zydzi powiedzieli ze wstrzymuje donacje?
      • dr.amy.farrah.fowler Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 07:17
        Również zaczynam mieć coraz większe przekonanie, że arabscy baronowie naftowi intensywnie finansują w świecie zachodnim propagandę "islam dobry". Jak, kurna, jest w ogóle możliwe coś takiego, że od ataku na WTC nie minęło jeszcze nawet 25 lat, a w hollywoodzkim blokbusterze mamy typową amerykańską rodzinę, która ma na ścianach cytaty z Koranu i co chwila przechodzi na urdu?
        • jammer1974 Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 15:05
          Amerykanscy dziennikarze sledczy tez nie mogli tego pojac wiec przeprowadzili sledztwo z powyzszym skutkiem.

Wyglada na to ze islamskie tumany nie potrafiace stworzyc jednego dobrze funkcjonujacego panstwa jesli na jego terenie nie plynie ropa potrafili jednak przez lata metodycznie nie tylko finansowac wlasny terroryzm ale jednoczesnie sprytnie przygotowywac sobie grunt do jego poparcia np.w Ameryce na niektorych lasych na pieniadze uczelniach. Sprytnie.
          Szkoda ze ten spryt kieruja na destrukcje a nie na budowanie czegos dobrego.
          Sredniowieczna dzicz.
        • engine8t Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 22:29
          "od ataku na WTC nie minęło jeszcze nawet 25 lat, a w hollywoodzkim blokbusterze mamy typową amerykańską rodzinę, która ma na ścianach cytaty z Koranu i co chwila przechodzi na urdu?"

Mowisz ze tych typowych co w Hollywood siedzilei przez te lata zaczynaja wypierac czy oni zaczyna koran czytac na wszelki wypadek?
    • engine8t Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 02:44
      malo?
      www.cnn.com/2023/10/18/business/upenn-donor-israel/index.html
    • srubokretka Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 03:35
      Populacjia dzieci w Palestynie to ok 50%. W Polsce to ok 15%.
      Izraelscy mordercy napewno sa z siebie bardzo dumni.
      • evening.vibes Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 07:23
        srubokretka napisał:
        > Populacjia dzieci w Palestynie to ok 50%. W Polsce to ok 15%.
        > Izraelscy mordercy napewno sa z siebie bardzo dumni.

W sensie: to Izraelczycy płodzili dzieci bez opamiętania po czym zaatakowali sąsiednie, potezne państwo wywołując wojnę beż żadnego zabezpieczenia tych dzieci np. schronami?
        • bardzo_wredna_dziewucha Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 07:25
          A nie no, wina Palestyńczyków, że mają dzieci, wiadomo.
          • evening.vibes Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 07:34
            > A nie no, wina Palestyńczyków, że mają dzieci, wiadomo.

Nie, wina że zaatakowali sąsiednie państwo i wywołali wojnę.

Szał ŚLEPEJ nienawiści nie pozwala ci tego ogarnąć.
            • bieda_tubka Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 08:47
              Tak, te dzieci i staruszki zaatakowali państwo. tymi rencami. pamiętasz faceta, co w niedawno zabił przedszkolaka? to był poznaniak, czy wszystkich poznaniaków powinno się teraz zagłodzić?
              • evening.vibes Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 08:52
                bieda_tubka napisała:
                > Tak, te dzieci i staruszki zaatakowali państwo. tymi rencami.

Rosyjskie dzieci też nie zaatakowały Ukrainy.

Ponad 70% Palestyńczyków popiera Hamas i uważa atak z 7.10 za słuszny. Sugerujesz rezygnację z demokracji?
              • brenya78 Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 08:53
                "Tak, te dzieci i staruszki zaatakowali państwo. tymi rencami. pamiętasz faceta, co w niedawno zabił przedszkolaka? to był poznaniak, czy wszystkich poznaniaków powinno się teraz zagłodzić?"

Tak tak, to już wiemy. Jedyna dozwoloną formą obrony Izraela jest siedzenie w schronach i odpieranie ataków za pomocą żelaznej kopuly.
                • wkswks Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 14:25
                  Te dzirci i staruszki były bardzo happy 7.10. Teraz poznały konsekwencje.
                  • kokosowy15 Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 17:42
                    Za to happy - kara śmierci! Niech wiedzą, kto tam rządzi!
                    • husky_cat Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 17:52
                      No popatrz, a izraelskie kobiety, dzieci i starcy dostali za nic karę śmierci
                      • kokosowy15 Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 19:38
                        Trzeba więc odpłacić stukrotnie, prawda? Ilu Polaków za jednego zabitego Niemca?
            • srubokretka Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 20:08
              >.Szał ŚLEPEJ nienawiści nie pozwala ci tego ogarnąć.

To raczej tobie!! Doroslych wybili, stad 50% to dzieci. I nie stlo sie to w ciagu roku. Izralici dzialali jak seryjni mordercy latami.
              • evening.vibes Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 20:18
                srubokretka napisał:
                > To raczej tobie!! Doroslych wybili, stad 50% to dzieci.

Odbiło ci kompletnie????
              • arabelax Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 20:24
                Izraelici to nie ten wiek.
          • wkswks Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 09:19
            Wina Palestyńczyków ze mają tyle dzieci! Niedługo się tam poduszą. Dlatego Izrael powinien postawić większe mury. Podobnie jak Egipt. Nie trzeba Izraela, że g tam zapanował głód.
            • kokosowy15 Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 11:18
              Przeludnienie Strefy Gazy nie wynika z tego, że Arabowie mają za dużo dzieci ale z tego, że zostali skoncentrowany na tym kawałku terenu poprzez wysiedlenia, ucieczkę przed armia izraelska, osadnik ami. Żydzi w gettach także się mnozyli i dlatego było przeludnienie?
    • zapomnialosiehehe1 Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 07:47
      Nie wiem jak ktos moze jeszcze bronic polityki Izraela, ematka mnie zawsze zaskakuje.
      • evening.vibes Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 07:49
        zapomnialosiehehe1 napisała:
        > Nie wiem jak ktos moze jeszcze bronic polityki Izraela, ematka mnie zawsze zask
        > akuje.

Jezeli nie zauwazylas watek jest o obronie palestyńskiego terroru (na całym siecie).
        • zapomnialosiehehe1 Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 09:11
          Czytaj ze zrozumieniem, autorka wyraznie krytykuje protesty propalestynskie.
    • beataj1 Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 09:15
      Po pierwsze uniwersytety zawsze były miejscami bardziej lewicowymi niż prawicowymi. I studenci zawsze protestowali przeciw bezsensownemu rozlewowi krwi.
      Po drugie o ile na początku wszyscy wspierali Izrael, to dziś widzę zarówno w mediach społecznościowych czy na różnych grupach dyskusyjnych, że popieranie Izraela w jego działaniach stało się wstydliwe a wręcz niemile widziane - poza kilkoma osobami które zawsze były i są ambasadorami i to jest naturalne, że ten temat jest dla nich bardzo ważny. Ludzie przestali kupować odmienianie słowa antysemityzm przez przypadki.
      W równaniu 1200 do 25000 śmierci dosyć łatwo jest zauważyć kto tu jest ofiarą.
      Owszem, ludzie nie mają odwagi jeszcze powiedzieć wprost, że potępiają działania Izraela bo lobby żydowskie jest silne i bardzo skuteczne (i nie jest to teoria spiskowa tylko obiektywna prawda - ten naród potrafi się trzymać razem i w tym tkwi ich siłą), ale obserwując to co się dzieje mam wrażenie, że to upada. A granie kartą Holokaustu jeszcze to przyśpiesza.
      Ja mam wrażenie, że obecnie Izrael stoi tam gdzie stali kiedyś Naziści.
      Ktoś gdzieś napisał że Gaza zamienia się w morze gruzów tak jak Warszawa kiedyś. I że oprawca karze wszystkich za winy niewielu. W przekonaniu, że wszyscy nienawidzą oprawcę. I to jest prawda, tak jak my nienawidziliśmy Nazistów, tak Palestyńczycy jako naród nienawidzą Izrael.
      • evening.vibes Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 09:22
        beataj1 napisała:
        > W równaniu 1200 do 25000 śmierci dosyć łatwo jest zauważyć kto tu jest ofiarą.

W czasie II wojny światowej zginęło więcej Niemców niż Anglików, czy to znaczy, że Niemcy byli ofiarą?

Izraelczycy mają schrony, tarcze antyrakietowe. Palestyńczycy żywe tarcze. Kto robi z siebie ofiarę?

> I to jest prawda, tak jak my nienawidziliśmy Nazistów, tak Pa
        > lestyńczycy jako naród nienawidzą Izrael.

A to jest g..o prawda bo Arabowie nienawidzili Żydów długo przed powstaniem Izraela. Poczytaj sobie teksty ich przywódców z początku XXw.
        • beataj1 Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 09:30
          Podczas drugiej wojny światowej Niemcy prowadzili działania na wielu frontach. Ja bym porównała ilu Niemców zginało np na terenie Polski z liczbą ofiar polskich.
          • evening.vibes Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 09:37
            beataj1 napisała:
            > Podczas drugiej wojny światowej Niemcy prowadzili działania na wielu frontach.
            > Ja bym porównała ilu Niemców zginało np na terenie Polski z liczbą ofiar polski
            > ch.

Nie ma znaczenia liczba frontów. Liczba ofiar wynika z 'prztgotowania' stron do walki.

Przygotowanie Izraela widać po niedawnym ataku Iranu. 'Przygotowanie' Palestyńczyków to używanie cywili jako żywych tarcz, zabronienie korzystania
            ludności cywilnej z tuneli, bo te są dla 'bojownikow' itd.
        • maly_fiolek Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 17:44
          > W czasie II wojny światowej zginęło więcej Niemców niż Anglików, czy to znaczy, że Niemcy byli ofiarą?

Tak, Niemcy też byli ofiarami tej wojny.
      • husky_cat Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 09:45
        No cóż, to szkoda, że amerykańscy studenci zapomnieli o ofiarach 11.09 i szalenczej radości w Gazie gdy wtedy umierali Amerykanie
        • jammer1974 Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 16:30
          husky_cat napisała:

> No cóż, to szkoda, że amerykańscy studenci zapomnieli o ofiarach 11.09 i szalen
          > czej radości w Gazie gdy wtedy umierali Amerykanie

Nie zapomnieli.
          To znaczy ci co uczestnicza w tych antyizraelskich protestach to zaledwie garstka niedorozwinietych patalachow, ktorzy jak sie okazalo podczas jednego z wywiadow protestuja bo ...oni co prawda nie wiedza o co chodzi ale ogolnie to oni zawsze sa za "free".
          Problemem sa uczelnie ktora zamiast temu przeciwdzialac i solidnie karac wspieraja i ochraniaja ich. A robia to z powodow ktore Juz opisalam. Ten proceder finansowania amerykanskich uczelni przez islamskich baronow powinnien byc oficjalnie przeswietlony a winni ukarani.
          Uniwersytet to nie prostytutka ktora za kase wszystko zniesie.
          • husky_cat Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 16:34
            Masz rację
          • asia.sthm Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 17:37
            > To znaczy ci co uczestnicza w tych antyizraelskich protestach to zaledwie garstka niedorozwinietych
            > patalachow,...

Nie wolno protestowac przeciwko Izraelowi to powiedz to obywatelom Izraela, bo chyba cie nie slysza.
            Widziala protesty w Jeruzalem i czego domagaja sie od Bibi?
            Widzialas co sie tam dzieje czy tylko studiowac na uniwerek do stanow przestalas sie wybierac?
            • evening.vibes Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 17:44
              asia.sthm napisała:
              > Nie wolno protestowac przeciwko Izraelowi

W jaki sposób atakowanie (również fizyczne) obywateli amerykańskich wyznających Judaizm na terenie uczelni w USA i krzyczenie do nich 'Go back to Poland' jest 'protestowaniem przeciw Izraelowi?

Nikt nie ma problemu z protestami - problem jest z ZAGROŻENIEM BEZPIECZEŃSTWA studnetów. No chyba, że wychodzisz znów z rasiolskiego założenia, że Palestyńczycy nie potrafią protestować bez przemocy?
              • asia.sthm Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 17:52
                https://gdb.voanews.com/a1cbdc87-830b-491c-9cfd-1c23394edc18_w1200_r1.jpg
                • evening.vibes Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 18:02
                  asia.sthm napisała:
                  > [img]https://gdb.voanews.com/a1cbdc87-830b-491c-9cfd-1c23394edc18_w1200_r1.jpg

Oczywiście Asieńka nie odpowiedziała na niewygodne pytanie. Wasze milczenie jest takie wymowne...
                  • evening.vibes Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 18:04
                    evening.vibes napisała:
                    > asia.sthm napisała:
                    > > [img]https://gdb.voanews.com/a1cbdc87-830b-491c-9cfd-1c23394edc18_w1200_
                    > r1.jpg
                    >
                    >
                    > Oczywiście Asieńka nie odpowiedziała na niewygodne pytanie. Wasze milczenie jes
                    > t takie wymowne...

I jeszcze Asieńko - specjalnie dla Ciebie. Pro-palestyńska 'pokojowa' protestantka:
                    https://i.ytimg.com/vi/H8wGUtdlGjg/maxresdefault.jpg
                    • asia.sthm Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 18:08
                      > Oczywiście Asieńka nie odpowiedziała na niewygodne pytanie.

Nie spoufalaj sie evening, dla ciebie najwyzej pani asia.
                      W dyskusje z toba nie wchodze, na pytania nie odpowiadam bo ty sobie kazda odpowiedzia tylek wycierasz. Skonczylam cie traktowac jako powazna partnerke do wymiany zdan. Nie jestes samotna w tym wykluczeniu. Nie becz.
                      • evening.vibes Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 18:10
                        asia.sthm napisała:
                        > na pytania nie odpowiadam

Oczywiście - jak pisałam - milczenie jest bardzo wymowne. Zupełnie nie dziwi mnie brak reakcji na palestyńską przemoc wobec (tym razem) obywateli amerykańskich - wy jesteście jej fankami wręcz.
                        • asia.sthm Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 18:15
                          Czyli mojego prostego przekazu nie zrozumialas. Wole grochem o sciane porzucac.
                          • evening.vibes Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 18:17
                            asia.sthm napisała:
                            > Czyli mojego prostego przekazu nie zrozumialas.

Ciszę przy agresji wobec Żydów rozumiem doskonale.
            • husky_cat Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 17:55
              Izraelscy obywatele protestują ponieważ chcą powrotu zakładników.
              • asia.sthm Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 18:04
                Ta zocha, oni chcieli juz w pazdzierniku, teraz zarzucaja bibisiowi swiadome poswiecenie zakladnikow. Traz zrozumieli, ze gdyby chcial zakladnicy od dawna byliby w domu. Wyszlo szydlo z worka, czyli zbrodnicza natura wodza i jego sztabu.
                Nazwij teraz ich wszystkich antysemitami, ulzyj sobie. Jak mozna tak zniewazac Natanyahu.
                • brenya78 Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 18:09
                  " teraz zarzucaja bibisiowi swiadome poswiecenie zakladnikow. Traz zrozumieli, ze gdyby chcial zakladnicy od dawna byliby w domu. "

Oswiecisz nas w jaki sposob? Teleportacja?
                • husky_cat Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 18:10
                  Dlaczego kłamiesz?
                  Zakladnicy nie byliby w domu ponieważ hamas nie zamierzał i nie zamierza ich wypuścić.
                  Hamas dostal proste ultimatum by ochronić ludność Gazy, wystarczylo że uwolnia zakładników
                    • evening.vibes Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 18:24
                      asia.sthm napisała:
                      > Powiedz to zakladnikom zocha, szczegolnie Hersh Polin co mu izrealski gr
                      > anat reke urwal.

Al Jazeera Asieńko - naaaaapraaaaawdęęęę???
                      • bardzo_wredna_dziewucha Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 18:34
                        evening.vibes napisała:

> asia.sthm napisała:
                        > > Powiedz to zakladnikom zocha, szczegolnie Hersh Polin co mu izreals
                        > ki gr
                        > > anat reke urwal.
                        >
                        > Al Jazeera Asieńko - naaaaapraaaaawdęęęę???
                        >
                        Chcesz linka o tej sprawie z Times od Israel, CNN i innych źródeł? Coraz dalej idziesz w zaprzeczaniu rzeczywistości.
                        • bajgla Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 19:23

> evening.vibes napisała:
                          >
                          > > asia.sthm napisała:
                          > > > Powiedz to zakladnikom zocha, szczegolnie Hersh Polin co mu i
                          > zreals
                          > > ki gr
                          > > > anat reke urwal.
                          > >
                          > > Al Jazeera Asieńko - naaaaapraaaaawdęęęę???
                          > >
                          > Chcesz linka o tej sprawie z Times od Israel, CNN i innych źródeł? Coraz dalej
                          > idziesz w zaprzeczaniu rzeczywistości.

Skoro to takie proste to dawaj źródła na ten izraelski granat.
                          • evening.vibes Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 20:24
                            bajgla napisała:
                            > > Chcesz linka o tej sprawie z Times od Israel, CNN i innych źródeł? Coraz
                            > dalej
                            > > idziesz w zaprzeczaniu rzeczywistości.
                            >
                            >
                            > Skoro to takie proste to dawaj źródła na ten izraelski granat.

Oczywiście nie wklei bo to wierutne kłamstwo.

Swoją drogą - nawet Al-Jazeera tego nie podała - widać to jedynie wytwór chorego z nienawiści mózgu Asieńki. Wciąż szokuje do jak podłych i okrutnych łgarstw zdolne są pro-palestynki uncertain
                    • husky_cat Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 18:31
                      Los zakładników to wina terrorystow z hamasu.
                      Ci ludzie powinni być w swoich domach tak jak byli 6.10
                    • arabelax Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 19:00
                      asia.sthm napisała:

> Powiedz to zakladnikom zocha, szczegolnie Hersh Polin co mu izrealski gr
                      > anat reke urwal.
                      >

Tak tak izraelski, pisz dalej bajki.
                • husky_cat Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 18:29
                  Zbrodniarze to porwali tych ludzi i przetrzymuja od miesięcy.
                  Nie myl pojęć
                  • engine8t Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 20:25
                    husky_cat napisała:

> Zbrodniarze to porwali tych ludzi i przetrzymuja od miesięcy.
                    > Nie myl pojęć

A dlaczego Izrael ich nie odbierze? Pewnie byli skazani i wytypowani na zabranie wiec spisani na straty?
          • pursuedbyabear Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 20:35
            Uniwersytet, o który zapewne ani ty, ani specjalistka od kwasów nie zahaczyłyście, sądząc po waszej (nie)wiedzy, zawsze był i powinien być miejscem swobodnej myśli i miejscem, w którym można ją wyrażać. To nie są szkoły jak w "Panu Kleksie", gdzie trzeba sztywno, równo i posłusznie.
            • evening.vibes Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 20:37
              pursuedbyabear napisała:
              > Uniwersytet, o który zapewne ani ty, ani specjalistka od kwasów nie zahaczyłyśc
              > ie, sądząc po waszej (nie)wiedzy, zawsze był i powinien być miejscem swobodnej
              > myśli i miejscem, w którym można ją wyrażać.

To nie przez 'wyrażanie myśli' uczelnia mówi, że nie może zapewnić studentom BEZPIECZEŃSTWA?
            • husky_cat Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 21:18
              W żadnym miejscu nie powinno się wyrażać poparcia dla terrorystów. A studenci, przynajmniej w teorii, powinni mieć wystarczająco dużo rozumu by to samodzielnie zrozumieć.

I to "swobodne wyrażanie myśli" polega na zagrożeniu dla studentów Żydów, zagrożeniu tak dużym, że doradza się im by nie przychodzili dla własnego bezpieczeństwa.

Poza tym, jakoś nie wyobrażam sobie by na UW możliwe były demonstracje obecnie demonstracje prorosyjskie
              • engine8t Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 21:21
                husky_cat napisała:

> W żadnym miejscu nie powinno się wyrażać poparcia dla terrorystów. A studenci,
                > przynajmniej w teorii, powinni mieć wystarczająco dużo rozumu by to samodzielni
                > e zrozumieć.
                >
                > I to "swobodne wyrażanie myśli" polega na zagrożeniu dla studentów Żydów, zagro
                > żeniu tak dużym, że doradza się im by nie przychodzili dla własnego bezpieczeńs
                > twa.
                >
                > Poza tym, jakoś nie wyobrażam sobie by na UW możliwe były demonstracje obecnie
                > demonstracje prorosyjskie

Toz przeciez kazdy kto potrafi myslec wie ze IDF pokazal i to wyraznie kto tu jest najwiekszym terrorysta?
                Wciskanie oczywistych klamstw z racji kontrolwania mediow nie zmiania faktow.
                • husky_cat Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 21:33
                  Nikt kto potrafi myśleć nie popiera palestyńskich terrorystów.
                  Przynajmniej nikt na Zachodzie, którego ci terroryści nienawidzą.
                  Zdajesz sobie sprawę, że oni gdyby tylko mieli możliwość to ciebie i twoja rodzinę potraktowaliby tak samo jak Izraelczykow 7.10?
                  Ku radości ludności SG, która tak radośnie świętowala bestialska masakre
                  • engine8t Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 23:51
                    husky_cat napisała:

> Nikt kto potrafi myśleć nie popiera palestyńskich terrorystów.
                    > Przynajmniej nikt na Zachodzie, którego ci terroryści nienawidzą.
                    > Zdajesz sobie sprawę, że oni gdyby tylko mieli możliwość to ciebie i twoja rodz
                    > inę potraktowaliby tak samo jak Izraelczykow 7.10?
                    > Ku radości ludności SG, która tak radośnie świętowala bestialska masakre

Palestynczycy to nie terrorysci ale walczacy o wolnosc swoja i swojego narodu.
                    Nie, ani mnie ani mojej rodziny by tak nie potraktowali poniewaz ja ich nie wyganiam ani z ich domow ani z ich pol i nie ogradzam ich plotem ani nie morduje z byle powodu.
                    • husky_cat Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 08:48
                      To terroryści nienawidzacy Zachodu i współpracujący z Rosją.
                      Rozumiem, że zamordowane izraelskie niemowlęta też "mordowaly, wypedzaly i odgradzaly płotem"? Niesamowicie rozwinięte były te maleństwa...

Nie ludz się, ciebie i twoja rodzinę także by tak potraktowali. Popatrz jak zachowują się muzułmanie w Europie, choć nikt ich nie morduje, nie odgradza płotem, przeciwnie mają socjal, mieszkania i opiekę medyczną, wszystko na koszt europejskiego podatnika. A i tak nas nienawidzą.

engine8t napisał:

> Palestynczycy to nie terrorysci ale walczacy o wolnosc swoja i swojego narodu.
                      > Nie, ani mnie ani mojej rodziny by tak nie potraktowali poniewaz ja ich nie wyg
                      > aniam ani z ich domow ani z ich pol i nie ogradzam ich plotem ani nie morduje z
                      > byle powodu.
                  • bardzo_wredna_dziewucha Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 00:54
                    husky_cat napisała:

> Nikt kto potrafi myśleć nie popiera palestyńskich terrorystów.
                    > Przynajmniej nikt na Zachodzie, którego ci terroryści nienawidzą.
                    > Zdajesz sobie sprawę, że oni gdyby tylko mieli możliwość to ciebie i twoja rodz
                    > inę potraktowaliby tak samo jak Izraelczykow 7.10?
                    > Ku radości ludności SG, która tak radośnie świętowala bestialska masak

I widzisz, nikt tu na forum nie popiera ataku Hamasu ani ich terrorystycznej działalności (przynajmniej ja tego nie zauważyłam).To wy, obrończynie IDFu próbujecie przepchnąć chorą retorykę, że każdy głos poparcia dla powstania państwa palestyńskiego to wspieranie terroryzmu, a każdy głos krytyki działań władz izraelskich to antysemityzm.
                    Tymczasem rzeczywistość jest taka, że trwający od dziesiątek lat konflikt jest wynikiem chorej zajadłości OBU stron. Nie tylko Palestyńczyków (już nawet mi sie nie chce pisać o tym co Izrael zrobił w 1948). Później, w roku 1967 to Izrael wywołał światowy kryzys atakując państwa arabskie i od tego czasu okupuje tereny, które w pierwotnym planie miały być niezależnym państwem palestyńskim.
                    Popieranie działań Izraela wynika albo z oczadzenia propagandą, albo z kompletnej nieznajomości historii.
                    • bardzo_wredna_dziewucha Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 00:55
                      P.S. poznałam trochę Palestyńczyków, żaden z nich nie wbił mi noża w plecy, ale rozumiem, że to przykład anegdotyczny? 😂
                      • engine8t Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 04:10

> P.S. poznałam trochę Palestyńczyków, żaden z nich nie wbił mi noża w plecy, ale
                        > rozumiem, że to przykład anegdotyczny? 😂

No nie wbil ale mogl?
                        I juz za to samo nalezy go zastrzelic
                      • evening.vibes Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 05:59
                        > P.S. poznałam trochę Palestyńczyków, żaden z nich nie wbił mi noża w plecy, ale

W stosunku do 7.10? Ale fakt - dla ciebie mordowanie Żydów jest po prostu OK, opatrujesz emotką "😂".
                      • husky_cat Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 08:53
                        Ten usmieszek przy wspomnieniach zbrodni na niewinnych ludziach to kpina z ofiar?
                        Oni nie są tak humanitarni by wbić noz w plecy, oni wiążą matkę z dzieckiem drutem kolczastym i podpalaja żywcem, oni gwalca zbiorowo kobiety i odcinaja im części ciała podczas trwania gwałtu.
                        Oni torturuja i mordują nastolatka, nagrywają to i wysyłają filmik do jego mamy. Oni podpalaja domy, w których ukrywają się rodziny z dziećmi.
                        Ale ciebie to nie wzrusza bo ofiary były Żydami

• brenya78 Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 09:17
                        "P.S. poznałam trochę Palestyńczyków, żaden z nich nie wbił mi noża w plecy, ale rozumiem, że to przykład anegdotyczny? 😂"

A to spoko, atak hamasu w październiku nie miał miejsca. Tako rzecze dziewucha.
                        • asia.sthm Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 09:28
                          Wściekłaś się, czy co?
                          Gdzie tako rzecze dziewucha? W głowie ci coś rzecze, to już widać.
                          Nie przejdzie takie dymanie tekstu.
                          • evening.vibes Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 09:32
                            asia.sthm napisała:
                            > Gdzie tako rzecze dziewucha?

Nie dałaś rady nawet przeczytać do czego Brenya się odniosła?
                            • asia.sthm Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 09:35
                              Dałam radę i umiem czytać
                              • evening.vibes Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 09:37
                                asia.sthm napisała:
                                > Dałam radę i umiem czytać

Jak widać jednak nie.
                      • brenya78 Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 10:00
                        "P.S. poznałam trochę Palestyńczyków, żaden z nich nie wbił mi noża w plecy, ale rozumiem, że to przykład anegdotyczny? 😂"

A przyszlo Ci dziewucha do glowy, ze tam na tym festiwalu w pazdzierniku to moglas byc Ty albo ktos z Twojej rodziny? Nie bylas nigdy w Izraealu? Nie jezdzisz po swiecie? Bo wiesz, moj maz czesto jezdzi do Izraeala, wczesniej do Jordanii, na rower. Zjezdzil Izrael, mieszkal w kibucach. Wtedy tam to mogl byc moj maz, albo ja, albo moja corka. A Ty sobie siedzisz w wygodnym hotelu i pierdol...sz takie bzdury ze szok.
                        • bardzo_wredna_dziewucha Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 12:57
                          brenya78 napisała:

> "P.S. poznałam trochę Palestyńczyków, żaden z nich nie wbił mi noża w plecy, al
                          > e rozumiem, że to przykład anegdotyczny? 😂"
                          >
                          > A przyszlo Ci dziewucha do glowy, ze tam na tym festiwalu w pazdzierniku to mog
                          > las byc Ty albo ktos z Twojej rodziny? Nie bylas nigdy w Izraealu? Nie jezdzisz
                          > po swiecie? Bo wiesz, moj maz czesto jezdzi do Izraeala, wczesniej do Jordanii
                          > , na rower. Zjezdzil Izrael, mieszkal w kibucach. Wtedy tam to mogl byc moj maz
                          > , albo ja, albo moja corka. A Ty sobie siedzisz w wygodnym hotelu i pierdol...s
                          > z takie bzdury ze szok.
                          >

A przyszło ci do głowy, że mogłaś się urodzić w Strefie Gazy albo na Zachodnim Brzegu i mieć bardzo ograniczone możliwości lub żadnych na poprawienie swojego losu? Jak już tak sobie rozważamy hipotetycznie.
                          • brenya78 Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 13:01
                            "A przyszło ci do głowy, że mogłaś się urodzić w Strefie Gazy albo na Zachodnim Brzegu i mieć bardzo ograniczone możliwości lub żadnych na poprawienie swojego losu?"

No przyszlo, i co z tego? Nadal nie popieralabym gwalcenia, palenia i mordowania. A jak bym popierala, to nie dziewilabym sie, ze ktos sie z tym nie zgadza.
                            • asia.sthm Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 13:14
                              > Nadal nie popieralabym gwalcenia, palenia i mordowania.

Nie kryguj sie, przeciez teraz juz popierasz z pozycji werdykta co komu za co sie nalezy.
                              Na zasadzie: byle nie NASZYM
                              • evening.vibes Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 13:20
                                asia.sthm napisała:
                                > Nie kryguj sie, przeciez teraz juz popierasz z pozycji werdykta co komu za c
                                > o sie nalezy.
                                > Na zasadzie: byle nie NASZYM

I kto to pisze Asieńko 🤣🤣🤣
                            • bardzo_wredna_dziewucha Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 13:32
                              brenya78 napisała:

> "A przyszło ci do głowy, że mogłaś się urodzić w Strefie Gazy albo na Zachodnim
                              > Brzegu i mieć bardzo ograniczone możliwości lub żadnych na poprawienie swojego
                              > losu?"
                              >
                              > No przyszlo, i co z tego? Nadal nie popieralabym gwalcenia, palenia i mordowani
                              > a. A jak bym popierala, to nie dziewilabym sie, ze ktos sie z tym nie zgadza.

O to dobre. Nie popierasz gwałtów i mordowania i palenia to przestań bronić własną piersią działań IDFu, który morduje w Strefie Gazy niewinnych ludzi.
                          • evening.vibes Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 13:06
                            > A przyszło ci do głowy, że mogłaś się urodzić w Strefie Gazy albo na Zachodnim
                            > Brzegu i mieć bardzo ograniczone możliwości lub żadnych na poprawienie swojego
                            > losu?

Jak ZDECYDOWANA WIĘKSZOŚĆ ludzi na naszej planecie.

Jednak przemoc NIGDY nie jest jedynym wyborem.
                            • asia.sthm Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 13:19
                              > Jednak przemoc NIGDY nie jest jedynym wyborem.

No prosze, jakie piekne deklaracje. Puchar Kalego sie nalezy
                              • evening.vibes Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 13:21
                                asia.sthm napisała:
                                > > Jednak przemoc NIGDY nie jest jedynym wyborem.
                                >
                                > No prosze, jakie piekne deklaracje. Puchar Kalego sie nalezy

Napisała Asieńka w wątku 'sprawdzam'....
                            • bardzo_wredna_dziewucha Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 13:27
                              evening.vibes napisała:

> Jak ZDECYDOWANA WIĘKSZOŚĆ ludzi na naszej planecie.
                              >
                              > Jednak przemoc NIGDY nie jest jedynym wyborem.
                              >
                              >

To ciekawe co piszesz, znaczy nie popierasz przemocy IDFu w stosunku do ludności cywilnej? Brzydko evening, czyżbyś była antysemitką?
                              • evening.vibes Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 13:31
                                > To ciekawe co piszesz, znaczy nie popierasz przemocy IDFu

Jeżeli ktoś przychodzi cię zabić, powstań i zabij pierwszy.
                                • bardzo_wredna_dziewucha Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 14:28
                                  evening.vibes napisała:

> > To ciekawe co piszesz, znaczy nie popierasz przemocy IDFu
                                  >
                                  > Jeżeli ktoś przychodzi cię zabić, powstań i zabij pierwszy.
                                  >

Jak już cytujesz Talmud, to może to ci się spodoba:

"Odrzekł mu Rawa: Niech cię zabije, a ty nie zabijaj. Czemu sądzisz, że twoja krew jest czerwieńsza, a może to krew tamtego człowieka jest czerwieńsza od twojej?"

Albo:
                                  "Bądź jednym z uczniów Aarona. Kochaj pokój i dąż do pokoju, kochaj ludzi i zbliżaj ich do Tory."

Czy nie pasuje do twojej narracji? 😎
                                  • evening.vibes Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 14:32
                                    > "Odrzekł mu Rawa: Niech cię zabije, a ty nie zabijaj.

Chciałabyś. O niczym innym nie marzysz jak o wymazniu Żydów ze świata.
                                  • evening.vibes Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 14:34
                                    > "Bądź jednym z uczniów Aarona. Kochaj pokój i dąż do pokoju, kochaj ludzi i zbl
                                    > iżaj ich do Tory."

PS.

Żydzi wrócili do Judei w pokoju - NIEUZBROJENI (wbrew twoim łgarstwom). To Arabowie wybrali wojnę i mają wojnę.
                                    • bardzo_wredna_dziewucha Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 15:08
                                      evening.vibes napisała:

> > "Bądź jednym z uczniów Aarona. Kochaj pokój i dąż do pokoju, kochaj ludzi
                                      > i zbl
                                      > > iżaj ich do Tory."
                                      >
                                      >
                                      > PS.
                                      >
                                      > Żydzi wrócili do Judei w pokoju - NIEUZBROJENI (wbrew twoim łgarstwom). To Arab
                                      > owie wybrali wojnę i mają wojnę.
                                      >
                                      >
                                      Tworzenie alternatywnej historii level master 😂 a hotel King Dawid wybuchł z powodu wycieku gazu? 😂
                                      • evening.vibes Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 15:47
                                        > Tworzenie alternatywnej historii level master 😂 a hotel King Dawid wybuchł z
                                        > powodu wycieku gazu? 😂

I to jest właśnie popisowy przykład kompletnej ignorancji historycznej Dziewuchy.

Zamach na hotel King Dawid miał miejsce w 1946 roku - ponad PÓŁ WIEKU po rozpoczęciu powrotu w ramach ruchu Syjonistycznego. PÓŁ WIEKU.

Żydzi wrócili do Judei nieuzbrojeni, z misją budowania własnego państwa. Tu spotkali się z arabską agresją, pogromami, które Arabowie urządzali i przybyszom i Żydom mieszkającym tam z dziada-pradziada. Zaczęli więc tworzyć jednostki samoobrony (Hagana: 1920) a później również aktywnie walczyć o swoje prawa (przypominam: jednym z celów Mandatu było powstanie żydowskiej siedziby narodowej - brytyjczycy się z tego wycofali).

Twoja wiedza jest jak ser szwajcarski nie mówiąc już o pojmowaniu jakichkolwiek zależności przycznynowo-skutkowych.

Nienawidzisz Żydów za to, że nie pozwolili się wyrżnąć w pień. Chora pusta czaszka uncertain
                                        • bardzo_wredna_dziewucha Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 16:51
                                          evening.vibes napisała:

> Żydzi wrócili do Judei nieuzbrojeni, z misją budowania własnego państwa.
                                          > Tu spotkali się z arabską agresją, pogromami, które Arabowie urządzali i przyb
                                          > yszom i Żydom mieszkającym tam z dziada-pradziada. Zaczęli więc tworzyć jednost
                                          > ki samoobrony (Hagana: 1920) a później również aktywnie walczyć o swoje prawa (
                                          > przypominam: jednym z celów Mandatu było powstanie żydowskiej siedziby narodowe
                                          > j - brytyjczycy się z tego wycofali).
                                          >
                                          > Twoja wiedza jest jak ser szwajcarski nie mówiąc już o pojmowaniu jakichkolwiek
                                          > zależności przycznynowo-skutkowych.
                                          >
                                          > Nienawidzisz Żydów za to, że nie pozwolili się wyrżnąć w pień. Chora pus
                                          > ta czaszka uncertain
                                          >
                                          Proszę, fragment książki "Powstań i zabij pierwszy" (bardzo polecam!) ukazujący jak pokojowo byli nastawieni Żydzi osiedlający się w Palestynie. Mówisz, że Hagana to była pierwsza organizacja zbrojna? Acha.
                                          • bardzo_wredna_dziewucha Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 16:53
                                            Wcięło mi zdjęcie, raz jeszcze:
                                            • evening.vibes Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 16:56
                                              > Wcięło mi zdjęcie, raz jeszcze:

'W 1914 roku organizacja BRONIŁA już czternastu osad'

Pustaku och pustaku - PRZED CZYM BRONIŁA??? Przed lwami??
                                              • bardzo_wredna_dziewucha Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 17:06
                                                No poczytaj kolejne fragmenty, które wkleiłam,a najlepiej całą tę książkę, nie jest droga, dostępna jako e-book (Brenya ebooków nie ogarnia, ale ty dasz radę).
                                                • evening.vibes Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 17:08
                                                  > No poczytaj kolejne fragmenty, które wkleiłam,

Wkleiłaś, że żydowska organizacja BRONIŁA żydowskich osad i mściła się za PRZEŚLADOWANIE Żydów.

Zaoranie level Dziewucha big_grin

Ale tak rozumiem - dla ciebie Żydzi powinni dać się zarżnąć a oni (źli Żydzi, źli Żydzi. źli Żydzi) się NIE DALI!
                                              • bardzo_wredna_dziewucha Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 17:11
                                                evening.vibes napisała:

>
                                                > 'W 1914 roku organizacja BRONIŁA już czternastu osad'
                                                >
                                                >
                                                > Pustaku och pustaku - PRZED CZYM BRONIŁA??? Przed lwami??
                                                >

Przed konsekwencjami zaniechania idei Herzla, który chciał stwórz państwo w wyniku pokojowych i dyplomatycznych działań. Raz jeszcze, zacznij czytać coś więcej niż Wikipedię.

• evening.vibes Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 17:13
                                                  > Przed konsekwencjami zaniechania idei Herzla, który chciał stwórz państwo
                                                  > iw wynku pokojowych i dyplomatycznych działań.

Nie łgaro - bronili przez ARABSKĄ AGRESJĄ. Pokojowe nastawienie Hertzla nie udzieliło się Arabom.
                                                  • bardzo_wredna_dziewucha Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 17:27
                                                    evening.vibes napisała:

> > Przed konsekwencjami zaniechania idei Herzla, który chciał stwórz państwo
                                                    >
                                                    > > iw wynku pokojowych i dyplomatycznych działań.
                                                    >
                                                    >
                                                    > Nie łgaro - bronili przez ARABSKĄ AGRESJĄ. Pokojowe nastawienie Hertzla
                                                    > nie udzieliło się Arabom.
                                                    >
                                                    >
                                                    Pokojowe nastawienie Herzla nie udzieliło się też Żydom, co masz jak wół napisane w polecanej przeze mnie książce.
                                                    Wspomnijmy jeszcze wypędzenie 750 tys. Arabów podczas wojny o niepodległość i mamy komplet pokojowego nastawienia Izraelczyków.

Chyba sobie policzę ile razy mnie w tym wątku wyzwałaś 😂 co w sumie pokazuje tylko twoją kompletną bezsilność w dyskusji.
                                                  • evening.vibes Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 17:31
                                                    > Pokojowe nastawienie Herzla nie udzieliło się też Żydom, co masz jak wół napisa
                                                    > ne w polecanej przeze mnie książce.

Ale właśnie ty to piszesz w kółko - Żydzi powinni się 'POKOJOWO' DAĆ ZARŻNĄĆ.

> Wspomnijmy jeszcze wypędzenie 750 tys. Arabów podczas wojny o niepodległość

Nie było czegoś takiego jak 'wojna O niepodległość' historyczny pustaku. Był atak państw arabskich na PAŃSTWO IZRAEL.
                                                  • bardzo_wredna_dziewucha Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 17:42
                                                    evening.vibes napisała:
                                                    > Nie było czegoś takiego jak 'wojna O niepodległość' historyczny pustaku. Był at
                                                    > ak państw arabskich na PAŃSTWO IZRAEL.
                                                    >

"Pierwsza wojna izraelsko-arabska 1948–1949, nazywana przez Izraelczyków wojną o niepodległość (hebr. ‏מלחמת העצמאות, Milchemet Ha’acma’ut‎) bądź wojną wyzwoleńczą (hebr. ‏מלחמת השחרור, Milchemet Ha-Szichrur‎), przez Arabów natomiast katastrofą (arab. ‏النكبة, an-Nakba‎) – pierwszy konflikt zbrojny nowożytnego Izraela z jego arabskimi sąsiadami, który zapoczątkował serię wojen izraelsko-arabskich."

9 razy mnie zwyzywałaś, a policzyłam tylko posty kierowane bezpośrednio do mnie i z konkretnymi wyzwiskami: pustak, rasistka, pensjonarka, łgara (powtarzają się).
                                                  • asia.sthm Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 18:21
                                                    > 9 razy mnie zwyzywałaś, a policzyłam tylko posty kierowane bezpośrednio do mnie

to jeszcze nie koniec, ona ma duzo tego materialu. Jak sie wscieknie to wali kaczym srutem na oslep.
                                                    Mnie per Asienko zasuwa, to znaczy juz baaaardzo z nia niedobrze big_grin
                                            • bardzo_wredna_dziewucha Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 16:59
                                              To też bardzo ciekawe:
                                              • evening.vibes Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 17:00
                                                > To też bardzo ciekawe:

Ale to jest to o czym piszę a ty się pogrążasz...
                                              • engine8t Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 21:01
                                                A tu inny punkt widzenia
                                                www.youtube.com/shorts/Y-eYZZKUdl8
                                    • kokosowy15 Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 15:56
                                      Jaki eufemizm! Wrócili do Judei, a tam, zamiast powitania z kwiatami i ochoczego oddawania swoich domów, pół, zwierząt - spotkali się z nie zrozumieniem i zbrodniczy oporem. No i, w trosce o bezpieczeństwo, żydowska samoobrona wyrzuciła z tych terenów ponad 800 tysięcy ludzi, i trochę wybiła żeby nie wracali.
                                      • evening.vibes Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 15:58
                                        kokosowy15 napisał(a):
                                        > Jaki eufemizm! Wrócili do Judei,

Część została zmuszona do tego powrotu przez was śmierdzące komuchy.

Wysyłając polskich Żydów do Izraela UZNALIŚCIE istnienie tego państwa. Więc przestań skamleć żałosny dziadygo.
                                        • asia.sthm Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 16:02
                                          Ales sie zalosnie rozszalala, vibes. Po kostkach skubiesz jak rozwscieczony piesek dziamdziuch.
                                          • evening.vibes Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 16:03
                                            asia.sthm napisała:
                                            > Ales sie zalosnie rozszalala, vibes.

Napisała ta, która skurwysuń*sko łgała w tym wątku o izraelskim zakładniku. Z każdym wątkiem pokazujesz, że można upaść niżej w tym festiwalu nienawiści.
                                          • bardzo_wredna_dziewucha Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 16:47
                                            asia.sthm napisała:

> Ales sie zalosnie rozszalala, vibes. Po kostkach skubiesz jak rozwscieczony
                                            > piesek dziamdziuch.
                                            >

Co nie? Mnie bawi.
                                            • evening.vibes Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 16:48
                                              > Co nie? Mnie bawi.

Pustaka na pewno. Zaraz po mordowaniu Żydów.
                                        • kokosowy15 Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 18:42
                                          Cześć moich kolegów rzeczywiście wyjechała w okolicach 1968, ale nikt do Izraela, ale do Niemiec, Szwecji, Danii, Holandii. Wyjeżdżali tam, gdzie cześć Polaków także chętnie by wyemigrowala, ale nie mogli. Nikt nie miał zamiaru iść do izraelskie go wojska ani pracować w kibucu za kieszonkowe.
                                          • kokosowy15 Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 18:44
                                            I nie denerwuj się tak, bo ci żyłka pęknie, biedna nacjonalistko i będzie na Hamas - komuchow - antysemitow - amerykańskie uniwersytety (niepotrzebne skreślić).
                                          • evening.vibes Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 19:05
                                            kokosowy15 napisał(a):
                                            > Cześć moich kolegów rzeczywiście wyjechała w okolicach 1968, ale nikt do Izrael
                                            > a, ale do Niemiec, Szwecji, Danii, Holandii. Wyjeżdżali tam, gdzie cześć Polakó
                                            > w także chętnie by wyemigrowala, ale nie mogli.

No tak, powinni być komuchom wdzięczni! 'A mogli zabić!'?
                          • husky_cat Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 13:26
                            A przyszło ci do głowy, że mogłaś urodzić się w Izraelu i zostać zamordowana jako niemowlę 7.10?
                            Jak już tak rozważamy to rozważ także to dlaczego żaden z muzułmańskich sąsiadów nie chce Palestyńczyków

>
                            > A przyszło ci do głowy, że mogłaś się urodzić w Strefie Gazy albo na Zachodnim
                            > losu? Jak już tak sobie rozważamy hipotetycznie.
                            • asia.sthm Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 13:48
                              zocha, przecież ty sama aż się rwałaš do zabijania dzieci. Nawet szczegółowo tu nam tłumaczyłaś które należy i z jakich powodów utylizować.
                              • husky_cat Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 14:34
                                Nie dzieci, a zwyroli, coś ci się pomylilo.
                                Dzieci izraelskie były niewinne
                                • asia.sthm Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 15:11
                                  husky_cat napisała:

> Nie dzieci, a zwyroli, coś ci się pomylilo.
                                  > Dzieci izraelskie były niewinne

A dzieci palestyńskie winne? Wytłumacz nam jeszcze raz
                                  • evening.vibes Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 15:50
                                    asia.sthm napisała:
                                    > A dzieci palestyńskie winne? Wytłumacz nam jeszcze raz

Są niewinnymi ofiarami działań własnych rodziców. Dalej tego nie rozumiesz.
                                    • kokosowy15 Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 15:57
                                      Aha, to jak dzieci z Powstania Warszawskiego? Czyli - Niemcy nie mieli innego wyjścia?
                                      • husky_cat Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 16:46
                                        Przestań porównywać terrorystów do Powstańców i Polaków.
                                        Dla przypomnienia; IIWS nie zaczęła się od masakry niemieckich cywilów tylko od napaści na Polskę i bestialstwa wobec Polaków

kokosowy15 napisał(a):

> Aha, to jak dzieci z Powstania Warszawskiego? Czyli - Niemcy nie mieli innego w
                                        > yjścia?
                                    • asia.sthm Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 15:59
                                      Nie wylaz przed szereg, daj sie zosze jeszcze raz popisac.

> Są niewinnymi ofiarami działań własnych rodziców. Dalej tego nie rozumiesz.

O izraelskich dzieciach nie napiszesz, ze sa niewinnymi ofiarami bibusiowego IDF?
                                      • evening.vibes Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 16:01
                                        asia.sthm napisała:
                                        > O izraelskich dzieciach nie napiszesz, ze sa niewinnymi ofiarami bibusiowego
                                        > IDF?

Nie - ataki na Żydowskie dzieci w wykonaniu Arabów sięgają dziesiątki lat przed Bibim. Może jak być liznęła historii to byś coś ogarniała.
                                        • asia.sthm Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 16:04
                                          > Może jak być liznęła historii to byś coś ogarniała.

dobre, ty liznelas i nie ogarniasz ze konflikt jest przez medrow nie do ogarniecia. Widzisz co z twojego ogarniania wyszlo. I to nie koniec.
                                  • husky_cat Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 16:43
                                    Dzieci palestynskie mogą podziękować wujkom z hamasu i rodzicom, którzy popierają terrorystów
                    • evening.vibes Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 06:05
                      > I widzisz, nikt tu na forum nie popiera ataku Hamasu

Ty nie popierasz ale chcesz z całego serducha, żeby pozostał BEZKARNY.

ani ich terrorystycznej dz

> Tymczasem rzeczywistość jest taka, że trwający od dziesiątek lat konflikt jest
                      > wynikiem chorej zajadłości OBU stron.

Tak tak - a Igrun powstał przed Haganą. Taka twoja wiedza penjonareczko.

> Nie tylko Palestyńczyków (już nawet mi si
                      > e nie chce pisać o tym co Izrael zrobił w 1948).

POWSTAŁ. I został zaatakowany przez państwa arabskie. Z NIENAWIŚCI.

Później, w roku 1967 to Izrael
                      > wywołał światowy kryzys atakując państwa arabskie

😂 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
                    • brenya78 Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 09:14
                      "
                      I widzisz, nikt tu na forum nie popiera ataku Hamasu ani ich terrorystycznej działalności (przynajmniej ja tego nie zauważyłam)."

No dobra, wydusilas. To mo,e teraz wydusisz komentarz na temat tego co się dzieje na u iwerystwtach w USA bo 1) o tym jest wątek, po 2) nic jeszcze nie napisalas w tym temacie....
                    • brenya78 Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 09:16
                      A co do "niepopoerania" hamasu, to owszem twoje stanienpod ambasada Izraela I popoeranie Iranu, jest również pokazem poparcia dla hamasu.
                    • margit49 Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 09:51

w roku 1967 to Izrael
                      > wywołał światowy kryzys atakując państwa arabskie i od tego czasu okupuje tere
                      > ny, które w pierwotnym planie miały być niezależnym państwem palestyńskim.

Omg! było wręcz odwrotnie😄 To państwa arabskie zasadziły się na Izrael i poradził sobie, zupełnie osamotniony
                      26 maja /'67/egipski prezydent Naser powiedział: „Zamierzamy przypuścić frontalny atak na Izrael. To będzie wojna totalna. Naszym podstawowym celem będzie unicestwienie Izraela”. 28 maja Naser dodał: „samo istnienie Izraela stanowi agresję”. Równocześnie zagroził on całkowitym zamknięciem Kanału Sueskiego, gdyby jakiekolwiek państwo spróbowało interweniować w trakcie wojny egipsko-izraelskiej[14].

pl.wikipedia.org/wiki/Wojna_sze%C5%9Bciodniowa
                      I w tym problem - chodzi o zniszczenie Izraela, eufemistycznie zepchnięcie do morza.
                      Trudno w takiej sytuacji mówić o pokojowych rozwiązaniach, choć obu stronach są ludzie, którzy tego chcą
                      A co po zniszczeniu Izraela? Państwo islamskie na kształt ISIS? Prawo szariatu? Hamas ma raczej taką wizję.
                      I znowu płacz o łamaniu praw człowieka, ucieczki do lepszego świata itp. itd

> Popieranie działań Izraela wynika albo z oczadzenia propagandą, albo z kompletn
                      > ej nieznajomości historii.

Zgadzam się, znajomość historii to podstawa😀 I nic nie jest ani czarne, ani białe. Za to wiele odcieni szarości
                      • bardzo_wredna_dziewucha Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 12:26
                        Ale mówisz, że w 1967 roku to Izrael został zaatakowany? No ciekawa wersja historii, bo ogólnie znany jest fakt, że to wojska Izraela dokonały uderzenia, ale co tam, przecież Izrael zawsze się tylko bronił.
                        • evening.vibes Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 12:33
                          > Ale mówisz, że w 1967 roku to Izrael został zaatakowany? No ciekawa wersja hist
                          > orii, bo ogólnie znany jest fakt, że to wojska Izraela dokonały uderzenia, ale
                          > co tam, przecież Izrael zawsze się tylko bronił.

A mogli spokojnie poczekać i dać się zarżnąć co nie? Wg. ciebie powinni a oni śmieli Arabom robić problemy!
                          • bardzo_wredna_dziewucha Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 12:42
                            evening.vibes napisała:

> > Ale mówisz, że w 1967 roku to Izrael został zaatakowany? No ciekawa wersj
                            > a hist
                            > > orii, bo ogólnie znany jest fakt, że to wojska Izraela dokonały uderzenia
                            > , ale
                            > > co tam, przecież Izrael zawsze się tylko bronił.
                            >
                            > A mogli spokojnie poczekać i dać się zarżnąć co nie? Wg. ciebie powinni a oni ś
                            > mieli Arabom robić problemy!
                            >
                            >

Uspokój się evening i przestań dyskutować z faktami historycznymi. Nikt (poza tobą 😂 )nie wie co by było gdyby Izrael nie zaatakował.

• evening.vibes Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 12:52
                              > Uspokój się evening i przestań dyskutować z faktami historycznymi. Nikt (poza t
                              > obą 😂 )nie wie co by było gdyby Izrael nie zaatakował.

Gdyby twoją pusta czaszka pozwała na przeczytanie tekstu, który napisała do ciebie Mageit to miałabyś szansę wiedzieć.

Ale niestety... nie ty.
                        • wkswks Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 13:55
                          Poczytaj troszkę książek historycznych misiaczku, to nie boli. Izrael miał świetny wywiad w tamtym czasie. A agenci rozmawiali ze sobą po Polaku! Debile- arabskie nieuki-donosili dowództwu, że Żydzi rozmawiają w dziwnej odmianie jidysz! Oczywiście Żydzi tez ich podkochiwali. W czasie wojny również piloci rozmawiali xe sobą po polsku, bo arabskie tuzy nawet nie wiedzą jaki to język.
                          Jak widac, minęło wiele 10leci ale IQ Arabów dalej na tym samym poziomie. Egipt i Jordania ogarnęły się na tyle, żeby pojąć ze Izrael jest o wiele lepszym sąsiadem niz kolejne upadłe arabskie państewko.
                          • husky_cat Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 14:39
                            I dlatego też Egipt i Jordania za żadne skarby nie wpuszcza na swoje terytorium Palestyńczyków.
                            Oby Europa była równie stanowcza
                        • arabelax Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 13:56
                          dziewucha ty już się popisałaś totlanym brakiem wiedzy w wątku o ambasadzie. wkleiłam ci link i zero reakcji, kiedy okazało się, że jednak były ataki. taka prosta rzecz do sprawdzenia.
                    • pursuedbyabear Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 15:35
                      Otóż i to.
                      No ale wybitne historyczki (histeryczki?) tego forum nie zrozumieją. Niezmiennie powtarzam, żadna z nich nie była w Izraelu i jako obcy nie została potraktowana na lotnisku jako potencjalna przemytniczka lub też zamachowczyni. Checkpointów też pewnie nie zaliczyły.
                      No ale cóż.
                      Miłość do prawicy robi swoje.
                      • evening.vibes Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 15:49
                        pursuedbyabear napisała:
                        > żadna z nich nie była w Izraelu i jako obcy nie została potraktowa
                        > na na lotnisku jako potencjalna przemytniczka lub też zamachowczyni. Checkpoint
                        > ów też pewnie nie zaliczyły.

Ja byłam i nie czułam się 'przemytniczką' - wysoki poziom zabezpieczeń jest normalny i wynika z palestyńskiego terroryzmu.

Gorzej bywa na granicy USA ale rozumiem, że chęć ataku na Izrael wyłącza wszelkie myślenie.
                      • arabelax Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 16:00
                        😃 co ty pierdzielisz. bylam mnóstwo razy, nawet w zeszłym tygodniu wrocilam. moze tak ci z twarzy zle patrzy, że jesteś od razu podejrzana.
                      • arabelax Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 16:07
                        jeżeli chodzi o check points, to bardzo dobrze, że sprawdzają dokaldnie Arabów. Patrząc na te nacje, to po prostu trzeba. niestety każdy z nich to potencjalny zamachowiec niezależnie od płci i wieku.
                        • evening.vibes Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 16:08
                          arabelax napisał:
                          > jeżeli chodzi o check points, to bardzo dobrze, że sprawdzają dokaldnie Arabów.
                          > Patrząc na te nacje, to po prostu trzeba. niestety każdy z nich to potencjalny
                          > zamachowiec niezależnie od płci i wieku.

Dla tych kretynek powinni nie sprawdzać i dawać się mordować w kolejnych zamachach...
                          • asia.sthm Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 16:24
                            > Dla tych kretynek powinni nie sprawdzać i > dawać się mordować w kolejnych zamachach...

Tak tylko niechcàcy 7/10 zasnęli na wielu odcinkach. Bandyci im wtargnęli pieszo i jeepami powjeżdżali, a po rzezi z zakładnikami pouciekali.
                            Tyle zbiegów okoliczności im się przytrafiło, tak?
                            • evening.vibes Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 16:30
                              asia.sthm napisała:
                              > Tak tylko niechcàcy 7/10 zasnęli na wielu odcinkach.

Wcześniej też się zdarzało. Liźnij do licha jakiejś historii bo zęby bolą od teorii spiskowych plecionych z niewiedzy.
                              • asia.sthm Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 16:43
                                Ty liznełaš i widać skutki.
                                Ja opieram się na relacjach naszych komentatorów i korespondentów, wszystkich obserwatorów aktualnych zdarzeń.
                                • evening.vibes Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 16:46
                                  asia.sthm napisała:
                                  > Ja opieram się na relacjach naszych komentatorów i

AAAA... 'komentatorów'.... YT z żółtymi napisami?
                                  • asia.sthm Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 18:07
                                    > AAAA... 'komentatorów'.... YT z żółtymi napisami?

Nie zaimponujesz mi arogancja ani niczym.
                                    Obrazasz powazna role korespondentow wojennych, ktorzy gina tez czasami tylko dlatego zeby przekazac nam rzetelne sprawozdania.
                                    Do piet im nie siegasz wiec mozesz sie naigrywac.
                                    Przyjrzyj sie jak wyglada Terese Cristiansson ostatnio raportujaca na zywo zarowno z Gazy jak i Jeruzalem i Tel Aviv
                                    https://www.journalisten.se/wp-content/uploads/2024/03/cristiansson-terese-e1711372317109-150x150.jpg

www.journalisten.se/fordjupning/svenska-journalister-om-kriget-i-gaza-absurt-att-vi-inte-slapps-in/
                                    • asia.sthm Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 18:12
                                      Ty, przyjrzyj sie jeszcze raz

https://imageproxy.a2d.tv/?source=https%3A%2F%2Fimages.ctfassets.net%2F4y9sz8tapgok%2FcwnWQA3mPfqi1DxePQo1Q%2F9c2881c7e202179c410b1d7c26079e72%2F13-cristiansson-chatt.jpg&width=1024
                                      • engine8t Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 18:36
                                        asia.sthm napisała:

> Ty, przyjrzyj sie jeszcze raz
                                        >
                                        > https://imageproxy.a2d.tv/?source=https%3A%2F%2Fimages.ctfassets.net%2F4y
> 9sz8tapgok%2FcwnWQA3mPfqi1DxePQo1Q%2F9c2881c7e202179c410b1d7c26079e72%2F13-cris
> tiansson-chatt.jpg&width=1024
                                        >

Dopoki jeszcze zyje bo znajac IDF to kto wie
                                    • evening.vibes Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 19:03
                                      asia.sthm napisała:
                                      > Obrazasz powazna role korespondentow wojennych, ktorzy gina tez czasami t
                                      > ylko dlatego zeby przekazac nam rzetelne sprawozdania.

Myślę, że korespondentów relacjonujących palestynski terror masz w d..e.
                                      • asia.sthm Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 20:01
                                        > Myślę, że korespondentów relacjonujących palestynski terror masz w d..e.

I widzisz jaka ty jestes przegrzana w zwornikach, juz teraz nic nie dociera. Wyraznie napisalam, ze Terese raportuje zarowno z Gazy jak i z Izraela. Ty jestes juz zatchnieta, zacznij oddychac.
                                        • evening.vibes Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 21:05
                                          asia.sthm napisała:
                                          > z Gazy jak i z Izraela

'Z' to akurat dokładnie NIC nie znaczy.
                                          • asia.sthm Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 21:55
                                            Aleś ty beznadziejna sad
                                            • evening.vibes Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 22:08
                                              asia.sthm napisała:
                                              > Aleś ty beznadziejna sad

A ty jak widać 'masz duzo tego materialu' big_grin
                                              • bardzo_wredna_dziewucha Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 27.04.24, 01:31
                                                evening.vibes napisała:

> asia.sthm napisała:
                                                > > Aleś ty beznadziejna sad
                                                >
                                                >
                                                > A ty jak widać 'masz duzo tego materialu' big_grin
                                                >
                                                >
                                                >

Hau, hau, hau, hau, hau, hau, hau....
                                                • asia.sthm Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 27.04.24, 02:02
                                                  👍🥂
                                    • husky_cat Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 19:07
                                      Czyżby kolejna pożyteczna idiotka terrorystów, negujaca zbrodnie Palestyńczyków? W tym gwałty zbiorowe?
                                      Obok jest wątek o Dagmarze Kazimierskiej, ten sam sort
                      • margit49 Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 17:04
                        pursuedbyabear napisała:

> Otóż i to.
                        > No ale wybitne historyczki (histeryczki?) tego forum nie zrozumieją. Niezmienni
                        > e powtarzam, żadna z nich nie była w Izraelu i jako obcy nie została potraktowa
                        > na na lotnisku jako potencjalna przemytniczka lub też zamachowczyni. Checkpoint
                        > ów też pewnie nie zaliczyły.

Ja byłam w Izraelu😀 w czasie 2 intifady. Faktycznie nastąpiło wzmożenie środków bezpieczeństwa z wiadomych względów. To akurat było zrozumiałe. A checkpoint też zaliczyłam - nie chcieli nas wpuścić do Betlejem. Ale jednak się udało😀
                        Zresztą podobnie się czułam kilka lat wcześniej, gdy przekraczałam granicę UK w Felixtowe, jeszcze w czasie aktywności IRA

• husky_cat Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 17:36
                          Ja tez byłam, choć akurat w czasie wzglednego spokoju.
                          Wszelkie kontrole przyjmowalam ze zrozumieniem. Mają i mieli powody do ostrożności.
                          Nie mialam negatywnych odczuć , może dlatego, że nie wyglądam podejrzanie jak sumirka, a może to po prostu dlatego, ze nie jestem antysemitka
    • arabelax Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 10:45
      właśnie czytam, że Iran, Ayatollah Ali Khamenei wyraził zadowolenie z protestów i wspiera. szkoda, że u niego jest kara śmierci za wszelkie protesty. chore to wszyskto.
      • husky_cat Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 10:51
        Oczywiście, że wspierają swoich pożytecznych idiotow.
        Zastanawiam się tylko nad poziomem bezmyslnosci studentów wspierających wroga
        • arabelax Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 11:24
          pewnie większość nawet nie potrafiłaby pokazac Gazy na mapie.
          • evening.vibes Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 14:30
            arabelax napisał:
            > pewnie większość nawet nie potrafiłaby pokazac Gazy na mapie.

Oni do żydowskich studentów krzyczą 'Go back to Poland' taki poziom amebozy mózgowej.
            • bardzo_wredna_dziewucha Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 00:58
              evening.vibes napisała:

> Oni do żydowskich studentów krzyczą 'Go back to Poland' taki poziom ameb
              > ozy mózgowej.
              >

Historycznie patrząc, to ten tekst właściwie ma sens: przed powstaniem państwa Izrael i przed 2 wojną światową najwięcej Żydów zamieszkiwało właśnie Polskę 😀.
              • evening.vibes Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 05:55
                > Historycznie patrząc, to ten tekst właściwie ma sens: przed powstaniem państwa
                > Izrael i przed 2 wojną światową najwięcej Żydów zamieszkiwało właśnie Polskę 😀.

I do daje im prawo do WYRZUCANIA ŻYDÓW Z USA?

Każdym kolejnym wpisem dowodzisz obłędu nienawiści wobec Żydów. Nie o Izrael wam chodzi.
              • husky_cat Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 08:59
                I znowu antysemicki tekst i usmieszek.
                Fakt, zamieszkiwali ponieważ w Polsce bylo stosunkowo najmniej pogromów i byli najbezpieczniejsi.
                Ale w USA także mieszkali od lat, z pewnością dłużej niż imigranci muzułmańscy w Europie.
                Historycznie patrząc to mniejszość żydowska w Europie jest znacznie bardziej wartościowa niż muzułmanie.

> evening.vibes napisała:
                >
                > > Oni do żydowskich studentów krzyczą 'Go back to Poland' taki pozio
                > m ameb
                > > ozy mózgowej.
                > >
                >
                > Historycznie patrząc, to ten tekst właściwie ma sens: przed powstaniem państwa
                > Izrael i przed 2 wojną światową najwięcej Żydów zamieszkiwało właśnie Polskę 😀
                > .
              • brenya78 Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 09:23
                "Historycznie patrząc, to ten tekst właściwie ma sens: "

No i wlasnie taki poziom prezentujesz tu.
                • asia.sthm Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 09:31
                  Ty o swój poziom zadbaj, bo od spodu już od dawna pukasz.
                  Kiepsko przędziesz znaczy.
    • maly_fiolek Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 17:40
      Ostatnio znaleziono masowe groby z setkami Palestyńczyków wewnątrz. Dzieci, ludzie ze skrępowanymi rękami.
      Jak Rosja.
      Uważam że powinno się wobec Izraela zastosować identyczne sankcje, jak wobec Rosji.
      Nie dla bandytów.
      • husky_cat Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 17:57
        Gdyby Izrael był państwem zbrodniarzy to mieliby twoja sympatię i poparcie.
        Ale nie jest, więc ty jesteś po stronie terrorystów i gwalcicieli
      • brenya78 Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 18:03
        "Ostatnio znaleziono masowe groby z setkami Palestyńczyków wewnątrz. Dzieci, ludzie ze skrępowanymi rękami."

zapomnialas dodac "jak podalo hamaskie ministerstwo obrony"...
        Ludzie ze skrepowanymi rekami (jesli byli) mogli byc zakladnikami zamordowanymi przez hamas, zlotko.
        • bardzo_wredna_dziewucha Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 18:28
          brenya78 napisała:

> "Ostatnio znaleziono masowe groby z setkami Palestyńczyków wewnątrz. Dzieci, lu
          > dzie ze skrępowanymi rękami."
          >
          > zapomnialas dodac "jak podalo hamaskie ministerstwo obrony"...
          > Ludzie ze skrepowanymi rekami (jesli byli) mogli byc zakladnikami zamordowanymi
          > przez hamas, zlotko.
          >

Dżizas. A to, że ONZ i Unia Europejska domaga się międzynarodowego, niezależnego śledztwa w tej sprawie nie daje ci do myślenia? Nie będę wklejać zdjęć z trwających ekshumacji, jest ich pełno w sieci, można sobie odszukać. Ja naprawdę nie rozumiem jak wy wszystkie tutaj (ty, evening, husky itd) nie jesteście w stanie przyjąć, że IDF jest podejrzany o popełnianie zbrodni wojennych i zbrodni przeciwko ludzkości. To się dzieje, zajmują się tym międzynarodowe trybunały, zapewne zgodnie z waszą retoryką przejęte przez Hamas.
          Ja was jeszcze rozumiałam na początku tego konfliktu, teraz już kompletnie nie pojmuję jak można mieć tak ciasne klapki na oczach i być tak oczadziałym propagandą.
          • evening.vibes Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 18:40
            > nie jesteście w stan
            > ie przyjąć, że IDF jest podejrzany o popełnianie zbrodni wojennych i zbrodni pr
            > zeciwko ludzkości.

A Hamas nie jest?

W swoim obłędzie nie jesteś w stanie ogarnąć, że rozliczaniem tylko jednej strony możesz sobie podetrzeć tyłek. Tyle to jest warte.
          • brenya78 Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 18:49
            "ONZ i Unia Europejska domaga się międzynarodowego, niezależnego śledztwa w tej sprawie nie daje ci do myślenia? "

A niby czemu miałoby mi dać? Śledztwo będzie i WTEDY poznamy szczegóły, a nie opieramy się na tym co powiedziało hamaskie ministerstwo.

"Nie będę wklejać zdjęć z trwających ekshumacji, "

Tych przeprowadzonych przez Izrael?

"IDF jest podejrzany o popełnianie zbrodni wojennych i zbrodni przeciwko ludzkości"

Nie, nie jest PODEJRZANY. Jest poproszony o ich niepopelnianie, co nie jest równe ani z uznaniem że je popełnia, ani z podejrzeniem że je popełnia.

"To się dzieje, zajmują się tym międzynarodowe trybunały,"

Zajmują siw bo ktoś wniósł skargę. Natomiast nie stwierdziły żadnej winy, ani nawet podejrzenia.

"teraz już kompletnie nie pojmuję jak można mieć tak ciasne klapki na oczach"

A ja nie pojmuje jak można nie potępić jednoznacznie demonstracji pro-hamaskich, from the river to the sea i gróźb wobec żydowskich studentów.
            • bardzo_wredna_dziewucha Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 20:18
              brenya78 napisała:

> Nie, nie jest PODEJRZANY. Jest poproszony o ich niepopelnianie, co nie jest rów
              > ne ani z uznaniem że je popełnia, ani z podejrzeniem że je popełnia.
              >
              > "To się dzieje, zajmują się tym międzynarodowe trybunały,"
              >
              > Zajmują siw bo ktoś wniósł skargę. Natomiast nie stwierdziły żadnej winy, ani n
              > awet podejrzenia.
              >

Nie jest podejrzany? Weź może sobie zaktualizuj wiedzę? Masz, Times of Israel, nie dziękuj. Tekst linku
              • bardzo_wredna_dziewucha Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 20:20
                Aaaa podejrzenia żadnego nie ma, więc dlatego śledztwo trwa i za chwilę będą wystawiane nakazy aresztowania dla izraelskich władz? Nie no, logiczne, oczywiście 😂😂😂
                • brenya78 Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 20:38
                  "Aaaa podejrzenia żadnego nie ma, więc dlatego śledztwo trwa i za chwilę będą wystawiane nakazy aresztowania dla izraelskich władz?"

Ty naprawdę masz kłopoty ze zrozumieniem tekstu. Gdzie w tym artykule są jakiekolwiek fakty o czymkolwiek?
                  • bardzo_wredna_dziewucha Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 01:13
                    brenya78 napisała:

> Ty naprawdę masz kłopoty ze zrozumieniem tekstu. Gdzie w tym artykule są jakiek
                    > olwiek fakty o czymkolwiek?
                    >

Raz jeszcze, pomalutku: skoro, jak sama napisałaś, nie ma cienia podejrzeń, że Izrael popełnia zbrodnie wojenne to czemu toczą się postępowania przed trybunałami międzynarodowymi oraz szykowane są nakazy aresztowania dla członków władz izraelskich?
                    Sugerujesz, że wszyscy prokuratorzy prowadzący śledztwa przeciwko Izraelowi to antysemici?
                    W sumie zabawna jest ta twoja retoryka.
                    • brenya78 Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 08:54
                      "to czemu toczą się postępowania przed trybunałami międzynarodowymi "

Tlumacze ci Matołku. Toczą się, bo ktoś złożył skargę i jest taka, wiesz, procedura, że jak ktoś idzie do teybynalu to trybunał siw tym zajmuje. Wiec sprawy się TOCZA.

"oraz szykowane są nakazy aresztowania dla członków władz izraelskich?"

Gdzie są szykowane? W twojej głowie chyba. Ciocia kuzynce powiedziała, tajemnicze źródło coś chlapnęła, jeszcze zaden powazny dziennikarz o tym nie napisał, a ty to bierzesz za prawdę objawioną. O masowych grobach trabia w mediach, jak rowniez o tym ze powstaly one w czasie ataku izraela na szpital, a izrael jako poerwszy ekshumowal te groby, ale dla ciebie miedzynarodowe sledztwo ktore sie jeszcze nawet nie odbylo = wina izraeala. Zaiste, poziom intelektualny tożsamy z tymi co skandują "kochamy cię hamas" pod uniwersytetem.
                      • bardzo_wredna_dziewucha Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 12:37
                        brenya78 napisała:

> "oraz szykowane są nakazy aresztowania dla członków władz izraelskich?"
                        >
                        > Gdzie są szykowane? W twojej głowie chyba. Ciocia kuzynce powiedziała, tajemnic
                        > ze źródło coś chlapnęła, jeszcze zaden powazny dziennikarz o tym nie napisał, a
                        > ty to bierzesz za prawdę objawioną. O masowych grobach trabia w mediach, jak r
                        > owniez o tym ze powstaly one w czasie ataku izraela na szpital, a izrael jako p
                        > oerwszy ekshumowal te groby, ale dla ciebie miedzynarodowe sledztwo ktore sie j
                        > eszcze nawet nie odbylo = wina izraeala. Zaiste, poziom intelektualny tożsamy z
                        > tymi co skandują "kochamy cię hamas" pod uniwersytetem.
                        >

Jeruzalem Post

Times of Israel

Sugerujesz, ze źródła izraelskie są niepoważne? Nieładnie, wygląda na to, że jesteś antysemitką!
                        • brenya78 Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 12:59
                          "The International Criminal Court may be considering issuing international arrest warrants in the relatively near future against Prime Minister Benjamin Netanyahu and other top officials for alleged war crimes, N12 reported Thursday night."

Kuzwa dziewucha. MAY BE CONSIDERING. A potem dlugie wyjasnienie co ICC musialby zeobic zeby w ogole to rozwazac. Rozumiesz, że to nie jest żaden potowersozny news tylko gdybanie?
                          W dodatku w innym tekście piszą, że ICC nie zrobiłoby tego bez green light od amerykanów.
                          To są GDYBANIA mądra inaczej istoto, second hand opinie i przypuszczenia a nie FAKTY.
              • brenya78 Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 20:36
                "Nie jest podejrzany? Weź może sobie zaktualizuj wiedzę? Masz, Times of Isr"

Gdzie tam konkretnie jest napisane że izrael jest podejrzany??
          • husky_cat Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 19:06
            Hamas to terroryści, a 70% mieszkańców SG ich popiera. Tyle w temacie
            A UE powinna skierować całą swoją uwagę i pomoc ku Ukrainie zamiast w jakikolwiek sposób wspierać islamskich sojuszników Rosji.

Ja nie rozumiem ciebie, jak można nie widzieć bestialskich zbrodni hamasu, jak można nie rozumieć, że nam w Europie zrobiłby dokładnie to samo co Izraelczykom 7.10 ku radości cywili palestyńskich.
            Ciebie tez by status pożytecznej idiotki nie ochronil.
            Jak można wspierać sojuszników Rosji, którzy nienawidzą Zachodu
        • maly_fiolek Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 08:24
          > zapomnialas dodac "jak podalo hamaskie ministerstwo obrony"...

To jest tak niska manipulacja, że aż głupia.
          Jakakolwiek informacja niekorzystna dla Izraela - podać że 'pochodzi od Hamasu', a każdy kto ją uznaje za prawdopodobną - to hamasowiec, antysemita, i co tam jeszcze z hasbarskiego słownika.

Ponieważ UE i ONZ chcą śledztwa, to i zarzuty i dowody są poważne.

Działania Izraela takie jak
          - pomawianie (bez cienia dowodu!) niezależnych agend ONZu,
          - blokowanie dostaw żywności,
          - mordowanie dziennikarzy,
          - mordowanie członków niezależnych organizacji humanitarnych,
          - rozpętywanie konfliktu z Iranem (atak na ambasadę)
          wskazuje że IDF chce zrobić Palestyńczykom to samo to Hutu zrobiło Tutsi sad. A to można zrobić tylko jeśli oślepi się światową opinię publiczną.
          • brenya78 Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 09:26
            "Ponieważ UE i ONZ chcą śledztwa, to i zarzuty i dowody są poważne."

Nie slonko. Zarzuty (hamasu) so powazne. Dowodow nie przedstawili zadnych. Co wiecej wszyscy wiedza, ze te masowe groby powstaly zanim izrael mial w rekach ten szpital - ba, nawet hamasowcy mowili, ze tam grzebia pacjentow szpitala (i poleglych bojownikow). IDF te groby juz raz ekshumowalo. I DLATEGO wiele stron chce sledztwa.

REszty bzdur nie skomentuje, bo sa zalosne.
      • midge_m Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 18:36
        Hamas jest TERRORYSTYCZNA organizacją która gwałci, pali żywcem i torturuje cywilów, także dzieci, i wykorzystuje je jako żywe tarcze. Al-Qaidzie też tak wierzysz?

"There are cases of field execution of some patients while undergoing surgeries and wearing surgical gowns at the Nasser Medical Complex," the civil defence forces said at a press conference, without presenting any evidence.
        • maly_fiolek Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 08:31
          > Hamas jest TERRORYSTYCZNA organizacją która gwałci, pali żywcem i torturuje cywilów, także dzieci, i wykorzystuje je jako żywe tarcze. Al-Qaidzie też tak wierzysz?

Nie dopisałaś że kłamią. A to jest istotne w tym wątku, bo morderca, terorysta nie oznacza kłamcy.
          Al-Qaidzie też wierzę, jeśli mówią że chcą prawa szariatu w całej Europie, to ja im wierzę i pochwalam zdronowanie w całej rozciągłości.

Poza tym organizacja nie gwałci, tylko jej członkowie. I są potwierdzone przypadki gwałtów, tortur cywilów - także dzieci przez członkach IDF. Mało tego, żołnierze IDF strzelali do dzieci na terenach okupowanych, wręcz namiętnie, również w czasie pokoju . Są materiały filmowe o tym.
          Żołnierze IDF rozstrzeliwują poddających się, swoich także.
          • brenya78 Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 09:27
            "A to jest istotne w tym wątku, bo morderca, terorysta nie oznacza kłamcy."

Nie wcale, ktos kto gwalci, pali i morduje, uzywa wlasnych dzieci jako tarcz, Z PEWNOSCIA NIGDY NIE KLAMIE big_grin
            • asia.sthm Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 09:34
              > Z PEWNOSCIA NIGDY NIE KLAMIE big_grin

To Nigdy ci w rękawie siedziało i tak się samo wytrzepało. Dowcipasek z ciebie
            • maly_fiolek Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 15:19
              Nie powiedziałam że nigdy nie kłamie.
              Chciałam delikatnie zwrócić uwagę że bycie wiarygodnym i bycie mordercą to dwie ortogonalne wartości.
              Można być jednym a drugim nie. Albo i jednym i drugim, albo ani jednym ani drugim.
              • midge_m Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 17:10
                maly_fiolek napisała:

> Nie powiedziałam że nigdy nie kłamie.
                > Chciałam delikatnie zwrócić uwagę że bycie wiarygodnym i bycie mordercą to dwie
                > ortogonalne wartości.
                > Można być jednym a drugim nie. Albo i jednym i drugim, albo ani jednym ani drug
                > im.

wydaje mi się, i jest to dla mnie dość oczywiste, że w tym wątku, piszemy o organizacji terrorystycznej, w wojnie z Izraelem, która chce jego całkowitej zagłady. I w tym właśnie kontekście piszemy o czynach tej organizacji terrorystycznej i jej propagandzie z tym związanej. Ale będę pamiętać żeby w każdym kolejnym poście przywoływać ten kontekst, bo okazuje się, że niektórzy tu sobie po prostu piszą o jakichś mordercach i tym czy są ogólnie prawdomówni.
    • malgosiagosia Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 18:12
      Pod domem Schumera rowniez. Zydzi w Nowym Jorku demonstrowali przeciwko antypalestynskiej polityce USA i Izraela. Wielu protestujacych zostalo aresztowanych.

www.msn.com/en-us/news/politics/arrests-made-during-pro-palestinian-protest-near-sen-schumer-s-brooklyn-home/ar-AA1nxZjZ
      • srubokretka Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 20:28
        fajna scenka, ale brak emocji. Tu niektore maja piiane na pysku z powodu.... hmm no wlasnie, co moze byc przyczyna tak zacieklego bronienia mordercow z odleglego kraju?

Zaraz po Monty'm wyskoczylo mi to: www.youtube.com/watch?v=jZb7WUL5cPU. Czyzby na forum byly juz te, ktore przesiedlily sie do europy?
    • evening.vibes Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 20:22
      Dla zobrazowania sytuacji. 'Pikające serduszka' pro-palestyńskich studentów Columbii:
      "“Al-Qassam make us proud,
      take another soldier out,
      We say justice, you say how?
      Burn Tel Aviv to the ground.
      Go Hamas, we love you.
      We support your rockets too.”

• kokosowy15 Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 22:12
        Zadziwia mnie, że kilkoro uczestników tego forum tak jawnie i bez zażenowania przyznaje się do swojego rasizmu. Przecież to obecnie źle widziane, KKK jest niemodny a moderatorki nie reaguja.
        • bardzo_wredna_dziewucha Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 00:39
          kokosowy15 napisał(a):

> Zadziwia mnie, że kilkoro uczestników tego forum tak jawnie i bez zażenowania p
          > rzyznaje się do swojego rasizmu. Przecież to obecnie źle widziane, KKK jest nie
          > modny a moderatorki nie reaguja.

Oj tam rasizm. Ważne, że wszyscy krytykujący władze izraelskie to antysemici.
          • evening.vibes Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 05:57
            > Oj tam rasizm. Ważne, że wszyscy krytykujący władze izraelskie to antysemici.

W jaki sposób atakowanie (również fizyczne) obywateli amerykańskich wyznających Judaizm na terenie uczelni w USA i krzyczenie do nich 'Go back to Poland' jest 'krytykowaniem władz izraelskich'?
        • evening.vibes Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 06:01
          kokosowy15 napisał(a):
          > Zadziwia mnie, że kilkoro uczestników tego forum tak jawnie i bez zażenowania p
          > rzyznaje się do swojego rasizmu.

Dziewucha i Asieńka to rasiolki niskich oczekiwań. FAKT.
      • arabelax Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 22:25
        hamas we love you 🤮
        powinni ich wysłać do gazy, tam mogą pokazac uwielbienie.
        • engine8t Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 23:36
          arabelax napisał:

> hamas we love you 🤮
          > powinni ich wysłać do gazy, tam mogą pokazac uwielbienie.

No wysylali ale jak widac zapomnieli
        • evening.vibes Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 06:00
          arabelax napisał:
          > hamas we love you 🤮
          > powinni ich wysłać do gazy, tam mogą pokazac uwielbienie.

To ulubiony chant Dziewuchy i Asieńki.
    • engine8t Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 25.04.24, 20:44
      Aby miec pojecie polecam obejrzenie tego - poczatek a potem fragment zaczynajcy sie w minucie 54
      www.youtube.com/watch?v=j4t027bjwL4
    • evening.vibes Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 26.04.24, 06:17
      W sumie ten wątek był świetnym "SPRAWDZAM". Osoby, które rzeczywiście "krytykują działania Izraela w oderwaniu o Żydów" byłyby oburzone atakami na osoby, które nie mają z nim nic wspólnego.

Ale nie - NIE O DZIAŁANIA IZRAELA WIDAĆ CHODZI. CBDU.
    • engine8t Re: Pro-palestynskie protesty na uniwersytetach w 05.05.24, 20:25
      Tego sobie posluchajcie.
      To poszerzy horyzonty a opinie pochodza z wiarygodnego zrodla
      www.youtube.com/watch?v=XwItIRlVw1c

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka