Dodaj do ulubionych

wyniki matur

• asia_i_p Re: wyniki matur 09.07.24, 08:59
      Przypomniał mi się wyczyn mojego brata - zgubił karteczkę do odbioru wyników w systemie, a bezpośrednio odpadało, bo wyjechał na miesięczny obóz harcerski. Wyniki poznał w sierpniu.
      • ju8 Re: wyniki matur 09.07.24, 09:02
        testował wytrzymałość psychiczną swoja i rodzinysmile
        • makurokurosek Re: wyniki matur 09.07.24, 10:32
          Wątpię, skoro wynik poznał w sierpniu i tak zaplanował odbiór świadectwa, to znaczy, że na studia nie startował, więc i wynik matury nie był dla niego istotny.
      • kurt.wallander Re: wyniki matur 09.07.24, 11:32
        asia_i_p napisała:

> Przypomniał mi się wyczyn mojego brata - zgubił karteczkę do odbioru wyników w
        > systemie, a bezpośrednio odpadało, bo wyjechał na miesięczny obóz harcerski. Wy
        > niki poznał w sierpniu.

Na studia się nie wybierał?
        >
    • kurt.wallander Re: wyniki matur 09.07.24, 09:07
      Polski zdany, na 65% 😀, ale ważne, że zdany. Tu cieszyła bym się nawet z 31 %. Pozostałe bardzo dobrze. Z biologii liczyła na ponad 90% , a jest ciut poniżej, ale to i tak 96 centyl. Na biologię UW ma zapas 9,5 punktu w stosunku do zeszłorocznego progu, więc raczej nie powinno być problemu, by się dostać.
      • kurt.wallander Re: wyniki matur 09.07.24, 09:08
        Przepraszam za błędy wyżej, piszę z telefonu i nie sprawdziłam, co mi tam słownik nawywijał.
      • little_fish Re: wyniki matur 09.07.24, 09:08
        Super! Gratulacje 🙂
      • slonko1335 Re: wyniki matur 09.07.24, 09:10
        Brawo. Gratulacje. Fajnie mieć takie zdolne dzieciaki.
      • arwena_111 Re: wyniki matur 09.07.24, 09:12
        Gratulacje smile
      • szeptucha.z.malucha Re: wyniki matur 09.07.24, 09:18
        Gratki dla pociechy!
      • kurt.wallander Re: wyniki matur 09.07.24, 09:49
        Gwoli sprawiedliwości, w ferworze radości napisałam, że biologia ciut poniżej 90%, a jest nie ciut, tylko sporo, bo 82%, ale to i tak bardzo dobry wynik i faktycznie 96 centyl.

Dziękuję za gratulacje, ta szkoła i ta matura zżarła nam najwięcej nerwów.

Liceum Fredry w Warszawie, jakby co - nie polecam. U nas się kompletnie nie sprawdziło, ale wiem, że niektórzy sobie chwalą.
        • la_mujer75 Re: wyniki matur 09.07.24, 11:59
          Gratuluję!
          82 z biologii to i tak świetny wynik. Zresztą centyle mówią wszystko!
          Zazdroszczę, bo to chyba Ostatnia Pociecha, która jeszcze nie miała matury, prawda?
          No, to już żadna szkoła, żadne zebrania...
          • kurt.wallander Re: wyniki matur 09.07.24, 12:47
            Tak, ostatnia smile
        • nuka_2 Re: wyniki matur 09.07.24, 19:06
          Gratuluję trzech zdolnych i pracowitych córek.
          Pamiętam że obiecałaś po maturze napisać jakie to liceum najmłodszej i obietnicę spełniłaś 🙂
      • babsee Re: wyniki matur 09.07.24, 12:53
        Twoja córka pisala poszerzoną biologie?i ma prawie 90%to gratuluje.Serio.
        • kurt.wallander Re: wyniki matur 09.07.24, 13:10
          No nie, aż tak super nie jest. Z tej radości dodałam jej punktów smile Ma 82%, co też jest bardzo dobrym wynikiem, choć liczyła na więcej. Ona chyba bardziej czuje się dumna z 72% z chemii....
      • swinka-morska Re: wyniki matur 09.07.24, 15:32
        kurt.wallander napisała:

> Na biologię UW ma zapas 9,5 punktu w stosunku do zesz
        > łorocznego progu, więc raczej nie powinno być problemu, by się dostać.

Gratulacje wyników!
        Przy okazji - jak punktacja działa przy rekrutacji na UW?
        Na stronach UW widzę informacje, że próg to 50 pkt - czy to oznacza, że przyjmują wszystkich powyżej tego progu? Czy przyjmą pierwszych X osób z najwyższymi wynikami, nie niżej niż 50 pkt?
        • szeptucha.z.malucha Re: wyniki matur 09.07.24, 15:56
          To drugie. 50 musisz mieć, żeby Cię w ogóle brali pod uwagę a potem leci ranking punktów.i odcięcie po wyczerpaniu miejsc. Dlatego są kierunkiem progiem 80+ i 50. Przeważnie 60+
          • szeptucha.z.malucha Re: wyniki matur 09.07.24, 15:56
            No i na UW 100 to full punktów.
            • szeptucha.z.malucha Re: wyniki matur 09.07.24, 15:58
              I co ciekawe z moją starą maturą nie dostałabym się na moje studia, bo mam za mało matur😫
              • kurt.wallander Re: wyniki matur 09.07.24, 16:43
                O, to ja pewnie też. Ale można chodzić na wykłady nie będąc studentką, czasem aż mnie korci, a córki namawiają, gdy się zachwycam tematami smile

• nick_z_desperacji2 Re: wyniki matur 10.07.24, 16:00
                Ja bym się nie dostała, bo wszędzie liczą matematykę podstawową.
                • szeptucha.z.malucha Re: wyniki matur 10.07.24, 16:07
                  No, ja też. Mam polski, historię, język. Ale żeby iść teraz trzeba by nową maturę napisać w całości 😳 pozostanę przy tym co mam i ew. podyplomowkachwink Choć czasem chciałabym zmienić wszystko...
                  • nick_z_desperacji2 Re: wyniki matur 10.07.24, 16:22
                    Ja zaczynam studia, które kiedyś musiałam rzucić. Zaocznie, prywatnie (uw nie ma zaocznych), ale to w sumie dla siebie bardziej niż dla pracy wink
        • paszczakowna1 Re: wyniki matur 09.07.24, 16:51
          Próg 50 pkt oznacza, że na UW nie dostanie się osoba z wynikiem poniżej 50 pkt, nawet gdyby na danym kierunku były miejsca. Czyli bramka nr 2: "Czy przyjmą pierwszych X osób z najwyższymi wynikami, nie niżej niż 50 pkt".

Na ogół efektywne progi wypadają zdecydowanie powyżej 50 pkt, ale to zależy od kierunku. Na geografię, historię, chemię te 50 pkt powinno wystarczyć (oczywiście te kierunki punktują różne przedmioty, więc jedne 50 pkt nie równe drugiemu), na bardziej oblegane nie.
    • dors_venabili Re: wyniki matur 09.07.24, 09:07
      Zdane, chemia powyżej oczekiwań matma rozszerzenie lepiej niż myślała po egzaminie uff.
    • slonko1335 Re: wyniki matur 09.07.24, 09:14
      Nasza zaprzyjaźniona bombelka super, chociaż podchodziła bardzo ostrożnie do tematu i z powodu bardzo nerwowego początku matur. Rodzice rwą za to włosy z głowy bo się nie wybiera na studia a ze swoimi wynikami mogłaby przebierać.
      • afro.ninja Re: wyniki matur 09.07.24, 09:25
        Może wybierze się za rok.
        smile
        • slonko1335 Re: wyniki matur 09.07.24, 09:39
          podejrzewam, że jak tylko się zorientuje jak wygląda życie na swoim po ogólniakuwink
          • little_fish Re: wyniki matur 09.07.24, 09:45
            No właśnie chciałam zapytać, jakie ma plany?
            • grey_delphinum Re: wyniki matur 09.07.24, 10:09
              Wlasnie czytam, ze maturę zdalo tylko 84% uczniów, 7% z kawalkiem moze ją poprawiać ee wrześniu (czylo sporo osób nie zdało 2 egz.).

O kurka...
            • slonko1335 Re: wyniki matur 09.07.24, 11:19
              Wyprowadza się na Śląsk(astmatyczka), wynajmie mieszkanie z koleżanką i pójdzie do pracy coby na to zarobić...
              • little_fish Re: wyniki matur 09.07.24, 11:24
                Aaaa, ok 🤣
                Młodość ma swoje prawa 😁
              • kurt.wallander Re: wyniki matur 09.07.24, 11:33
                smile
          • andaba Re: wyniki matur 09.07.24, 10:26
            slonko1335 napisała:

> podejrzewam, że jak tylko się zorientuje jak wygląda życie na swoim po ogólniak
            > uwink
            >

Albo przeciwnie.

Mój syn codziennie powtarza, jaki jest szczęśliwy, że juz nie chodzi do (tu dużo niecenzuralnych słów) szkoły. Ktora jako taka nic mu nie zrobiła (między innymi dlatego, że rzadko w niej bywał).

• little_fish Re: wyniki matur 09.07.24, 10:39
              Dobrze wybrane studia to zupełnie coś innego niż szkoła średnia. Mój student też się bardzo cieszy, że już nie chodzi do szkoły 😁
              • 152kk Re: wyniki matur 09.07.24, 10:56
                To całkiem co innego. Obecnie obserwuję dwoje studentów pierwszego i drugiego roku ( na Uniwersytecie Warszawskim, ale całkiem inne kierunki) którzy w szkole mieli poważne problemy ( jedno powtarzało klasę w liceum, drugie ciągle było "wyciągane za uszy"). Na studiach radzą sobie świetnie, z pasją opowiadają o zajęciach, egzaminy jak na razie bez problemów zdane.
                System edukacji powszechnej w Polsce bardzo się posypał, nauczycielom niestety w większości nie zależy na rozwoju uczniów, tylko na wynikach i "świętym spokoju", dotyczy to również, a może przede wszystkim, szkół "topowych" (to jedno które powtarzało klasę to właśnie z warszawskiej szkoły "topowej", szkoła doprowadziła do depresji)
                • kurt.wallander Re: wyniki matur 09.07.24, 11:54
                  Na pewno nie tylko, a śmiem twierdzić, że nawet nie przede wszystkim topowych. Moja córka w nietopowym też swoje przeszła. Najniższą ocenę na świadectwie licealnym miała z biologii, którą napisała na 82%.
                  • ju8 Re: wyniki matur 09.07.24, 12:53
                    ja uważam, że to stereotyp o tych topowych. Z mojego doświadczenia wiele dzieci a raczej młodzieży ma bardziej pod górkę w liceach średnich, które chcą aspirować do lepszych niż w tych topowych, które ugruntowały sobie pozycję, i nie czarujmy się, przyjmują uczniów lubiących/chcących/potrafiących się uczyć. Oczywiście są tez rodzice wypychające swoje bombelki, które pewnie lepiej by miały w innym typie szkół no ale.....

Mój bombel chodził do top topów, wspomina wspaniale, ja zresztą też, takiego podejścia do ucznia, do człowieka to nie spotkałam, ta szkoła naprawdę pozwoliła jej rozwinąć skrzydła a dzisiaj, po drugim roku studiów, jest w takim miejscu, że az mi trudno w to uwierzyć.
                    • kurt.wallander Re: wyniki matur 09.07.24, 13:11
                      ju8 napisała:

> ja uważam, że to stereotyp o tych topowych. Z mojego doświadczenia wiele dzieci
                      > a raczej młodzieży ma bardziej pod górkę w liceach średnich, które chcą aspiro
                      > wać do lepszych niż w tych topowych, które ugruntowały sobie pozycję,

Zgadzam się. W topowych często jest więcej luzu i ludzkiego podejścia do uczniów.
                    • marta77trusia Re: wyniki matur 10.07.24, 21:05
                      Zgadzam się! Jedno właśnie zdało maturę w top topów,młodsze skończyło drugą klasę - podejście do ucznia na najwyższym poziomie,dbanie o rozwój młodzieży,olbrzymi szacunek.
                • la_mujer75 Re: wyniki matur 09.07.24, 12:03
                  Podpisuję się!
                  Mój Starszy (w słabym liceum) miał bardzo średnie oceny, że tak eufeministycznie to ujmę.
                  A na studiach (UW) rozkwitł. Kocha swoje studia, uwielbia profesorów i oby mu tak zostało.
    • afro.ninja Re: wyniki matur 09.07.24, 10:21
      Siostrzenica zdała bardzo dobrze, ma 182 punkty, mam nadzieję, że dostanie się tam gdzie chce. Kierunek techniczny.
      • em_em71 Re: wyniki matur 09.07.24, 10:23
        Punkty?
        • filutek.von.glutek Re: wyniki matur 09.07.24, 10:25
          Po przeliczeniu wyników na punkty potrzebne na dany kierunek.
          • em_em71 Re: wyniki matur 09.07.24, 10:26
            No ale każda uczelnia ma inaczej, więc ten wynik nic nikomu nie mówi
            • szeptucha.z.malucha Re: wyniki matur 09.07.24, 10:29
              Oj, mówi w połączeniu z zadowoleniem, że jest dobrzewink
              • afro.ninja Re: wyniki matur 09.07.24, 10:42
                Zawsze mogłoby być lepiej. smile Ale moim zdaniem wynik jest badzo ok. Przyznam, że od rana patrzyłam na zegarek, kiedy te wyniki.
                Ciekawe jakie progi będą w tym roku, ona zdaje tylko na jedną uczelnię.
                • kurt.wallander Re: wyniki matur 09.07.24, 11:55
                  Jesli ma zapas punktowy w stosunku do poprzedniego roku, to powinno byc dobrze.
        • szeptucha.z.malucha Re: wyniki matur 09.07.24, 10:25
          Domyślam się, że wg przelicznika na konkretną uczelnię 182/200 albo na 250, w sensie dużo.
          Na UW można otrzymać max 100, gdzie indziej właśnie różnie nawet 300. Każdy sobie oblicza wzór.
    • jdylag75 Re: wyniki matur 09.07.24, 10:35
      Znakomity wynik z angielskiego i matematyki, był niepokój o polski, ale i ten zdany nadspodziewanie dobrze.
      • jasnoklarowna Re: wyniki matur 09.07.24, 11:07
        Angielski super, matma powyżej oczekiwań, polski dobrze choć rozszerzenie liczyła na odrobinę więcej. Najsłabiej procentowo geografia, ale okazało się że na 15 centylu. Średnia w tym doku dramatycznie spadła z ponad 60 w zeszłym roku do 41 w tym. Wynik który wydawał aię średni okazał się dużo powyżej średniej więc też ok.
        • slonko1335 Re: wyniki matur 09.07.24, 11:20
          geografia była w tym roku trudna?
    • joasia33 Re: wyniki matur 09.07.24, 11:03
      Uffff. Zdała. Większość wybitnie, ale poległa na rozszerzonej matematyce. Zresztą wiedziała o tym od razu, była chora, czuła się fatalnie, więc wynik 20% nie dziwi. W domu te zadania rozpykała potem od ręki. Ale że planuje gap year, to za rok napisze znów. Fajnie, że teraz mogą te wyniki poprawiać sobie później. Jeszcze syn za dwa lata i będę miała średnią edukację dzieci z głowy. smile
    • elinborg Re: wyniki matur 09.07.24, 11:20
      Jak to się dziwnie w życiu układa..
      Syn ma poprawkę w sierpniu z angielskiego. Ma ADHD, nie jest też bardzo zdolny, jak ematkowe bombelki. Straszne problemy w szkole, depresja podejrzewana, zagrożony kilka razy, w zasadzie był okres, że nie mógł w ogóle się uczyć, uciekał że szkoły. I napisał polski, matę, historię rozszerzoną całkiem nieźle jak na niego. Angielski trafił na gorszy dzień, no i nie poszło. Brakło 3 procent. I my, słuchajcie,vświętujemy, bo całkiem niedawno myśleliśmy, że nie skończy 4 klasy. I syn też się cieszy z wyników( nad angielskim narozpaczał się wcześniej, ale twierdził, że nic nie napisał dobrze).
      • little_fish Re: wyniki matur 09.07.24, 11:25
        Świętujcie! Poprawka to żaden koniec świata 😊
      • hosta_73 Re: wyniki matur 09.07.24, 11:29
        Gratulacje!💚

Kochana, większość ludzi jest przeciętna a dla każdego "sukces" leży w innym punkcie smile
      • arwena_111 Re: wyniki matur 09.07.24, 11:47
        Gratulacje, cieszcie się - macie z czego. Najważniejsze, że tylko jeden dzień się trafił gorszy smile. Dawaj znać na forum kiedy - tu same czarownice, więc na pewno poczarują i się uda.
      • kurt.wallander Re: wyniki matur 09.07.24, 11:59
        Pewnie, że świętujcie. Najważniejsze, żeby psychicznie dobrze się czuł smile Szkoła średnia niejednego przyprawia o stany depresyjne.
      • la_mujer75 Re: wyniki matur 09.07.24, 12:05
        Będzie dobrze. I tak mu świetnie poszło, biorąc pod uwagę całokształt jego sytuacji.
        Macie prawo świętować smile
      • szeptucha.z.malucha Re: wyniki matur 09.07.24, 12:53
        Gratuluję, że większość się udała.
        Może wgląd z angielskiego? Przynajmniej zobaczy, co było dobrze?
      • kanga_roo Re: wyniki matur 09.07.24, 15:09
        ale wiesz, że możecie się odwoływać? może akurat się uda bez poprawki?
        • szeptucha.z.malucha Re: wyniki matur 09.07.24, 15:16
          Tak przy niezdaniu, moim zdaniem, wgląd obowiązkowo (jeśli na zdaniu zależy, oczywiście).
          • szeptucha.z.malucha Re: wyniki matur 09.07.24, 15:17
            I odwołanie, jeżeli jest się na czym zawiesić (to może być 1 kluczowy punkt).
            • elinborg Re: wyniki matur 09.07.24, 20:38
              Może to faktycznie ma sens? Choć syn stwierdził, że nic nie napisał z angielskiego dobrze, no coś jednak się prawda, udało.
      • elinborg Re: wyniki matur 09.07.24, 20:42
        Mam nadzieję, że dobrze się wklei.
        Dzięki dziewczyny za dobre słowa, synowi przekazałam, ucieszył się. To naprawdę sukces, jak mi napisała przyjaciółka, sukces etapowy😉. I tego się będziemy trzymać!
        • helka.na.zakrecie Re: wyniki matur 09.07.24, 21:59
          Wasz sukces i! Syna - bo to jego ciężka pracai rodziców, ze są wspierający i doceniający. 👏👏
        • nick_z_desperacji2 Re: wyniki matur 10.07.24, 16:05
          Nawet jeśli się z odwołaniem nie uda, to syn teraz już wie na 100%, że rodzice stoją za nim murem i nie będą mu robić piekła za coś, co nie od niego zależy. W przyszłości to może być ważniejsze niż wynik matury,
    • birch70 Re: wyniki matur 09.07.24, 11:39
      Zdane, zdane, zdane! 🥳
      Angielski wybitnie (a pisała na poziomie dwujęzycznym), matma dobrze, nawet bardzo. Polski zdany ze sporym zapasem ponad minimum - i z tego się chyba najbardziej córka ucieszyła, bo prognozowała poprawkę w sierpniu. Ufffffff...
    • bazia_morska Re: wyniki matur 09.07.24, 11:47
      Zdała smile
      Biologia powyżej oczekiwań, chemia niestety poniżej. Pewnie trzeba będzie za rok poprawić, na razie cieszymy się tym co udało się osiągnąć.
      • kurt.wallander Re: wyniki matur 09.07.24, 12:00
        Moja odwrotnie, z biologii liczyła na lepszy wynik, a z chemii obawiała się niższego. Po wyjściu z matury z biologii stwierdziła, że ta była "dziwna"...
    • ga-ti Re: wyniki matur 09.07.24, 12:14
      No i bądź tu mądra. Dostałam info, że podstawy super, rozszerzenia gorzej, z fizyki 50 kilka i to podobno ok, zastapi zawodowym. I cisza. Ubije drania wieczorem 🤨
      • slonko1335 Re: wyniki matur 09.07.24, 12:16
        Nie bij tylko wyściskaj skoro super i ok. Trzym się!
      • little_fish Re: wyniki matur 09.07.24, 12:41
        Nie ubijaj. Wysciskaj, pogratuluj i świętujcie 😘
    • ursula.iguaran Re: wyniki matur 09.07.24, 13:37
      Córka ma świetne wyniki - 100 % z angielskiego z obu podstaw, rozszerzenie 98%, matma podstawa 91 %.
      Z polskiego ciekawa sytuacja bo podstawa poszła jej gorzej (pisemna 72/ustna 83) niż rozszerzenie z którego 89 % wykręcila.

Szkoda tylko że jej się te ładne wyniki do nieczego nie przydadzą bo idzie na studia gdzie wyniki matur nie mają znaczenia.
      • cranberries1983 Re: wyniki matur 09.07.24, 13:38
        co z tego, że nie mają znaczenia?!

nauczyła się i ukręciła wynik, ma wiedzę, umie się uczyć! I to ze świetnymi wynikami!!
      • nick_z_desperacji2 Re: wyniki matur 09.07.24, 15:03
        Polski to akurat częsta sytuacja odkąd trzeba pisać oba. Rozszerzenie jest mniej sztampowe i bez jedynej słusznej interpretacji często. Wcześniej dużo osób w ogóle pisało R nawet jak nie był potrzebny, bo na podstawie trzeba było znać lektury, a na rozszerzeniu umieć czytać, pisać i myśleć.
    • mama-ola Re: wyniki matur 09.07.24, 14:53
      To ja tylko odnotuję dla porządku, że mój syn zdał maturę wink Wyniki z angielskiego bliskie setki, polski 73 (moim zdaniem rewelacja), reszta też dość fajnie. Na studia nie idzie, więc to tylko dla własnej i matczynej satysfakcji.
      • little_fish Re: wyniki matur 09.07.24, 18:20
        Dzisiaj dla satysfakcji, ale nigdy nie wiadomo co się wydarzy w przyszłości 😊 Zatem super, że zdał 😃
        • mama-ola Re: wyniki matur 09.07.24, 19:45
          Pewnie, bardzo się cieszymy smile
          • alfa36 Re: wyniki matur 09.07.24, 23:39
            Nie idzie, bo nie chce? Z takimi wynikami nie idzie🤔?
            • maniaczytania Re: wyniki matur 10.07.24, 06:09
              A musi?
            • mama-ola Re: wyniki matur 10.07.24, 07:06
              Nie chce (my z mężem namawialiśmy). Poszedł do pracy już w połowie maja i jednocześnie rozkręca własną firmę. Ma sprecyzowane plany i prze jak czołg. Wygląda na to, że to jest super życiowy plan.
              • slonko1335 Re: wyniki matur 10.07.24, 07:51
                Brawo!
                • mama-ola Re: wyniki matur 10.07.24, 09:36
                  Dzięki wink
              • hosta_73 Re: wyniki matur 10.07.24, 07:56
                Ma sprecyzowane plany i prze jak czołg. Wygląda na to, że to jest super życiowy plan.

To świetnie!
                Wybór studiów za jakiś czas, z pewnym doświadczeniem zawodowym będzie bardziej przemyślany niż zaraz po maturze.
              • ju8 Re: wyniki matur 10.07.24, 12:09
                mama-ola napisała:

> Nie chce (my z mężem namawialiśmy). Poszedł do pracy już w połowie maja i jedno
                > cześnie rozkręca własną firmę. Ma sprecyzowane plany i prze jak czołg. Wygląda
                > na to, że to jest super życiowy plan.

No to nie dziwią tak wysokie wyniki matury. Chłopak ma mocno poukładane pod sufitem , gratulacje i dla Was. Moja córka ma kilkoro takich znajomych, część zrezygnowała ze studiów, część poszła zaocznie gdy firma już "hulała". Jedli tylko ktoś ma pomysł na siebie to warto w to iść. Na świecie jest wielu takich nastolatków tak świetnie się rozwijających. taka ciekawostka, obecnie moja córka pracuje dla firmy będącej inkubatorem i aksceleratorem biznesu, teraz robią event w Arabii Saudyjskiej i historie muzułmanek, które zawalczyły o swój rozwój naprawdę robią wrażenie.

Trzymam kciuki za syna!
                • mama-ola Re: wyniki matur 10.07.24, 13:55
                  Bardzo Ci dziękuję
    • ciri_77 Re: wyniki matur 09.07.24, 15:14
      Obie dobrze zdały, w niektórych przypadkach mocno powyżej oczekiwań
    • kanga_roo Re: wyniki matur 09.07.24, 15:31
      mój starszy również zdał, zdecydowanie powyżej średniej. nie wiem natomiast, czy dostanie się na wybrane studia, bo obliczanie punktów w rekrutacji mnie niestety przerasta.
      • hukers Re: wyniki matur 09.07.24, 16:24
        kanga_roo napisała:

> mój starszy również zdał, zdecydowanie powyżej średniej. nie wiem natomiast, cz
        > y dostanie się na wybrane studia, bo obliczanie punktów w rekrutacji mnie niest
        > ety przerasta.

Wejdź sobie na stronę dostanesie.pl
        Po prawej wpisujesz wyniki matury z podstawy i rozszerzenia a z lewej są filtry, miasta, uczelnie, specjalizacje itd. Oblicza szanse dostania się na podstawie progów z ubiegłego roku. Są też progi z ubiegłych lat, jeżeli wejdzie się w szczegóły kierunku.
      • kurt.wallander Re: wyniki matur 09.07.24, 16:50
        Punkty niech sobie wyliczy sam, a czy są szanse, to mozna przewidywać po zeszłorocznych progach. Jesli jest duzy zapas, to mozna spać spokojnie smile
    • maniaczytania Re: wyniki matur 09.07.24, 18:43
      Syn w technikum wyniki super - angielski podstawa i rozszerzenie prawie 100% (w obu przypadkach 1 punkt mniej), matematyka na 91%, polski (z którego satysfakcją byłoby 60%) - 85%.
      • szeptucha.z.malucha Re: wyniki matur 09.07.24, 18:55
        🤩 gratulacje dla syna.
        • maniaczytania Re: wyniki matur 09.07.24, 21:11
          Dzięki!
      • kurt.wallander Re: wyniki matur 09.07.24, 21:42
        Gratulacje!
        • maniaczytania Re: wyniki matur 09.07.24, 22:23
          Dziękuję!
      • ju8 Re: wyniki matur 10.07.24, 12:11
        Wow, super!
        • maniaczytania Re: wyniki matur 11.07.24, 09:35
          Dziękuję!
    • maniaczytania Gratulacje!!! 09.07.24, 22:24
      Dla wszystkich maturzystów oraz ich rodziców!
      Fajnie, że ten stres mamy już za sobą wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka