trzydziestolatka80 12.10.24, 18:51 Komentujemy tylko włosy. Co myślicie? Czy zaliczyłybyście takie włosy jako zaniedbanie? Ja chyba tak. Wyglądają jakby coś się miało w nich zalęgnąć. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tanebo001 Re: Włosy Moniki Olejnik 12.10.24, 18:51 Fryzura to jej najmniejszy problem... Odpowiedz Link Zgłoś
lidiaxx Re: Włosy Moniki Olejnik 12.10.24, 19:00 A może zamiast po raz kolejny hejtować wszystko wiedzące ematki dadzą choć raz rady jak sobie poradzic z odstającymi włosami. Olejnik nawet po wyjściu od fryzjera ma włosy odstające, dochodzą hormony, starzenie się włosów które i tak z natury były cienkie i skłonne do plątania. Łatwo powiedzieć uczesz się jak ktoś nie ma tego problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Włosy Moniki Olejnik 12.10.24, 19:11 Po Olejnik na ematce można jechać. Nieważne co osiągnęła. Ważne że ma brzydkie włosy. Mam nadzieję, że ma centralnie w odwłoku, co sądzą o niej jakieś prowincjonalne niunie. Odpowiedz Link Zgłoś
malia Re: Włosy Moniki Olejnik 12.10.24, 19:51 Tym bardziej takie, które swoje włosy już pokazywały Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: Włosy Moniki Olejnik 12.10.24, 19:18 tym włosom pomogloby chyba dosc spore podciecie (bo sa zniszczone), rezygnacja z agresywnego farbowania i duzo, duzo regularnego odzywiania. wygladaja na zniszczone i zaniedbane po prostu - i takie same wlosy na slicznej dwudziestoparolatce moga przejsc niezauwazone/nie razic ale tu wygladaja brzydko i niechlujnie i psuja caly efekt. Mam dalsza sasiadke pewnie w wieku Moniki Olejnik - wyglada genialnie w swoich pieknych, dosc dlugich, prawie calkowicie siwych ale gestych i zadbanych, dobrze ostrzyzonych wlosach. Do tego swietnie sie ubiera (mieszanka klasyki z troche artystycznym sznytem), jest szczupla, wyprostowana - wyglada przepieknie mimo ze (a raczej wlasnie dlatego ze) nie usiluje sie odmlodzic. Byc moze cos tam wstrzykuje i wygladza ale w wersji lekkich poprawek a nie duzych ingerencji. Mysle, ze wklada w to mniej pieniedzy niz Olejnik a wyglada duzo lepiej. I zeby nie bylo - nie ma w ogole obowiazku wygladania dobrze czy mlodo ale jak widac, pani Olejnik cos jednak i tak ze soba caly czas robi, wiec uwazam, ze mozna to komentowac Odpowiedz Link Zgłoś
lidiaxx Re: Włosy Moniki Olejnik 12.10.24, 19:44 Są włosy które wyglądają ciągle jakby cię ktoś przeciąnął po żywopołocie , żadna chemia, wygładzacze nie dają im rady na dużej niż 20minut, są cienkie i odstające, od skóry głowy i na długości. Więc łatwo się mówi jak nie masz problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Włosy Moniki Olejnik 12.10.24, 21:12 W porównaniu z tymi te Moniki Olejnik wyglądaja jak dredy. Odpowiedz Link Zgłoś
obrus_w_paski Re: Włosy Moniki Olejnik 12.10.24, 21:15 Ale to w ogóle nie jest ten problem. Ty masz jakieś babyhair a MO ma po prostu strąki Odpowiedz Link Zgłoś
lidiaxx Re: Włosy Moniki Olejnik 12.10.24, 21:36 Bo włosy na zdjęciu nie są kobiety która ma 70, tylko 35 ale jak włosy będą sie starzeć z wiekiem i zmieniać przez hormony to będzie jak u Olejnik Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Włosy Moniki Olejnik 12.10.24, 21:40 Włosy Olejnik wyglądają na porządnie nieumyte. Odpowiedz Link Zgłoś
moni_485 Re: Włosy Moniki Olejnik 12.10.24, 22:19 To nie są babyhair tylko taki typ włosów. One w pewnych miejscach rosną tylko kilka cm i na tym koniec. Moja kuzynka ma taki sam typ. Odpowiedz Link Zgłoś
ponis1990 Re: Włosy Moniki Olejnik 13.10.24, 10:33 Mam to samo ;p już się z tym pogodziłam. Odpowiedz Link Zgłoś
lidiaxx Re: Włosy Moniki Olejnik 13.10.24, 18:58 Jest tak, masz już od nasady wicher, ematki twierdzą że wystarczy ściąć na długości a to nie prawda bo przy skórze głowy są zwichrowane. Owszem można używać kosmetyków ale przy tak cienkich włosach i platającej się strukturze to nic nie da efekt na 15 minut. Dlatego łatwo jest komuś mówić że źle wygląda jak się nie ma problemu. Ja nigdy nie miałam trądziku ale nie będę kobiet które mają zmiany na twarzy hejtować a mnie krytykują za te rozczochrne włosy. Odpowiedz Link Zgłoś
furiatka_wariatka Re: Włosy Moniki Olejnik 13.10.24, 00:16 lidiaxx napisała: > A może zamiast po raz kolejny hejtować wszystko wiedzące ematki dadzą choć > raz rady jak sobie poradzic z odstającymi włosami. Olejnik nawet po wyjściu > od fryzjera ma włosy odstające, dochodzą hormony, starzenie się włosów któr > e i tak z natury były cienkie i skłonne do plątania. Łatwo powiedzieć uczesz s > ię jak ktoś nie ma tego problemu. Po prostu skrócić? Ja dlugie wlosy szpecą, Nie wiem co chce komu udowodnić. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Włosy Moniki Olejnik 13.10.24, 01:36 Nie wiem co chce komu udowodnić. Co? - że jest i profesjonalna, i seksowna mimo 70. Komu? - szerokim rzeszom. Odpowiedz Link Zgłoś
zwierzakowa13 Re: Włosy Moniki Olejnik 13.10.24, 16:06 Myślę że nic nikomu nie chce udowodnic. Pewnie woli mieć takie dłuższe niż nadal takie tylko krótsze i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
arabelax Re: Włosy Moniki Olejnik 12.10.24, 19:16 wrzuc do skomentowania twoje wlosy. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Włosy Moniki Olejnik 12.10.24, 19:31 Myślę, że byłoby jej ładniej w sporo krótszych, włosy by nabrały objetości, byłoby świeżej i młodziej. Odpowiedz Link Zgłoś
kozica111 Re: Włosy Moniki Olejnik 12.10.24, 19:39 Ostatnio pomyślałam ze ma fajne włosy i jak to robi, bo w końcu nie ma 20 lat, no i teraz czytam ze kiepskie , dobrze że tylko czytam a nie sama tak uważam. Odpowiedz Link Zgłoś
pytajacakinga Re: Włosy Moniki Olejnik 12.10.24, 19:40 Olejnik od zawsze nosi doczepy , nie mam pojęcia dlaczego są zawsze aż tak nie zaniedbane może nie umie ich rozczesywać no ale też stać ją na fryzjerów przecież. Ja noszę doczepy i moje są gladziutkie . Odpowiedz Link Zgłoś
kozica111 Re: Włosy Moniki Olejnik 12.10.24, 19:43 Sens dyskusji jest dziwny.Pani Monika jest osoba która walczy z nowotworem, wchodzi jakiś byt internetowy i krytykuje jej włosy, po co, na co .... Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Włosy Moniki Olejnik 12.10.24, 19:50 Jak nie walczyła, miała identyczne, tak tylko zauważę. Nie, żeby mnie ruszało, bo sama pewnie zwykle wyglądałam podobnie rozczochranie, ale mam mniej włosów. Odpowiedz Link Zgłoś
nadwisla Re: Włosy Moniki Olejnik 12.10.24, 20:09 Walczy z nowotworem, lol. Kto ma siłę lansować się na chorobie, nie jest tak naprawdę chory. Odpowiedz Link Zgłoś
zerlinda Re: Włosy Moniki Olejnik 12.10.24, 22:09 nadwisla napisał(a): > Walczy z nowotworem, lol. Kto ma siłę lansować się na chorobie, nie jest tak na > prawdę chory. Ty jesteś naprawdę chora. Na chamstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
moni_485 Re: Włosy Moniki Olejnik 12.10.24, 22:22 Bo to pewnie nie jest złośliwy nowotwór. Odpowiedz Link Zgłoś
berber_rock Re: Włosy Moniki Olejnik 13.10.24, 18:06 Pewnie jest. Tyle że nie wymaga chemii. A leczenie =operacja + naświetlania naprawdę jakoś nie wyczerpuje fizycznie (co zresztą było po pani Monice widać). Odpowiedz Link Zgłoś
zerlinda Re: Włosy Moniki Olejnik 13.10.24, 18:44 Radioterapia wyczerpuje, nie pisz bzdur. Zastanawia mnie, czemu ludzie tak schamieli, że komentują w sposób lekceważący cudzą, ciężka chorobę? Czy to księżnej Kate, czy Moniki Olejnik? Czasem lepiej ugryźć się w jęzor. Odpowiedz Link Zgłoś
kariwitch00 Re: Włosy Moniki Olejnik 13.10.24, 19:08 Nie tyle schamieli co ogłupieli, myślą okiem zamiast mózgiem, kultura obraźliwa to podbija. Nie ważne że poważna choroba najważniejsze że 70 letnia kobieta włosy ma nie takie i nie zrobiła botoxu mimo że jest nieskazane przy leczeniu onkologicznym ma obowiązek wyglądać Odpowiedz Link Zgłoś
kariwitch00 Re: Włosy Moniki Olejnik 13.10.24, 19:09 * kultura obrazkowa to podbija Odpowiedz Link Zgłoś
berber_rock Re: Włosy Moniki Olejnik 13.10.24, 21:06 zerlinda napisała: > Radioterapia wyczerpuje, nie pisz bzdur. Zastanawia mnie, czemu ludzie tak scha > mieli, że komentują w sposób lekceważący cudzą, ciężka chorobę? Czy to księżnej > Kate, czy Moniki Olejnik? Czasem lepiej ugryźć się w jęzor. Przeszlam radioterapie - 4-tygodniowa. Nowotworu zlosliwego. Nie pisz bzdur. Ludzie nie schamieli. Po prostu maja wlasne dowswiadczenia i sa w stanie sie odniesc Niespodzianka prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
zerlinda Re: Włosy Moniki Olejnik 13.10.24, 23:22 No patrz, moja bliska kolezanka przeszła radioterapię bardzo źle. Jej znajomą w trakcie poparzyli. Więc że Ty się czułaś świetnie to nie znaczy, że wszyscy. Niespodzianka, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
moni_485 Re: Włosy Moniki Olejnik 13.10.24, 19:22 berber_rock napisała: > Pewnie jest. Tyle że nie wymaga chemii. > A leczenie =operacja + naświetlania naprawdę jakoś nie wyczerpuje fizycznie (co > zresztą było po pani Monice widać). Krótko po operacji na nowotwór złośliwy raczej nie jedziesz do upalnego kraju, żeby się polansować na czerwonym dywanie, bo zwyczajnie nie masz na to siły ani ochoty. Szczególnie jeśli jesteś starszą panią. Odpowiedz Link Zgłoś
berber_rock Re: Włosy Moniki Olejnik 13.10.24, 21:04 > Krótko po operacji na nowotwór złośliwy raczej nie jedziesz do upalnego kraju, > żeby się polansować na czerwonym dywanie, bo zwyczajnie nie masz na to siły ani > ochoty. Szczególnie jeśli jesteś starszą panią. No co Ty? Przeszlas taka operacje, ze udowadniasz wszystkim jak sie czuje osoba po niej? Odpowiedz Link Zgłoś
berber_rock Re: Włosy Moniki Olejnik 13.10.24, 21:38 Ja tez. I uwazam z spokojnie jestes w tanie po niej wyjechac na urlop. Odpowiedz Link Zgłoś
moni_485 Re: Włosy Moniki Olejnik 14.10.24, 09:18 berber_rock napisała: > Ja tez. I uwazam z spokojnie jestes w tanie po niej wyjechac na urlop. Nie, nie jesteś w stanie a nawet nie możesz bo przebywasz wtedy na dłuższym zwolnieniu lekarskim. Szpital daje ci od ręki miesiąc, potem lekarz prowadzący. No chyba, że ktoś jest bezrobotna albo masz swoją działalność, to wtedy możesz robić co chcesz. Ale z brzuchem czy inną częścią ciała z ledwo wyciągniętymi szwami i często gęsto całym siwo-bordowym od zastrzyków przeciwzakrzepowych średnio to sobie wyobrażam. Odpowiedz Link Zgłoś
moni_485 Re: Włosy Moniki Olejnik 14.10.24, 09:25 Nie możesz się przez dłuższy czas opalać, kąpać w morzu, jeziorze czy basenie itd. itp. Zalecane są krótkie spacery i zero wszelkiej cięższej aktywności. Odpowiedz Link Zgłoś
moni_485 Re: Włosy Moniki Olejnik 14.10.24, 09:28 Zresztą życie po poważnej operacji nowotworu niezłośliwego wygląda podobnie, tak już bez wdawania się w szczegóły. Odpowiedz Link Zgłoś
berber_rock Re: Włosy Moniki Olejnik 14.10.24, 11:25 moni_485 napisała: > Nie, nie jesteś w stanie a nawet nie możesz bo przebywasz wtedy na dłuższym zwo > lnieniu lekarskim. Nie rozmawiamy o legalnosci tego wyjazdu, tylko o tym czy fizycznie sie da. >Szpital daje ci od ręki miesiąc, potem lekarz prowadzący. Szpital i lekarz prowadzacy to jedno i to samo. Od reki dostalam 4 miesiace, pozniej przedluzone o nastepne 2. > Ale z brzuchem czy inną częścią ciała z ledwo wyciągniętymi szwa > mi i często gęsto całym siwo-bordowym od zastrzyków przeciwzakrzepowych średnio > to sobie wyobrażam. Znowu manipulujesz. Rozmawialysmy o nowotworze Pani Moniki czyli nowotworze piersi. Wtedy nie ma sie szwow na brzuchu i zastrzykow przeciwzakrzepowych. Ma sie z reguly dwa szwy: jeden po usunieciu nowotworu, a drugi po usunieciu wezlow. Aktywnosc fizyczna jest dozwolona i nie ogranicza sie bynajmniej do spacerow. Po naswietlaniach owszem - nie wolno sie opalac przez rok. Natomiast w zyciu nie slyszalam o zakazie morza, basenu etc. U mnie bylo to wrecz zalecane. Odpowiedz Link Zgłoś
tania.dorada Re: Włosy Moniki Olejnik 14.10.24, 01:00 moni_485 napisała: > Krótko po operacji na nowotwór złośliwy raczej nie jedziesz do upalnego kraju, Ciekawe co mają zrobić osoby mieszkające w upalnych krajach Odpowiedz Link Zgłoś
moni_485 Re: Włosy Moniki Olejnik 14.10.24, 09:12 tania.dorada napisał(a): > moni_485 napisała: > > > Krótko po operacji na nowotwór złośliwy raczej nie jedziesz do upalnego k > raju, > > Ciekawe co mają zrobić osoby mieszkające w upalnych krajach Są przyzwyczajone do takiego a nie innego klimatu. Odpowiedz Link Zgłoś
tania.dorada Re: Włosy Moniki Olejnik 14.10.24, 13:09 Ale wiesz, ze w takich klimatach, jeśli to nie jest jakiś kraj trzeciego świata, wbrew pozorom w czasie upału jest lżej niż w Polsce, bo wszędzie jest klimatyzacja? Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Włosy Moniki Olejnik 14.10.24, 13:26 tania.dorada napisał(a): > Ale wiesz, ze w takich klimatach, jeśli to nie jest jakiś kraj trzeciego świata > , wbrew pozorom w czasie upału jest lżej niż w Polsce, bo wszędzie jest klimaty > zacja? Dyskusja zeszła na dziwny temat, ale nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, że ludzie w krajach trzeciego świata zwykle nie mieszkają w hotelach z przyjemnościami dla turystów z bogatszych krajów i klimatyzacja wcale nie jest wszędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
tania.dorada Re: Włosy Moniki Olejnik 14.10.24, 19:00 snakelilith napisała: > tania.dorada napisał(a): > > > Ale wiesz, ze w takich klimatach, jeśli to nie jest jakiś kraj trzeciego > świata > > , wbrew pozorom w czasie upału jest lżej niż w Polsce, bo wszędzie jest k > limaty > > zacja? > > Dyskusja zeszła na dziwny temat, ale nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, że ludz > ie w krajach trzeciego świata zwykle nie mieszkają w hotelach z przyjemnościami > dla turystów z bogatszych krajów i klimatyzacja wcale nie jest wszędzie. Snake, przeczytaj jeszcze raz powoli co napisałam. Odpowiedz Link Zgłoś
figa_z_makiem99 Re: Włosy Moniki Olejnik 12.10.24, 19:44 Ona chce mieć takie włosy, a nie uklepanego i nablyszczonego bobika, bo wszystkie starsze panie tak mają. I co jej zrobicie? Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Włosy Moniki Olejnik 12.10.24, 19:46 A dlaczego od razu ugładzonego bobika? Wydaje mi się że coś takiego by jej super pasowało i z tych włosów by bardzo dobrze wyszło. Odpowiedz Link Zgłoś
figa_z_makiem99 Re: Włosy Moniki Olejnik 12.10.24, 19:51 Tobie się tak wydaje, a ona chce mieć rozjaśniany blond i jej sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Włosy Moniki Olejnik 12.10.24, 19:55 No oczywiście, że to moje zdanie a ona niech sobie robi jak chce, nic mnie do tego przecież nie mam zamiaru na nią napadać i włosów siłą obcinać :p Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Włosy Moniki Olejnik 12.10.24, 20:22 Ale ta fryzura, którą pokazałaś jest ładnie wystylizowana i to też młoda kobieta ze zdrowymi włosami, pewnie od razu po farbowaniu od fryzjera. Umyjesz dwa razy w domu, ufarbujesz po raz trzeci i masz więcej niż 50 lat, i wyjdzie jak u Olejnik, tylko krócej. JA bym chciała by ktoś pokazał fryzurę dla starszej pani, ale by nie wyglądało na starszą panią i nie było też luźno puszczoną siwą topielicą. I please, nie znowu wygładzony prostownicą long bob. Piszę nie dla koleżanki, a dla siebie, bo wolfcut już dawno mi odrósł i moje włosy zaczynają mnie wkurzać. Są za ciężkie, za długie, wiszą, niedługo będą jak u ciebie, a kiedyś może nawet jak u Olejnik, a wcale mi się coś takiego nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
karyna-z-radzymina Re: Włosy Moniki Olejnik 12.10.24, 21:12 A próbowałaś szczotki prostującej elektrycznej? Mąż mi kupił i jestem zachwycona, 3 razy przelecę i są wygładzone ale nie tak bezczelnie jak po prostownicy Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: Włosy Moniki Olejnik 13.10.24, 00:02 Może Butterfly cut? Na krótszych Na dłuższych i nie bardzo gęstych i bardzo wystylizowanych Na długich, gęstych i mocno wystylizowanych Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Włosy Moniki Olejnik 13.10.24, 10:05 Toż to pawie ogony z pierwszych "Aniołków Charliego" Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: Włosy Moniki Olejnik 13.10.24, 19:20 chatgris01 napisała: > Toż to pawie ogony z pierwszych "Aniołków Charliego" Oczywiście. Takie było tez moje pierwsze wrażenie Ale dla mnie te fryzurki są całkiem urocze. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Włosy Moniki Olejnik 13.10.24, 11:59 kurt.wallander napisała: > Może Butterfly cut? Butterfly cut? Przecież tego nie da się na co dzień nosić. Włosy ciągle w oczach i na twarzy. A niewymodelowane wyglądają po prostu jak zwisy. No i na twarzach 50 plus wyglądają tak jakby ktoś zrobił sobie fryzurą z młodości. To może nawet postarzać. Ciężko jest. Ja trochę z założenia chciałam wyglądać trochę jak Jennifer Lawrence na zdjęciu niżej. Lekko wycieniowane boki, by długości nie spadały ciężko do przodu, delikatna grzywka, by rysy nie były surowe. Ale mam więcej włosów więc wyglądam raczej jak Taylor Swift po koncercie, wszystko napuszone, na twarzy i grzywa jak u konia. U młodej kobiety uroczo, jak z tymi sztywnymi srebrnymi nitkami pomiędzy blondem wyglądam na zaniedbaną. Muszę chyba się zamrozić i poczekać aż Swift się zestarzeje, by zobaczyć, co ona robi ze swoimi kudłami po 50 tce. Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: Włosy Moniki Olejnik 13.10.24, 19:24 snakelilith napisała: > kurt.wallander napisała: > > > Może Butterfly cut? > > Butterfly cut? Przecież tego nie da się na co dzień nosić. Włosy ciągle w oczac > h i na twarzy. A to już zależy może od włosów? Ja mam wariację na temat, a nie dokładnie to samo, co kobiety na zdjęciach, i nie mam włosów w oczach i na twarzy >A niewymodelowane wyglądają po prostu jak zwisy. To cięcie sprawia, że włosy same wywijają się na zewnątrz. Mnie się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Włosy Moniki Olejnik 13.10.24, 12:10 snakelilith napisała: > JA bym chciała by ktoś pokazał fryzurę dla starszej pani, ale by nie wyglądało > na starszą panią i nie było też luźno puszczoną siwą topielicą. I please, nie z > nowu wygładzony prostownicą long bob. Piszę nie dla koleżanki, a dla siebie, bo > wolfcut już dawno mi odrósł i moje włosy zaczynają mnie wkurzać. Są za ciężkie > , za długie, wiszą, niedługo będą jak u ciebie, a kiedyś może nawet jak u Olejn > ik, a wcale mi się coś takiego nie podoba. Zrob od nowa wolfa? Mnie sie podoba S.Marceau, w twoim wieku i z dobrym wlosiem. Szukaj pod haslem shaggy. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Włosy Moniki Olejnik 13.10.24, 15:46 boogiecat napisała: > Mnie sie podoba S.Marceau, w twoim wieku i z dobrym wlosiem. No ja mam coś jak Marceau. Jak nie mam wycieniowanego wolfa, to właśnie coś takiego. Moja fryzjerka pewnie już wzdycha, bo najpierw cieniuję, a potem marudzę, że chcę zapuszczać, a potem jak osiągną długość jak na zdjęciu Marceau, to znowu marudzę, że za długie. I jak pomyślę, to wyglądam podobnie tak jak na zdjęciu niżej. Ładnie wygląda tylko jak się ułoży na szczotce. W pozostałym czasie, jak piorun trzasnął, bo te długości wywijają się jak chcą. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Włosy Moniki Olejnik 13.10.24, 15:50 Ja po takim cieniowaniu mam pozawijane sztywne loki... Odpowiedz Link Zgłoś
marianna211272 Re: Włosy Moniki Olejnik 13.10.24, 15:58 mi sie podobaja takie,mysle ze wielu kobietom byloby dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
malia Re: Włosy Moniki Olejnik 12.10.24, 19:52 Gdyby chciała takie, to byłoby ja stać, żeby sobie takie zrobić Odpowiedz Link Zgłoś
figa_z_makiem99 Re: Włosy Moniki Olejnik 12.10.24, 19:49 Właśnie dziś byłam u fryzjera i po farbowaniu fryzjer zawsze pięknie wyciąga mi włosy na szczotce, ale i tak wrócę do pokręconego siana, bo nie lubię uklepanych. Mogłabym uklepać ze 3 bobiki ze swoich włosów, ale pani z bobikiem powie, że ona ma zdrowe a ja zniszczone Odpowiedz Link Zgłoś
figa_z_makiem99 Re: Włosy Moniki Olejnik 12.10.24, 19:58 Miało być "a" zamiast "ale" Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Włosy Moniki Olejnik 12.10.24, 20:09 Mojej córce, która ma naturalnie kręcone włosy, dość ciężkie, grube, pani fryzjerka wyprostowała je kiedyś pięknie na szczotce, Nigdy już do niej nie wróciła... Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Włosy Moniki Olejnik 12.10.24, 19:48 Miałam koleżankę w liceum, której naturalne włosy tak wyglądały, wysokoporowate blond. Odpowiedz Link Zgłoś
figa_z_makiem99 Re: Włosy Moniki Olejnik 12.10.24, 20:00 Tak, niektórzy mają włosy wysokoporowate i blond, który się mocno rozjaśnia od słońca, przyciemniam włosy i tak farba się wypłukuje, latem bardzo. Olejnik pewnie ma już siwe, a siwe włosy są bardzo suche. Odpowiedz Link Zgłoś
karyna-z-radzymina Re: Włosy Moniki Olejnik 12.10.24, 20:22 Jak u Brydzit Bardo! Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Włosy Moniki Olejnik 12.10.24, 20:24 W punkt. BB miała też fatalne włosy i tylko natapirowanie i twarz to wszystko ratowało. Odpowiedz Link Zgłoś
karyna-z-radzymina Re: Włosy Moniki Olejnik 12.10.24, 21:10 Nie fatalne tylko porowate. One są takie strzępiaste i się puszą. I rozjaśnianie im nie pomaga a wręcz przeciwnie. Tylko BB zawsze była pokazywane uczesana bo jak miala zdjęcia to nie znienacka, tak jak teraz że idzie gwiazda wynieść śmieci a w kontenerze siedzi paparazzi Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Włosy Moniki Olejnik 12.10.24, 21:57 A dzietam, paparazzi ją zaszczuwali już od lat 50tych. Nie musiała nawet wychodzić ze śmieciami, bo usiłowali się ukrywać w jej mieszkaniu... Odpowiedz Link Zgłoś
karyna-z-radzymina Re: Włosy Moniki Olejnik 13.10.24, 12:05 Jakoś nie ma w necie jej zdjęć z kuchni, kiedy jest zaskoczona i wygląda paskudnie. Więc może Ci paparazzi robili sobie zdjęcia ale do prywatnych kolekcji. Olejnik jest co miesiąc publikowana, za każdym razem w biegu, na mieście, niepozowana, z glupia miną i w brzydkich pozach. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Włosy Moniki Olejnik 13.10.24, 12:10 Trudno, żeby przepiękna 20-30latka wyglądała paskudnie, nawet zaskoczona. Odpowiedz Link Zgłoś
karyna-z-radzymina Re: Włosy Moniki Olejnik 13.10.24, 12:33 Bardzo nietrudno, każdemu można tak zrobić zdjęcie żeby miał dwa podbródki. Wystarczy mocno schylić głowę. Tylko kiedyś ludzie chcieli oglądać ładne gwiazdy w pięknych gazetach. Szczytem nonszalancji, luzu i prywaty jest Brygida pozująca przy rowerze z włosami rozwianymi wiatrem. Dziś super fotka to taka na której cekebrytka się z roweru wypietdzieli, najlepiej w kałuże Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: Włosy Moniki Olejnik 13.10.24, 11:21 snakelilith napisała: > W punkt. BB miała też fatalne włosy i tylko natapirowanie i twarz to wszystko r > atowało. Naprawdę? Ostatnio było coś nie tak z Sofią zloren, teraz BB. Czego to się na ematce niedoczyta 🤔 Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Włosy Moniki Olejnik 13.10.24, 11:35 BB miała grzywę jak tarpan, włosy gęste i grube, naturalnie kasztanowe, tylko przez lata je niszczyła utlenianiem na blond, słoną wodą i wystawianiem na ostre słońce, stąd ich fatalny stan przesuszenia i sianowatości. Ale nadal ma je grube i gęste (od lat zresztą nie rozjaśnia) Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Włosy Moniki Olejnik 13.10.24, 11:37 black_magic_women napisała: > Naprawdę? Ostatnio było coś nie tak z Sofią zloren, teraz BB. Czego to się na e > matce niedoczyta 🤔 A co było z Sofią Loren? To, że ktoś jej na zdjęciu nie rozpoznał, nie padał na kolana przed znanym nazwiskiem i napisał, że ma przeciętne nogi? A BB to ładne włosy miała przed farbowaniem. Tak ekstremalne rozjaśnianie połączone z wystawianiem nie tylko włosów do słońca jak u niej, plus modna wtedy i bardzo niszcząca łuskę technika tapirowania, robią długoterminowo siano. A olaplex jeszcze nie było. Nic na to nie poradzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
karyna-z-radzymina Re: Włosy Moniki Olejnik 13.10.24, 11:57 Przed farbowaniem też były porowate, widać po tych rosochatych końcówkach Odpowiedz Link Zgłoś
karyna-z-radzymina Re: Włosy Moniki Olejnik 13.10.24, 11:54 black_magic_women napisała: > snakelilith napisała: > > > W punkt. BB miała też fatalne włosy i tylko natapirowanie i > twarz to wszystko r > > atowało. > > Naprawdę? Ostatnio było coś nie tak z Sofią zloren, teraz BB. Czego to się na e > matce niedoczyta 🤔 Zaraz "nie tak". Normalne i przeciętne włosy typu porowatego. Miała więcej szczęścia za młodu bo ja do zdjęć czesali a Olejnik fotografują zza węgła Odpowiedz Link Zgłoś
karyna-z-radzymina Re: Włosy Moniki Olejnik 13.10.24, 12:17 To porównaj z tymi chamskimi fotkami które robią Olejnik. Kiedyś sukcesem było zrobić gwieździe ładne zdjęcie, teraz najfajniej takie z głupią miną Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Włosy Moniki Olejnik 12.10.24, 21:50 Brigitte jednak miała (i ma nadal, nawet teraz) tych włosów więcej i grubsze. Odpowiedz Link Zgłoś
karyna-z-radzymina Re: Włosy Moniki Olejnik 13.10.24, 11:57 Tapira miała a nie wlosy Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Włosy Moniki Olejnik 13.10.24, 12:13 I tapira, i włosy, nadal ma ich zresztą sporo (wyżej wstawiłam jej aktualne zdjęcie). Odpowiedz Link Zgłoś
karyna-z-radzymina Re: Włosy Moniki Olejnik 13.10.24, 12:16 Ma normalne włosy, nie jakieś gąszcze straszne. Porowate zawsze się plączą, sterczą i wyglądają na wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Włosy Moniki Olejnik 13.10.24, 12:19 Ma zdecydowanie więcej włosów niż przeciętna dziewięćdziesięciolatka. Odpowiedz Link Zgłoś
karyna-z-radzymina Re: Włosy Moniki Olejnik 13.10.24, 12:30 Na zdjęciach z młodości nie ma 90lat i ma ich przeciętne ilości kiedy są wyczesane Odpowiedz Link Zgłoś
karyna-z-radzymina Re: Włosy Moniki Olejnik 13.10.24, 12:40 Tam wyżej wkleiłam ją w prostych, blond, uczesanych, najlepiej na takich widać ile ich jest. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Włosy Moniki Olejnik 13.10.24, 12:49 Blond już miała podniszczone. Odpowiedz Link Zgłoś
karyna-z-radzymina Re: Włosy Moniki Olejnik 13.10.24, 12:58 Im bardziej podniszczone tym bardziej się puszą więc teoretycznie powinno być ich więcej. To zdjęcie które wkleiłaś jest z sesji, pozowane, bóg wie jak długo ja czesali i ile włosów jest w ogóle jej. Do tego ma pół głowy wyciachane jak maltańczyk, z tego nic nie wynika. Poza tym, co za różnica ile ich ma? Porowate, szorstkie, jak większość europejskich włosów, całkiem hak Olejnik. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Włosy Moniki Olejnik 13.10.24, 13:20 Ja się też latami rozjaśniałam na blond i włosów wtedy miałam wyraźnie mniej, mimo puszenia. Dużo się wtedy odłamuje wysoko, zwłaszcza na długich to odczuwalne. Odpowiedz Link Zgłoś
karyna-z-radzymina Re: Włosy Moniki Olejnik 13.10.24, 13:55 Tak czy owak miała trudne, porowate (już przed farbowaniem na blond) włosy, nie ma czego zazdrościć, podobnie jak Olejnik Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Włosy Moniki Olejnik 13.10.24, 13:59 Ja tam zazdroszczę, bo o takiej grzywie mogę sobie pomarzyć (mam gęste, ale cienkie). Pewnie też masz obfitą grzywę i dlatego dla Ciebie to przeciętne. Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Włosy Moniki Olejnik 13.10.24, 14:01 Ematka w formie- BB miala marne wlosy😜 Odpowiedz Link Zgłoś
karyna-z-radzymina Re: Włosy Moniki Olejnik 13.10.24, 17:54 Trudne, okropnie upierdliwe, trudne do opanowania. Dla mnie marne mimo objętości. Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: Włosy Moniki Olejnik 13.10.24, 20:50 boogiecat napisała: > Ematka w formie- BB miala marne wlosy😜 1500/1500! Odpowiedz Link Zgłoś
bistian Re: Włosy Moniki Olejnik 12.10.24, 20:38 trzydziestolatka80 napisała: > Komentujemy tylko włosy. Co myślicie? Myślimy, że wątek jest obrzydliwy. Kobieta pod siedemdziesiątkę, nikomu nie wadzi. Niech żyje, jak chce. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Włosy Moniki Olejnik 12.10.24, 21:11 > Kobieta pod siedemdziesiątkę, nikomu nie wadzi. Tu bym polemizowała. A włosy wyglądają dodatkowo jak nieumyte i źle ufarbowane. Odpowiedz Link Zgłoś
bistian Re: Włosy Moniki Olejnik 12.10.24, 21:38 taki-sobie-nick napisała: > Tu bym polemizowała. > > A włosy wyglądają dodatkowo jak nieumyte i źle ufarbowane. To również nikogo nie powinno interesować. Pani nie jest gwiazdą, nie jest politykiem, ani innym dziwadłem. Mnie ona nie rusza, polecam takie podejście Odpowiedz Link Zgłoś
moni_485 Re: Włosy Moniki Olejnik 12.10.24, 22:29 Ale my kobiety lubimy podyskutować o włosach, a niesiony przez ciebie kaganiec oświaty co najwyżej nas rozbawi. Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Włosy Moniki Olejnik 12.10.24, 21:28 Na ostatnim zdjęciu wygląda, jakby były przedłużane i może dlatego tak "straczkuja " Odpowiedz Link Zgłoś
wakacje_50 Re: Włosy Moniki Olejnik 12.10.24, 22:05 Dziwny nicku, pokaż swoje Pani Monika ma prawo wyglądać, jak jej się podoba, bo poza wyglądem ma wieloletni dorobek dziennikarski, a także wkład w promowanie zdrowego stylu życia. Więc nie, nie przyłączę się do hejtowania pani Moniki i wątek uważam za paskudny. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Włosy Moniki Olejnik 12.10.24, 22:11 wakacje_50 napisała: > Dziwny nicku, pokaż swoje > Pani Monika ma prawo wyglądać, jak jej się podoba A my mamy prawo komentować, jak nam się podoba. , bo poza wyglądem ma wielolet > ni dorobek dziennikarski, a także wkład w promowanie zdrowego stylu życia. > Więc nie, nie przyłączę się do hejtowania pani Moniki i wątek uważam za paskudn > y. E tam zaraz hejtowanie. Na podstawie tego zdjęcia możnaby się przyczepić nie tylko do włosów pani Moniki. Dorobek dziennikarski ma owszem spory, na zasadzie "bij przeciwnika politycznego". Odpowiedz Link Zgłoś
wakacje_50 Re: Włosy Moniki Olejnik 12.10.24, 22:15 No że ty jesteś z zasady przeciw, to nie zaskakuje. Nihil novi. Zaskoczyłobyś kiedyś, ech... marzenia Odpowiedz Link Zgłoś
damartyn Re: Włosy Moniki Olejnik 12.10.24, 22:22 Pytanie było; "Komentujemy tylko włosy. Co myślicie? Czy zaliczyłybyście takie włosy jako zaniedbanie? Ja chyba tak. Wyglądają jakby coś się miało w nich zalęgnąć". Zastanawia mnie więc zdanie "Pani Monika ma prawo wyglądać, jak jej się podoba, bo poza wyglądem ma wieloletni dorobek dziennikarski, a także wkład w promowanie zdrowego stylu życia., - to wpływa na włosy? Odpowiedz Link Zgłoś
trzydziestolatka80 Re: Włosy Moniki Olejnik 12.10.24, 22:24 Serio? Dla mnie jest znana z tego, że jest znana. Czytam o niej tylko na Pudelku, jedynie parę lat temu mignął mi program z nią, gdzie pokazywali jej buty, a ona darła się na swojego gościa nie dając mu dojść do słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
wakacje_50 Re: Włosy Moniki Olejnik 12.10.24, 22:29 trzydziestolatka80 napisała: > Serio? Dla mnie jest znana z tego, że jest znana. Czytam o niej tylko na Pudelk > u, jedynie parę lat temu mignął mi program z nią, gdzie pokazywali jej buty, a > ona darła się na swojego gościa nie dając mu dojść do słowa. Post startowy i ta odpowiedź wyraźnie wskazują na źródła, z których czerpiesz informacje. Dogadałabyś się z moim znajomym, niestety ja od kilku lat nie mogę się z nim dogadać. Po prostu umieszczasz niekorzystne albo przerobione zdjęcia kobiety pod 70 i ha, ha, pośmiejmy się. Żenua. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Włosy Moniki Olejnik 12.10.24, 22:32 > Post startowy i ta odpowiedź wyraźnie wskazują na źródła, z których Google? Też tam się znajdą niekorzystne zdjęcia różnych osób. > Po prostu umieszczasz niekorzystne albo przerobione zdjęcia kobiety pod 70 i ha > , ha, pośmiejmy się. Żenua. Monika O., nawet jeśli walczy z nowotworem, jest osobą publiczną, autorka nie lata z telefonem robić zdjęcia swojej 70-letniej sąsiadce. > Odpowiedz Link Zgłoś
ministra_prawdy Re: Włosy Moniki Olejnik 12.10.24, 23:02 wakacje_50 napisała: > Po prostu umieszczasz niekorzystne albo przerobione zdjęcia kobiety pod 70 i ha > , ha, pośmiejmy się. Żenua. Dokładnie. Najlepiej zamieścić zdjęcie, które Monika autoryzowała, bo sama się nim chwali. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Włosy Moniki Olejnik 12.10.24, 22:29 trzydziestolatka80 napisała: > Serio? Dla mnie jest znana z tego, że jest znana. Niewiedza, moja droga. pl.wikipedia.org/wiki/Monika_Olejnik a > ona darła się na swojego gościa nie dając mu dojść do słowa. Mniej więcej na tym polega jej dziennikarstwo, chyba że gość jest z tej samej strony sceny politycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
trzydziestolatka80 Re: Włosy Moniki Olejnik 12.10.24, 22:35 Ostatnią nagrodę wygrała w 2012, czyli dlatego tak uparcie lansuje się na Pudlu. Może te włosy specjalnie utrzymuje w takim stanie, żeby o niej pisali. Odpowiedz Link Zgłoś
wakacje_50 Re: Włosy Moniki Olejnik 12.10.24, 22:37 Są ludzie, którzy swoją wiedzę o świecie czerpią z pudla Odpowiedz Link Zgłoś
ministra_prawdy Re: Włosy Moniki Olejnik 12.10.24, 23:05 taki-sobie-nick napisała: > trzydziestolatka80 napisała: > > > Serio? Dla mnie jest znana z tego, że jest znana. > > Niewiedza, moja droga. Córka majora Służby Bezpieczeństwa, wykształcenie - zootechnik, jeszcze za komuny przypadkiem dostała robótkę w programie III Polskiego Radia i tak to się kręci Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Włosy Moniki Olejnik 13.10.24, 10:19 trzydziestolatka80 napisała: > Serio? Dla mnie jest znana z tego, że jest znana. Czytam o niej tylko na Pudelk > u, jedynie par A to współczuję. Ale wiesz, ignorancja to nie jest coś czym należy się chwalić. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Włosy Moniki Olejnik 12.10.24, 22:26 wakacje_50 napisała: > No że ty jesteś z zasady przeciw, to nie zaskakuje. Możesz objaśnić? Nie uważam Moniki Olejnik - w odróżnieniu od ciebie - za kogośw rodzaju dobroczyńcy ludzkości. I nie, nie jestem z zasady przeciw, to KŁAMSTWO. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Włosy Moniki Olejnik 12.10.24, 22:27 wakacje_50 napisała: Zaskoczyłobyś Słucham? Chyba system cię informuje, jakiej jestem płci? Odpowiedz Link Zgłoś
wakacje_50 Re: Włosy Moniki Olejnik 12.10.24, 22:32 To akurat to głupie urządzenie, a nie ja Odpowiedz Link Zgłoś
apallosa Re: Włosy Moniki Olejnik 12.10.24, 23:13 Ale my tu nie i dorobku dziennikarskim piszemy, a o włosach... Pani Monika ma włosy nawet i niezłej jakości ( chyba,że to doczepy) , ale fryzurę niedobrana do sylwetki i twarzy . Czemu na litość Boską niewiasta sobie tych włosów nie zepnie? Zwiąże jakoś.... bynajmniej nie w babciny koczek, ale jakoś tak fantazyjnie, z pomysłem . Ja sama będąc już w wieku dojrzałym, mam włosy długie do pasa,ale zawsze spięte, zaplecione w kilka/ naście warkoczy, a te jeszcze w jeden. No ale ja nie mam posiepanych kudełków, tylko włosy myte i porządnie olejowane.No zupełnie inna jakość włosów jest. Odpowiedz Link Zgłoś
ministra_prawdy Re: Włosy Moniki Olejnik 12.10.24, 23:51 apallosa napisał: > Ale my tu nie i dorobku dziennikarskim piszemy, a o włosach... W tym cały problem Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Włosy Moniki Olejnik 12.10.24, 22:21 Moim zdaniem przy takich włosach są dwa rozwiązania: 1. obciąć na chłopczycę 2. zwinąć w kok bo obecna wersja to porażka. Odpowiedz Link Zgłoś
ministra_prawdy Re: Włosy Moniki Olejnik 13.10.24, 00:08 Kobita ma pięć włosów na krzyż i jest pół-łysa, te dredy powstałe od nieczesania mają to maskować. Odpowiedz Link Zgłoś
moni_485 Re: Włosy Moniki Olejnik 13.10.24, 06:02 To zapewne typ kobiety pt. nieważne w jakiej kondycji są moje włosy, ważne że są długie. Odpowiedz Link Zgłoś
demono2004 Re: Włosy Moniki Olejnik 13.10.24, 11:08 moni_485 napisała: > To zapewne typ kobiety pt. nieważne w jakiej kondycji są moje włosy, ważne że s > ą długie. Ja to nazywam włos na topielicę. Odpowiedz Link Zgłoś
demono2004 Re: Włosy Moniki Olejnik 13.10.24, 11:08 Pięknych włosów to ona nigdy nie miała. Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: Włosy Moniki Olejnik 13.10.24, 11:23 Moha 8 latka ma takie, tylko lekko za brodę. Ledwo wyjdzie uczesana z domu, to już ma strączki. Za to kolor naturalna platyna. Odpowiedz Link Zgłoś
novembre Re: Włosy Moniki Olejnik 13.10.24, 12:44 Nie podobaja mi sie. Wygladaja na niezadbane i w ogole nie czesane. Obciecie koncowek (tak z 15 cm...) i porzadne odzywianie by bardzo pomoglo. I nowa fryzura. No ale to nie moje wlosy, niech robi, co chce, ja sobie co najwyzej pomysle, co chce Odpowiedz Link Zgłoś
mag-la-swag Re: Włosy Moniki Olejnik 13.10.24, 15:14 Nie tylko wlosy. Wszystko wyglada koszmarnie. Odpowiedz Link Zgłoś
00zxc00 Re: Włosy Moniki Olejnik 13.10.24, 15:33 Wygląda okropnie! Powinna się nad sobą zastanowić bo za dziesięć lat będzie wyglądać jak stara baba! Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka11 Re: Włosy Moniki Olejnik 13.10.24, 16:24 Tyle że próbuje się "sprzedać" taki wygląd p. Olejnik jak w nowej "Elle" www.plotek.pl/plotek/7,154063,31355859,znana-stylistka-kpi-z-okladki-z-monika-olejnik-dobrze-ze.html#s=amtp_pnHP_gallery_bar Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Włosy Moniki Olejnik 14.10.24, 00:37 00zxc00 napisał(a): > Wygląda okropnie! Powinna się nad sobą zastanowić bo za dziesięć lat będzie wyg > lądać jak stara baba! Za dziesięć lat? Odpowiedz Link Zgłoś
liliawodna222 Re: Włosy Moniki Olejnik 13.10.24, 16:51 Taki ma styl. Nie każdy musi miec ulizany i zalakierowany hełm na głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Włosy Moniki Olejnik 13.10.24, 21:38 liliawodna222 napisał(a): > Taki ma styl. Nie każdy musi miec ulizany i zalakierowany hełm na głowie. > Oczywiście, to jedyna inna możliwość. Ja mam na przykład mniej więcej tej długości. Odpowiedz Link Zgłoś
twinkletwinkle Re: Włosy Moniki Olejnik 14.10.24, 00:16 Dzisiaj na szczęście już żadna kobieta nie musi ścinać czy chować włosów w dojrzałym wieku. W wielu przypadkach krótsze włosy postarzają jednak. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Włosy Moniki Olejnik 14.10.24, 00:36 Nie mogę oprzeć się wrażeniu, że tutaj lepiej. Co prawda jest piękna i młoda, ale jest też zdjęcie młodej Olejnik z Kuroniem i tam ma ona rozpuszczone włosy - już nie tak dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Włosy Moniki Olejnik 14.10.24, 00:45 Obok tematu: ja na jej miejscu zakryłabym plecy i ręce*. "Ja na jej miejscu" i tryb przypuszczający to specjalnie dla ematki, żeby nie było krzyków, że hejtuję. Odpowiedz Link Zgłoś