Dodaj do ulubionych

Melatonina

24.11.24, 16:18
Ponieważ e-matka spędza mi sen z powiek😂 niechże która poleci jakiś skuteczny preparacik co to się u niej sprawdził, gdyż nie wiem czym się kierować w wyborze. I faktycznie pomaga też na włosy?
Obserwuj wątek
    • mysiulek08 Re: Melatonina 24.11.24, 16:21
      odpowiedz godna ematki:
      jedwabna poszewka mulbery 22momme
      • mysiulek08 Re: Melatonina 24.11.24, 16:22
        w sensie pomaga na sen, wlosy i cere
      • imponderabilia20 Re: Melatonina 24.11.24, 16:28
        Piękna, ten róż idealnie by się komponował z moją cerą. A będą mnie pytać w monopolowym o dowód? 😂
      • primula.alpicola Re: Melatonina 24.11.24, 16:59
        Ja się z jedwabiu ześlizguję, co nijak na sen nie pomaga.
        Zostaje satyna bawełniana, trudno.
        Melatoninę mam od kfd, 1mg, 200 sztuk w opakowaniu.
        Nie wiem czy coś robi z włosami, nie zauważyłam. Zasnąć pomaga.
        • mysiulek08 Re: Melatonina 24.11.24, 17:09
          a ja akurat lubie ten jedwabny poslizg, nawet jesli jest sliski satynowy i 'chlod' jaki daje, nie znosze 'tepych' bawelnianych, nawet satynowych, lepiej zasypiam smile nie mam odgniotek na twarzy, wlosy sa fajniejsze
          jedwabna poszewke doceniala Kicia.Yoda (*) a teraz Grubson, musze szybko scielic lozko i mocno chowac jaski bo stal sie fanem jedwabnikiem tongue_out
    • krwawy.lolo Re: Melatonina 24.11.24, 16:29
      Może na eMatkę działa, na mnie nie. Jedynym nieszkodliwym środkiem jest zmęczenie. Poza tym ewentualnie alkohol. Prawdziwych środków nasennych nie próbowałem.
      • princesswhitewolf Re: Melatonina 24.11.24, 16:54
        To znaczy ze nie wziales wlasciwej dawki.
        • krwawy.lolo Re: Melatonina 24.11.24, 16:57
          Co to znaczy "właściwa dawka"? Jeżeli specyfik jest przedawany w tabletkach, rozumiem, że dawką jest jedna (maksymalnie dwie) tabletka. Jeśli nie, to albo porcje są za małe, albo środek do niczego.
          • krwawy.lolo Re: Melatonina 24.11.24, 16:58
            przedawany ... aż tak stary nie jestem. smile
            • hrasier_2 Re: Melatonina 24.11.24, 17:05
              Ostatnio jak wkleiłeś zdjęcie z tymi galotami od dresu i te grube skarpety to staro to było.
          • katriel Re: Melatonina 24.11.24, 17:22
            > rozumiem, że dawką jest jedna (maksymalnie dwie) tabletka

Tylko dlaczego uważasz, że dawka powinna być taka sama dla każdego?
            • krwawy.lolo Re: Melatonina 24.11.24, 17:28
              Nie taka sama, a porównywalna. Lekarstwa to nie kotlety mielone, których można sobie zjeść pół, albo dziesięć, w zależności od apetytu.
              • princesswhitewolf Re: Melatonina 24.11.24, 19:38
                >Nie taka sama, a porównywalna.

I 3 latek, 12 latek , chuda maly 73 latek i gruba wysoka ,23 latka
                ... wszyscy ta sama dawke?

Nie. Wszystkie leki sa podawane biorac pod uwage pare czynnikow
          • princesswhitewolf Re: Melatonina 24.11.24, 19:37
            >Co to znaczy "właściwa dawka"?

Wzrost i waga
      • slonko1335 Re: Melatonina 24.11.24, 17:03
        Na mnie tez nie. Znaczy ja po niej zasypiam bardzo szybko i spie kamiennym snem jakieś 3 godziny po których budzę się i zonk...próbowałam różnych dawek.
        • kamin Re: Melatonina 24.11.24, 17:11
          Mam to samo po melatoninie. Działa gdzieś do 3 w nocy i gwałtownie przestaje.
        • princesswhitewolf Re: Melatonina 24.11.24, 19:39
          >Na mnie tez nie. Znaczy ja po niej zasypiam bardzo szybko i spie kamiennym snem jakieś 3 godziny po których budzę się i zonk...próbowałam różnych dawek.

Czyli dziala. Melatonina to hormon zasypiania a nie utrzymywania glebokiego snu. Na wybudzanie sa powazniejsze leki
          • slonko1335 Re: Melatonina 24.11.24, 19:46
            Ja z zasypianiem to nie miałam problemu tylko właśnie z wybudzeniami i miała niby na to działać żeby się w nocy nie budzić ale to ja już się wole budzić i zasypiać po chwili niż budzić całkiem po 3 godzinach snu.
            • princesswhitewolf Re: Melatonina 24.11.24, 20:34
              A na to to zdecydowanie nie Melatonina. Melatonina to hormon zasypiania.na gleboki sen to leki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka