Dodaj do ulubionych

Do forumek z UK- Darragh.

07.12.24, 23:36
Jak tam u Was? Nieziemskie odglosy ten Darragh tu wydaje. Dzis ganialam z psem za kublami do smieci i sasiedzi tez. Wygladalo to nader zabawnie z okna mojej matki na II pietrze...
A juz na pn zachodzie te 89-90 mil na godzine to sobie nie wyobrażam, Suellen, u Ciebie na wyżynach tez moze byc ciekawie.
Obserwuj wątek
    • hrasier_2 Re: Do forumek z UK- Darragh. 08.12.24, 00:01
      Co jest grane? Wiartrzysko ma jakiś wpływ na tego królewskiego psa? No wiesz, wybacz księżniczko.
      • princesswhitewolf Re: Do forumek z UK- Darragh. 08.12.24, 00:04
        Miliony ludzi mieszkajacych na zach otrzymalo ten czerwony alarm na telefon. Ten ktofy opisywalam.kiedys tu. " Wietrzysko" to malo powiedziane....

• hrasier_2 Re: Do forumek z UK- Darragh. 08.12.24, 00:20
          No wiesz alert to nic nie znaczy. Ty jesteś tak pozytywną osobą, że calą słodycz mogłaś byś oddać innym.
          • pani.asma Re: Do forumek z UK- Darragh. 08.12.24, 09:45
            Król swoją drogą mógłby otworzyć pałac i przyjąć ludzi żeby mogli schronić się w murach
            Nie rozumiem tego dbania tylko o siebie
            • princesswhitewolf Re: Do forumek z UK- Darragh. 08.12.24, 11:39
              Aktualny krol nie mieszka na zamku. Bywa tylko. Mieszka a Highgrove od dawna
              • pani.asma Re: Do forumek z UK- Darragh. 08.12.24, 11:50
                Tym bardziej jak zamek pusty to czemu nie odda obywatelom
                Ty chyba blisko mieszkasz
                • princesswhitewolf Re: Do forumek z UK- Darragh. 08.12.24, 11:53
                  Oddal- muzeum jest i w Windsor i w Buckingham palac. I mniejszosc to pomieszczenia na uzytek krolwaki

Blisko Hampton Court mieszkam- tam od dawien dawna jest muzeum
                  • hrasier_2 Re: Do forumek z UK- Darragh. 08.12.24, 12:01
                    Młody jak dorośnie to przyjmie te włości kiedyś 😊 A jak tam prezent na urodziny. Wybralaś ?
                    • princesswhitewolf Re: Do forumek z UK- Darragh. 08.12.24, 14:23
                      Tak
                      • hrasier_2 Re: Do forumek z UK- Darragh. 08.12.24, 14:28
                        To fajnie. Mój ma imieniny w wigilię😀 Wcześniej na urodziny dostał kasę.
                  • sueellen Re: Do forumek z UK- Darragh. 08.12.24, 21:06
                    princesswhitewolf napisała:

>
                    > Blisko Hampton Court mieszkam- tam od dawien dawna jest muzeum

No proszę, jakie wyborne sąsiedztwo. A ja mieszkam koło Chequers. Dziwię się że nikt premiera jeszcze nie wywołał do tablicy za nie przyjmowanie dotkniętej wichura gawiedzi 🤣
                    • princesswhitewolf Re: Do forumek z UK- Darragh. 08.12.24, 21:21
                      Tylko problemy z parkingiem podczas wiekszych imprez... tyle z tej wybornosci... Ale tu sporo na roznych domach plakietek tych niebieskich okraglych bo duzo slynnych ludzi tu mieszkalo. Najblizej mnie to Alan Turing ma taka blue plaque. Zresztą niedaleka szkola srednia jest jego imienia
                      • sueellen Re: Do forumek z UK- Darragh. 08.12.24, 21:52

> Tylko problemy z parkingiem podczas wiekszych imprez... tyle z tej wybornosci..

U nas są problemy z lataniem dronem. Chilterns , lasy łąki, górki ... żadnych domów, a spróbuj drona wypuścić, - za dwie minuty masz wojskowy samolot nad głową nawet bez próby naruszenia strefy zakazu lotów. Wystarczy że się poleci w pobliżu.
                        • princesswhitewolf Re: Do forumek z UK- Darragh. 09.12.24, 01:33
                          Tu tez nie wolno bo nie ma gdzie hle hle
                        • pani.asma Re: Do forumek z UK- Darragh. 09.12.24, 08:06
                          po co pani w srednim wieku lata dronem?
                          • princesswhitewolf Re: Do forumek z UK- Darragh. 09.12.24, 09:38
                            Bo ma syna ktory ma 12 lat i lubi.
                            • sueellen Re: Do forumek z UK- Darragh. 09.12.24, 12:12

> Bo ma syna ktory ma 12 lat i lubi.

Ja nie mam syna, puszczam drona dla przyjemności własnej.
                              • princesswhitewolf Re: Do forumek z UK- Darragh. 09.12.24, 13:50
                                No ja o sobie mowilam by wyjasnic kto i co...
    • lisa_56 Re: Do forumek z UK- Darragh. 08.12.24, 00:13
      U mnie- południe Anglii- ok 50 mph, nie jest tragicznie, kubły na swoim miejscu, ale odgłosy są. Miało tak wiać do niedzieli rano ale teraz widze ze do popołudnia będzie.
      • princesswhitewolf Re: Do forumek z UK- Darragh. 08.12.24, 00:38
        Pd wsch tak jak ja zapewne? Na pd zach jest wesolo
        • hrasier_2 Re: Do forumek z UK- Darragh. 08.12.24, 00:44
          Zachodni wiart spienione fale goni .
    • bywalec.hoteli Re: Do forumek z UK- Darragh. 08.12.24, 00:34
      U nas nie wieje. Trzymaj się tam Princess i nie daj się przewiać.
      • princesswhitewolf Re: Do forumek z UK- Darragh. 08.12.24, 03:00
        Jeszcze... Za 1-2 lekko dmuchnie
        • snakelilith Re: Do forumek z UK- Darragh. 08.12.24, 11:42
          Nic nie dmuchnie, bo na kontynencie mamy w najbliższych dniach wyraźny wschodni kierunek mas powietrza.
          • pani.asma Re: Do forumek z UK- Darragh. 08.12.24, 11:49
            W zagłębiu ruhry to chyba w ogóle nie ma wiatru przez ten smog

Przynajmniej o Snake nie musimy się martwić smile
            • princesswhitewolf Re: Do forumek z UK- Darragh. 08.12.24, 11:54
              Na Francje i Wlochy idzie jak Windy pokazuje
              • snakelilith Re: Do forumek z UK- Darragh. 08.12.24, 12:41
                Bez większego znaczenia. Wichura w UK, to lokalne zjawisko. ak widać na mapie, w kontynentalnej zachodniej Europie jest działanie wschodnich prądów i to da raczej zimne polarne powietrze. W Polsce też.
                • snakelilith Re: Do forumek z UK- Darragh. 08.12.24, 12:42
                  Mapa.
                  • princesswhitewolf Re: Do forumek z UK- Darragh. 08.12.24, 12:49
                    Rzeczywiscie lokalne w Uksmile)). Czyli w polowie zach Europy....;
                    smile))
                • princesswhitewolf Re: Do forumek z UK- Darragh. 08.12.24, 12:45
                  Tak tak, wiatr to honoruje granice. smile)) tylko snejkowa moze mowic w kwestii wiatrow o lokalnym zjawisku.

Tak dokladnie wyglada w tej chwili . Tam gdzie czerwone sa silne wiatry i wcale nie tylko w Polsce.

Zaaawsze jak sa np huagany w okolicahc Florydy to tu to dociera w postaci silniejscyh wiatrow ( nie huraganow). Gulf Stream robi swoje wprost z zatoki meksykanskiej.

A ile razy to jak wiatry wialy z zach na wsch to do Polski 24-48 wiatry te docieraly... I watki sie pojawialy
                  • anka_one_and_only Re: Do forumek z UK- Darragh. 08.12.24, 15:35
                    Ależ wiatry jak najbardziej mogą być lokalnym zjawiskiem big_grin Nie słyszałaś nigdy o Siroco, Tramontanie, czy choćby o Halnym? O Barguzin to nie pytam nawet.
                    • princesswhitewolf Re: Do forumek z UK- Darragh. 08.12.24, 16:36
                      Halny nie jest lokalnym zjawiskiem bo dotyczy kazdych gor. Taki sam jest po.stronie Czech bardzo czesto w tym samym czasie.

Wiatry nie maja paszportow.

Wiatry w UK zawsze dotycza tez Irlandii, zach Francji, pn Hiszpanii. Czesto przyczyna sa huragany w zatoce meksykanskiej a gdy docieraja do Uk to sa silnymi wiatrami.
                      To sie niesie i slabnie po ilus set czy ilus tysiacach km. Wszystko w zależności od sily.

Teraz poczatek byl zwiazany z wirem polarnym

Poza tym jest roznica miedzy " to lokalne zjawisko" , "wiatry moga byc lokalne".

• hrasier_2 Re: Do forumek z UK- Darragh. 08.12.24, 16:45
                        Można nazwać wiatrem fenowym. Masz cierpliwość Princess tłumaczyć to wszystko. Zaje są niektóre laski. Zwłaszcza w wątkach politycznych. Zawzięte, gorsze niż faceci😀
                        • anka_one_and_only Re: Do forumek z UK- Darragh. 08.12.24, 19:31
                          hrasier_2 napisał:

> Można nazwać wiatrem fenowym. Masz cierpliwość Princess tłumaczyć to wszystko

Kazdy halny jest wiatrem fenowym.
                          Nie kazdy wiatr fenowy jest halnym. Bo halny wieje wylacznie w Tatrach.
                          en.m.wikipedia.org/wiki/Halny
                          Masz tu princes po angielsku nawet.

Masz racje, zeby tlumaczyc Princess to trzeba miec cierpliwosc, chociaz ja to akurat robie tutaj dla beki, fajnie obnaza swoja niewiedze ale bedzie brnac do jutra i udowadniac ze ma racje.
                          • princesswhitewolf Re: Do forumek z UK- Darragh. 08.12.24, 20:12
                            >Bo halny wieje wylacznie w Tatrach.
                            en.m.wikipedia.org/wiki/Halny
                            Masz tu princes po angielsku nawet.

No, na granicy czesko polskiej halny jest zatrzymywany przez wojsko obrony granicznej. 😅😂 I dalej nie leci. Paszportu nie ma. 😂
                            • princesswhitewolf Re: Do forumek z UK- Darragh. 08.12.24, 20:13
                              I tak a propos to halny w Czechach sie " Polak" nazywa
                            • anka_one_and_only Re: Do forumek z UK- Darragh. 08.12.24, 20:16

> >Bo halny wieje wylacznie w Tatrach.
                              > en.m.wikipedia.org/wiki/Halny
                              > Masz tu princes po angielsku nawet.
                              >
                              > No, na granicy czesko polskiej halny jest zatrzymywany przez wojsko obrony gran
                              > icznej. 😅😂 I dalej nie leci. Paszportu nie ma. 😂

"Lokalny" nie oznacza "krajowy" ani po polsku ani po angielsku, gluptasku kiss
                              • princesswhitewolf Re: Do forumek z UK- Darragh. 08.12.24, 20:53
                                Taa lokalny na pol kontynentu albo jak czasem tu mamy na dwa. Tiaaa....mundrosci ty moje.

A propos modki moglyby sprawdzic czy ktos tu nie fika na dwoch nickach
                    • snakelilith Re: Do forumek z UK- Darragh. 08.12.24, 18:55
                      Ziew. Mieszkam niecałe 200 km na wschód od La Manche. Wieje północno WSCHODNI wiatr, czyli z zupełnie innego kierunku, 18km/h i drzewa nawet się nie ruszają. Histeryczne przepowiednie armagedonu dla całej Europy znowu się u princess nie sprawdzają. big_grin
                      • princesswhitewolf Re: Do forumek z UK- Darragh. 08.12.24, 20:01
                        Armageddon sie pisze.

Snejkowa tak panicznie sie boi ze jak princess pisze o wiekszym wietrze w UK ta juz twierdzi ze o aemageddonie pisze 🤦🏼‍♀️😂.
                        Ah te urojenia
            • homohominilupus Re: Do forumek z UK- Darragh. 08.12.24, 20:56
              pani.asma napisała:

> W zagłębiu ruhry to chyba w ogóle nie ma wiatru przez ten smog
              >
              > Przynajmniej o Snake nie musimy się martwić smile

😁
              Powtórzę się, asma czasem bywasz zabawna
              • princesswhitewolf Re: Do forumek z UK- Darragh. 08.12.24, 21:02
                Zawsze jest
              • snakelilith Re: Do forumek z UK- Darragh. 08.12.24, 23:09
                homohominilupus napisała:

> Powtórzę się, asma czasem bywasz zabawna

U ciebie też wieje? Bo chyba coś ci na głowę spadło.
                • homohominilupus Re: Do forumek z UK- Darragh. 08.12.24, 23:52
                  snakelilith napisała:

> homohominilupus napisała:
                  >
                  >
                  >
                  > > Powtórzę się, asma czasem bywasz zabawna
                  >
                  > U ciebie też wieje? Bo chyba coś ci na głowę spadło.

I to jeszcze jak wieje. W porywach do 70 kmph.

Poluzuj warkoczyki.
                  • snakelilith Re: Do forumek z UK- Darragh. 09.12.24, 00:11
                    homohominilupus napisała:

> Poluzuj warkoczyki.

Uważaj, byś się w tym wyluzowaniu nie obiła o ściany.
                  • princesswhitewolf Re: Do forumek z UK- Darragh. 09.12.24, 09:39
                    Jezus czy ze snejkowa to tylko rozmowy na poziomie gimnazjum? Inaczej sie z nia nie da?
        • bywalec.hoteli Re: Do forumek z UK- Darragh. 08.12.24, 23:22

> Jeszcze... Za 1-2 lekko dmuchnie

Nic nie dmuchnie.
          Najwyżej princess przyleci wink
          • princesswhitewolf Re: Do forumek z UK- Darragh. 08.12.24, 23:29
            No dmuchnie dmuchnie za tydzien na polskim i niemieckim wybrzezu jak Windy donosi. Ale bez przesady by o koncu swiata mowic smile) jak tu znerwicowane forumki lol
            • bywalec.hoteli Re: Do forumek z UK- Darragh. 09.12.24, 00:16
              Princess, nie strasz, nie strasz, bo.. smile
              Jakieś szkody u Ciebie poczynił wiatr?
              • princesswhitewolf Re: Do forumek z UK- Darragh. 09.12.24, 01:17
                U mnie nie, bo mam wysoki plot.. sporo lisci naraz spadlo
                • hrasier_2 Re: Do forumek z UK- Darragh. 09.12.24, 04:43
                  U mnie wszystkie zagrabione. A miałem ponad 40.worków 80 litrowych. Samych z orzechów włoskich było sporo. Owoców żadnych tylko liście. Bo zmarzły.

• princesswhitewolf Re: Do forumek z UK- Darragh. 09.12.24, 09:40
                    Oj to jakos latem musialo byc zimno
                    • bywalec.hoteli Re: Do forumek z UK- Darragh. 09.12.24, 12:33
                      A jak pomidory w tym sezonie oceniasz?
                      • princesswhitewolf Re: Do forumek z UK- Darragh. 09.12.24, 13:49
                        Sezon to juz sie skonczyl. Ostatnie dojrzrwly w pazdzierniku. Teraz ida Tu ze szklarni w Polsce, Hiszpanii, Holandii, z Sycylii oraz najwiecej z Kent w UK. Zimowe odmiany
                        • bywalec.hoteli Re: Do forumek z UK- Darragh. 09.12.24, 14:17
                          ja też miałem jeszcze w paździeniku i listopadzie ostatnie owoce - ale te to już nie miały smaku, mimo iż były spore i niebrzydkie.
                          Pomidory potrzebują słońca i ciepła, żeby mieć smak.
                          Latem były ok.
                          • princesswhitewolf Re: Do forumek z UK- Darragh. 09.12.24, 14:24
                            Tzn zrywa sie je w pazdzierniku jak juz nie dojrzewaja ale to sa letnie jeszcze. Po prostu pozniejsze odmiany. Dochodza na parapecie.
                            • bywalec.hoteli Re: Do forumek z UK- Darragh. 09.12.24, 14:42
                              mi doszły - część zgniło a część nie - były niedobre niestety
                              • princesswhitewolf Re: Do forumek z UK- Darragh. 09.12.24, 15:42
                                No bo juz o tej porze lapia tzw zaraze ziemniaczana jak to zowia po polsku i objawia sie to gniciem.
                    • hrasier_2 Re: Do forumek z UK- Darragh. 09.12.24, 16:29
                      Nie latem tylko wiosną. Liście już były i przyszedł przymrozek. Te pierwsze sczerniały. I orzechy wypuściły drugie. Jabłek nie było, gruszek, oraz wiśni. Porzeczki, agrest tak, borówka amerykańska, czereśnie były. Śliwkę wyciołem, a posadziłem morelę. I teraz dmucham i chucham na nią. Poziomki rosną sobie same i na dziko. Tych było mnóstwo.
                      • princesswhitewolf Re: Do forumek z UK- Darragh. 09.12.24, 19:18
                        Aa, fakt, wiosna.

Poziomki u mnie tez, nie sposob utrzymac ich w doniczkach
                        • hrasier_2 Re: Do forumek z UK- Darragh. 09.12.24, 20:13
                          I nawet nie potrzebują deszczu. Lato było bardzo suche. I trzeba było podlewać. Mam duży ogród i starą chałupę. Czasami tam krety tańcują. Ale wyjątkowo mało ich było.
                          • pani.asma Re: Do forumek z UK- Darragh. 10.12.24, 10:56
                            a u mnie duzo kretow
                            • hrasier_2 Re: Do forumek z UK- Darragh. 10.12.24, 12:04
                              Rozstawiłem trochę butelek plastikowych na pręcie metalowym. Nie mówię chop. Bo jak zima będzie taka jak teraz to przyjdą. Cała rodzina, mają już korytarze 😁
                              • pani.asma Re: Do forumek z UK- Darragh. 10.12.24, 12:50
                                co te butelki robia?
                                • hrasier_2 Re: Do forumek z UK- Darragh. 10.12.24, 21:14
                                  Wybijasz pręty w w te wykopaliska. Ja używałem wody by weszło do nory. Mam studnię głębinową. Ty możesz użyć kopaczki i wrzucić ziemię. Trawa i tak odrośnie. Na pręty zakładasz butelki plastikowe duże. One przy wietrze robią ruch. Ekologiczna pułapka na krety. W sumie to pożyteczne gady. Wyjadają robale. Co zuważyłem mało drzew owocowych to nie ma kretów. Same sobie bezmyślnie nie ryją.
                                  • pani.asma Re: Do forumek z UK- Darragh. 11.12.24, 09:16
                                    ale te butelki sa w ziemi? jak on sie tam wcisnie ?
                                    • hrasier_2 Re: Do forumek z UK- Darragh. 11.12.24, 10:32
                                      W kretowisku umieszczamy patyk, na który zakładamy plastikową butelkę, w której wycięliśmy otwory. Wiatr powoduje ruch butelki na drążku, a to emituje nieprzyjemne dla kreta wibracje 😁
                                      • pani.asma Re: Do forumek z UK- Darragh. 11.12.24, 14:00
                                        o dzieki juz rozumiem
                                        • hrasier_2 Re: Do forumek z UK- Darragh. 11.12.24, 18:59
                                          Nie ma sprawy😊
    • sueellen Re: Do forumek z UK- Darragh. 08.12.24, 01:23
      Było ciężko. Drzewo mam powaliło.
      • princesswhitewolf Re: Do forumek z UK- Darragh. 08.12.24, 03:00
        Tak myslalam
        • hrasier_2 Re: Do forumek z UK- Darragh. 08.12.24, 13:08
          Ja też. Widać że na darmo nie straszyłaś😁
    • pani.asma Re: Do forumek z UK- Darragh. 08.12.24, 09:43
      O bosss nie załapałem w pierwszej chwili że to nazwa huraganu myślałam że to coś się wali jakaś budowla czy coś

Mam wizję uk walącej się z powodu kryzysu
      Princess uciekaj tych huraganów będzie coraz więcej na wyspie niebezpiecznie

Co jecie i czy zostały w ogóle jakieś warzywa ? Kiedy pomidora mieliście ?
      • princesswhitewolf Re: Do forumek z UK- Darragh. 08.12.24, 11:40
        Dzis rano pomidory wcinalam i to z wroclawskich szklarni
        • pani.asma Re: Do forumek z UK- Darragh. 08.12.24, 11:49
          No proszę
          Handel wymienny jak podczas powstania warszawskiego ?
          Fajnie że Polacy tacy zaradni
          • princesswhitewolf Re: Do forumek z UK- Darragh. 08.12.24, 12:41
            1.5 mln Polakow to rynek zbytu prawie jak we Warszawie. Do tego dochodza inne nacje ktore twz maja podobna zywnosc- kraje Baltyckie, Rumuni, Bulgarzy itd
      • yuka12 Re: Do forumek z UK- Darragh. 08.12.24, 13:09
        Co to jest pomidor? Możesz opisać, bo nie wiem, o co pytasz? I co rozumiesz pod pojęciem "warzywo"? Bo umierających ludzi JESZCZE nie jemy.
        • pani.asma Re: Do forumek z UK- Darragh. 08.12.24, 19:38
          Idź do marketu zobaczyć
          W uk można nabyć jedną sztukę na osobę więc powinno być podpisane wink
    • anomaliapogodowa11 Re: Do forumek z UK- Darragh. 08.12.24, 11:34
      East Midlands wieje drugi dzień, sąsiadom wygięło metalową bramęwinkpołamało drzewa w okolicznym parku... przyjaciółka utknęła w Krakowie na lotnisku,bo u nas lotnisko jest chyba zamknięte:/,komunikacja miejska funkcjonuje,ale z opóźnieniami...wyszłam dziś z psem i nie spotkałam nikogo na ulicy,mam nadzieję,że do jutra uspokoi się,bo jakoś trzeba będzie dotrzeć do pracy i szkoły...pozdrawiam ciepłosmile.
      • princesswhitewolf Re: Do forumek z UK- Darragh. 08.12.24, 11:41
        > wygięło metalową bramę

Omg....
    • karpie_gdyjem Re: Do forumek z UK- Darragh. 08.12.24, 12:59
      Wyrwało nam i pogięło tunel foliowy (jeden z dwóch), poza tym nie mogę spać, za głośno.
    • yuka12 Re: Do forumek z UK- Darragh. 08.12.24, 13:04
      Uszkodzona promenada w Llandudno (prawie 150-letnia), zamknięte drogi (zalania, osuwiska, połamane drzewa), zamknięte wczoraj mosty, odwołane kursy pociągów, zerwane linie energetyczne i tyle połamanych drzew, że służby nie dają rady uprzątnąć. Do tego uszkodzone lub zerwane dachy (m. in. ASDA w Llandudno). Na ulicach pustki. Poprzedniej nocy mało kto spał, hałas był nieziemski. Największe jednak wrażenie zrobił red alert - chyba pierwszy raz otrzymaliśmy tego typu alarm w telefonach. Pomimo tego i wiatru i wszystkiego WSZYSCY przyjechali wczoraj rano do pracy.
      • yuka12 Re: Do forumek z UK- Darragh. 08.12.24, 13:13
        Ps. Latające kubły na śmieci to normalny widok przy większej wichurze w nadmorskich miejscowościach typu Llandudno i Rhyl (i innych), jeżeli właściciele tych kubłów nie przygotowali się na zapowiadane zjawiska atmosferyczne albo nie zgarnęli z ulicy zaraz po opróżnieniu.
        • princesswhitewolf Re: Do forumek z UK- Darragh. 08.12.24, 14:21
          Nie watpie.ze tak jest tam u Was na zach. Tu to rzadkosc.
        • sueellen Re: Do forumek z UK- Darragh. 08.12.24, 21:21
          yuka12 napisała:

> Ps. Latające kubły na śmieci to normalny widok przy większej wichurze

Szczerze, mega mnie to irytuje. Każdy ma tu ogród, można przesunąć w jakiś kat, położyć cegłę na klapie by nie zwiało

Nie. Zawsze się znajdą jacyś niedorozwoje których wiatr zaskoczy. I zawsze jedni i ci sami. Już normalnie zauważyłam wpisy na lokalnych grupach : uwaga, idzie sztorm, zabezpieczenie kubły trampoliny itd

Potem po każdej takiej wichurze jest akcja "sprzątanie". Co ludziom wywiewa z ogrodów to głowa mała. Chodzą całe zastępy ochotników i zbierają. Chwała im za to ale ze też mają cierpliwość ci Anglicy 😅🙄

A z ciekawszych rzeczy, raz znalazłam w swoim ogrodzie po wichurze roletę okienna i miskę. Roletę wywaliłam, miskę zatrzymałam. Idealna do mieszania ziemi do kwiatków.
          • princesswhitewolf Re: Do forumek z UK- Darragh. 08.12.24, 21:34
            Latajace grampoliny sa interesujące. A i moja droga,my mamy kubly w takiej szafie. Sobie wyjechaly....
      • princesswhitewolf Re: Do forumek z UK- Darragh. 08.12.24, 14:22
        > jednak wrażenie zrobił red alert - chyba pierwszy raz otrzymaliśmy tego typu alarm w telefonach

No wlasnie

A jak jest dzis? Nadal mocno wieje? Tu juz lepiej
        • sueellen Re: Do forumek z UK- Darragh. 08.12.24, 21:58

> > jednak wrażenie zrobił red alert - chyba pierwszy raz otrzymaliśmy tego t
          > ypu alarm w telefonach
          >
          > No wlasnie
          >
          >
          > A jak jest dzis? Nadal mocno wieje? Tu juz lepiej

U mnie już prawie cisza. Ale bite dwa dwie noce dudniło niemiłosiernie. Próbowałam spać, ale chciało mi okna z framug powyrywać. Bardzo nieprzyjemne uczucie. Takiego wiatru bardzo nie lubię i źle na mnie wpływa. Nazywają je wiatrami samobójców, plbo podobno w taką pogodę jest najwięcej prób samobójczych i epizodów depresyjnych.
          • princesswhitewolf Re: Do forumek z UK- Darragh. 08.12.24, 22:14
            Aa to dobrze. Ty na wyzynach...tam musialo wiac hoho
    • aurinko Re: Do forumek z UK- Darragh. 08.12.24, 15:26
      Wczoraj wieczorem miałam wracać do Polski. Wszystkie loty Wizzair do Polski odwołano. Info dostaliśmy dopiero na lotnisku. Inne samoloty lądowały i startowały bez większych zakłóceń. Ciężko było dojechać do Luton z 4 strefy, wiele pociągów odwołanych lub opóźnionych. Po drodze w St Albans pociąg wszystkich wysadził i był koniec trasy bo drzewo spadło na tory. A do lotniska kawał drogi. Ciemno, mokro, lodowaty wiatr, nie było miło. Na szczęście miałam gdzie przenocować. Za to zamiast do Gdańska lecę rano do Poznania. Mam nadzieję że więcej cyrków nie będzie, choć pada i mocno wieje nadal.
    • sueellen Re: Do forumek z UK- Darragh. 08.12.24, 16:01
      Muszę powiedzieć, że wkurw.**a mnie ten wiatr jak nigdy żaden. Już troszkę lepiej, ale szum od lasu jest taki jakby miało je wszystkie połamać. Strasznie pi**i. Już drugi dzień i druga noc nie spałam.
      • princesswhitewolf Re: Do forumek z UK- Darragh. 08.12.24, 16:38
        No dokladnie. Zobacz wyzej. O 3 w nocy popelniam wpis bo mnie te gwizdy i jeki wiatru tak meczyly ze zasnac sie nie dalo.
        • hrasier_2 Re: Do forumek z UK- Darragh. 08.12.24, 20:45
          Meteopatia. Trzeba było dać znać bym Ci bajkę opowiedział 😊
          • princesswhitewolf Re: Do forumek z UK- Darragh. 08.12.24, 20:54
            Ee tam, nie meteopatia tylko sztorm super wysokiego stopnia i gwizdze i wyje wiatr
            • hrasier_2 Re: Do forumek z UK- Darragh. 08.12.24, 21:45
              Moja znajoma taką przypadłość ma. Pogodynka taka.
    • a74-7 Re: Do forumek z UK- Darragh. 08.12.24, 17:06
      Red alert zastosowali pewnie po ostatnich tragicznych wydarzeniach w Hiszpanii.
      Przedtem zawsze byl orange alert .Chociaz to straszenie pogoda zrobilo sie popularne .
      To co mielismy w zachodnim Londynie - to byly zrywy/porywy wiatru dochodzace do 40-50 mil na godzine .A wialo srednio.
      Pamietam storm w 1987, nikt specjalnie nie podkrecal strachu , a padlo wiele drzew w pld Anglii; huragan 120 mph ogolocil wiele pagorkow z drzew ,polamal je jak zapalki ,dachy fruwaly . Wialo constant przez kilka godzin .
      • princesswhitewolf Re: Do forumek z UK- Darragh. 08.12.24, 20:56
        To byl cyklon nie lada wtedy
    • po-trafie Re: Do forumek z UK- Darragh. 08.12.24, 21:51
      W oxfordshire wieje, wyje, lamie drzewa i zalewa. Drogi zalane, pola zalane, kolej zalana.
    • ta_jedna_karen Re: Do forumek z UK- Darragh. 09.12.24, 20:27
      Przyszłam tylko napisać, że uwielbiam wszystkie wątki princess, gdzie Asma z niej szydzi, Princess myśli, że to przyjacielskie przekomarzanie, a Tani próbuje między nimi nawigować jak pijany klaun.
      • princesswhitewolf Re: Do forumek z UK- Darragh. 09.12.24, 20:31
        O juz cie rozpoznaje z innego nicku który tez tak fantazjowal.

Alez ja uwielbiam moje przekomarzac sie z asma. Ty naprawdę to co tu widzisz, te literki to wszystko, a ludzie z forum w zaden inny sposob sie nie komunikuja. Nawet w tej chwili jedna fajna forumka staf otworzyla sobie wlasne tu forum...oj karen...karen
        • ta_jedna_karen Re: Do forumek z UK- Darragh. 09.12.24, 21:24
          Nie.
          • princesswhitewolf Re: Do forumek z UK- Darragh. 09.12.24, 22:26
            Boli cie to ze ludzie sobie zarty stroja? Zawsze podchodzisz do wszystkiego z niesamowita powagą?
            • hrasier_2 Re: Do forumek z UK- Darragh. 10.12.24, 21:16
              Szkoda tej trolicy odpisywać. Widać że ma ból tyłka🤣
      • pani.asma Re: Do forumek z UK- Darragh. 10.12.24, 10:56
        a mnie juz nudzi anna, nasturcja czy tam karen czy tam jakiego akurat nicku uzywa zeby trollowac i moralizuje princess zeby z kims nie pisala, nie mozna czegos nowego wymyslec?

droga "karen", troche ambicji- ucz sie trollowac od Snake, ona zawsze merytorycznie trolluje na wysokim poziomie! jest super

• princesswhitewolf Re: Do forumek z UK- Darragh. 10.12.24, 17:59
          Snejkowa to troll ze szkoda mi ja blokowac bo to dobry ubaw. Ale nasturcje zablokowalam bo ani z polotem, za to obsesyjna
          • pani.asma Re: Do forumek z UK- Darragh. 11.12.24, 09:17
            No nie Snake to troll wysoko wykwalifokowany, taka krolowa trolli. Zawsze przychodzi przygotowana, ma jakies materialy i screeny ktore wkleja. Na kazdy temat ma "wiedze". Taka perelka ktora inne trolle powinny nasladowac.
            • princesswhitewolf Re: Do forumek z UK- Darragh. 11.12.24, 09:58
              Obawiam sie ze wiecej takich byloby nie do wytrzymania....smile))
        • bywalec.hoteli Re: Do forumek z UK- Darragh. 10.12.24, 20:03
          Są trolle mniej lub bardziej śmieszne, są zaś tępe byty w rodzaju karen czy karyny którym wydaje się że kogoś śmieszą a tylko męczą
          • princesswhitewolf Re: Do forumek z UK- Darragh. 10.12.24, 20:24
            Karyna nie jest taka zla.
          • princesswhitewolf Re: Do forumek z UK- Darragh. 10.12.24, 20:25
            Karen to nasturcja. Musze ja znow zablokowac.
            • hrasier_2 Re: Do forumek z UK- Darragh. 10.12.24, 21:19
              Myślę że nie. Teraz na forach pełno jest takich. Co udają kogoś innego. Pożyteczna jest bo podbija wątek 😁
            • ta_jedna_karen Re: Do forumek z UK- Darragh. 11.12.24, 15:23
              Ojej, a czemu tak sądzisz?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka