Dodaj do ulubionych

Targetowanie na fejsbuku

06.01.25, 21:20
Userki fejsbuka zapewne zauważyłyscie te wszystkie wpisy w stylu "jesteśmy ze wsi, polub jeli nami nie gardzisz", "jestem sprzątaczką, polub jeśli mną nie gardzisz", "zrobiłam to włanymi rękoma ale nikt nie pofratulowal"
Do tego pełno dziwnych fanpejów gloryfikujących "dobre stare czasy".

Według mnie to jest targetowanie i zbieranie naziwjmy to starych ludzi bo oni to bezmyślnie komentują i rozpowszechniają.
Te wszystkie dziwne strony i grupy wiosną zmienią nazwy na "Nawrocki mój prezydent" i zaczną agresywną kampanię wśrod starych ludzi. Ludzi którzy i tak w większości głosują na "Partię interesów Sowieckich" a do tego są bardzo podatni łatwowierni podatni na wpływy.
Obserwuj wątek
    • iwoniaw Re: Targetowanie na fejsbuku 06.01.25, 22:07
      Tak właśnie będzie, a na ematce są osoby, ktore uwazają, ze to nic zlego, jesli ktos z kilku profili nadaje propagandę ruską. Bo to jest ironiczne. I zamiast banowac takich, nalezy im poswiecic uwage i walczyć na argumenty (czyli ich uwiarygadniać)
      forum.gazeta.pl/forum/w,567,178490934,178490934,Mleko_roslinne_vs_krowie.html?p=178493708
      • hrasier_2 Re: Targetowanie na fejsbuku 06.01.25, 22:36
        iwoniaw napisała:

> Tak właśnie będzie, a na ematce są osoby, ktore uwazają, ze to nic zlego, jesli
        > ktos z kilku profili nadaje propagandę ruską. Bo to jest ironiczne. I zamiast
        > banowac takich, nalezy im poswiecic uwage i walczyć na argumenty (czyli ich uwi
        > arygadniać)
        > forum.gazeta.pl/forum/w,567,178490934,178490934,Mleko_roslinne_vs_krowie.html?p=178493708
        Przenosisz informacje z innych wątków. Tylko byś banowała wszystkich. To jest już jakaś schiza moderatorów, gdzie wszędzie widzą ruskich trolli. Może już niedługo zaczniemy normalne żyć. I Rosja wróci do normalności. Nowy rok- składnie życzeń i dalej to samo.
        • iwoniaw Re: Targetowanie na fejsbuku 06.01.25, 22:40
          Tani - oddal się chyżo za ruskim karabliem.
        • ta_jedna_karen Re: Targetowanie na fejsbuku 06.01.25, 22:42
          Jestem skromnym i prostym pijakiem. Wszyscy mną gardzą i nikt się ze mną nie przywita. Napisałem taki piękny post na forum psychologia, ale nikt nie docenił.
          • zona_mi Re: Targetowanie na fejsbuku 06.01.25, 23:09
            ta_jedna_karen napisała:

> Jestem skromnym i prostym pijakiem. Wszyscy mną gardzą i nikt się ze mną nie pr
            > zywita. Napisałem taki piękny post na forum psychologia, ale nikt nie docenił.

To nie on.
            Bynajmniej skromny nie jest... 🤢

Co do reszty - zasadniczo przypadkiem się zgadza, ale to nie jego wątek.
            • hrasier_2 Re: Targetowanie na fejsbuku 07.01.25, 06:33
              zona_mi napisała:

> ta_jedna_karen napisała:
              >
              > > Jestem skromnym i prostym pijakiem. Wszyscy mną gardzą i nikt się ze mną
              > nie pr
              > > zywita. Napisałem taki piękny post na forum psychologia, ale nikt nie doc
              > enił.
              >
              > To nie on.
              > Bynajmniej skromny nie jest... 🤢
              >
              > Co do reszty - zasadniczo przypadkiem się zgadza, ale to nie jego wątek.
              >
              >Darowałbyś byś sobie te uwagi z tą trollicą.
              • zona_mi Re: Targetowanie na fejsbuku 07.01.25, 09:49
                hrasier_2 napisał:

> >Darowałbyś byś sobie te uwagi z tą trollicą.

Guzik cię obchodzi, z kim o czym piszę.

Odczep się - nie wiem ile setek razy trzeba mówić, żeby do ciebie dotarło, nachalny typku.
              • ta_jedna_karen Re: Targetowanie na fejsbuku 07.01.25, 13:32
                Tylko hejt i hejt. Wstydziłbyś się, na forum psychologia inaczej ze mną rozmawiasz.
    • hrasier_2 Re: Targetowanie na fejsbuku 06.01.25, 22:43
      lajtova napisał(a):

> Userki fejsbuka zapewne zauważyłyscie te wszystkie wpisy w stylu "jesteśmy ze w
      > si, polub jeli nami nie gardzisz", "jestem sprzątaczką, polub jeśli mną nie gar
      > dzisz", "zrobiłam to włanymi rękoma ale nikt nie pofratulowal"
      > Do tego pełno dziwnych fanpejów gloryfikujących "dobre stare czasy".
      >
      > Według mnie to jest targetowanie i zbieranie naziwjmy to starych ludzi bo oni t
      > o bezmyślnie komentują i rozpowszechniają.
      > Te wszystkie dziwne strony i grupy wiosną zmienią nazwy na "Nawrocki mój prezyd
      > ent" i zaczną agresywną kampanię wśrod starych ludzi. Ludzi którzy i tak w więk
      > szości głosują na "Partię interesów Sowieckich" a do tego są bardzo podatni łat
      > wowierni podatni na wpływy.
      >
      Na Fejsie tak jest. Ktoś zarabia na lajkach. Wysyła informacje do grona znajomych. Portale społecznościowe się rządzą swoimi prawami. Dlaczego akurat dodałaś Nawrockiego. Jak są inni kandydaci i inne strony. Można kogoś nie lubić i nie zmuszać się do tego nie lubienia i klepania łapek. Partia interesów sowieckich. Zgłoś to UOP.
    • ewka.n Re: Targetowanie na fejsbuku 07.01.25, 09:56
      lajtova napisał(a):

> Według mnie to jest targetowanie i zbieranie naziwjmy to starych ludzi

Nie dość, że pytają mnie o dowód osobisty, to jeszcze nie mam takiego szajsu na fejsie. Ale jestem młoda! smile

• maly_fiolek Re: Targetowanie na fejsbuku 07.01.25, 09:58
      No właśnie ograniczam fejsa bo mnie za bardzo wkurza fake-newsami.
    • zbytomia100 Re: Targetowanie na fejsbuku 07.01.25, 12:41
      100% tych grup sluzy tylko i wylacznie zbieraniu profili naiwnych idiotow. Potem takie pakiety idiotow sie sprzedaje propagandzie, najczesciej ruskiej lub chinskiej, choc araby tez mocno w ostatnich latach inwestuja. Araby jednak wola mlodych wielkomiejskich, wiec im sie sprzedaje blyszczace zdjecia dubaju i lansuje np czekolade z pistacjami. Ruskie zazwyczaj odnosza sie do starych dobrych czasow, nostalgii itp. Chinskie zas musza ostro isc w ilosc, komus w koncu trzeba upchnac ten dotowany, rakotworczy plastik. Przy okazji pochwala sie rzekomy postep, wysmiewajac potrzebe ochrony srodowiska.

Akurat na fejsie siedza glownie ruskie i chinskie, araby inwestuja w insta i tt. Na fejsie nie ma wlasciwie mlodych ludzi, a jesli sa, to konta i tak sa niektywne, raz na rok jedna fotka, zeby cala starszyzna rodzinna mogla poserduszkowac.
      • alpepe Re: Targetowanie na fejsbuku 07.01.25, 13:14
        Nie do końca, moderuję dwie grupy berlińskie związane z szukaniem lokum i pracy i cóż, dużo młodych niewykształconych bez zawodu szuka właśnie szczęścia za granicą.
      • lajtova Re: Targetowanie na fejsbuku 07.01.25, 13:42
        Dobrze napisane.
    • pepsi.only Re: Targetowanie na fejsbuku 07.01.25, 13:00
      Ktoś z naszej rodziny- osoba fajna, ogarnięta życiowo, zaczyna udostępniać na FB onko-łańcuszki.
      Ma aż 5 lajków, wszystko to osoby 60+ 70-
      Jeszcze jeden taki żenujący post, i postanowiliśmy, że wszyscy solidarnie, rodzinnie zablokujemy ją.

Cytat z takie posta:
      (...)Proszę, na cześć „członka rodziny” lub przyjaciela, który zmarł na raka lub nadal walczy z rakiem, a nawet ma raka; skopiuj tę wiadomość i opublikuj ją na swojej stronie na Facebooku.(....)
      (...) założę się, że większość osób, które widziały ten post (może nawet przeczytał go do końca), nie opublikuje go, ale proszę o opublikowanie go jako wsparcie rodziny / przyjaciół.
      Skopiuj i wklej - ale nie udostępniaj tego postu. (....)
      • zbytomia100 Re: Targetowanie na fejsbuku 07.01.25, 13:07
        Czy rozmawialiscie z ta osoba?
        • pepsi.only Re: Targetowanie na fejsbuku 07.01.25, 13:14
          Jeszcze nie, wieczorem zadzwonię.
          • iwoniaw Re: Targetowanie na fejsbuku 07.01.25, 13:24
            Też mialam pisać, ze seniorom warto takie rzeczy uzmysławiać i tłumaczyć, że nie wszystko w internecie jest tym, czym sie wydaje. I pokazywać, że na ich emocjach żerują naciągacze, a spamerzy polityczni sa cwańsi niż kiedykolwiek.
            Warto im też pokazać prawdziwe kawalki putinowskoej propagandy z rosyjskich oficjalnych mediów - analogie bez trudu dostrzeze nawet slepy, wiec wnioski niech już wyciagna sami.
    • alpepe Re: Targetowanie na fejsbuku 07.01.25, 13:11
      Omijam i w zasadzie nie widuję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka