wrota.do.lasu 06.07.25, 09:22 Nie mam a chce kupić. W sumie syn bardzo chce zacząć przygodę z tym urządzeniem. Jaki kupić, co warto czego nie, na co zwrócić uwagę?. Jakie akcesoria dodatkowe są niezbędna a jakie są nieprzydatne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
princesswhitewolf Re: Thermomix 06.07.25, 10:25 To tak nie dziala. TM6 wlasnie od teraz nie jest oficjalnie sprzedawany chyba ze chcesz rynku wtornego na jakims allegro czy cos. Oficjalnie sprzedawanym modelem teraz jest TM7. Nakladka do obierania jest warta zakupu. Reszta akcesoriow dopiero bedzie dostepna pod koniec roku- nie ma pasujacych do TM7 jeszcze na rynku. A koszyk, szpatulka, varoma jest w zestawie ktory otrzymasz z TM7. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Thermomix 06.07.25, 17:29 >Pełno ogloszen 6 w necie... Do teraz. Wlasnie teraz jest ten model wycofywany. Chyba ze ogloszenia z rynku wtornego Odpowiedz Link Zgłoś
autumna Re: Thermomix 06.07.25, 17:25 princesswhitewolf napisała: > Nakladka do obierania jest warta zakupu. A ona potrafi sensownie coś więcej obrać niż młode, czyste ziemniaczki? Test obierania, który kiedyś widziałam na YT, nie wypadł przekonująco. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Thermomix 06.07.25, 17:28 Ja mam TM7 i nakladke. To sie sprawdza swietnie w rownych ziemniakach a nie starych. Ja nie lubie skorek jesc w modych i malych ziemniakach i swietnie sie to sprawdza Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Thermomix 10.07.25, 12:11 Czyli masz wihajster do obierania ziemniaków latem...jesienią, zimą i wczesn wiosną ręcznie? Jakoś mam inną definicję słowa "warta zakupu" Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Thermomix 10.07.25, 12:15 Tak uzywam nakladki do obierania ziemniakow. Hanusina, naprawde nie ma przymusu do posiadania Mercedesa i mozna jeździć Skoda. Spokojnie mozesz uzywax blendera firmy Amica czy jakie tam w Polsce sa i dasz rade Odpowiedz Link Zgłoś
azalee Re: Thermomix 10.07.25, 12:18 No, nie ma to jak mercedes, ktory nadaje sie do jazdy tylko przez 2 miesiace w roku Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Thermomix 10.07.25, 12:22 Pani, warto kupić. Co prawda pojezdzi pani 2 miesiace i tylko po równiutkich drogach ale kup Pani. Warto Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Thermomix 10.07.25, 14:48 Thermomix używałabys 2 miesiace w roku a Lidlomix non stop? Dziwne porownanie Nie ma obowiazku kupowania produktow premium. Jak sie ktoś ma zadluzac czy super wykosztowywac to po co to komu? Nie ma obowiazku posiadania Mercedesa i mozna miec Skode Odpowiedz Link Zgłoś
azalee Re: Thermomix 10.07.25, 14:54 princesswhitewolf napisała: > Thermomix używałabys 2 miesiace w roku a Lidlomix non stop? Pudło! Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Thermomix 10.07.25, 14:55 Przeciez napisalam po to by pokazac logikę. Nie rozumiem emocjonalnych reakcji w temacie Thermomixa. Jak dla kogos to duzy wydatek albo nie uzywalby to kupuje Lidlomixa albo wcale. Co za problem? Odpowiedz Link Zgłoś
azalee Re: Thermomix 10.07.25, 15:00 princesswhitewolf napisała: > Przeciez napisalam po to by pokazac logikę. Tak, i w tym temacie to pudlo. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Thermomix 10.07.25, 15:06 Wiec po co te odniesienia do Merxedesa uzywanego 2 miesiace w roku? Co ma za znaczenie indywidualne uzywanie aamochodu czy gotujacego gara? To sie w necie trzeba spowiadać: mi to nie potrzebne Odpowiedz Link Zgłoś
karollo26 Re: Thermomix 10.07.25, 15:48 Też nie rozumiem tej nagonki na thermomix. Jakoś np na droższe ekspresy do kawy czegoś takiego nie ma - a przecież zawsze można kupić najtańszy tchibo. Albo choćby na kitchen Aida. Każdy kupuję co mu pasuje, jednak często te droższe jednak mają lepszą jakość i możliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Thermomix 10.07.25, 16:31 KA i lepsza jakosc i mozliwosci??? nie rozmieszaj mnie 🤣🤣🤣 bo zajadow dostane takiego badziewnego sprzetu jak KA to jeszcze nie mialam Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Thermomix 10.07.25, 17:27 Nie rozumiem co moze byc badziewnego w KA. Normalnie proste urzadzenie jak budowa cepa. W zyciu mi sie nie zepsulo a mam Cherry kolor w wersji Millenium wiec juz z 25 lat. Ja nie wiem jakby to sie mialo zepsuc..co niby? Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Thermomix 10.07.25, 17:37 alez badziewne nie oznacza z automatu 'zepsute' tak, mimo tego, ze sie nie zepsul, to jest badziewny Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Thermomix 10.07.25, 18:27 Tzn co cie nie zadawala? Bo dla mnie to jest urzadzenie proste, niewysublimowane ale tez niezniszczalne Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Thermomix 10.07.25, 18:39 przeciez wiele razy juz o tym pisalam - wiekszosci akcesoriow nie mozna myc w zmywarce - glosno pracuje - nie pomogly wizyty w serwisie :taka jego uroda'/wymiana smaru- no snopowiazalka -plastikowa oslona to jakies nieporozumienia, przy ciezszym ciescie hak 'zaciaga' ciasto do gory, 'zabiera' oslone - halas plastiku - kiepska jakosc np mieszadel jesli nie sa inox - nie do konca pasuja na bolec, trzeba podszlifowac - lacznik do krecenia lodow to juz chyba trzeci pekl - kruchy plastik a wystarczylo by metalowe to zrobic -slizga sie po blacie jesli nie ma gumowej podkladki -misy metalowe blokuja sie w podstawie na tyle mocno, ze czasami musze uzyc tluczka do odbicia o takim drobiazgu zeby pamietac najpierw zatrzymac a potem dopiero podniesc glowice to szkoda wspominac itp itd na co mi niezniszczalnosc jesli ma takie wady? owszem ma dwie swietne rzeczy - druga mniejsza mise - doskonaly marketing i PR z zadnym mume boscha nie mialam i nie mam takich przygod jak z tym badziewiem owszem, moze modele z czasow kiedy KA nie bylo whirpoola wygladalo to troche inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Thermomix 10.07.25, 18:40 aaaa, rozga sie rozpadla przy ubijaniu kremu z mango Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Thermomix 10.07.25, 18:52 Tak, zgadza sie te starsze modele akcesoriow byly do doopy. Sniedzialy. No ale to akcesoria. Teraz robia juz stalowe A ja nie wiem czy tak glosno. Nie bardzoej niz moj reczny Ale one maja gumowe nozki i ciezko to nawet przesunac? Masz moze inny model? Misy sie przekreca. Zalezy od Ciebie jak mocno zakrecisz/ wkrecisz w podstawe metalowa. Chyba ze masz inny model? Np Pro? Nie no rozga jest stalowa woec nie powinna jak oryginalna Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Thermomix 10.07.25, 19:05 bardzo glosno, duzo glosniejszy od mumow i koty mi sie denerwuja model typowy artisan misa sie 'dokreca' jesli jest ciezkie ciasto do wyrobienia np makaron sa nie tylko stalowe a jesli sa stalowe to 'glowice' maja alumniowa a i emaliowane tez sa - takie wlasnie mam, mialam wymieniac ale uzywam na tyle rzadko, ze nie ma sensu a zeszlifowanie pomoglo oryginalna jak najbardziej byla, slabo sklepana, kupilam nieorginalna i nic sie nie dzieje coz, bywa, gdybym kupila go za pelna cene to by mnie szlag trafil a tak stoi sobie i kreci lody od czasu do czasu, bo akurat misa do lodow boscha jest duzo mniejsza Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Thermomix 10.07.25, 19:07 akcesoria to czesc robota, trudno to odzielac od caloksztaltu no nie lubimy sie a wychwalanie KA jako idealu jest mocno przesadzone, moze te 100lat temu tak bylo ale teraz to juz nie Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Thermomix 10.07.25, 19:15 A kto napisal ze to ideal? Ja nie. Ale sam robot w sobie jest mocny i dziala od 20 lat u mnie. Ja nie uzywam akcesoriow zadnych w KA tylko ubijaczke i takie plastikowe z gumka do gęstszych. U mnie to ubijak. Geste ciasta najlepiej ubija mi sie w maszynie do chleba. Moze przy ciezszych ciastach jakos wyje. Reszta w TM robien Skoro przetrwal u mnie 20 lat to jest naprawde dobry. Caly jest z metalu. W restauracjach uzywaja bo to ubijak nie do zdarcia ale tez zapewne nie uzywaja akcesoriow. Z akcesoriow to mam bardzo dobry ofwieracz do puszek. Ale nie uzywam Makaron robie w maszynie do makaronu Philipsa Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Thermomix 10.07.25, 19:28 wyje, jeczy nawet przy piane z bialek mum4 solidnie pracowal u mnie chyab z 14lat i oddany wiem, ze nadal dziala, wiec to nie jest jakis cud owszem, kluczowe moze byc to, ze byl wlasnie jeszcze z produkcji KA te 20lat temu a nie ksiegowych z whirpoola wg mnie, teraz szkoda kasy na KA wszystkie akcesoria mum sa ciegle w uzyciu, myje w zmywarce, nic nie peklo, nie zlamalo sie, cichy jak byl tak jest w maszynie do chleba tylko ciasto na chleb wyrabiam, mam tefala xl wiec mala ilosc makaronu sie dobrze nie wyrobi a mala misa KA jest w sama raz, gdyby nie ta mlockarnia i ciasto krecace oslona Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Thermomix 10.07.25, 19:16 >no nie lubimy sie Ja nie analizuje tak forumek. Chyba tylko snejkowa. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Thermomix 10.07.25, 18:00 Ja też nie. Karlsruhe jest miastem, jak wiele innych. No, leży nad wodą. Dla mnie to duża zaleta. Odpowiedz Link Zgłoś
lomek22 Re: Thermomix 10.07.25, 23:04 To raczej BMW. Merce sypią się jednak nieco żadziej Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Thermomix 10.07.25, 23:05 Thermomix mialam 30 lat... Tak ze tego... Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Thermomix 10.07.25, 12:21 Jakbym miała tym Merecem jexdzić od maja do września ? I wiesz nie mam nic do skody. Sama mam Dacie i nie wstyd mi. Miałabym kupić Merca do jezdzenia po miescie tylko po to aby widzieli "ze mnie stać"? Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Thermomix 10.07.25, 14:50 Boze to chyba tylko na Polskim forum ludziom przychodzi do glowy ze cos sie kupuje by sie popisywac 🙄😂😃 Jak kupujesz cokolwiek z najwyzszej polki, chocby podklad pod makijaz to ....dla kolezanek. Ale co tam, to od Polki uslyszalam ze ona chcialaby miec takiego faceta by jej wszystkie kolezanki zazdroscily. Prawie padlam Odpowiedz Link Zgłoś
gazetomani8k Re: Thermomix 11.07.25, 11:41 princesswhitewolf napisała: > Reszta akcesoriow dopiero bedzie doste > pna pod koniec roku- nie ma pasujacych do TM7 jeszcze na rynku. > > A koszyk, szpatulka, varoma jest w zestawie ktory otrzymasz z TM7. > Nie do końca, coś już można dokupić: panszyszka.pl/kategoria-produktu/akcesoria-do-thermomix/tm7/ Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Thermomix 11.07.25, 12:08 No to mowimy tu o tej nakladce do scierania ziemniakow. Jeszcze dioda do mierzenia temp jest. Wiekszosc tam na zdjeciu jest w zestawie, pakiecie startowym jaki dostaje sie przy zakupie Czekamy na siekaczke, spiiralizator itd Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: Thermomix 06.07.25, 16:37 Prawdziwy patriota nie powinien kupować takich zagranicznych sprzętów. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Thermomix 06.07.25, 17:30 I jezdzic tylko polskimi markami samochodow... Czyli co? Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: Thermomix 06.07.25, 19:39 Polskich marek samochodów nie ma, ale robota wielofunkcyjnego jest. Taka patriotka jak wrota_do_lasu nie powinna w ogóle rozważać wrażych robotów. Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: Thermomix 07.07.25, 20:05 Są są, ale nie zmieniaj tematu. Nie kupuj u Niemca. Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: Thermomix 07.07.25, 20:41 Nie dołączasz do bojkotu niemieckich sieci handlowych i produktów? x.com/zmok_pl/status/1941963147767660573 Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: Thermomix 08.07.25, 20:17 Chyba się nie pozbieram po tej wiadomości. Odpowiedz Link Zgłoś
lomek22 Re: Thermomix 10.07.25, 23:08 Polska jest w Europie jednym z potentatów motoryzacyjnych. Nie ma takiego auta w którym nie byłoby pierdyliona polskich części, wliczając te główne. A marka to tylko znaczek. Technologia jest tak ujednolicona, że samochody różnią się między sobą głównie w oczach klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Thermomix 10.07.25, 23:31 Gdyby technologia byla ujednolicona nie byloby konkurencji na rynku i rozpietosci cen Odpowiedz Link Zgłoś
but.first.coffee Re: Thermomix 11.07.25, 17:10 Gdy w wątku “rozpoczynam przygodę z…” to wszystko już wiadomo Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Thermomix 06.07.25, 19:59 Ja mam tm6 i to, co bylo w zestawie wystarcza. Waroma, koszyczek do kasz i ryzu, motylek. Dokupilam.obieraczke do mlodych ziemniakow i nakladke do wolnego gotowania. Jest bardzo przydatna. Zamiast kopystki najczesciej korzystam z silikonowej lopatki z action i lepiej mi sie sprawdza. Odpowiedz Link Zgłoś
wrota.do.lasu Re: Thermomix 06.07.25, 21:43 A nakładka do krojenia , tarcia jest konieczna? Odpowiedz Link Zgłoś
wrota.do.lasu Re: Thermomix 07.07.25, 08:55 Tzn? Żeby np zribic masę na placki ziemniaczane jest potrzebna do starcia ziemniaków? Chyba nie? Odpowiedz Link Zgłoś
awf-33 Re: Thermomix 08.07.25, 20:23 wrota.do.lasu napisała: > Tzn? Żeby np zribic masę na placki ziemniaczane jest potrzebna do starcia ziemn > iaków? Chyba nie? Nie jest potrzebna. Mam podstawowy zestaw i daje radę. Ziemniaki „potrze” bez nakładki i placki są super. Odpowiedz Link Zgłoś
wrota.do.lasu Re: Thermomix 08.07.25, 20:32 A do czego najczęściej wykorzystujecie? Do jakich dań? Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Thermomix 09.07.25, 19:49 No tak ale po co w zasadzie wchodzisz w ten watek..Prac w balii i wyciskac tez mozesz i naczynia tylko recznie. Odpowiedz Link Zgłoś
karollo26 Re: Thermomix 09.07.25, 18:50 Do placków nic więcej nie potrzeba. Trzeba samemu obrać, potem wrzucasz do garnka wszystko i robi ci masę. Super wychodzą te placki. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Thermomix 09.07.25, 19:49 I koniecznie nie uzywaj odkurzacza. Miotla tez zamieciesz przeciez. Odpowiedz Link Zgłoś
karollo26 Re: Thermomix 09.07.25, 20:42 Tzn chodzi mi o to że nie potrzeba żadnych dodatków do thermomixa bo thermomox jak najbardziej super mieli i bardzo fajne placki wychodzą. Tyle że nie mam nakładki do obierania więc obrać trzeba normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Thermomix 09.07.25, 23:26 Taka nakladka jest niedroga abo kupissz ja na jakims temu czy aliexpress. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Thermomix 10.07.25, 12:13 Pytanie techniczne: robisz placki z młodych ziemniaków? Pytam bo tylko takie dają się obrać w tym urządzeniu...ale mają za mało skrobi i się nie bardzo nadają na placki Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Thermomix 10.07.25, 12:16 A skad pomysl ze musza byc tylko mlode? W UK nie kupisz starych pomarszonych ziemniakow z dziurami jak za komuny w Polsce jesli o to pytasz. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Thermomix 10.07.25, 12:23 Ja widziałąm kotek jak obiera Thermomix ziemniaczki jesienia...Nie muszą być pomarszczone zeby to urządzenie nie dało rady wiec kitu nie wciskaj. Pyry mamy pewnie podobne jak u was w UK ( to nie te czasy zebyś mówiłą co to tam u was olaboga za delicje) Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Thermomix 10.07.25, 13:08 A czy ja jestem osoba handlujaca Thermomixsm by piesku musiec ci wciskac cos? No uzywam obieraka. Urzadzenie daje rady bo jest oparte na fizyce. Jesli chodzi o ziemniako nierówne po prostu nastawia siw na obieranie na grubsza warstwe. Ale tu trudno o stare i pomarszczone czy kielkujace. Na placki wysokoskrobiowe Maris Pipper czy King Charles sa dobre. Na tzw szare kluski lepsze bylyby te pomarszczone als jak nie ma to nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Thermomix 10.07.25, 13:14 Teraz mnie fizyki będziesz uczyć. Ok. Urzadzenie daje radę na twardych ziemniakach, młodych. Które mają jeszcze wysoką zawartość wody ale niską skrobi. Do placków nadają się ziemniaki o wysokiej zawartości skrobi ale za to mniejszej wody (wtedy ziemniak nie jest już tak twardy jak młody). To chemia nie biologia...i trochę botanika. Bo są odmiany sałatkowe, w których nie dochodzi do tak silnych zmian w zawartości skrobii. I najlepsze przechowywanie ziemniaka tu cudów nie zdziała Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Thermomix 10.07.25, 14:42 Sorry ale mowisz o ziemniakach dostepnych w Polsce. My tu nie mamy takich - zrozum. Pisalam o ziemniakach z duza zawartoscia skrobi juz wyzej ( przeczytalas w ogole?) i Maris Piper oraz King Charles, Desiree normalnie obieraja sie Wysuszonych ziemniakow jak moja babcia uzywala tu nie kupisz wiec nie ma o czym mowic. Jest co jest. Odmiany salatkowe to jeszcze cos innego- to ziemniaki ktore po ugotowaniu zachowuja ksztalt, w miare sprezyste. ( Charlotte, Anya, Jazzy itd odmiany) Odpowiedz Link Zgłoś
turkusowozlota Re: Thermomix 07.07.25, 09:15 Mam TM6. Moim zdaniem niezbędne jest drugie naczynie. Ja sobie dokupiłam i teraz już nie umiałabym gotować z jednym. Szczególnie w przepisach gdzie trzeba często myc naczynie. Na dwa naczynia jest szybciej. Obieraczkę do ziemniaków mam, moim zdaniem słaby gadżet, użyłam parę razy. Odpowiedz Link Zgłoś
eva_evka Re: Thermomix 08.07.25, 21:14 Widzę potencjał na ematkową jatkę. Tak jak wyżej ktoś już napisał, nowy to TM7, można tez kupić uzywany TM6, nie ma.wielkich roznic. Czasem są promocje, możesz dostać do zakupu jakies zupełnie nieprzydatne naczynie albo pół roku abonamentu Cookido. Powodzenia! (Moje dziewczyny chętnie używają). Odpowiedz Link Zgłoś
karollo26 Re: Thermomix 08.07.25, 21:16 Zamów do domu prezentacjęi sobie ocenisz. Na początek nie kupowałabym nic ponad to co jest w zestawie - najwyżej dokupisz sobie za jakiś czas. Ja jestem bardzo zadowolona, mam 6, teraz już w sprzedaży na prezentacjach jest 7. Odpowiedz Link Zgłoś
majarzeszow Re: Thermomix 09.07.25, 17:47 Ja mam TM31, kupilam w 2010. dziala bez zarzutu do dzisiaj, wiec to inwestycja na lata. Nie mam zadnych dodatkowych nakladek, trze, wyrabia ciasta, gotuje i co tam ma robic. co jakis czas go ostrzę kostkami lodu. kopystka sie zapodziala, uzywam plastikowej lyzki z temu. Odpowiedz Link Zgłoś
greyorblue Re: Thermomix 09.07.25, 18:33 Ja mam TM6 (dostałam używany od krewnej której nie podpasował) i Lidlomix (sama kupiłam kilka lat temu). Jeśli mogę coś poradzić, kup ten drugi. Jedyną istotną różnicą jest wielkość garnka (na korzyść Lidlomixa) a różnica w cenie ogromna. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Thermomix 09.07.25, 19:51 Teraz nikt nie kupuje TM6 chyba ze uzywany. TM7 wyszedl a namawianie do Lidlomixa to namawianie : Kup Skodę bo tez dowiezie cie.z A do B, po co ci Mercedes. Odpowiedz Link Zgłoś
greyorblue Re: Thermomix 09.07.25, 21:06 Siódemki na pewno nie kupię, wygląda jak urna. Szóstkę mam i wolę Lidlomixa czy jak on się tam faktycznie nazywa. A najlepszy jest moim zdaniem KitchenAid, też mam, no ale autorce nie polecam bo to jednak trochę inna kategoria. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Thermomix 09.07.25, 21:22 Ja rowniez mam KitchenAid i porownanie TM do KitchenAid to absurd . KitchenAid to robot planetarny. Nie gotuje i nie mieli. Ma przystawki ale do siekania wyciskania a nie mielenia. Jak mam wymieszac rzadkie ciasto to robie to w KitchenAid. W Termomixie tez sie uda z motylkiem ale to nie to samo. Jak ktos ma TM6 to bez sensu kupowac TM7. Ale jak ktos nie ma finansowych ograniczen i nie ma zadnego to zdecydowanie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
karollo26 Re: Thermomix 09.07.25, 21:57 Zgadzam się, również mam oba. To są zupełnie inne funkcje i urządzenia. Ja więcej używam thermomixa a mąż kitchen Aida- bo miesza w nim chleb. Odpowiedz Link Zgłoś
greyorblue Re: Thermomix 10.07.25, 12:09 Dokładnie, inna kategoria, toteż nie porównuję i autorce nie polecam 🙂 A jeśli chodzi o Mercedes i Skodę to zgodzę się, ale tylko w kategorii różnicy cen. Jak już wspomniałam mam oba urządzenia Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Thermomix 10.07.25, 12:14 Podważasz, ze skoda dowiezie tam gdzie mercedes? Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Thermomix 10.07.25, 16:05 Nie znam sie..tu chyba skody nie jezdza, ale.moze... Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Thermomix 10.07.25, 17:31 Ok rozumiem nie widujesz skod..ale kwestionujesz ze jeżdzą? Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Thermomix 10.07.25, 18:25 Zwrocilabymnuwage na uzycie slowa " chyba" oraz " ale moze". Ja naprawdę nie znam sie na samochodach. Jezdze, nie analizuje Odpowiedz Link Zgłoś
azalee Re: Thermomix 11.07.25, 13:37 princesswhitewolf napisała: > Ja naprawdę nie znam sie na samochodach. Jezdze, nie analizuje I dlatego bawisz sie w motoryzacyjne analogie, logiczne Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Thermomix 11.07.25, 14:07 Tak trzeba byc specjalista i smigac w dziedzinie samochodow by zrobic analogie do Skody i Mercedesa . Zaiste tajna wiedza Cos ten Thermomix koscia w gardle chyba stoi bo drama na zasadzie doczepiania bo mozna. Jak to jest byc takim bezrefleksyjnym typem co czepia sie bo moze. A jak widzi wiecej takich to jak brudna mucha leci do lepu 🤦🏼♀️😂 Odpowiedz Link Zgłoś
azalee Re: Thermomix 11.07.25, 14:17 Nie odniose sie do tego co napisalas bo nic z tego nie zrozumialam. A dramy nie krece, po prostu nudze sie w pracy i postanowilam z toba porozmawiac zeby sprawdzic jak dalego zabladzisz w tych oparach absurdu. A wracajac do samochodow : dla ciebie jak najwyrazniej tajna ta wiedza, skoro sama nie jestes pewna czy widzialas kiedys skode na zywo 😂. Chyba ze chcialas przez to przekazac ze lidlomixa rowniez nigdy nie widzialas, to by sie jakos spinalo. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Thermomix 10.07.25, 18:13 princesswhitewolf napisała: > Nie znam sie..tu chyba skody nie jezdza, ale.moze... W samym 2024 roku w UK sprzedano 78 600 samochodów marki skoda, ale napewno żadne nie jeżdżą, napewno 🤣🤣🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Thermomix 10.07.25, 18:26 >ale napewno żadne nie jeżdżą, napewno 🤣🤣 No" na pewno" to dojrzec mogla tylko eliszka. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Thermomix 10.07.25, 18:56 Tia, i strzeliłam babola 🤦🏼♀️🤣 Najwidoczniej jednak mieszkańcy UK jakoś inaczej postrzegają luksus, bo więcej samochodów marki skoda kupują na świecie tylko Niemcy i Czesi. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Thermomix 10.07.25, 23:33 I wyczytalas zw ja Skode jako luksus podalam? Bloze....co z ta kobieta Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Thermomix 11.07.25, 03:37 ???? Czytanie ze zrozumieniem, to u ciebie nie jest mocna strona, co nie? 🤦🏼♀️ Dla mnie samochód nie jest wyznacznikiem luksusu, a już napewno nie mercedes, którymi u nas jeżdżą głównie emigranci z byłej Jugosławii, więc jest to dla Szwajcarów co najwyżej synonim obciachu. Za to ty twierdzisz, że nie widujesz u siebie samochodów marki skoda, co jest raczej mało prawdopodobne, biorąc pod uwagę, że mieszkańcy UK od lat kupują ich dziesiątki tysięcy rocznie. Opel Corsa, skoda octavia i BMW, to najczęściej kupowane marki na wyspach 🤣🤣🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Thermomix 11.07.25, 08:33 Nie moja droga, ty udowodnilas ze nie potrafisz czytać ze zrozumieniem- nie napisalam nigdzie ze " na pewno" nie widuje. napisalam ze " chyba" i " ale moze". Analfabeta by chyba tylko niezrozumial ze nie stawiam zadnych pewnikow. Faktycznie Mercedes to samochod biednych ludzi w Szwajcarii 🤦🏼♀️. Zaledwie na czwartym miejscu w rankingu 😂 wez eliszka zachowujesz sie jak snejkowa, chcesz sie przyczepic z toksycznosci a wychodzi z ciebie posmiewisko. Wiec uspokoj sie. A i gwoli informacji, nie ma tu czegos takiego jaknOpel Corsa. Zero. - nazywa sie to Vauxhall. W UK najwięcej sprzedaja Volkswagen, BMW i Kia w 2025 Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Thermomix 11.07.25, 13:13 W tym wątku to ty się wywyższasz jako posiadaczka „mercedesa” w postaci thermomixa, a o innych sprzętach tego typu piszesz pogardliwie, porównując je do skody. Co w sumie jest bez sensu, bo aktualnie skoda, to całkiem dobre samochody, a firma należy do grupy Volkswagena, więc skoda, to ta sama „stajnia”, co np. bentley, Porsche czy Lamborghini. I nie, to nie znaczy, że ja uważam, że skoda i Porsche to to samo. Fakt, że Opel u was inaczej się nazywa nie oznacza, że go tam nie ma. Ty masz dane sprzedażowe z 2024 roku. etransport.pl/wiadomosc73074.html Ja nigdzie nie pisałam o biednych ludziach. I owszem Mercedes czy BMW, to marki ulubione przez emigrantów z byłej Jugosławii, których jest tu całkiem sporo, co widać choćby patrząc na nazwiska szwajcarskich sportowców. Ani Mercedes ani BMW nie musi być drogim samochodem, to zależy przecież od modelu. A tu jeszcze szwajcarskie dane na temat sprzedaży samochodów: www.motorized.ch/blog/die-meistverkauften-autos-in-der-schweiz-2024/ Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Thermomix 11.07.25, 14:09 >W tym wątku to ty się wywyższasz jako posiadaczka „mercedesa” Ze co prosze? Przeczytaj moze uwaznie co napisalam. Wiec to o Thermomix chodzi...😂 Sorry ale reszty głupot nie bede czytac bo mnie infantylizm tego wpisu na poczatku rozwalil Staraj sie nie miec kompleksow z powodu.... sprzętow domowych 😂 Strach byloby napisac ludziom czym jezdza. Ide bo to juz smieszne sie robi i zalosne Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Thermomix 10.07.25, 17:30 A która dowiezie ? BO to w sumie kluczowe Odpowiedz Link Zgłoś
karollo26 Re: Thermomix 10.07.25, 18:00 Z tym podejściem to wszyscy by maluchami jeździli... Odpowiedz Link Zgłoś
wrota.do.lasu Re: Thermomix 14.07.25, 20:23 Słyszałam z w jak ktoś nie miał tm a kuoi kidlomix to jest zadowolony a jak miał tm i przejdzie na lidlomix to Jedak nie do końca my odpowiada... Odpowiedz Link Zgłoś