Dodaj do ulubionych

Jaki puder zastąpi "stare" Double Wear?

30.06.26, 14:55
W zasadzie żaden mi nie zastąpi starej wersji, ale może jest jakiś inny, najbardziej podobny, a którego nie znam.
Nie, nowa wersja zupełnie mi nie odpowiada sad Po godzinie/ dwóch od nałożenia skóra się klei - po przyłożeniu palca mam wrażenie, jakby tam leżał klej, a teraz, w czasie upałów, to wrażenie się nasila.
Mam porównanie bardzo bezpośrednie, bo została mi jeszcze buteleczka starej wersji i jednego dnia używam tego, drugiego nowego. Stary puder: skóra w dotyku aksamitna, nawet po kilku godzinach. Nowy - wspomniane wrażenie kleju, produkt do odstrzału. Nie kupię nigdy więcej, wolę poszukać czegoś dla mnie zupełnie nowego.
Czy znacie więc coś, co najbliższe byłoby wycofanemu Double Wear? Czyli trwałe, dobrze pokrywające, na każdą pogodę?
Idealnie byłoby od razu z linkiem smile Z góry dzięki
Obserwuj wątek
    • brenya78 Re: Jaki puder zastąpi "stare" Double Wear? 30.06.26, 14:58
      Niestety nie wiem, ale przycupne. Pożegnałam właśnie double wear. Ostatnia wersja to jakis klaster. Ładnie nadal wyglądał na mnie, ale konsystencja, aplikacja, np nie mogłam dłużej.
      Teraz mam Diora, dobrze sie rozprowadza, ale nie jest tak trwały jednak.
      Szukam dalej.
      • brenya78 Re: Jaki puder zastąpi "stare" Double Wea 02.07.26, 12:53
        Zaczynam się przekonywać so tego Diora. Dior Forever Skin glow.
        Dzisiaj dałam mniej, i nie jest żółty, a skóra jest tak jak mówią na opakowaniu - lsniaca. Nie jakas tłusta czy świecącą, tylko taka subtelnie lśniącą. Inna niż matowy look DW I chyba się sobie bardziej podobam w tym glowy look.
        W dodatku on jest pielęgnujący (kwas H, i inne), czego DW nie miał. I razem z moim serum, ktore juz polecałam, mam wrażenie ze moja skóra nigdy nie wygladala lepiej.
        Wiec ja chyba nie wrócę do DW...
    • mysiulek08 Re: Jaki puder zastąpi "stare" Double Wear? 30.06.26, 15:06
      napewno zjawi sie Apallosa i cos doradzi 🙂

a czeski dermacol? to byly zawsze dobrze kryjace podklady
      • terazkasia Re: Jaki puder zastąpi "stare" Double Wea 30.06.26, 15:12
        mysiulek08 napisała:

> napewno zjawi sie Apallosa i cos doradzi 🙂
        >
        > a czeski dermacol? to byly zawsze dobrze kryjace podklady
        >

Dzięki i za tę podpowiedź, ja na pewno przynajmniej wypróbuję (nie znam w ogóle), zwłaszcza że cena bardzo ok smile
        Będę wdzięczna za kolejne podpowiedzi!
        • mysiulek08 Re: Jaki puder zastąpi "stare" Double Wea 30.06.26, 15:19
          to pierwotnie byly kosmetyki do makijazu scenicznego/telewizyjnego (podobnie jak kryolan) uzywalam ponad 30lat temu, kryly wszystko 🙂
          • karmelowa_nowa Re: Jaki puder zastąpi "stare" Double Wea 30.06.26, 15:23
            Ja używam Lancome i bardzo sobie chwalę
            • princy-mincy Re: Jaki puder zastąpi "stare" Double Wea 30.06.26, 17:36
              Ja też i wg mnie zapach lepszy.
    • default Re: Jaki puder zastąpi "stare" Double Wear? 30.06.26, 16:10
      Ale o jakim "double wear" mowa ? Ja używam tego - z tego co widzę jest dostępny. Ma być wycofany ?
      • brenya78 Re: Jaki puder zastąpi "stare" Double Wea 30.06.26, 16:19
        Ja mówię o tym. Świetny byl ale cos pozmieniali. Nawet zapachu nie ma.
        • apallosa Re: Jaki puder zastąpi "stare" Double Wea 30.06.26, 17:39
          Jako rzekła mysiulek08, Apallosa już przybiegła z jęzorem do kolansmile
          Z bardzo kryjących polecam oprócz nieodżałowanej ,starej wersji Double Wear ich produkt : Maximum cover, ewentualnie Futurist. Na przykrycie absolutnie wszystkiego zaś wspomniany już wyżej Dermacol, kupiłam po raz pierwszy i ....to jest to.
          Na czerwone, alergiczne plamy genialny.
          Na krycie troszkę już jednak mniejsze niezły był Pan Stick Maxa Factors.
          • terazkasia Re: Jaki puder zastąpi "stare" Double Wea 30.06.26, 18:01
            apallosa napisał:

> Jako rzekła mysiulek08, Apallosa już przybiegła z jęzorem do kolansmile
            > Z bardzo kryjących polecam oprócz nieodżałowanej ,starej wersji Double Wear ic
            > h produkt : Maximum cover, ewentualnie Futurist. Na przykrycie absolutnie wszys
            > tkiego zaś wspomniany już wyżej Dermacol, kupiłam po raz pierwszy i ....to jest
            > to.
            > Na czerwone, alergiczne plamy genialny.
            > Na krycie troszkę już jednak mniejsze niezły był Pan Stick Maxa Factors.

Dzięki wielkie! smile
            • brenya78 Re: Jaki puder zastąpi "stare" Double Wea 30.06.26, 18:34
              Dziekim spróbuję Futurista. Chatgpt mowi ze to najbliższe ich wycofanego już podkladu Perfectionist, ktory był jak sama nazwa wskazuje.
              • hailey_bieber2004 Re: Jaki puder zastąpi "stare" Double Wea 30.06.26, 21:17
                Ja próbowałam futurist i krycie ma zdecydowanie mniejsze, wykończenie bardziej satynowe-błyszczące, ale wygląda ładnie.
                Tylko uważaj brenya na odcienie - bo nie pokrywają się 1:1 z DW
                • brenya78 Re: Jaki puder zastąpi "stare" Double Wea 30.06.26, 21:53
                  hailey_bieber2004 napisała:

> Ja próbowałam futurist i krycie ma zdecydowanie mniejsze, wykończenie bardziej
                  > satynowe-błyszczące, ale wygląda ładnie.
                  > Tylko uważaj brenya na odcienie - bo nie pokrywają się 1:1 z DW

No wlasnie ten odcień najgorszy do dobrania. Teraz mam niby podobny Diora i na próbce wyglądał ok, ale jak już, zaczęłam.uzywac to widzę ze jednak trochę żółtego pigmentu ma, a DW nie mial.
                  • terazkasia Re: Jaki puder zastąpi "stare" Double Wea 01.07.26, 15:28
                    brenya78 napisała:
                    > No wlasnie ten odcień najgorszy do dobrania. Teraz mam niby podobny Diora i na
                    > próbce wyglądał ok, ale jak już, zaczęłam.uzywac to widzę ze jednak trochę żółt
                    > ego pigmentu ma, a DW nie mial.

Ja mam ten sam problem z odcieniem zawsze, dla mnie "mój" z Double wear był idealny sad Nienawidzę pomarańczowej domieszki, którą widzę w większości pudrów po aplikacji (tzn. niby pomarańczowy nie jest, ale jakoś często się ujawnia potem)
                    Teraz aż mnie odrzuca na myśl, że czeka mnie kolejny korowód związany z poszukiwaniem de facto i pudru, i odcienia, no ale trudno, byle nie ten bubel w postaci nowego Double Wear sad
                    • brenya78 Re: Jaki puder zastąpi "stare" Double Wea 01.07.26, 16:31
                      Ja mialam rozpacz jak wycofali Perfectionist. Jaki to byl dobry podkład, idealny, nieszpachlujacy, trwaly i miał zapach ktory trudno opisać (rum?) i sprawiał ze rano jak go nakładał to sie czulam szczesliwa 😀 zamieniłam na DW i przyzwyczaiłam sie do niego. Noni musieli cos znowu nazmieniac.
                      Najgorsze to szukanie...
          • autentyczka Re: Jaki puder zastąpi "stare" Double Wea 01.07.26, 07:54
            Ale futurist nie jest pudrem trwałym zastygajacym- nabrałam się i to się ściera po kilku godzinach max
            • brenya78 Re: Jaki puder zastąpi "stare" Double Wea 01.07.26, 08:37
              To pewnie tez brudzi?
              • autentyczka Re: Jaki puder zastąpi "stare" Double Wea 01.07.26, 11:30
                Taaaak- mi w ogóle nie pasuje. .
                Dior forever też taki sobie
    • hailey_bieber2004 Re: Jaki puder zastąpi "stare" Double Wear? 30.06.26, 17:42
      Bez jaj że zepsuli taki klasyk 😩😩😩
      • apallosa Re: Jaki puder zastąpi "stare" Double Wea 30.06.26, 18:30
        Terazkasia - z Dermacolem trzeba uważać i kupić odpowiedni odcień, ja kupiłam za jasny i musiałam dokupić ciemniejszy. Zaletę ma tę, że jest piorunsko gęsty i bardzo wydajny, na chyba dwa lata starczy, choć to taka wydawałoby się maleńka tubeczka.
        Jeszcze mogę polecić podkład Dermablend Vichy- też jest znakomity dla cery wymagających krycia. Miałam duża odlewke , zużyłam i to chyba będzie mój następny zakup. Kupię ciemniejszy i wymieszam z za jasnym Dermacolem.
        Pancerny jest cholernik ( o Dermacolu pisze) - wróciłam właśnie z pracy i trzyma się na twarzy, jak ta lalasmile
        • mysiulek08 Re: Jaki puder zastąpi "stare" Double Wea 01.07.26, 00:31
          Apa, uzywasz primerow pod podklad?
          • apallosa Re: Jaki puder zastąpi "stare" Double Wea 01.07.26, 04:47
            Nie, nigdy..
            Za to krem z filtrem zawsze, cały rok.
            • mysiulek08 Re: Jaki puder zastąpi "stare" Double Wea 01.07.26, 07:02
              to nie ma tematu 😘
        • terazkasia Re: Jaki puder zastąpi "stare" Double Wea 01.07.26, 15:30
          apallosa napisał:

> Terazkasia - z Dermacolem trzeba uważać i kupić odpowiedni odcień, ja kupiłam
          > za jasny i musiałam dokupić ciemniejszy. Zaletę ma tę, że jest piorunsko gęsty
          > i bardzo wydajny, na chyba dwa lata starczy, choć to taka wydawałoby się maleńk
          > a tubeczka.
          > Jeszcze mogę polecić podkład Dermablend Vichy- też jest znakomity dla cery wy
          > magających krycia. Miałam duża odlewke , zużyłam i to chyba będzie mój następny
          > zakup. Kupię ciemniejszy i wymieszam z za jasnym Dermacolem.
          > Pancerny jest cholernik ( o Dermacolu pisze) - wróciłam właśnie z pracy i trzy
          > ma się na twarzy, jak ta lalasmile

Hm, czasem na "rozbicie" zbyt cięzkiego pudru pomaga mieszania go na bieżąco z odrobiną serum. Ewentualnie będę eksperymentować smile
    • dorotakwiatkowska13 Re: Jaki puder zastąpi "stare" Double Wear? 30.06.26, 18:35
      Używam DW od wielu, wielu lat i kiedyś, w ramach eksperymentu (a także ze względów ekonomicznych) spróbowałam Dermacolu (i jeszcze chyba Revlonu) i niestety nie pasował mi. Kryje, na pewno mniej matuje, ale jest taki ciężki i rzeczywiście chyba w odróżnieniu od DW robi efekt maski, niestety. Ale to u mnie i jakiś czas temu, może teraz będzie lepiej. Sama się zastanawiam nad tym, co kupić, jak skończę ostatni stary DW. Nowa wersja DW też nie jest dla mnie, mam po niej świecącą twarz...
    • simonna Re: Jaki puder zastąpi "stare" Double Wear? 30.06.26, 23:28
      Ten był juz jakiś czas temu polecany jako zamiennik DW, ja osobiście nawet wolę, jest trochę lżejszy. I niedrogi. www.hebe.pl/catrice-podklad-do-twarzy-010-30ml-000000000000288427.html?gclsrc=aw.ds&gad_source=1&gad_campaignid=23761647793&gbraid=0AAAAAC_FJpFGrilOxOmp6SM-ftRxLiZTM&gclid=CjwKCAjw0o3SBhBVEiwAh28-jcfznigpjSSqntOYO2_VSSNip-KHsKUX3uaEpydSonV0J6B5Ao1JuhoCtlkQAvD_BwE
    • sabek81 Re: Jaki puder zastąpi "stare" Double Wear? 01.07.26, 12:01
      Może YSL ten z czarną nakrętką albo z Prady
      • apallosa Re: Jaki puder zastąpi "stare" Double Wea 01.07.26, 12:39
        Sabek81- masz na myśli zapewne All hours YSL ?
        Nie próbowałam go jeszcze...
        Pamiętam, że niedawno w ramach prób i poszukiwań zamiennika DW, wypróbowałam podkład matujący Maybelline Super Stary 30h i był naprawdę bardzo dobry.
        Z tym,że nie miałam go na dyżurze, gdzie po 8- 12 godzinach to tylko pancerny Dermacol zmieszany z Bobbi Brown wytrzymał.
        • apallosa Re: Jaki puder zastąpi "stare" Double Wea 01.07.26, 12:45
          Super Stay - miało być.
        • sabek81 Re: Jaki puder zastąpi "stare" Double Wea 01.07.26, 13:25
          apallosa napisał:

> Sabek81- masz na myśli zapewne All hours YSL ?
          > Nie próbowałam go jeszcze...
          > Pamiętam, że niedawno w ramach prób i poszukiwań zamiennika DW, wypróbowałam p
          > odkład matujący Maybelline Super Stary 30h i był naprawdę bardzo dobry.
          > Z tym,że nie miałam go na dyżurze, gdzie po 8- 12 godzinach to tylko pancerny
          > Dermacol zmieszany z Bobbi Brown wytrzymał.

Tak ten mam na myśli, co prawda ja go nie używałam tego z czarna nakrętką, dla mnie lepszy jest ten z różową, ale podobno jest trwały.
    • pani.asma Re: Jaki puder zastąpi "stare" Double Wear? 01.07.26, 16:33
      To jest podkład dla młodych nie dla pomarszczonych emam
    • trina45 Re: Jaki puder zastąpi "stare" Double Wear? 01.07.26, 19:45
      clinique beyond perfecting 2 w 1 na luzie wam zastapi
      • apallosa Re: Jaki puder zastąpi "stare" Double Wea 01.07.26, 21:00
        Clinique to też jest dobra myśl...
        No i jeszcze Everlasting Clarinsa jest niezły, bardzo wydajny, choć już nie tak kryjący jak DW.
        Terazkasia I brenya78 - jak Ja Wąs dobrze rozumiem...
        Mam to pieskie- niebieskie szczęście niepojętesad że co się przyzwyczaję do jakiegoś podkładu, to go wycofują.
        Był kiedyś genialny podkład H Rubinstein ( Double Agent) I oczywiście ,,się zbył ". Pokochałam miłością wielką jeden z podkładów Lirene.... diabli wzięli sad
        Teraz DW -jeszcze gdzieś się pokazuje za dość spore ceny na eBayu czy na Marketplace, ale Ja już znalazłam zamiennik czyli Dermacol i będę go mieszać z innymi.
        No nic, życzę Wam pogody ducha na te upały szalone.Apa
    • sza.aliczek Re: Jaki puder zastąpi "stare" Double Wear? 01.07.26, 21:53
      Masz rację, nowa formuła jest rzadka i kleista. Ale może wystarczy dokupić odpowiedni puder? Na starym DW nigdy nie pudrowałam twarzy, teraz już tak, ale nie jest aż tak źle, jak się spodziewałam.
      Odcień mam dość trafiony - ze starego 1N2 przeszłam na 1N0 i jest bardzo ok.
      Ten nowy - takie odnoszę wrażenie - nawilża, a nie potrzebuję nawilżenia.
      Mnie DW pasował ze względu na długość działania. Jak się rano pomalowałam, tak do szesnastej wystarczało, czasem tylko lekka korekta. Ten tak długo już nie działa, niestety.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka