09.08.26, 11:25
Macie? Przymierzam się do zakupu. Chce wywalić microfale i na jej miejsce kupić sobie taki dwukomorowy. Na co zwrócić uwagę ?
Obserwuj wątek
    • krwawy.lolo Re: Airfrayer 09.08.26, 11:38
      Na ilość komór.
    • brenda_bee Re: Airfrayer 09.08.26, 12:36
      Ilość komór i pojemność ale to zależy dla ilu osób będziesz szykować jedzenie.
      Ja mam 2 komorowego, 9 l ninję i jestem nieustająco zachwycona
      • paskap Re: Airfrayer 09.08.26, 15:25
        Właśnie myślę o ninja dwukomorowy , te komory są pojemne ? W sensie szerokie ? Bo można wykładać chyba tylko jedną warstwę do nich ? Mąż ten 9.7 l?
        • brenda_bee Re: Airfrayer 09.08.26, 16:20
          9,5 l
          Te komory są nie tyle szerokie co głębokie- i są naprawdę pojemne
          W komplecie są kratki do komór więc możesz piec 4 warstwy jednocześnie
          • eva_evka Re: Airfrayer 09.08.26, 22:18
            Mam dwukomorową ninję i teraz wybrałabym jednak z jedną dużą komorą, którą można podzielić na pół
            • paskap Re: Airfrayer 11.08.26, 11:05
              A dlaczego?
    • szarsz Re: Airfrayer 09.08.26, 12:43
      Ja mam jednokomorowy i brakuje tej drugiej komory. Poza tym ważna jest komora nadająca się do zmywarki. W moim lubię jeszcze taki program jak crispy finish, czyli 2 minuty w temperaturze 320 stopni.
    • ziazia17 Re: Airfrayer 09.08.26, 15:32
      Przymierzałam się, zakładałam nawet wątek, dziewczyny świetnie doradziły, nie kupiłam jeszcze, bo trochę mnie przeraża ten teflon w komorach. Ale przycupnę tu i poczytam. Mogę?
      • bardzo_wredna_dziewucha Re: Airfrayer 10.08.26, 15:36
        ziazia17 napisała:

> Przymierzałam się, zakładałam nawet wątek, dziewczyny świetnie doradziły, nie k
        > upiłam jeszcze, bo trochę mnie przeraża ten teflon w komorach. Ale przycupnę tu
        > i poczytam. Mogę?

Są już airfryery ze szklanymi komorami, bez teflonu.
      • novembre Re: Airfrayer 10.08.26, 20:52
        A co ci teflon zrobil?
      • paskap Re: Airfrayer 11.08.26, 11:05
        No ja też mam trochę opór przed teflonem … sad ale podobno one się tak mocno nie nagrzewają żeby nam szkodzić
    • slonko1335 Re: Airfrayer 09.08.26, 17:25
      Mam cosori tower. Dwie szuflady w pionie. Jedna ma grzałki góra dół. Ma powłokę ceramiczną. Bardzo nam się sprawdza.
    • princy-mincy Re: Airfrayer 09.08.26, 19:32
      Na ilość miejsca na blacie i czy będziecie go chować do szafy.
      My kupiliśmy pionowy cosori, bo chcemy mieć na stałe na blacie a na taki szeroki nie mamy miejsca- ani na blacie ani w szafie. Używamy go bardzo często, prawie codziennie, więc nie wyobrażam sobie tak co chwilę chować i wyciągać.
      No i nasze szuflady można myć w zmywarce (choć akurat rzadko to robimy, zazwyczaj myjemy na szybko ręcznie).
      • paskap Re: Airfrayer 11.08.26, 11:07
        Nie będę chować, wejdzie w miejsce mikrofali która nam służy do robienia popcornu głównie smile
    • go-jab Re: Airfrayer 09.08.26, 21:58
      air frYEr 😊
      • pyra_w_kraku Re: Airfrayer 09.08.26, 22:03
        go-jab napisała:

> air frYEr 😊
        Może być.

Ale jak ktoś lubi, to może być nawet AJERFRAJER.

• go-jab Re: Airfrayer 10.08.26, 15:25
          Siur… ale jak już to ja wolę ERFRAJER….,jak puryzm to puryzm!
          • paskap Re: Airfrayer 11.08.26, 11:07
            Też mi się podoba ta nazwa 💪👍🤣
            • vessss Re: Airfrayer 11.08.26, 11:18
              O losie, co też ludzie muszą myśleć na temat naszego braku obycia i podstawowej znajomości języków obcych,gdy słyszą o naszym FRAJERZE.
    • barbramusi Re: Airfrayer 12.08.26, 11:50
      Dwukomorowy już jest ok, bo daje większe możliwości. Istotna jest też moc, pojemność koszyka, czy łatwo się myje. Wszystko tak naprawde zaczyna się od tego dla ilu osób bedziesz przygotowywać posiłki i jakie smile Ja jestem zadowolona z tego: www.mediaexpert.pl/agd-male/do-kuchni/frytownice/frytkownica-beztluszczowa-tefal-dual-easy-fry-grill-ey905d10-air-fryer
    • miriamesther_73 Re: Airfrayer 12.08.26, 16:04
      Mam, zaczynałam od takiego małego, z jedną komorą, okazał się super, więc małżon kupił mi dwukomorowy, z jedną szufladą większą i drugą mniejszą. Dużo wygodniejszy, można zróżnicować ustawienia pomiędzy komorami (temperatura, czas, ew. tryb, bo mam opcje predefiniowane oraz manual). Używamy często.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka