mufka51 28.02.05, 18:55 Przeczytajcie ten wątek z forum poznajmy się,to bardzo wazne! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mufka51 Re: Zdjecia dzieci w necie 28.02.05, 18:57 mufka51 napisała: > Przeczytajcie ten wątek z forum poznajmy się,to bardzo wazne! oczywiscie z forum przedstawmy się,przepraszam za pomyłkę Odpowiedz Link Zgłoś
mufka51 do czajkax2 28.02.05, 19:05 Kochana żebym wiedziała jak to sie robi.....Mam komputer od tygodnia,jestem bystra dziewczynka,ale muszę jeszcze trochę popracować nad swoim poziomem techniki.Jestam jak na razie samoukiem ale obiecuje wezme się za naukę.Dopiero niedawno zrozumiałam o co chodzi gdy przeczytałam haslo:zaloguj się. Odpowiedz Link Zgłoś
grenta Re: do czajkax2 28.02.05, 19:22 mufka51 napisała: > Kochana żebym wiedziała jak to sie robi.....Mam komputer od tygodnia,jestem > bystra dziewczynka,ale muszę jeszcze trochę popracować nad swoim poziomem > techniki.Jestam jak na razie samoukiem ale obiecuje wezme się za naukę.Dopiero > niedawno zrozumiałam o co chodzi gdy przeczytałam haslo:zaloguj się. To juz całkiem dużo a teraz spróbuj skopiować ten link: wejdź na strone gdzie jest post o którym piszesz, na pasku zadań jest takie okienko "adres" np: http//forum.... zaznacz cały link lewym przyciskiem myszy tak aby podświetlił sie na niebiesko, następnie wcisnij prawy przycisk myszy, pojawi ci się menu podręczne, zaznacz "kopiuj", później wklej go do postu (również prawym przyciskiem i polecenie "wklej") spróbuj to jest prostsze niz się na pierwszy rzut oka wydaje!! Odpowiedz Link Zgłoś
czajkax2 Re: do czajkax2 28.02.05, 19:23 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=569&w=16787396 Odpowiedz Link Zgłoś
mufka51 Re: Do grenta 28.02.05, 19:30 No faktycznie chyba bym sobie poradziła.Jak pan wróci do domu to błysnę wiedzą.Dzięęęękiii! Odpowiedz Link Zgłoś
grenta do mufka51 28.02.05, 19:35 Tak na przyszłość jest takie forum "edziecko od kuchni" forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=596 tam znajdziesz odpowiedzi na wszystkie nurtujące Cię pytania natury technicznej Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_p lewy przycisk niepotrzebny:)))) 28.02.05, 19:48 nie musisz lewym przyciskiem zaznaczac, wystarczy ze myszka najedziesz na adres i klikniesz od razu prawy przycisk. Zyczę miłej nauki! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
grenta Re: lewy przycisk niepotrzebny:)))) 28.02.05, 19:50 kalina_p napisała: > nie musisz lewym przyciskiem zaznaczac, wystarczy ze myszka najedziesz na adres > > i klikniesz od razu prawy przycisk. > Zyczę miłej nauki! > Pozdrawiam Racja mniej gmatwania Odpowiedz Link Zgłoś
mufka51 Re: Do grenta 28.02.05, 19:58 Byłam teraz na edziecko od kuchni.Jezu o czym ci ludzie gadają?Jakie suwaki,czy to jest to cos na czym pokazuje się wiek dziecka?Wczoraj to miałam zagadkę! Założyłam sobie konto na gazeta.pl i wyswietliło mi sie ze jakis tam Serwer wymaga uwieżytelnienia.I co dziewczęta?DOSZŁAM o co tej maszynce chodzi!Tzn. mam nadzieję,że doszłam bo jeszcze nie kożystałam z poczty. Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_p Re: Do grenta 28.02.05, 20:00 musisz sobie w programie pocztowym (outlook czy co innego) zaznaczyc w opcjach seojego konta ptaszek przy tym zdaniu o serwerze. Ale chyba doszłaś...jakby jakies pytanie to pisz na priv...Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
grenta Re: Do grenta 28.02.05, 20:05 Powodzenia w zgłębianiu tajników internetu, ale uważaj... to wciąga!!!! Ja już od pół godziny mówię, że ide zmywać no to chyba pójdę, na razie!! Odpowiedz Link Zgłoś
mufka51 Re: Do grenta 28.02.05, 20:07 Ja tez juz idę moja pociecha jeczy,że chce jeść.Dobranoc dziewczyny dzieki za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
czajkax2 Poprosilam o skasowanie swego wątku na Zobaczcie 28.02.05, 20:17 bo jakos tak nabralam strachu ze tylu zboków w sieci.Ale troche mi smutno ze sie juz nie pochwale przed wami jaką mam córke Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_p Re: Poprosilam o skasowanie swego wątku na Zobacz 28.02.05, 20:29 ja nie kasuję, juz gdzieś był taki wątek. W sumie i takl nie wiem, czy ktoś się nie gapi z okna na moją córkę. A szansa, że mnie jakoś wytropi, przyjedzie i...jesta tak niewielka, że się nie boję. Odpowiedz Link Zgłoś
joasiiik25 Re: Poprosilam o skasowanie swego wątku na Zobacz 01.03.05, 09:06 dziewczyny spokojnie, po co wpadac w panike zagrozenie jest tak naprawde niewielkie, przeciez na ulicy, w sklepie w przedszkolu tez patrza na nasze- wasze dzieci i co? zabronic chodzic do przedszkola? nie wychodzic na spacery? zamknac dziecko w domu? bez przesady. Odpowiedz Link Zgłoś
ledzeppelin3 Re: Poprosilam o skasowanie swego wątku na Zobacz 01.03.05, 09:11 Poruszyłam ten problem niedawno w wątku, gdzie dziewczyna pytała, jak umieścić zdjęcia. Moje zdanie jest takie, że nie będę pokazywać zdjęć mojej małej. Nie będę stwarzać okazji pedofilom, nie chcę żeby patrzyli na jej zdjęcia. Nie chciałabym, żeby moje zdjęcia jako dziecka były w necie. I tyle. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
kubusala Re: Poprosilam o skasowanie swego wątku na Zobacz 01.03.05, 09:21 Ja też mam mieszane uczucia co do wklejania zdjęć i może juz nie ze względu na to,że pedofil itd, choć wiecie wszystko mozliwe, pedofile spędzają na necie całe dnie, szukają , czytają, skąd możesz wiedzieć,że sąsiad pedofil Cie nie namierzy, no ale powiedzmy,że to mało prawdopodobne. Ja ostatecznie zrezygnowałam z wklejania zdjęć po tym jak przeczytałam jakiś wątek mamy, która opisuje swój problem dotyczący kilkutetniej córki, która chowa sie w domu w kącie i onanizuje,no i tam opisuje problem, ble,bleble.A w dole swojego watku link ze zdjęciami owej pannicy. No i to mnie własnie zastanowiło, a co będzie jak za 2-3 lata dziewczynka pójdzie do szkoły i w necie znajdzie swoje zdjęcia i opis mamusi jak to Ona ..itd. Rozmawiamy tu o róznych swoich problemach o których nie mamy np.odwagi pogadać ze znajomymi, rodziną, jesteśmy tu niejako anonimowi, a wklejając zdjęcia odkrywamy wszystko. Nie,że mam cos do ukrycia specjalnie, ale nie chciałabym,żeby np. moja szwagierka znalazła w necie moje żale na teściowa(jej mamę)itd. Poza tym jesli ktoś chciałby zobaczyc zdjęcia moje i mojego syna, to zawsze moge przesłac na priv, nie musze pokazywac ich wszystkim, a potem sie wkurzac,że ktoś krytykuje mój wygląd czy tez mojego dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
czajkax2 Ja juz nie mam wątku na Zobacz 01.03.05, 09:30 i jednak czuje sie spokojniejsza,ze twarz mojego dziecka nie jest dostępna dla szerokiego grona obserwatorów. Odpowiedz Link Zgłoś
grenta kubusala popieram!!! 01.03.05, 15:40 Masz całkowitą rację, ja też się dziwię osobom umieszczającym tu zdjęcia dzieci. Twoje argumenty są jak najbarziej logiczne i powinny skłąniać do zastanowienia... Odpowiedz Link Zgłoś
kubusala Re: kubusala popieram!!! 01.03.05, 15:49 grenta napisała: > Masz całkowitą rację, ja też się dziwię osobom umieszczającym tu zdjęcia > dzieci. Twoje argumenty są jak najbarziej logiczne i powinny skłąniać do > zastanowienia... Dzieki ) dodam jeszcze,ze ja sama niejednokrotnie radziłam sie mam w sprawie siusiaka mojego syna i nie chciałabym,żeby potem dzieci nabijały sie z tego,że miał przyrośnięty napletek)albo opowiadamy o swoich orgazmach itd nie zastanawiając się,że nasze dzieci szybko dorastają i moze któres tu zajrzć. Moze wyolbrzymiam, ale wole dmuchac na zimne niż potem miec problemy, w końcu aż tak mi nie zalezy,żeby ktos podziwiał moje dziecko Odpowiedz Link Zgłoś
18lipiec Przeczytałam z ciekawości, sądzę że autorka przesa 01.03.05, 10:46 PRZESADZA I TO BARDZO Odpowiedz Link Zgłoś
maja45 Re: Przeczytałam z ciekawości, sądzę że autorka p 01.03.05, 11:37 A ja myślę, ze umieszcanie zdjęć dzieci i swoich bliskich w necie to głupota i próżnosc bo: -dziecko może sobie tego niezyczyć, a tu arbitralnie decyzję podejmują rodzice, -nie chodzi tylko o zboczenców grasujacych w sieci. Na podstawie zdjęć na Zobaczcie mżna wiele wywnioskować na temat sytuacji materialnej rodziny.Łatwo też taka rodzine zlokalizować( wbrew temu co sądżą niektórzy).No i nic nie stoi na przeszkodzie by np.okraśc mieszkanie lub porwać dziecko dla okupu.W tym kraju ludzie zabijają sie dla 20 złotych, wiec taki scenariusz nie jest wcale nieprawdopodobny.Ostrożności i rozwagi, zwłaszcza, jeśli chodzi o dzieci nigdy dośc. Marta Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_p dyskusyjne... 01.03.05, 11:42 w wielu sprawach decydujesz za dziecko, np. w kwestii ubrania w sukienkę dziewczynki czy też przebijania uszu niemowlakom (brrrr!). Nie da się tego uniknąć. To samo można powiedzieć do mam, które wysyłają zdjęcia dzieci na różne konkursy czasopism. Co do namierzania - jest to faktycznie proste, aczkolwiek internet ma taki zasięg, że nie sądze, aby komuś z Gdańska chciało się przyjechać specjalnie do mnie do Warszawy. Po prostu. A co do oglądania i sytuacji materialnej - sasiedzi, przedszkolanki, ludzie w sklepie też to widzą. I mają bliżej, jeśli chcą iokraść mieszkanie niż internauta z innygo miasta.. Nie demonizujmy! Odpowiedz Link Zgłoś
maja45 Re: Przeczytałam z ciekawości, sądzę że autorka p 01.03.05, 11:40 No ty Lipiec jesteś z pewnoscia jak najbardzie za umieszczaniem zdjeć w necie.Możesz bezkarnie obrazac rodziców dzieci nazywajac je grubasami z wariatem w oczach, jak to masz w zwyczaju... Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_p Re: Przeczytałam z ciekawości, sądzę że autorka p 01.03.05, 11:43 ciiiii. Bo znów będzie afera. Bądź rozsądna, po co zaczynasz? Odpowiedz Link Zgłoś
18lipiec Re: Przeczytałam z ciekawości, sądzę że autorka p 01.03.05, 12:05 Nie, chodzi mi tu o bezpieczeństwo. Mnóstwo ludzi i tak widzi wasze dzieci na codzien i dla jakiegoś zboczeńca nie jest problemem zrobić dziecku zdjęcie z ukrycia, np. podczas spaceru. Odpowiedz Link Zgłoś
natiz Re: Zdjecia dzieci w necie 01.03.05, 11:49 Nie zamieszczę nigdy zdjęć moich dzieciaków w necie chociaż są śliczne. Dwa powody: brak zgody męża (a on też tu ma coś do powiedzenia), a po drugie kiedyś na jednym z tych forów znalazłam post zboczeńca-pedofila i aż mnie ciarki przeszły. Świadczy to o tym, że te strony i nasze dzieci oglądają nie tylko normalni ludzie.Co do tego, że na ulicy też mogą zwyrodnialcy oglądć moje pociechy - wiem, ale przynajmniej nie onanizują się na ich widok. Brrrr... Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_p Re: Zdjecia dzieci w necie 01.03.05, 12:00 a moga z okna patrzec i sie onanizowac... Odpowiedz Link Zgłoś
natiz Re: Zdjecia dzieci w necie 01.03.05, 12:05 Oczywiście, że mogą, ja na to nie mam wpływu, ale mam wpływ na to, aby gapiąc się w monitor tego nie robili. Przynajmniej tego im nie ułatwię. Odpowiedz Link Zgłoś
kokolores Do natiz 01.03.05, 13:51 Popieram!!Ja tez nie mam zamiaru "pokazywac" tu mojego dziecka.Nie widze do tego powodu,wprost przeciwnie.Widzielam kiedys w TV program na temat manipulowania zdjeciami.Specjalisci potrafia z niewinnego zdjecia w majteczkach lub spioszkach zrobic zdjecie bez ,a twarz pozostaje ta sama. Warto sie zastanowic. :o) Odpowiedz Link Zgłoś
koleandra Re: Zdjecia dzieci w necie 01.03.05, 13:17 Nie sądze aby jakiegoś zboczeńca rajcowało ubrane dziecko. Co do małych golasków w sieci mówię NIE, ale ubrane dziecko? Pedofile jesli sie już onanizują to wybierają gołe dzieci w necie, ubrane ich nie interesują. Odpowiedz Link Zgłoś
agamamaani to przecież stary wątek.. 01.03.05, 16:44 W zeszłym roku to maglowałam.. w końcu zastanowiłam się i stwierdzam - ja się chcę moja Andzią całemu światu pochwalić.. Poza tym - co powiecie o dzieciach z reklam i filmów.. A po trzecie - na "zobaczcie" nie zamieszczają zdjęć golasków.. pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
ledzeppelin3 Re: to przecież stary wątek.. 01.03.05, 17:04 Stary, ale jary...Trochę nowych osób doszło. Odpowiedz Link Zgłoś