Dodaj do ulubionych

Zdjecia dzieci w necie

28.02.05, 18:55
Przeczytajcie ten wątek z forum poznajmy się,to bardzo wazne!
Obserwuj wątek
    • mufka51 Re: Zdjecia dzieci w necie 28.02.05, 18:57
      mufka51 napisała:

> Przeczytajcie ten wątek z forum poznajmy się,to bardzo wazne!
      oczywiscie z forum przedstawmy się,przepraszam za pomyłkę
      • czajkax2 Re: Zdjecia dzieci w necie 28.02.05, 18:59
        Podaj link
    • mufka51 do czajkax2 28.02.05, 19:05
      Kochana żebym wiedziała jak to sie robi.....Mam komputer od tygodnia,jestem
      bystra dziewczynka,ale muszę jeszcze trochę popracować nad swoim poziomem
      techniki.Jestam jak na razie samoukiem ale obiecuje wezme się za naukę.Dopiero
      niedawno zrozumiałam o co chodzi gdy przeczytałam haslo:zaloguj się.
      • czajkax2 Re: do czajkax2 28.02.05, 19:06
        smile)))
      • grenta Re: do czajkax2 28.02.05, 19:22
        mufka51 napisała:

> Kochana żebym wiedziała jak to sie robi.....Mam komputer od tygodnia,jestem
        > bystra dziewczynka,ale muszę jeszcze trochę popracować nad swoim poziomem
        > techniki.Jestam jak na razie samoukiem ale obiecuje wezme się za
        naukę.Dopiero
        > niedawno zrozumiałam o co chodzi gdy przeczytałam haslo:zaloguj się.

To juz całkiem dużo a teraz spróbuj skopiować ten link: wejdź na strone gdzie
        jest post o którym piszesz, na pasku zadań jest takie okienko "adres" np:
        http//forum.... zaznacz cały link lewym przyciskiem myszy tak aby podświetlił
        sie na niebiesko, następnie wcisnij prawy przycisk myszy, pojawi ci się menu
        podręczne, zaznacz "kopiuj", później wklej go do postu (również prawym
        przyciskiem i polecenie "wklej") spróbuj to jest prostsze niz się na pierwszy
        rzut oka wydaje!!
        • czajkax2 Re: do czajkax2 28.02.05, 19:23
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=569&w=16787396
        • mufka51 Re: Do grenta 28.02.05, 19:30
          No faktycznie chyba bym sobie poradziła.Jak pan wróci do domu to błysnę
          wiedzą.Dzięęęękiii!
          • grenta do mufka51 28.02.05, 19:35
            Tak na przyszłość jest takie forum "edziecko od kuchni"
            forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=596 tam znajdziesz odpowiedzi na
            wszystkie nurtujące Cię pytania natury technicznej Pozdrawiam
            • kalina_p lewy przycisk niepotrzebny:)))) 28.02.05, 19:48
              nie musisz lewym przyciskiem zaznaczac, wystarczy ze myszka najedziesz na adres
              i klikniesz od razu prawy przycisk.
              Zyczę miłej nauki!
              Pozdrawiam
              • grenta Re: lewy przycisk niepotrzebny:)))) 28.02.05, 19:50
                kalina_p napisała:

> nie musisz lewym przyciskiem zaznaczac, wystarczy ze myszka najedziesz na
                adres
                >
                > i klikniesz od razu prawy przycisk.
                > Zyczę miłej nauki!
                > Pozdrawiam

Racja mniej gmatwania

• mufka51 Re: do czajkax 28.02.05, 19:09
      to jest na forum eRodzice (poznajmy sie)
      • mufka51 Re: do czajkax 28.02.05, 19:25
        Nie wiem jak to zrobiłas,ale dzięki.
    • grenta do mufka51 28.02.05, 19:51
      mufka, jak ci idzie??
      • mufka51 Re: Do grenta 28.02.05, 19:58
        Byłam teraz na edziecko od kuchni.Jezu o czym ci ludzie gadają?Jakie suwaki,czy
        to jest to cos na czym pokazuje się wiek dziecka?Wczoraj to miałam zagadkę!
        Założyłam sobie konto na gazeta.pl i wyswietliło mi sie ze jakis tam Serwer
        wymaga uwieżytelnienia.I co dziewczęta?DOSZŁAM o co tej maszynce chodzi!Tzn.
        mam nadzieję,że doszłam bo jeszcze nie kożystałam z poczty.
        • kalina_p Re: Do grenta 28.02.05, 20:00
          musisz sobie w programie pocztowym (outlook czy co innego) zaznaczyc w opcjach
          seojego konta ptaszek przy tym zdaniu o serwerze. Ale chyba doszłaś...jakby
          jakies pytanie to pisz na priv...Pozdrawiam!
        • grenta Re: Do grenta 28.02.05, 20:05
          Powodzenia w zgłębianiu tajników internetu, ale uważaj... to wciąga!!!! Ja już
          od pół godziny mówię, że ide zmywać no to chyba pójdę, na razie!!
          • mufka51 Re: Do grenta 28.02.05, 20:07
            Ja tez juz idę moja pociecha jeczy,że chce jeść.Dobranoc dziewczyny dzieki za
            pomoc.
            • czajkax2 Poprosilam o skasowanie swego wątku na Zobaczcie 28.02.05, 20:17
              bo jakos tak nabralam strachu ze tylu zboków w sieci.Ale troche mi smutno ze
              sie juz nie pochwale przed wami jaką mam córkesad
              • kalina_p Re: Poprosilam o skasowanie swego wątku na Zobacz 28.02.05, 20:29
                ja nie kasuję, juz gdzieś był taki wątek. W sumie i takl nie wiem, czy ktoś się
                nie gapi z okna na moją córkę. A szansa, że mnie jakoś wytropi, przyjedzie
                i...jesta tak niewielka, że się nie boję.
                • joasiiik25 Re: Poprosilam o skasowanie swego wątku na Zobacz 01.03.05, 09:06
                  dziewczyny spokojnie, po co wpadac w panike
                  zagrozenie jest tak naprawde niewielkie, przeciez na ulicy, w sklepie w
                  przedszkolu tez patrza na nasze- wasze dzieci i co? zabronic chodzic do
                  przedszkola? nie wychodzic na spacery? zamknac dziecko w domu?
                  bez przesady.
                  • ledzeppelin3 Re: Poprosilam o skasowanie swego wątku na Zobacz 01.03.05, 09:11
                    Poruszyłam ten problem niedawno w wątku, gdzie dziewczyna pytała, jak umieścić
                    zdjęcia. Moje zdanie jest takie, że nie będę pokazywać zdjęć mojej małej. Nie
                    będę stwarzać okazji pedofilom, nie chcę żeby patrzyli na jej zdjęcia. Nie
                    chciałabym, żeby moje zdjęcia jako dziecka były w necie. I tyle. Pozdr.
                    • kubusala Re: Poprosilam o skasowanie swego wątku na Zobacz 01.03.05, 09:21
                      Ja też mam mieszane uczucia co do wklejania zdjęć i może juz nie ze względu na
                      to,że pedofil itd, choć wiecie wszystko mozliwe, pedofile spędzają na necie
                      całe dnie, szukają , czytają, skąd możesz wiedzieć,że sąsiad pedofil Cie nie
                      namierzy, no ale powiedzmy,że to mało prawdopodobne.
                      Ja ostatecznie zrezygnowałam z wklejania zdjęć po tym jak przeczytałam jakiś
                      wątek mamy, która opisuje swój problem dotyczący kilkutetniej córki, która
                      chowa sie w domu w kącie i onanizuje,no i tam opisuje problem, ble,bleble.A w
                      dole swojego watku link ze zdjęciami owej pannicy. No i to mnie własnie
                      zastanowiło, a co będzie jak za 2-3 lata dziewczynka pójdzie do szkoły i w
                      necie znajdzie swoje zdjęcia i opis mamusi jak to Ona ..itd.
                      Rozmawiamy tu o róznych swoich problemach o których nie mamy np.odwagi pogadać
                      ze znajomymi, rodziną, jesteśmy tu niejako anonimowi, a wklejając zdjęcia
                      odkrywamy wszystko. Nie,że mam cos do ukrycia specjalnie, ale nie
                      chciałabym,żeby np. moja szwagierka znalazła w necie moje żale na teściowa(jej
                      mamę)itd.
                      Poza tym jesli ktoś chciałby zobaczyc zdjęcia moje i mojego syna, to zawsze
                      moge przesłac na priv, nie musze pokazywac ich wszystkim, a potem sie
                      wkurzac,że ktoś krytykuje mój wygląd czy tez mojego dziecka.
                      • czajkax2 Ja juz nie mam wątku na Zobacz 01.03.05, 09:30
                        i jednak czuje sie spokojniejsza,ze twarz mojego dziecka nie jest dostępna dla
                        szerokiego grona obserwatorów.
                      • grenta kubusala popieram!!! 01.03.05, 15:40
                        Masz całkowitą rację, ja też się dziwię osobom umieszczającym tu zdjęcia
                        dzieci. Twoje argumenty są jak najbarziej logiczne i powinny skłąniać do
                        zastanowienia...
                        • kubusala Re: kubusala popieram!!! 01.03.05, 15:49
                          grenta napisała:

> Masz całkowitą rację, ja też się dziwię osobom umieszczającym tu zdjęcia
                          > dzieci. Twoje argumenty są jak najbarziej logiczne i powinny skłąniać do
                          > zastanowienia...

Dzieki smile) dodam jeszcze,ze ja sama niejednokrotnie radziłam sie mam w sprawie
                          siusiaka mojego synasmile i nie chciałabym,żeby potem dzieci nabijały sie z
                          tego,że miał przyrośnięty napleteksmile)albo opowiadamy o swoich orgazmach itd nie
                          zastanawiając się,że nasze dzieci szybko dorastają i moze któres tu zajrzć.
                          Moze wyolbrzymiam, ale wole dmuchac na zimne niż potem miec problemy, w końcu
                          aż tak mi nie zalezy,żeby ktos podziwiał moje dzieckosmile
    • 18lipiec Przeczytałam z ciekawości, sądzę że autorka przesa 01.03.05, 10:46
      PRZESADZA I TO BARDZO
      • maja45 Re: Przeczytałam z ciekawości, sądzę że autorka p 01.03.05, 11:37
        A ja myślę, ze umieszcanie zdjęć dzieci i swoich bliskich w necie to głupota i
        próżnosc bo:
        -dziecko może sobie tego niezyczyć, a tu arbitralnie decyzję podejmują rodzice,
        -nie chodzi tylko o zboczenców grasujacych w sieci.
        Na podstawie zdjęć na Zobaczcie mżna wiele wywnioskować na temat sytuacji
        materialnej rodziny.Łatwo też taka rodzine zlokalizować( wbrew temu co sądżą
        niektórzy).No i nic nie stoi na przeszkodzie by np.okraśc mieszkanie lub porwać
        dziecko dla okupu.W tym kraju ludzie zabijają sie dla 20 złotych, wiec taki
        scenariusz nie jest wcale nieprawdopodobny.Ostrożności i rozwagi, zwłaszcza,
        jeśli chodzi o dzieci nigdy dośc.
        Marta
        • kalina_p dyskusyjne... 01.03.05, 11:42
          w wielu sprawach decydujesz za dziecko, np. w kwestii ubrania w sukienkę
          dziewczynki czy też przebijania uszu niemowlakom (brrrr!). Nie da się tego
          uniknąć. To samo można powiedzieć do mam, które wysyłają zdjęcia dzieci na
          różne konkursy czasopism.
          Co do namierzania - jest to faktycznie proste, aczkolwiek internet ma taki
          zasięg, że nie sądze, aby komuś z Gdańska chciało się przyjechać specjalnie do
          mnie do Warszawy. Po prostu.
          A co do oglądania i sytuacji materialnej - sasiedzi, przedszkolanki, ludzie w
          sklepie też to widzą. I mają bliżej, jeśli chcą iokraść mieszkanie niż
          internauta z innygo miasta..
          Nie demonizujmy!
      • maja45 Re: Przeczytałam z ciekawości, sądzę że autorka p 01.03.05, 11:40
        No ty Lipiec jesteś z pewnoscia jak najbardzie za umieszczaniem zdjeć w
        necie.Możesz bezkarnie obrazac rodziców dzieci nazywajac je grubasami z
        wariatem w oczach, jak to masz w zwyczaju...
        • kalina_p Re: Przeczytałam z ciekawości, sądzę że autorka p 01.03.05, 11:43
          ciiiii. Bo znów będzie afera. Bądź rozsądna, po co zaczynasz?
        • 18lipiec Re: Przeczytałam z ciekawości, sądzę że autorka p 01.03.05, 12:05
          Nie, chodzi mi tu o bezpieczeństwo. Mnóstwo ludzi i tak widzi wasze dzieci na
          codzien i dla jakiegoś zboczeńca nie jest problemem zrobić dziecku zdjęcie z
          ukrycia, np. podczas spaceru.
    • natiz Re: Zdjecia dzieci w necie 01.03.05, 11:49
      Nie zamieszczę nigdy zdjęć moich dzieciaków w necie chociaż są śliczne. Dwa
      powody: brak zgody męża (a on też tu ma coś do powiedzenia), a po drugie kiedyś
      na jednym z tych forów znalazłam post zboczeńca-pedofila i aż mnie ciarki
      przeszły. Świadczy to o tym, że te strony i nasze dzieci oglądają nie tylko
      normalni ludzie.Co do tego, że na ulicy też mogą zwyrodnialcy oglądć moje
      pociechy - wiem, ale przynajmniej nie onanizują się na ich widok. Brrrr...
      • kalina_p Re: Zdjecia dzieci w necie 01.03.05, 12:00
        a moga z okna patrzec i sie onanizowac...
        • natiz Re: Zdjecia dzieci w necie 01.03.05, 12:05
          Oczywiście, że mogą, ja na to nie mam wpływu, ale mam wpływ na to, aby gapiąc
          się w monitor tego nie robili. Przynajmniej tego im nie ułatwię.
      • kokolores Do natiz 01.03.05, 13:51
        Popieram!!Ja tez nie mam zamiaru "pokazywac" tu mojego dziecka.Nie widze do tego
        powodu,wprost przeciwnie.Widzielam kiedys w TV program na temat manipulowania
        zdjeciami.Specjalisci potrafia z niewinnego zdjecia w majteczkach lub spioszkach
        zrobic zdjecie bez ,a twarz pozostaje ta sama.
        Warto sie zastanowic.
        :o)
    • koleandra Re: Zdjecia dzieci w necie 01.03.05, 13:17
      Nie sądze aby jakiegoś zboczeńca rajcowało ubrane dziecko. Co do małych
      golasków w sieci mówię NIE, ale ubrane dziecko? Pedofile jesli sie już
      onanizują to wybierają gołe dzieci w necie, ubrane ich nie interesują.
      • agamamaani to przecież stary wątek.. 01.03.05, 16:44
        W zeszłym roku to maglowałam.. w końcu zastanowiłam się i stwierdzam - ja się
        chcę moja Andzią całemu światu pochwalić..
        Poza tym - co powiecie o dzieciach z reklam i filmów..
        A po trzecie - na "zobaczcie" nie zamieszczają zdjęć golasków..
        pozdrawiam
        Aga
        • ledzeppelin3 Re: to przecież stary wątek.. 01.03.05, 17:04
          Stary, ale jary...Trochę nowych osób doszło.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka