joasia39 21.02.06, 16:08 Drogie Mamy, poszukuje tytulow najpiekniejszych polskich piosenek o milosci macierzynskiej, ojcowskiej. Takich, przy ktorych sie wzruszacie i myslicie o swoich pociechach. Moze macie jakies swoje ulubione? Pomozcie, prosze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lila1974 Re: Polskie piosenki o milosci macierzynskiej???? 21.02.06, 16:11 "Cudownych rodziców mam ..." Urszula Sipińska Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 Re: Polskie piosenki o milosci macierzynskiej???? 21.02.06, 16:12 "dwa serca dwa smutki'spiewa Beata Kozidrak i Bajm.bardzo lubię od bardzo dawna Odpowiedz Link Zgłoś
be.em Re: Polskie piosenki o milosci macierzynskiej???? 21.02.06, 16:14 " a ja kocham swoją mamę, co ma włosy jak atrament.. " )) Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Polskie piosenki o milosci macierzynskiej???? 21.02.06, 16:15 kołysanka dla okruszka . Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Polskie piosenki o milosci macierzynskiej???? 21.02.06, 16:18 w "cesarskim cieciu" Prońko spiewala taką ckliwą piosenkę dla synka, ale nie pamietam tytułu Odpowiedz Link Zgłoś
sweetsusana Re: Polskie piosenki o milosci macierzynskiej???? 21.02.06, 17:48 jaki ma tytuł ta piosenka z "cesarskiego viecia"? Bardzo prosze jesli ktos wie... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Polskie piosenki o milosci macierzynskiej???? 21.02.06, 18:59 sweetsusana napisała: > jaki ma tytuł ta piosenka z "cesarskiego viecia"? > Bardzo prosze jesli ktos wie... > Pozdrawiam __________ "tam było ci najlepiej" Odpowiedz Link Zgłoś
sweetsusana Re: Polskie piosenki o milosci macierzynskiej???? 21.02.06, 19:12 Bardyo dyiekuje Odpowiedz Link Zgłoś
sweetsusana Re: Polskie piosenki o milosci macierzynskiej???? 21.02.06, 19:14 Bardzo dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
niebieskadziewczyna Re: Polskie piosenki o milosci macierzynskiej???? 21.02.06, 16:29 Wszystkie polskie jakie znam zostaly wymienione. Natomiast z obcych bardzo podoba mi sie piosenka, ktora rowniez wykonuje Whitney Houston "Greatest Love of All" Odpowiedz Link Zgłoś
maciejania Re: Polskie piosenki o milosci macierzynskiej???? 21.02.06, 16:38 Najpiękniejsza piosenka, nasza rodzinna: "na drogę życia".Nie wiem kto to śpiewa. Znam ją od mojej mamy i dziadka. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
znikad Re: Polskie piosenki o milosci macierzynskiej???? 21.02.06, 16:44 Mlynarski - "nie ma jak u mamy" Villas - "Piesn o matce" Fogg - "Piesn o matce" Rodowicz - "ah spij moj synku, malenki moj murzynku" i o dziadkach tez jest Mlynarskigo "dziadziu, babuniu, tesciowo, tesciu - badzcie blogoslawieni!" Odpowiedz Link Zgłoś
shamsa Re: Polskie piosenki o milosci macierzynskiej???? 21.02.06, 17:53 "babelu" ani ortodox Odpowiedz Link Zgłoś
shamsa Re: Polskie piosenki o milosci macierzynskiej???? 21.02.06, 18:08 a dokladniej www.closterkeller.fan.pl/ dział dyskografia, plyta Violet Odpowiedz Link Zgłoś
aetas 2 + 1 Wyspa Dzieci 21.02.06, 18:31 Całą płyta Wyspa dzieci (2 +1), a na niej zwłaszcza "Kołysanka matki", "Na naszym piętrze nowina" i "Gdzieś w sercu na dnie". Naprawdę polecam! )))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
wegatka Re: Polskie piosenki o milosci macierzynskiej???? 21.02.06, 18:53 Kołysanka dla małego - Gang Marcela Odpowiedz Link Zgłoś
sweetsusana [...] 21.02.06, 19:28 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
johanna2 Re: Bardzo Prosze... 21.02.06, 21:31 Czy to jest tytul piosenki "tam bylo ci najlepiej" i kto ja spiewa nie moge jej znalezc. Odpowiedz Link Zgłoś
sweetsusana Re: Bardzo Prosze... 21.02.06, 23:05 Krystyna Prońko. Na eDonkey'u jej nie ma // Odpowiedz Link Zgłoś
ola2004 Re: Bardzo Prosze... 21.02.06, 23:22 Seweryn Krajewski "Kołysanka dla okruszka" A z filmu "Tato" przepiękna, wzruszająca piosenka Przemysława Gintrowskiego, tytuł "Tylko kołysanka" Odpowiedz Link Zgłoś
ola2004 Re: Bardzo Prosze... 21.02.06, 23:24 I Dżemu "Do kołyski", może nie wprost, ale myślę,że również o miłości do dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
wszystkienikizajete Re: Bardzo Prosze... 21.02.06, 23:34 Mało tego, prawda? Ze staroci: KAzimierz Kowalski "Tylko Ty mamo" Odpowiedz Link Zgłoś
mama_4latka Re: Polskie piosenki o milosci macierzynskiej???? 22.02.06, 00:44 Justyny Steczkowskiej "Za pachnące sny...", "Wiosna w dłoniach", "W sercu kobiety" Odpowiedz Link Zgłoś
aetas tu jest sporo 07.03.06, 18:27 Płyta "Piosenki dla mojej matki" img116.imageshack.us/my.php?image=mama7pu.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: tu jest sporo 07.03.06, 18:33 z tego wszystkiego najgłębiej o miłości macierzyńskiej traktuje utwór - przyjedź mamo na przysięge )) Odpowiedz Link Zgłoś
aetas Re: tu jest sporo 07.03.06, 21:02 w istocie... zapomniałam, że w temacie było "o miłości macierzyńskiej" i pyknęłam z rozpędu wszystko, w czym było słowo "mama", heh ))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: tu jest sporo 07.03.06, 21:04 i fajnie mnie sie spodobalo jak sobie przypomnialam kawalerow w tych botach ... P Odpowiedz Link Zgłoś
aetas Re: tu jest sporo 07.03.06, 21:06 i festiwal piosenki, ehhhhhhhhhhh, łezka się kręci )))) Odpowiedz Link Zgłoś
aprilia33 Re: tu jest sporo 07.03.06, 21:26 AM Jopek "Piosenka dla Frania","Piosenka dla Stasia"(ale to bardziej kołyskanka). Odpowiedz Link Zgłoś
edorka1 Re: Polskie piosenki o milosci macierzynskiej???? 07.03.06, 21:18 Maryla Rodowicz i poniższy kawałek.Tekst Krzysztof Dzikowski. Ktoś to jeszcze zna? I tak naprawde ślicznie zaśpiewała to nie w pierwszej wersji, ale na płycie gdzieś z lat 90... CHCĘ MIEĆ SYNA Chcę mieć syna ślicznego, chce mieć syna dzielnego, który byłby podobny do ciebie. Wciąż go będę czekała, o nim będę myślała, jego będę kochała najbardziej. trudno teraz się lękać, czy go los zły nie spotka, ciągle bać się atomów, powodzi, nasz syn dzielnym być musi, jak żyć - będziesz go uczył, wtedy życie mu już nie zaszkodzi. Chce mieć syna ślicznego, chce mieć syna dzielnego, który byłby podobny do ciebie. Różnie w życiu być może, raz jest lepiej, raz gorzej i nie każdy los bywa wygrany. Nie szukajmy już więcej żadnych recept na szczęście, bo na życiu to my się już znamy. Odpowiedz Link Zgłoś
amelia29 Re: Polskie piosenki o milosci macierzynskiej???? 08.03.06, 10:18 Najpiękniejsze dla mnie są dwie: Anna Maria Jopek z płyty "Niebo" - piosenka "Dla Frania" - absolutnie wspaniała! Sewerym Krajewski - 'Kołysanka" Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkowamama Re: Polskie piosenki o milosci macierzynskiej???? 10.05.06, 15:24 Dziś znalazłam jedną, ale nie polskiego wykonawcy, to Ozzy Osbourne. "Mój Mały Mężczyzna" Czy nie wiesz, że kocham cię mocniej Niż swoje własne życie Czy nie wiesz, że jesteś moją dumą ? I nie pozwolę Byś chodził po tym świecie Beze mnie przy twym boku Ref. Kłądź się spać, mój mały mężczyzno Nie płacz, mój mały mężczyzno Chciałbym zatrzymać cię przy sobie Do końca życia Ale wiem, że nie mogę tego zrobić Muszę więc nauczyć cię Odróżniania zła od dobra Aby wszystkie sępy trzymały się od ciebie z daleka Ref. Kłądź się spać, mój mały mężczyzno Nie płacza m ój mały mężczyzno I kiedy śnisz, możesz rozmawiać z aniołami Wytrzyj więc łzy ze swoich oczu Więc otrzyj oczy z łez Jeśli pojawią się demony, które będą próbowały zakłócić twój oddech Nie uwierzysz, ale mój duch zawsze będzie stał przy twoim boku Ocaliłeś mnie, dałeś mi największy możliwy dar Uwierz mi, uwierz. Nie ma takiej góry, która byłaby zbyt wysoko. Z chęcią wezmę na swe barki twój krzyż Aby zabrać ból od ciebie Ale to co dźwigam To moja miłość do ciebie Poand dniem mojej śmierci Więc bądź silny, mój mały mężczyzno Kiedy odejdę, mój mały mężczyzno Musisz być moim małym mężczyzną Więc nie płacz, mój mały mężczyzno Kładź się spać, mój mały mężczyzno Nie płacz, mój mały mężczyzno Musisz być moim małym mężczyzną Więc nie płacz, mój mały mężczyzno Odpowiedz Link Zgłoś