Dodaj do ulubionych

ile czasu na naukę testów na prawo jazdy ?

06.06.07, 11:42
Ostanio pracuję po 10godz dziennie, jak jest duże zlecenie to bywa, że i 12
godz. siedzę. Robię prawo jazdy i zbliża się okres kiedy powinnam zdawać
egzamin ( koniec czerwca - początek lipca ). Boje się, że nie wyrobie się
czasowo i mam zamiar wziąść sobie kilka dni wolnego na przygotowanie się do
testów. Dziewczyny ile czasu potrzebowałyście na naukę ?
Będę wdzięczna za odpowiedź smile
Obserwuj wątek
    • liwilla1 Re: kilka dni po kilka godzin (3/4) 06.06.07, 11:51
      lea, mialam sposob. rozwiazywalam testy jak leci i na biezaco sprawdzalam
      poprawne odpowiedzi. pytania czesto sie powtarzaja w testach, wiec przy 20
      zestawie pytan mialam juz "trafnosc" 50% (w pierwszym tescie rozwiazalam
      poprawnie 3 pytania). przy 60tym zestawie nie zrobilam ani jednego bledu, drugi
      raz dla pewnosci jeszcze raz przerobilam wszystkie zestawy i na egzaminie mialam
      20/20 smile
      warto wykuc na pamiec pytania o dlugosci hamowania przy okreslonej predkosci na
      mokre/suchej/osniezonej nawierzchni bitumicznej smile i podchwytliwe jest pytanie o
      nawracanie w lewo na swiatlach (nie wolno gdy jest sygnalizacja zezwalajaca na
      skret w lewo <-, wolno gdy reflektor swiatel jest "caly" badz gdy jest osobny
      sygnalizator na nawrót)
      • mijaczek Re: kilka dni po kilka godzin (3/4) 06.06.07, 11:58
        najlepiej to po prostu znac zasady ruchu drogowego, a nie kuc na pamiec :o)
        wiem, wiem zlosliwa jestem... hehe
        LEA, gdzie robisz prawko? w zielonej?
        • l.e.a mijaczku :)) 06.06.07, 11:59
          w Zielonej bedę zdawać big_grin
          • mijaczek Re: mijaczku :)) 06.06.07, 12:02
            sluchaj, nie wiem jak to jest teraz, bo ja na prawko zdawalam juz bardzo dawno
            temu, ale generalnie rzecz ujmujac, zeby oblac testy trzeba sie
            postarac...naprawde. jestes osoba logicznie myslaca i to jest warunek, moim
            zdaniem, wystarczajacy, zeby testy zdac... jasne, sa durne pytanie podchwytliwe,
            gdzie czlowiek sie gubi, ale chyba nadal mozna zrobic jakies bledy, prawda?
            powodzenia slonko!
            dasz rade!
            ps. masz szczescie, ze placyk przeniesli.
            • liwilla1 Re: mijaczku :)) 06.06.07, 12:07
              mozna zrobic dwa bledy smile wiec zbyt szerokiego marginesu na pomylke nie ma
        • liwilla1 Re: mijaczek 06.06.07, 12:06
          rzeczywiscie zlosliwy z Ciebie babsztyl smile
          bylam na 3tygodniowym mlodziezowym kursie w Lomzy (bylo to kilka lat temu) i
          chociaz dokladnej odleglosci cholernego hamowania nie pamietam, z przepisow
          jestem wciaz tak obcykana, ze jutro moglabym zdawac smile ale teoria teoria, a
          praktyka praktyka, jeszcze nie mamy wlasnego auta, wiec jezdze bardzo
          sporadycznie samochodem mojego taty big_grin
          • mijaczek Re: mijaczek 06.06.07, 12:09
            liwilla1 napisała:

> ale teoria teoria, a
            > praktyka praktyka, jeszcze nie mamy wlasnego auta, wiec jezdze bardzo
            > sporadycznie samochodem mojego taty big_grin

no wlasnie. i to zabija w tobie jakiekolwiek umiejetnosci jezdzenia autem. moja
            opinia.
            • liwilla1 Re: fakt :) 06.06.07, 12:13
              na szczescie juz za kilka tygodni kupimy samochod i wtedy w koncu bede mogla
              swobodnie swoje przykurzone juz nieco umiejetnosci podszkolic smile
    • mathiola Re: ile czasu na naukę testów na prawo jazdy ? 06.06.07, 12:14
      2 dni klepałam na okrąglo płytę z testami, aż ją wyklepałam na blachę smile
      Klepałam dopóty, dopóki nie pojawiało się ani jedno uuuuuu po odpowiedzi i były
      same oklaski smile
    • mama007 Re: ile czasu na naukę testów na prawo jazdy ? 06.06.07, 12:33
      kawalek nocy przed testami. ale to bylo jakies, yyyy, 7 lat temu (o Boze, jaka
      ja stara jestem!!)
      • l.e.a Re: ile czasu na naukę testów na prawo jazdy ? 06.06.07, 12:43
        czyli jakieś 4 dni wystarczą ? kurka ale mam pietra noo
        • monika121975 Re: ile czasu na naukę testów na prawo jazdy ? 06.06.07, 13:27
          4 dni wystarczą jeśli narzucisz sobie dobre tempo smile
          Tak naprawde to rozwiązanie jednego testu zajmie Ci ok 5 min (nawet z
          podglądaniemwink Podziel sobie ilość testów na 3 (3 dni) i tak długą wałkuj daną
          część aż będziesz robić je bezbłędnie. Od razu sprawdzaj i koryguj błędy.
          Staraj się zrozumieć pytania (chociaż niektóre na pierwszy rzut oka wydają się
          zupełnie nielogiczne) i spróbuj zanalizować sytuacją. Pytania nt różnych
          wartości (prędkości itp) po prostu wykuj na pamięć. Dobrze jest robić testy z
          kimś - mniejsza pokusa zaglądnięcia do ściągi a lepiej żeby niepewności ktoś Ci
          wyjaśnił - lepiej zapamietasz. Ostatniego dnia zrób powtórkę ze wszystkich.
          W wolnych chwilach w pracy ćwicz na www.icsk.pl/index.php?
          module=BlockHome&func=main&pid=11 (jeszcze w styczniu było za darmo)
          To mój patent na zdany egzamin z teorii smile
          Życzę powodzenia smile
          • monika121975 Re: ile czasu na naukę testów na prawo jazdy ? 06.06.07, 13:29
            Aaaa i jeszcze jedno - najważniejsze - CZYTAJ BARDZO UWAŻNIE.

Niektóre pytania są tak skonstruowane jakby wbrew zasadom gramatycznym wink -
            pomimo że znałam prawidłową odpowiedź bardzo często popełniałam błędy przez
            niedokładne przeczytanie.
            • l.e.a Monika121975 06.06.07, 14:28
              Dziękuję za radę smile zwróce na to uwagę , o mamo ale mam pietra big_grinbig_grinbig_grin
              • monika121975 Re: Monika121975 06.06.07, 14:35
                Eee spokojnie dasz radę smile ja też się bałam i poszło dobrze. Po pierwsze
                wydawało mi się, że za stara już jestem na naukę (o prowadzeniu samochodu to
                już nie wspomnę)
                Powodzenia smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka