iwonag25 16.11.07, 21:28 Dziewczyny, pomóżcie mi do jutra przetrwać ból ucha. Boli okropnie gdzieś od godziny. Tabletki nie pomagają. Znacie jakieś sposoby aby choć trochę pozbyć się tego bólu i przetrwać noc? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
majmajka Re: BOLI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 16.11.07, 21:35 Cieply oklad? Kiedy bylam mala babcia robila mi jakis oklad z rozgniecionego liscia pelargonii chyba. Niestety na pewno to nie wiem. Rozgniesc w reku i do ucha wlozyc(nie gleboko oczywiscie), na samym koniuszku. Pamietam,ze pomagalo. Odpowiedz Link Zgłoś
iwonka50 Re: BOLI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 16.11.07, 21:35 > Tabletki nie pomagają To zależy co brałaś. Najsilniejszy p/bólowy lek nieopioidowy to Pyralgin. Powinien pomóc. Nie znam cudownych sposobów innych niż leki na ból ucha, musisz się zgłosić do lekarza. Ale znam ten ból i współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
majmajka Re: BOLI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 16.11.07, 21:37 Ibufen dziala tez przeciw zapalnie i moze pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
iwonag25 Re: BOLI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 16.11.07, 21:41 Jutro właśnie idę do lekarza, ale dzisiejszą noc muszę przeżyć. Wzięłam na początku pyralgine, a gdzies po 45 min. 2 tabletki ketonalu. Wiem że sporo, ale chciałam żeby pomogło. Zrobię sobie jeszcze ciepły okład i zobaczymy. Na noc najwyżej jeszcze pyralgin. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaigiiemilki Re: BOLI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 16.11.07, 21:42 sol, najlepiej gruboziarnista, uprazyc na patelni, potem wsypac ja do skarptki i zrobic sobie ciepły okład(uwazac, aby sie nie oparzyc Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_p2 Re: BOLI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 16.11.07, 22:16 Kilka kropel olejku kamforowego na wate i do ucha , rozgrzeje , rozluźni i zmniejszy ból . Odpowiedz Link Zgłoś
ib_k Re: BOLI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 17.11.07, 10:50 Jeżeli boli ucho to NIC DO NIEGO NIE WLEWAĆ, należy zastosować krople DO NOSA. Każda "rzecz" w uchu może spowodować perforację błony. Odpowiedz Link Zgłoś