sanna.i 11.08.08, 12:52 Od kilku miesięcy puszcza na całą petarę disco polo (jedną i tę samą płytę), albo piosenki biesiadne. Ileż można słuchać Shazzy albo Wszystkie rybki śpią w jeziorze siuralla siuralla la...?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marzeka1 Re: Każdy sąd mnie uniewinni jak uduszę sąsiada 11.08.08, 12:55 A rozmawiałaś lub zgłaszałaś jako uciążliego sąsiada? Odpowiedz Link Zgłoś
sanna.i Re: Każdy sąd mnie uniewinni jak uduszę sąsiada 11.08.08, 12:59 Ja już z nim miałam do czynienia, ale to pijak jest i w nosie ma wszystko. Za pierwszym razem jak go postraszyłam policją był spokój przez kilka tygodni, a teraz ma wszystko gdzieś. I tak straż miejska go zgarnia raz na jakiś czas. Ale wypuszczają... Odpowiedz Link Zgłoś
chmurka_257 Re: Każdy sąd mnie uniewinni jak uduszę sąsiada 11.08.08, 12:56 czy my aby nie mamy tych samych sasiadow??)u nas jeszcze leci"Mydelko Fa ","Jak sie masz kochanie ","Jedna baba drugiej babie...."koszmar!!! Odpowiedz Link Zgłoś
k1234561 Re: Każdy sąd mnie uniewinni jak uduszę sąsiada 11.08.08, 13:03 No to ja się mogę pochwalić bardziej urozmaiconym repertuarem jako że graniczę działką z parkingiem dla hali sportowej i basenem.Tutaj generalnie oczekujący w samochodach na dzieci,żony,ojców,męzów itd.słuchają wszelkiej maści muzyki i to tak głośno,że czasem wydaje mi się,że muszą oni pilnie odwiedzic laryngologa,bo słuch pewnie w wieku 30-paru lat tracą. No,śmiech,śmiechem,ale uciązliwe to niemiłosiernie.Człowiek chciałby choć na chwile usiąśc sobiew ogródku,odpocząc,a tu taki wyjec podjedzie,a nie daj Boże zwrócić uwagę,zagryzie na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
sanna.i Re: Każdy sąd mnie uniewinni jak uduszę sąsiada 11.08.08, 13:04 To chyba nie ten. "Mój" ma w repertuarze "Dziewczynę z klubu Disco", "Bierz co chcesz", "Niech żyje wolność", a także (prócz wspomnianych Rybek) "Hej sokoły", "Wiła wianki i wrzucała je...", "My cyganie.." Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Każdy sąd mnie uniewinni jak uduszę sąsiada 11.08.08, 13:25 Tak się zastanawiam, co jest lepsze... Zestaw disco - polo czy "ty k.., i tak cię kiedyś zabiję" (sąsiedzi).. albo dyskusje menelskie + głośne charkanie i plucie pod oknem.. dyskusje menelów z sąsiadką wychylającą się z okna obok ("czekaj, zaraz tam ch.. do ciebie zejdę" - "chodź tu szmato, to cię zaj..")... Hmmm.... Odpowiedz Link Zgłoś
andziulec Re: Każdy sąd mnie uniewinni jak uduszę sąsiada 11.08.08, 13:28 To ja juz wolę disco polo. Choć mam obie "rozrywki", które opisała morgen. Sąsiedzi z dołu permanentnie się kłócą (rozwiedliby sie jak tak im źle), a sąsiedzi z naprzeciwka non stop słuchają disco polo na cały regulator a jakze! Odpowiedz Link Zgłoś
sanna.i Re: Każdy sąd mnie uniewinni jak uduszę sąsiada 11.08.08, 13:30 Ło matko, na warszawskiej Pradze mieszkasz, czy jak??... Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Każdy sąd mnie uniewinni jak uduszę sąsiada 11.08.08, 13:34 Bingo.. Odpowiedz Link Zgłoś
sanna.i Re: Każdy sąd mnie uniewinni jak uduszę sąsiada 11.08.08, 13:37 No błagam cię, napisz chociaż, że nie na Brzeskiej... Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Każdy sąd mnie uniewinni jak uduszę sąsiada 11.08.08, 13:55 Na szczęście nie... Tego bym juz chyba nie wytrzymała. Odpowiedz Link Zgłoś
f.l.y Re: Każdy sąd mnie uniewinni jak uduszę sąsiada 11.08.08, 14:49 straż miejska lub policja powinna podać szanownego sąsiada do sądu grodzkiego - możesz przy kolejnym wezwaniu pomocy poprosić o skierowanie sprawy do sądu jak sąsiad zapłaci karę za zakłócanie spokoju (a prawo do spokoju mamy nie tylko od 22-6 ale również w ciągu dnia) to przestanie uszczęśliwiać wszystkich na około spróbować nie zaszkodzi Odpowiedz Link Zgłoś
mijaczek Re: Każdy sąd mnie uniewinni jak uduszę sąsiada 11.08.08, 20:11 O mamo...gdzie wy meszkacie dziewczyny???? ja bym nie dala rady... mam alergie na tego typu "rozrywki"...hehe... Odpowiedz Link Zgłoś
kuchiki.rukia Re: Każdy sąd mnie uniewinni jak uduszę sąsiada 11.08.08, 20:27 Wy to chociaz sluchacie polskiej muzyki - granej z nut... wiec nie narzekajcie. hehehe Ja mam sasiadow najrozniejszej masci. U gory meksyki - czasmai tak glosno graja, ze telewizora nie slysze. Zeby to jeszcze jakos brzmialo, a tu caly czas - umpe-pe-umpe - niby slowa inne ale wciaz ten sam rytm. Co ciekawe wiekszosc tekstow brzmi tak: jechalem sobie na koniku, napilem sie, zobaczylem laske, i pojechalem dalej na tym moim koniku. W dodatku maja male dziecko. Potrafia zrobic impreze, w kazdym dniu tygodnia. W soboty jest najglosniej. Ok, ja zazwyczaj nie mam problemu z muza, ale oni tak glosno sluchaja swojej i w dodatku otwieraja wszystkie okna (niewazne czy dzien czy noc)... Nie wiem czy wogole sie w domu slysza. Zadzwonilismy na nich kilka razy na policje, bo juz nawet nie slyszalam co do mnie mowi w domu maz. Wiec sie obrazili. Jak mnie widza to sie wrecz krzywia. Wisi mi to. Przynajmniej jest nieco ciszej. Co mnie rowniez nieco denerwuje to inni meksykanie, ktorzy montuja sobie najwieksze jak sie tylko da boomboxy (jak polscy dresiarze) poczym wjezdzaja z otwartymi oknami (+zimny lokiec hehehe) na parking, robia kilka rundek, a z ich aut az chuczy... i tak conajmniej kilka razy dziennie do kilkunastu na weekend. Albo otwieraja bagazniki na parkingu i wyciagaja grila.... o boze... a te ich muze slychac w promieniu pol mili... Odpowiedz Link Zgłoś
rotera Re: Każdy sąd mnie uniewinni jak uduszę sąsiada 11.08.08, 21:43 mnie też uniewinni, a zatłuke go za palenie ognisk (mokra trawa) 1m od mojej działki, 5m od mojego domu przesiąkniętego dymem a pali w środku lata, najchętniej o 12 jak temp powietrza dochodzi lub przekracza 30, no i nie pomogły tłumaczenia, żeby sobie to już robił po 20, dzwonie na policje następnym razem trudno, a jak nie pomoże to zatłuke! Odpowiedz Link Zgłoś
mruwa9 na poprawe humoru 12.08.08, 00:03 ..wyobraz sobie, ze to piosenka o Twoim sasiedzie: www.youtube.com/watch?v=nisWumD30Ao Odpowiedz Link Zgłoś
nombrilek A u mnie mega ostre techno.. :/ 12.08.08, 08:40 Na cały full, i co kogo obchodzi ze maly dzidzius chce spac a przez zamkniete okna słychac, i co z tego ze nieraz zadzwoniłam do strazy miejskiej, jak chyba tam kogos maja, bo po telefonie zaraz cichnie, a za godzine na nowo.. Disco polo i biesiadne chociaz milsze dla ucha Odpowiedz Link Zgłoś
patotinek Re: Każdy sąd mnie uniewinni jak uduszę sąsiada 13.08.08, 09:34 mam podobny problem przy czym sąsiad myśli że jak jest emerytowanym "indzinierem" to jest najważniejszy a kobiety dla niego to "śmiecie" z resztą żonę swoją wykończył.A ja nie mogę usypiać małego na tarasie bo mam albo operę na ful albo co gorsza sam pitoli na fortepianie a w tle leci telewizor i ma odpalony komputer i wszsystko o tym samym natężęniu KOSZMAR już nie raz chciałam go udusić bo rozmowy nie dają rezultatu Odpowiedz Link Zgłoś
ruta.dl Re: Każdy sąd mnie uniewinni jak uduszę sąsiada 13.08.08, 10:34 pusc mu Chopina Odpowiedz Link Zgłoś